Probleme de glandă anal la câini

Glandele anale la câini

S-ar putea să fiți văzut scootarea câinelui pe fundul lor (sau covorul dvs. preferat). Sau poate că a început brusc să-și lingă în spatele obsesiv sau ați observat un miros anormal și de curățare în jurul puilor tăi. Pe de altă parte, poate cel mai bun prieten este constipat sau experimentează dureri atunci când încearcă să se potrivească sau chiar să stai jos.

Deși oricare dintre aceste comportamente și simptome ar putea fi un semn al unei varietăți de maladii, ele pot indica a Problemă cu glandele anale ale câinelui și nevoia sa de a le scuti, care pot fi incomode sau dureroase dacă sunt afectate sau infectate.

De ce câinii au probleme de glandă anală?

Glandele anale, numite tehnic Sacul anal, sunt două pungi mici de țesut situate chiar sub suprafața pielii de pe ambele părți ale unui anus al unui câine. Glandele anale fac secreții uleioase, care conțin substanțe chimice pe care câinii le folosesc în marcarea teritoriului și identificându-se reciproc.

Câinii domesticiți goliți Glandele anale Când scaunul împinge împotriva acestuia în timpul defecării. De asemenea, se poate goli atunci când presiunea externă (generată în timpul scotajului) împinge pe glandele anale sau chiar spontan dacă un câine se temea sau în primejdie. Când sunt pline, aceste glande pot varia de la cea a unui mazăre la un strugure mic, deși dimensiunea variază în funcție de dimensiunea câinelui și plinătatea glandelor.

Când sacele anale sunt pline sau afectate, poate fi foarte incomod pentru câine, care poate circula printr-o serie de comportamente în încercarea de a ușura disconfortul său. Deși este posibil ca partea de jos să tragă, mestecând zona anală, urmărirea coastei, și alții asemenea ar putea indica prezența viermi sau Probleme cutanate, Aceste tipuri de comportamente sunt foarte frecvente într-un câine cu probleme de sac anal.

Fluidul din glandele anale este eliberat în mod obișnuit în timpul defecării și poate ajuta la lubrifiere. Problema apare atunci când materialul nu este eliberat așa cum ar trebui să fie. Acest lucru se poate datora scaunului moale sau pur și simplu din cauza anatomiei specifice ale câinelui. Din acest motiv, uneori este necesar ca glandele anale ale unui câine să fie exprimate manual sau golite de un om.

Tratament

Manual exprimând glandele anale ale unui câine este cel mai bine învățat în persoană de către cineva care este familiarizat cu procesul ca o asistentă medicală veterinară sau veterinară. Orice proprietar de câine poate învăța să facă acest lucru acasă atâta timp cât nu există niciun infecție prezent, dar majoritatea oamenilor o lasă unui profesionist, deoarece este neplăcut.

Există două modalități de a exprima sacul anal: extern și intern. Amintiți-vă, înainte de a încerca să vă exprimați sacul anal al câinelui, este important să aveți VET sau a Vet Tech Arată-ți cum. O expresie necorespunzătoare poate fi foarte incomodă pentru câinele dvs.

  • Expresia externă se face folosind un țesut sau o cârpă pentru a stoarce ușor zona anală din exterior și masați lichidul. De obicei, nu este posibil să goliți complet sacul anal în acest fel.
  • O expresie internă se face prin introducerea unui deget arătător al mănușii în anus și strângeți ușor fiecare sac anal (unul câte unul) între degetul arătător și degetul mare. Metoda internă este mai eficientă, mai ales dacă materialul din sacul anal este gros. Deoarece acest lucru este invaziv, veți avea nevoie de ajutor pentru a vă menține câinele distras și calm în timpul procesului. Dacă zona anală pare roșie, inflamată, îngroșată, are o durere deschisă, este dureroasă sau incomodă- VET se ocupă de expresia, deoarece poate fi o infecție sau un abces prezent și manipularea zonei poate provoca durerea dvs. de câine și va avea nevoie de un tratament adecvat.

Cum de a preveni problemele anale ale glandei

În general, glandele anale ale câinelui nu trebuie să fie exprimate manual dacă există o problemă. Mulți câini sunt capabili să elibereze lichidul în mod regulat în timpul mișcărilor intestinului.

În unele cazuri, glandele anale pot deveni afectate sau infectate (abscesate). Acest lucru se datorează, de obicei, unei incapacități pe termen lung de a goli sacul anal în timpul defectării normale. Dacă zona anală a câinelui devine înroșită sau vedeți puroi în jurul anusului, acest lucru poate indica o problemă cu sacul său anal. Alte complicații ale glandei anale, dar mai puțin frecvente includ tumori benigne sau maligne. Vedeți imediat medicul veterinar dacă câinele dvs. are probleme în curs de desfășurare cu glandele sale anale.

Dacă câinele dvs. este continuu să se înclețească sau să se angajeze în alt comportament care pare să se concentreze în jurul fundului său, se poate datora problemelor recurente anale a glandei. O cauză comună a acestui lucru este o alergie alimentară sau intoleranță. Deoarece sacul anal, de obicei, numai gol atunci când primesc o presiune fermă dintr-o mișcare solidă a intestinului, dacă mișcările intestinului câinelui sunt frecvent neformate, moi sau apoase, sacul anal nu pot obține presiunea de care trebuie să se golească. Vorbiți cu dvs medic veterinar despre dietele de eliminare sau crearea unei diete echilibrate și adecvate, care poate aborda orice posibilă sensibilități alimentare și poate îmbunătăți coerența scăzută a scaunelor. În cele din urmă, unii câini pot avea glande anale slab poziționate, de exemplu, situate adânc în rect.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: De ce unele pui mănâncă poop?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala SAC anal la câini și pisici. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme de glandă anal la câini