Câinii au nevoie de vitamine și suplimente?

Câine labrador situată lângă sticla de pilule și medicamente, aproape

Mulți oameni au un regim zilnic de vitamine și suplimente. Din ce în ce mai mulți oameni dau vitamine și suplimente la câinii lor, de asemenea. Câinele dvs. trebuie să ia și vitamine și suplimente? Sunt chiar în siguranță pentru câini? Răspunsurile depind de câine și de tipurile de suplimente în cauză.

Vitamine și minerale esențiale pentru câini

Toți câinii au nevoie de anumite vitamine și minerale pentru a prospera. Din fericire, acestea pot fi găsite într-o Dieta completă și echilibrată. Dacă vă hrăniți câinele dvs. o dietă comercială cu Eticheta AAFCO, Apoi mâncarea conține toate vitaminele și mineralele necesare pentru a vă menține câinele sănătos. Puteți face acest pas mai departe și Alegeți o dietă realizate cu ingrediente de înaltă calitate. Mulți experți sunt de acord că vitaminele și mineralele din diete făcute cu ingrediente de înaltă calitate sunt mai ușor absorbite și utilizate de corpul câinelui tău.

Dacă alegeți să hrăniți o dietă pregătită la domiciliu, atunci este posibil să fie necesar să adăugați vitamine și minerale pentru a face alimentele complete și echilibrate. Trebuie să lucrați cu medicul veterinar pentru a găsi rețetele potrivite și pentru a sursa vitaminele, mineralele și suplimentele corespunzătoare. Luați în considerare utilizarea unui site web Echilibru.COM sau Petsiets.COM. Aceste site-uri sunt instrumente excelente pentru a vă ajuta să creați o rețetă completă și echilibrată. Puteți chiar să dezvoltați rețete pentru câini cu preocupări specifice de sănătate. Dacă dieta de casă este destinată tratării unei anumite condiții, VET dvs. poate prefera să vă facă trimitere la un nutriționist veterinar pentru a vă ajuta să dezvoltați dieta potrivită pentru câinele dvs.

Dacă vă hrăniți câinele dvs. o dietă completă și echilibrată, în general, nu există niciun motiv pentru a suplimenta cu vitamine și minerale. Adăugarea suplimentelor poate provoca probleme dacă câinele dvs. devine prea mult din ceva. De exemplu, vitamina A adecvată este importantă pentru metabolismul câinelui și sistemul imunitar, dar prea mult poate provoca toxicitate gravă. Vitamina A Supradozaj poate provoca pierderea apetitului, letargii, greață, piele de peeling, slăbiciune, tremor, convulsii, paralizie și moarte.

Dați numai vitamine, minerale sau suplimente pentru câini în următoarele situații:

  • Veterinarul dvs prescrie Vitamine / minerale specifice după diagnosticarea câinelui cu o deficiență.
  • Veterinarul dvs Recomandă adăugând anumite vitamine, minerale sau suplimente pentru a ajuta la tratarea unei stări de sănătate sau sprijinirea unui câine cu un apetit slab.
  • Veterinarul dvs Recomandă anumite vitamine, minerale sau suplimente pentru că doriți să hrăniți o dietă pregătită la domiciliu.
  • Veterinarul dvs aprobă de utilizare a anumitor suplimente pentru câinele dvs. după ce întrebați despre ei.

Oricum, nu există niciodată un motiv să înceapă doar la întâmplare să-ți dai vitaminele de câine. Mereu acționează sub supravegherea medicului veterinar. Este, de asemenea, important să verificați informațiile de dozare cu VET înainte de a începe orice suplimente.

Sunt vitamine și suplimente umane sigure pentru câini?

Înainte de a începe să vă împărtășiți suplimentele cu câinele dvs. sau să cumpărați suplimente la o farmacie umană, asigurați-vă că sunt în siguranță! Deși câinii au nevoie de multe dintre aceleași vitamine și minerale, deoarece oamenii au nevoie, tipurile și cantitățile pot varia foarte mult. Adresați-vă medicului veterinar despre recomandarea forței și a dozei a fiecărui supliment pe care îl dați. În multe cazuri, este mai bine să obțineți produsele fabricate în special pentru câini.

Avertizare

Produsele umane pot conține ingrediente inactive care sunt nesănătoase sau chiar toxice pentru câini.

Suplimente specifice pentru câini

Multe tipuri diferite de vitamine și suplimente pot fi utilizate pentru câini. Unele dintre cele mai frecvente sunt multivitamine, acizi grași, suplimente comune, fibre și probiotice.

Multivitamine: Nu dați niciodată multivitamine umane la câini. Dacă medicul veterinar recomandă o multivitamină zilnică pentru câinele dvs., cereți recomandări de produs. Trebuie să alegeți o multivitamină care se face mai ales pentru câini. În unele cazuri, puteți alege o multivitamină făcută pentru câini cu nevoi speciale, cum ar fi sprijinul comun sau vârsta senior. Unele veterinarii recomandă produse cum ar fi Pet-Tinic sau Nutri-cal pentru câinii care nu primesc suficienți substanțe nutritive.

Acizi grasi omega-3: Aceste suplimente pot fi benefice pentru câinii cu boală articulară, boli de inimă sau boală renală. Uleiul normal de pește ar putea să nu facă trucul. Asigurați-vă că alegeți o formulă cu concentrația corectă a EPA și DHA pe baza recomandării dvs. veterinar. Este adesea mai bine să mergeți cu o formulă specifică PET. Un exemplu este Welactin.

Glucozamină / Chondroitină / MSM: Aceste suplimente comune pot fi foarte benefice pentru câini cu o problemă ortopedică, cum ar fi artrita, displazie de șold, rănirea cruciată, etc. Ele pot reduce inflamația în organism și pot contribui la o mai mare lubrifiere a articulațiilor. O formulă populară recomandată de veterinari este Dasuquin Advanced.

Fibră: VET dvs. poate recomanda adăugarea fibrei la dieta câinelui dvs. în unele cazuri. Acest lucru poate fi să se blocheze scaunul și să prevină Glanda anală Probleme. De asemenea, poate fi să vă ajutați constipație sau alte probleme GI.

Probiotice: Acestea sunt suplimente nutritive concepute pentru a restabili bacteriile sănătoase în sistemul GI. Mulți veterici recomandă probiotice pentru câini cu probleme de GI cronice sau pentru a combate efectele secundare ale antibioticelor. Brandurile de companie eficiente includ Provocabilă și Fortiflora.

Există multe vitamine, minerale și suplimente nutriționale acolo. Unele pot fi foarte utile pentru anumiți câini. Unele sunt inofensive, dar o pierdere de bani. Alții pot provoca rău. Amintiți-vă că animalele sănătoase care mănâncă o dietă completă și echilibrată nu au nevoie de suplimente. Nu vă lăsați să fiți convinși altfel de publicitatea inteligentă. Dacă animalul dvs. de companie are nevoie de suplimente, asigurați-vă că luați recomandările dvs. veterinar și alegeți cele corecte.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Multivitamine și fier (toxicitate). Merck Manual veterinar

  2. Vitamine comune și toxicitate pentru animale de companie. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor

  3. Ar trebui să dau ulei de pește la animalul meu de companie? Cummings Centrul Medical Veterinar la Universitatea Tufts

  4. Bhathal, Angel și colab. Folosirea glucozaminei și a chondroitinei în canini pentru osteoartrită: o recenzieDeschis jurnal veterinar vol. 7,1 (2017): 36-49. DOI: 10.4314 / OVJ.v7i1.6

  5. Pilla, Rachel, și Jan S Suchodolski. Rolul microbiomului intestinal al caninului și metabolei în domeniul sănătății și al bolii gastrointestinaleFrontiere în știința veterinară vol. 6 498. 14 ianuarie. 2020, DOI: 10.3389 / FVETS.2019.00498

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii au nevoie de vitamine și suplimente?