Rănirea ligamentului cruciat la câini

rănirea câinilor

Câinele dvs. a început brusc să-și limpezească unul dintre picioarele din spate? Există multe motive diferite pentru Limbă la câini. Una dintre cele mai frecvente cauze ale lui Lameness este un ligament cruciat rupt.

Ce este un prejudiciu de ligament cruciat?

Există două ligamente cruciate în articulația genunchiului câinelui. Ligamentele conectează femurul (osul coapsei) în tibie (osul Shin). Acest lucru stabilizează articulația genunchiului. Ligamentul se poate rupe complet (completă ca lacrimă cruciată) sau parțial (lacrimă cruciată parțială.) Lacrima completă este, de asemenea, numită o lacrimă ACL sau CCL, un cruciat rupt este o rănire dureroasă și imobilizată. În timp ce nu pune viața în pericol, trebuie abordată.

Semne de rănire a ligamentului cruciat la câini

Când lacrimile de ligament cruciat, tibia se mișcă liber de sub femur, provocând dureri și lamerițe. Lamele bruște într-un picior din spate este adesea primul semn de rănire. Lamelele se poate agrava cu activitate și se poate îmbunătăți cu odihnă. Dacă un prejudiciu rămâne neajuns, Arthritica se schimbă apar repede. Aceasta duce la o lamerie cronică și disconfort. Dacă câinele dvs. prezintă brusc semne de durere sau limpede, duceți-l la veterinar cât mai curând posibil.

Cauzele unui prejudiciu al ligamentului cruciat

Cele două cauze principale ale rupturii ligamentului cruciat la câini sunt degenerarea ligamentului și traumei. O lacrimă poate rezulta dintr-o vătămare atletică într-o Câine sănătoasă. Acest lucru ar putea însemna chiar aterizarea "greșit" atunci când rulează sau sărituri. Câini supraponderali sau obezi sunt mai predispuși la acest tip de rănire, deoarece acestea poartă mai multă greutate și sunt predispuși la degenerarea ligamentului.În plus, unele rase / tipuri de câini sunt predispuse la rănile de ligament cruciat, inclusiv Rottweilers, Retrieveri Labrador, Newfoundlands, și Terriers Staffordshire.

Tratament și prevenire

Gestionarea medicală, constând în terapie fizică și controlul greutății) este de succes în mod variabil în obținerea câinelui dvs. să se întoarcă la activități normale. Câini mai mici (< 25-30 de lire sterline) Fair mai bun decât câinii mai grei. Acești câini vor dezvolta osteoartrită în articulația genunchiului afectată. Terapia medicală implică câteva săptămâni de odihnă cu cușcă, cu plimbări scurte, calme pentru barei de baie numai, exerciții de stant-to-stop și terapie cu treadmill subacvatice și / sau înot. Câinii afectați, de asemenea, primesc cronic medicamente antiinflamatoare aprobate de veterinar și suplimente pentru a sprijini sănătatea comună.

Deși odihnă și medicamente pot ajuta, chirurgia este de obicei recomandată pentru a repara ligamentul cruciat rupt. În general, prognosticul după operație este bun, cu o șansă de 85% -90% de a reveni la nivel normal de activitate. Există mai multe abordări chirurgicale diferite, fiecare cu avantajele și contra.

În timp ce o ruptură cruciată nu poate fi întotdeauna prevenită, păstrarea câinelui la o greutate sănătoasă și oferind o mulțime de exercițiu (dar nu prea obositoare) poate minimiza riscul.

Dacă câinele dvs. are un rănire cruciată, discutați cu medicul veterinar despre obținerea unei recomandări la a Chirurgul veterinar certificat de bord. Acolo, puteți discuta cea mai bună opțiune pentru câinele dvs. și stilul dvs. de viață.

Chirurgie cruciată: Repararea extratrapsulară

În această metodă, o sutură puternică este plasată pentru a asigura femurul și tibia, înlocuind în mod esențial funcția ligamentului cruciat sfâșiat. Sutura acceptă articulația genunchiului, în timp ce țesutul cicatricial se construiește și mușchii care înconjoară genunchiul întăriți. Sutura este invariabil slăbită sau pauze la un moment dat în viitor. Trebuie să rămână intactă pentru opt până la 12 săptămâni pentru a se vindeca.

Aceasta este o procedură relativ rapidă și necomplicată, cu rate bune de succes, mai ales câini mai mici. Este mai puțin costisitoare decât alte metode. Succesul pe termen lung variază și poate fi mai bine pentru câinii mai mici.

Chirurgie cruciată: TPLO

O altă opțiune chirurgicală este osteotomia de nivelare a platoului tibial (TPLO). Aceasta este o procedură mai complexă decât metoda extratrapsulară și necesită echipamente chirurgicale specifice și instruire.

TPLO modifică biomecanica articulației genunchiului, permițându-i să funcționeze corect fără un ligament cruciat. O tăiere completă se face prin partea superioară a tibiei (platoul tibial). Podișul tibial este rotit pentru a schimba unghiul acestei porțiuni din os. O placă metalică este aplicată pentru a repara osul tăiat. Tibia vindecă peste câteva luni.

Îmbunătățirea parțială poate fi văzută în câteva zile - Cu toate acestea, recuperarea completă va dura câteva luni, astfel încât odihna cu colivie este esențială. În general, prognosticul pe termen lung este bun, iar re-rănirea este mai puțin frecventă. Placa nu trebuie să fie îndepărtată decât dacă apar probleme mai târziu.

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, sunt posibile complicații, inclusiv infecția. TPLO este semnificativ mai scump decât chirurgia tradițională.

Chirurgie cruciată: TTA

O a treia metodă chirurgicală este avansarea tuberozității tibiale (TTA). Detaliile acestei metode sunt ușor diferite de un TPLO, dar TTA încă implică tăierea tibiei și plasarea implanturilor metalice.

Unii chirurgi descriu TTA ca o procedură mai puțin invazivă decât TPLO și cu o recuperare mai rapidă, în timp ce alți chirurgi văd o mică diferență. Anatomia și stilul de viață al câinelui sunt, de asemenea, factori de decizie. Costul TTA este comparabil cu TPLO.

Recuperarea chirurgiei cruciată la câini

Indiferent de tipul de intervenție chirurgicală, o activitate strictă de activitate timp de cel puțin opt săptămâni după intervenția chirurgicală este crucială pentru vindecare. Terapia fizică este adesea recomandată și poate fi utilă pentru recuperarea pe termen lung.

În urma recomandărilor dvs. veterinar, vă va oferi câinelui cea mai bună șansă de recuperare completă cu mai puține complicații. Ca și în cazul unei intervenții chirurgicale ortopedice, este obișnuit ca câinii să se dezvolte artrită in viitor. Cu grijă adecvată, câinele dvs. poate trăi o viață plină, sănătoasă și confortabilă. Câinii au o șansă de 40 până la 50% de a rupe ligamentul în celălalt genunchi.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. CRANIAL CRUMATER BOLI LIGAMENTColegiul American de Chirurgi Veterinari

Citire suplimentară
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rănirea ligamentului cruciat la câini