Ce să facă dacă câinele meu a fost bit?

Când câinele dvs. este atacat de altul, poate fi un moment înfricoșător. Flurry de dinți, blănuri, mârâie, iar Yelps creează o grămadă de adrenalină care face dificilă să vă prindă nervul și să vă gândiți clar, dar este crucial să vă mențineți calmul. Una dintre întrebările comune la veterinările online este Câinele meu a fost un pic și ce să facă după, deci aici sunt câteva sfaturi.

Odată ce ați separat animalele corect, Este esențial să păstreze un cap clar. Dacă vătămările sunt, trebuie să vă grăbiți la veterinar. Faceți tot posibilul pentru a obține rapid situația sub control fără a vă pune în pericol. Puteți purta a Spray repellent dar acest lucru nu funcționează întotdeauna dacă un câine a apărut pe celălalt și refuză să elibereze.

Care se ocupă cu un câine luptă cu atenție

Câine de câini Rețineți că Cea mai bună modalitate de a separa doi câini de luptă este să apucați cu atenție picioarele posterioare într-o manieră care nu le va răni. Nu atingeți fața, gâtul, sau puneți-vă mâinile în calea dinților. Câinele dvs. nu poate spune diferența dintre dvs. și animalul pe care îl sunt atacați și vă puteți mușca din cauza confuziei.

Când aveți o situație în care un câine nu va renunța la celălalt, ajută la glisați o broșă sau un alt obiect durabil între dinții câinelui. Disconfortul ar trebui să încurajeze agresorul să renunțe, permițându-vă să le trageți în siguranță fără deteriorări.

Nu yank sau continuați să remorcăm dacă un câine încă mai ține - acest lucru va face mai mult rău decât bine. Se poate simți ca pentru totdeauna, dar fii răbdător, câinele atacator va trebui să se obosească la un moment dat și va lăsa în cele din urmă să plece.

După toate acest efort, este posibil să trebuiască să vă ocupați de leziunile câinelui mușcături. Deci, dacă câinele meu a fost muscatura, ce aș face și care sunt următoarele acțiuni? Mai jos sunt câteva sfaturi pentru acest caz.

Câinele meu a fost bit: ce fac acum?

Câinele meu a fost bit: ce fac acum?

1. Evaluați dacă vătămările sunt urgente

Uită-te în gura câinelui tău pentru dinți spartă sau lacerații la limbă și gingii. Dacă nici un sânge nu este prezent, puteți vedea, rulați mâinile peste urechile, picioarele și trunchiul câinelui tău pentru a simți umflarea.

Rănile de mușcătură pe câinii cu blană mai întunecată pot fi mai greu de localizat, și ați putea pierde cu ușurință o puncție profundă dacă nu efectuați o verificare amănunțită.

Uneori, poate exista prea mult de sânge prezent pentru a putea vedea în mod clar unde a fost câinele tău. Plasați-le într-o cadă sau le-ați mâncat pentru a vă ajuta să determinați de unde vine hemoragia. Când organele interne par să fie expuse, nu încercați să tratați lacerația pe cont propriu; Câinele dvs. are nevoie imediat de îngrijire profesională.

2. Dezinfectați și tratați zona

Curățați rănirea mușcăturii câinelui cu a Săpun blând și apă Dacă animalul dvs. va permite acest lucru. Mușcăturile de câine în jurul urechilor și a feței pot fi destul de dureroase pentru câine; EUROP-urile și urechea interioară sunt extrem de sensibile și conțin nenumărate vase de sânge. Acest lucru produce, de asemenea, o mulțime de sânge, dar dacă rana este deosebit de profundă și delicată, nu veți putea aplica presiune.

În astfel de situații, va trebui să vă aduceți câinele la medicul veterinar, iar probabil vor trebui să fie puse sub anestezie dacă este necesar. În acest fel, medicul veterinar poate evalua și oferi tratamente adecvate pentru rănirea mușcăturii de câine.

3. Du-te la veterinar după ce îl controlați

Chiar dacă rănile mușcături de câine nu sunt amenințătoare de viață, ar trebui să vă luați în continuare animalul de companie la veterinar. Este tipic pentru veterinari să facă un examen fizic complet și să ofere antibiotice atunci când mușcăturile sunt implicate pentru a nu asigura nicio infecție, indiferent dacă rănile au nevoie sau nu de îngrijire extensivă.

Străpungere răni de la mușcături de câini În general, nu necesită suturi sau cusături. Veterinarii preferă să sterilizeze și să permită aer liber pentru a ajuta gaura să se închidă singură. Deoarece mușcătura de câine va rămâne expusă până când se vindecă complet, antibioticele vor împiedica apariția unei infecții suplimentare.

VET dvs. va recomanda probabil a Tetanus împușcat, Și dacă animalul care ți-a apărut câinele dvs. a fost rababil, animalul dvs. poate trebui să se supună unei carantină de 10 zile pentru observarea rabiei.

4. Monitorizați-vă câinele îndeaproape pentru câteva săptămâni

Acum că ați trecut de partea dure, tot ce trebuie să faceți este să vă mângâiați animalul și să le ajutați să se vindece. Urmăriți semnele Tetanus Chiar dacă animalul dvs. de companie a fost vaccinat înainte.

Dacă observați că câinele dvs. pare să devină rigid în articulații, urechile, experiența problemelor de mers pe jos și în mișcare sau începe să evite lumina soarelui și zgomote puternice, acestea sunt indicații de poveste pe care le-au contractat Tetanus.

Probabil că deja păstrați muscatura de câine curat și administrați medicamentul în mod regulat, ceea ce este exact ceea ce ar trebui să faceți. Amintiți-vă să vă păstrați câinele supravegheat, nu lăsați-i să lingă sau să-i dai pe scabs și cusături (folosiți-o Elizabethan guler). Dacă câinele se întâmplă să rupă deschideți o cusătură, va trebui să vă întoarceți la veterinar și să începeți din nou procesul.

5. Încet reintroduceți câinele dvs. la alți câini din nou

După ce a experimentat a Situația traumatică Ca și cum ai fi un alt câine, pooch-ul tău poate avea nevoie de ceva timp să se încălzească din nou la alte animale. Există șansa ca ei să răspundă defensiv atunci când vor fi abordați de alte animale, dar asta nu înseamnă că ar trebui să le tăiați complet de la socializare.

De fapt, animalul tău de companie are nevoie Pentru a experimenta interacțiuni mai pozitive cu alți câini după ce au fost biți. Dacă ultimul schimb pe care îl îndură vreodată cu un alt câine este o luptă, nu vor putea niciodată să avanseze din această situație.

Pentru a remedia acest lucru, reveniți la Bazele de bază de socializare: Permiteți animalului dvs. de companie să stea cu alți câini care sunt calmi, supuși și ușor. Câinii de rang înalt sunt de obicei melițe, iar rasele mai mari vor fi în mod evident mai puțin frică de câini mai mici.

Învață să recunoști agresiunea în alte animale sau pe propriul animal de companie când în parcuri de câine sau plimbările tale zilnice. Căutați defensivitate și frică Semnele de agresiune cum ar fi blana ridicată pe spate, dinții tăiați, strigând sau mârâul când un alt câine se apropie.

Luați-l lent și nu forțați câinele să se apropie de ceilalți, deoarece există o șansă bună încât nu va face nimic mai mult decât să declanșeze o altă luptă. Numai după ce câinele dvs. este confortabil, puteți să le luați pe plimbări prin parcuri publice și să vedeți cum reacționează la alte animale de companie de mers pe jos.

Evitați parcul de câine dacă este ocupat; O mulțime de animale de companie necontrolate amestecate cu emoție și energie vor fi prea mult, prea curând pentru câinele dvs. Vestea bună este că atunci când câinele meu a fost puțin, nu a luat mai mult de câteva săptămâni ca ei să se întoarcă din acel mușcătură de câine și să facă lucrurile înapoi la normal.

Citiți următorul: De ce sunt câinii mai predispuși să muște oamenii nervoși?

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ce să facă dacă câinele meu a fost bit

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să facă dacă câinele meu a fost bit?