6 Lucruri veterinul dvs. Vrea să știți (dar nu vă spuneți)

Veterinarul vorbind cu proprietarul câinelui

Lucrul în medicina veterinară poate fi cu adevărat recompensare. Cu toate acestea, uneori poate fi un loc de muncă nelimitat și stresant. Ta medic veterinar vrea să vă ajute pe dvs. și pe animalul dvs., dar uneori lucrurile ajung în cale. Indiferent dacă este vorba de clienți care rulează târziu pentru întâlniri (care primește întreaga zi liberă) sau pierderea unui pacient iubit, care lucrează în acest domeniu poate face o taxă.

Veterinarii și personalul lor îl apreciază cu adevărat atunci când clienții aduc cookie-uri de casă sau trimit mulțumesc note. Aceste gesturi se simt foarte pline (deși nu sunt niciodată așteptate sau considerate necesare). Cu toate acestea, dacă tu într-adevăr Doriți să arătați medicul veterinar cât de minunat este, puteți lua o clipă pentru a vedea lucrurile din perspectiva ei.

Există câteva lucruri pe care Vet vrea să le cunoști, dar probabil că nu vă vor spune de fapt.

01 din 06

Comunicarea este cheia

Singura modalitate a relației dintre dvs. și veterinarul dvs. poate funcționa dacă comunicați eficient. Cinstea este cea mai bună politică. Nu vă faceți griji, nu vă veți judeca dacă ați așteptat puțin prea mult pentru a vă aduce câinele în urechi de mâncărime sau dacă vă pierdeți niște doze de medicamente. Ce este important este că dați VET faptele:

  • Câte doze de medicamente au fostde fapt ratat?
  • Câte zile au problema într-adevăr mergea?
  • Cand ai primul Observați tumora? (VET știe că nu a obținut asta peste noapte.)
  • Ce faci tucu adevărat hrănirea animalului dvs si cat de mult?

Motivul veterinarilor trebuie să știe adevărul nu este de a vă judeca. Este pentru că au nevoie de toate detaliile pentru a face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Puneți întrebări. Spuneți-vă medicului dumneavoastră dacă nu înțelegeți ceva, astfel încât să poată explica mai bine. Spuneți ceva dacă credeți că nu puteți urmări instrucțiunile.

Faceți-vă așteptările clare. Spuneți veterinarului ce aveți nevoie. Dacă aveți constrângeri de timp sau restricții financiare, veterinarul dvs. va face tot posibilul pentru a lucra cu dvs. Dacă se întâmplă ceva care vă face nefericit, vă rugăm să lăsați medicul veterinar sau pe personal să știe imediat, astfel încât să poată încerca să o repare.

La sfârșitul zilei, ce veterinari și echipele lor doresc cu adevărat este ca animalul dvs. să fie sănătos și pentru tine să fii fericit.

  • 02 din 06

    Nu este vorba despre bani (dar uneori este)

    Banii pot fi un subiect sensibil, mai ales când este asociat cu legatură emoțională Împărtășim cu animalele de companie. Costurile veterinare pot fi adăugate cu adevărat atunci când animalele sunt bolnave. Există, de asemenea, o ipoteză generală că Îngrijirea VET este scumpă.

    Adevărul este că probabil plătiți mai puțin decât acele servicii merită cu adevărat. Deținerea unui câine va costa bani.

    Iată ce trebuie să știți înainte de a vă presupune că sunteți supraîncărcat de către VET:

  • Veterinările nu sunt în ea doar pentru bani. Este extrem de dificil să intri în școala VET, iar programul este foarte provocator. Apoi, absolvenții, devin DVM și fac o fracțiune din ceea ce MDS face din școală. Apropo, personalul veterinar face, de asemenea, o fracțiune din ceea ce fac echivalentele lor de medicină umană.
  • Medicina veterinară este o afacere. Este necesară o anumită cantitate de profit pentru a menține afacerea înfloritoare. Chiar și instalațiile VET non-profit trebuie să-și acopere cheltuielile și să aibă o anumită sumă de bani rămași pentru a menține practica.
  • Multe veterinarii dori Ar putea da servicii. Îi pasă de animalele de companie și de proprietarii lor și să simpatizeze cu situația dvs. financiară. Dar ei nu pot da doar lucrurile departe gratuit. Vă rugăm să nu încercați să profitați de inima mare de veterinar. VET-ul dvs. răspunde la proprietarul practicilor și pot intra în dificultate pentru reduceri frecvente sau grele. Dacă Vet este Proprietarul practicilor, este și mai rău, deoarece știe reducerile de impact și "Freebies" au asupra afacerii sale. Ea îi pasă de personalul, pacienții și clienții. Prin urmare, dorește să păstreze afacerea care rulează cu succes, astfel încât toată lumea să poată beneficia.
  • Dacă medicul veterinar vă cunoaște preocupările financiare înainte de timp, ei vor face tot posibilul pentru a lucra în cadrul bugetului dvs. Cu toate acestea, există doar atât de mult VET-ul poate face atunci când aveți un animal de companie foarte bolnav și doar suficienți bani pentru a acoperi examenul. Testele și tratamentele vor fi necesare, iar aceste bani costă.
  • Linia de fund: plătiți pentru un profesionist, la fel cum ați plăti un avocat sau medic. Și probabil că ar trebui să plătiți mai mult.
  • Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să planificați mai departe cheltuielile VET neașteptate. Comunicați cu medicul veterinar despre limitările financiare. Recunoașteți valoarea medicinii veterinare de calitate.

  • 03 din 06

    Vă rugăm să vă ajutați personalul să vă ajute

    Când aveți întrebări sau preocupări legate de sănătatea animalului dvs., primul dvs. gând este să vă contactați Veterinar de încredere pentru a discuta. Asta e super! Veterinarul dvs. vrea să ajungă la ajutor pentru ajutor. Cu toate acestea, de aceea veterinarul dvs. are personal calificat, informat. VET dvs. este ocupat, văzând întâlniri programate. La urma urmei, dacă ați stabilit o întâlnire și plătiți pentru acel moment, ați dori ca medicul veterinar să fie complet angajat și disponibil pentru dvs. în timpul întregii întâlniri.

    Dacă sunați și solicitați să vorbiți direct la veterinarul dvs., este posibil să trebuiască să așteptați până la sfârșitul zilei pentru a vă apela înapoi. În schimb, biroul dvs. veterinar poate avea un membru al personalului disponibil pentru a vorbi imediat cu dvs. De ce să nu discutați despre preocupările dvs. cu tehnician veterinar primul?

    Lăsați medicul veterinar să fie o legătură între dvs. și veterinar pentru a obține răspunsuri mai repede. Tehnologia ar putea avea un răspuns pentru tine imediat pentru că a fost instruit de veterinar despre recomandările lor. Sau, tehnologia ar putea avea nevoie să vorbească cu veterinarul și să vă întoarceți la dvs. cu răspunsurile specifice ale veterinarului. De asemenea, pot ajuta la expedierea unui apel înapoi de la veterinar.

    Fiecare membru al personalului de sprijin a fost instruit să acționeze în conformitate cu preferințele medicului veterinar. Ei acționează ca agenți ai veterinarilor și sunt acolo pentru a vă ajuta. Tratați-le cu respect și comunicați cu ei în mod clar.

  • 04 din 06

    Veterinații sperăm că luați sfatul lor

    Când medicul veterinar vă oferă sfaturi sau recomandă ceva, vine din anii de educație și experiență. Dacă vă decideți să săriți examenele de rutină, să opriți brusc un medicament sau să vă ignorați altfel sfaturile VET, faceți două lucruri: punerea animalelor de companie în rău și degradarea relației pe care o aveți cu VET dvs.

    Dacă vă întoarceți la "DR. Google "și mergeți împotriva sfatului veterinarului dvs., vă puteți pune câinele în pericol. Este important să fii un avocat pentru animalele de companie, atât de natural, veți face propriul dvs. cercetare (probabil online). Veterinarii știu că o să faci asta, doar sper că ai informații exacte.

    Asigurați-vă că alegeți Site-uri web care oferă informații veterinare fiabile, fagale. Înțelegeți că site-urile web oferă sfaturi generale care pot sau nu se aplică situației actuale ale animalului dvs. de companie.

    Sigur, ați putea dori, de asemenea, să solicitați sfaturi de la prieteni, familie, vecini, crescători, groomers și așa mai departe. Cu toate acestea, este important să ne amintim că acești oameni vorbesc din propriile lor experiențe și nu neapărat dintr-un loc de educație formală și experiență bine rotunjită.

    Dacă medicul veterinar efectuează o recomandare că nu puteți sau nu doriți să luați, vorbiți! VET dvs. va încerca să vă ajute să găsiți o soluție care funcționează cu adevărat pentru dvs. Nu vă întoarceți la surse potențial nesigure, luați sfat rău, apoi reveniți la veterinarul dvs. pentru a "repara."De exemplu: nu scoateți e-gulerul pentru că un prieten a spus că a fost bine pentru propriul câine, apoi vă supărați pe veterinarul dvs. când câinele dvs. mestecă la locul de operație. (Acest tip de lucru se întâmplă tot timpul.)

    Iată punctul: Dacă într-adevăr nu puteți avea încredere în VET-ul curent, Găsiți un nou veterinar. Nu te uita în altă parte pentru sfatul de înlocuire.

    Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Veterinul de îngrijire. Uneori îi pasă prea mult

    Este corect să spun că toată lumea care lucrează în industria veterinară are o iubire profundă a animalelor. Își petrec zilele care tratează animalele de companie și proprietarii lor cu dragoste și compasiune.

    Ei țin mâinile proprietarilor în timp ce animalele lor iubite sunt eutanass.

    Ei accesează muzzele moi de animale care mor și le leagă în brațele iubitoare pe măsură ce trece.

    Ei dau veste proastă proprietarilor de animale de companie cu empatie și îi ajută să facă unele dintre cele mai multe deciziile dificile.

    Ei urmăresc animalele să experimenteze durerea și confuzia și să facă tot posibilul să le mângâie.

    Ei mențin calmul în fața clienților aflați în dificultate, chiar și atunci când sunt supărați.

    Veterinările și membrii personalului lor iau de asemenea acasă animalele de companie care au fost abandonate, uneori depășind propriile mijloace. Profesioniștii veterinari sunt foarte susceptibili de a prelua animale de companie cu trei picioare, cu condiții cronice. Aceste animale de companie au nevoie de medicamente frecvente, diete speciale și îngrijire personalizată. Dar ei iau animalele fără un al doilea gând.

    Toate aceste situații ne pot afecta pe cele mai adânci niveluri. Unii strigă la pierderea pacienților - unii se frustrează atunci când nu pot ajuta un pacient sau un client - unii se înfurie atunci când lucrurile nu merg bine - unele îngropă emotiile și dezvoltă probleme mai târziu. Ratele de sinucidere și depresie sunt foarte mari în rândul profesioniștilor veterinari.

    Majoritatea profesioniștilor veterinari vor suferi de oboseală de compasiune și de arsuri la un moment dat în cariera lor. Obiectul de compasiune este rezultatul stresului cronic cu care se confruntă cu cei care se ocupă de animalele sau oamenii traumatizați. De asemenea, se poate face referire ca tulburări de stres traumatice secundare sau STSD.

    Simptomele sunt similare cu cele ale PTSD și pot influența serios o bunăstare emoțională și fizică a unei persoane. Fatigul de compasiune este o condiție foarte reală care afectează pe cei care lucrează în medicina veterinară, asistența medicală umană, lupta împotriva incendiilor, aplicarea legii, asistența socială, consilierea și multe altele.

  • 06 din 06

    Veterinările nu sunt lucrători minunați (dar doresc să fie)

    Medicina nu este o știință exactă. Acest lucru se aplică și medicinii veterinare. În plus, pacienții nu pot vorbi cu veterinarii despre ei simptome. Veterinarii trebuie să fie foarte intuitivi și obiectivi.

    Ei trebuie să se bazeze pe cercetare și de testare, să pună împreună toate faptele, apoi să folosească o notă de presupuneri educate pentru a afla ce se întâmplă cu un pacient și cum să o tratezi. Desigur, animalele de companie și bolile lor nu citesc manualele, deci unele cazuri pot deveni destul de dificile.

    Veterinul de vederi au existat wanduri magice și gloanțe magice, dar din păcate, nu există nici unul. Miracole se întâmplă, dar nu foarte des. Uneori veterinarul dvs. poate fi necesar să vă facă trimitere la un specialist. Uneori, medicul veterinar nu poate ajuta un animal de companie, cu excepția faptului de a oferi un sfârșit fără durere la suferință. Uneori veterinurile fac chiar greșeli, dar, desigur, ei fac tot posibilul pentru a evita acest lucru.

    Fiți răbdători cu medicul veterinar și cu echipa ei. Toți au trecut printr-o mulțime de educație, de formare și experiență pentru a fi acolo pentru tine și pentru animalele de companie. Tot ceea ce fac este pentru bunăstarea dvs. și a animalului dvs. de companie.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Kogan, Lori R și colab. Tehnicienii veterinari și Burnout ocupaționalFrontiere în știința veterinară vol. 7 328. 12 iunie. 2020, DOI: 10.3389 / FVETS.2020.00328

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 6 Lucruri veterinul dvs. Vrea să știți (dar nu vă spuneți)