Tot ce trebuie să știți despre gripa câinilor

câine cu gripă

Nu există nimic mai nervos pentru niciun proprietar de câine dedicat decât să-și vadă animalul cu o gripă. Știm cu toții cât de devastatoare această infecție poate fi pentru noi oamenii. Nu putem funcționa la optimul nostru. Deseori luăm zile de la locul de muncă doar pentru a recupera de la o luptă cu gripa. Din fericire pentru noi, ne putem lua întotdeauna pe noi înșine pentru a vedea medicii noștri, a obține niște fotografii de gripă și chiar luați medicamente și alte preparate pentru a ajuta la atenuarea simptomelor gripei și ne grăbuise recuperarea de la ea. Din păcate, nu putem spune același lucru pentru animalele noastre iubite, care sunt foarte dependente de îngrijirea și afecțiunea noastră. Pentru a îngriji cu adevărat prietenii noștri blânde, este important să ne dușizăm cu cel mai important instrument al tuturor: cunoștințe despre cum să gestionăm gripa câinilor. În acest articol, vom împărtăși cu dvs. tot ce trebuie să știți despre gripa câinilor, astfel încât să vă simțiți mai împuterniciți să vă îngrijiți de prietenul bolnav bolnav.

câine bolnav

Ce este gripa câinilor?

Să înțelegem mai întâi un lucru înainte de a continua cu restul prezentării noastre. Gripa este o entitate de boală și nu trebuie confundată cu organismul care provoacă gripa. Un virus de gripă, pe de altă parte, este organismul care provoacă boala. Numit oficial infecția cu virusul gripal canin, gripa de câine este o boală infecțioasă care apare în arborele respiratorii din toate Canina rases. Acest lucru este foarte asemănător cu virusul gripei pe care l-am infectat cu oamenii. Printre pooches, cu toate acestea, experții au identificat două tulpini foarte importante ale virusului gripal care afectează în primul rând mutturile din Statele Unite. Acestea sunt tulpinile H3N8 și H3N2.

  • Virusul caninului gripal tip A H3N8 - această tulpină a virusului gripei canine este inițial găsită la cai. În 2004, curse Greyhounds au fost raportate mai întâi că au fost infectate cu tulpina de virus după curse la o pistă din Florida. Se crede că particulele de virus ecvine au mutat pentru a deveni tipul CV A care acum infectează câinii în aproximativ 40 de state din SUA continentală.
  • Canin gripă virus H3N2 - Experții au identificat tulpina H3N2 a virusului gripei caninei care urmează să fie identice genetic cu o tulpină particulară a virusului gripei aviare care a afectat speciile de păsări din Thailanda, China și Coreea în 2010. Această tulpină a dus la un focar CIV H3N2, care se credea că este rezultatul transferului direct al virusului gripei aviare la câini. Până în martie 2015, infecția sa răspândit în mii de canini în toată Statele Unite, care inițial a început în Midwest.

Cum va fi infectat câinele dvs. cu CIV?

Ca toate infecțiile respiratorii, virusul gripal canin este transmis prin traseul în aer. Acestea sunt mici microorganisme și pot supraviețui relativ bine în mediul extern. Când un infectat Canina Barks, strănută sau chiar latinează ICV-ul poate fi dislocat și scapă în mediul exterior. Deoarece acestea sunt în natură microscopică, virusul plutește în aer și se poate purta de vânt. Când o altă mutt inhalează, este posibil ca aerul pe care să respire să conțină virusul gripei caninei. În unele cazuri, este posibilă și să transmiteți gripa câinilor prin utilizarea obiectelor contaminate, cum ar fi bolurile de apă, suprafețele caniselor sau cutii, și chiar Coliere de câine. Este chiar posibil ca virusul să poată fi transmis prin contactul cu persoanele care ar fi putut fi în contact cu un pooch infectat cu virusul canin gripal.

Experții spun că virușii de gripă canină cresc în mod obișnuit în zone extrem de aglomerate, cum ar fi parcurile canine și chiar caniculele. Acest lucru se datorează proximității destul de aproape a câinilor unii altora. Câini lătrat, strănut, sau tuse pot infecta cu ușurință alți câini în imediata vecinătate. Amenințarea este făcută și mai mare de faptul că perioada de infecție începe cu mult înainte ca primele simptome ale unei infecții să fie observate.

Când gripa de câine este cu adevărat infecțioasă?

În domeniul medical, există o perioadă numită perioada de incubație. Acest lucru estimează aproximativ durata timpului necesar pentru microorganismul să-și expună efectele pline de suflare asupra corpului organismului infectat. Aceasta reflectă perioada de timp din momentul în care virusul intră în gazdă până când sunt detectate primele simptome ale unei infecții. Cu alte cuvinte, perioada de incubare este că durata de timp a microorganismelor crește și provoacă havocii până când apar primele simptome.

În mod obișnuit, virusul canin gripal are o perioadă de incubație de oriunde între două și patru zile de la prima dată când virusul a intrat în corpul poochiei. Până în a patra zi, vărsarea virușilor și a componentelor virale încep să scadă. Din păcate, acest lucru nu este momentul să se bucure, deoarece există încă o cantitate substanțială de particule virale rămase în organism. În plus, în funcție de tipul de tulpină de virus de gripă de câine care provoacă infecția, prietenul tău blând poate fi în continuare foarte infecțios chiar și după câteva zile. Dacă PAL dvs. de blană este infectat cu virusul CIV de tip A H3N8, atunci poate fi în continuare foarte contagioasă chiar până la 10 zile după ce a fost expus virusului. Pentru câinii care sunt infectați cu tipul de gripă aviară de gripă de câine, H3N2, atunci perioada de infecțiozitate poate fi extinsă până la 26 de zile. Prin urmare, este foarte important să se izoleze câinii noștri timp de cel puțin 3 săptămâni sau 21 de zile, mai ales dacă sunt suspectați de adăpostul tipului de gripă de gripă de caine H3N2. Acest lucru reduce foarte mult riscul transmiterii virale.

Acum, este important să înțelegem că este expus virusului nu înseamnă automat că PAL dvs. cu 4 picioare va arăta semnele și simptomele așteptate în următoarele 2 până la 4 zile. Unul din 4 sau 5 câini rămân asimptomatice în această perioadă. Pur și simplu înseamnă că acești câini nu prezintă nici un simptom. Dar acest lucru nu înseamnă că ei nu au virusul sau că nu scutură virusul în mediul înconjurător de fiecare dată când latră, strănut sau chiar tuse. Acest lucru este potențial mai grav, deoarece pur și simplu nu este nici o modalitate de a spune dacă câinii noștri sunt bolnavi sau nu și că, dacă ne expunem deja, membrii familiei noastre și alți câini la riscuri inutile.

câine de dormit

Simptomele gripei de câine

În discuția noastră anterioară, am spus deja că nu toți câinii care se expune la virusul gripei de câine vor arăta în cele din urmă simptome. Cu toate acestea, pentru restul de 75 până la 80% din câini, acestea vor prezenta în mod obișnuit următoarele simptome.

  • Tuse, care fie uscată, fie umedă sau chiar ambele
  • Strănut
  • Prezența descărcării din nas, fie că este apoasă sau purulentă
  • Ochi curge sau apoasă
  • Letargie, stare de rău sau slăbiciune generalizată
  • Dificultate de respirație sau Pantaling excesiv
  • Anorexie sau pierdere de apetit
  • Febră de obicei, ajungând în jurul valorii de 104oF până la 106o F

Luați în considerare faptul că cazurile mai blânde de gripă de câine durează de obicei în jur de 10 până la 30 de zile și adesea nu necesită o atenție veterinară. Tusea umedă și descărcările nazale indică adesea o infecție ușoară. Cu toate acestea, în cazul în care febra se dezvoltă însoțită de semne de pneumonie, atunci infecția virală poate fi deja considerată severă. Pneumonia la câini, la fel ca pneumonia în om, poate afecta foarte mult eficiența livrării de oxigen la țesuturi.

De unde știi că câinele tău are gripa de câine?

Din păcate, pentru cainii asimptomatici, pur și simplu nu este nici o modalitate de a verifica dacă au o infecție sau nu doar pentru că nu există simptome pentru a ne baza ipotezele. Singurul mod în care putem încerca să ne dăm seama de posibila prezență a gripei de câine în animalele noastre de companie este pentru noi să facem o revizuire cuprinzătoare a locului în care Pooch nostru a fost în ultimele zile și dacă a intrat în contact cu alți canini cunoscuți au gripa de câine. De exemplu, dacă avem o canisa și unul dintre câinii noștri prezintă semne și simptome ale gripei canine, dar alți câini nu prezintă aceste simptome, este în întregime posibil ca și ei, sunt deja infectați, dar sunt asimptomatici. În ambele cazuri, singurul nostru recurs este acela de a le lua în medicul veterinar astfel încât pot fi efectuate teste adecvate.

La clinica, Medicul veterinar va necesita o examinare completă de laborator a muttului dvs., inclusiv numărul total al sângelui, precum și chimia clinică. În unele cazuri, VET-ul dvs. poate comanda o analiză de urină de rutină pentru a verifica prezența celulelor albe din sânge, în special neutrofile care ar indica prezența infecției, deoarece aceste celule albe din sânge sunt cunoscute în primul rând pentru distrugerea microorganismelor. Dacă câinele dvs. are dificultăți în respirație sau prezintă semne de pneumonie, raze X pot fi efectuate. Dacă căile respiratorii mai mari sunt afectate, un bronhoscop poate fi alunecat în gâtul câinelui tău și în bronhus pentru a vizualiza pereții acestei părți a sistemului respirator. Eșantioanele de țesuturi pot fi obținute prin efectuarea unei spălări bronșice, care de obicei vor fi umplute cu cantități mari de celule albe, precum și bacterii și alte microorganisme.

Din păcate, detectarea virușilor este dificilă și adesea nu este recomandată. Ca atare, tratamentul este adesea orientat spre sprijinirea prietenului nostru Doggie trece prin boală.

Cum poate fi tratată gripa câinilor?

Să fim clar. Nu există nici un tratament pentru gripa câinilor pur și simplu pentru că virusul este atât de mic încât nici un agent antimicrobian nu poate ucide foarte repede. De aceea, când ne aducem magie veterinarilor, singurul lucru pe care îl pot face este să ofere tratament de susținere. Acest lucru înseamnă pur și simplu ajutarea sau ajutarea câinelui nostru pentru a trece prin procesul de boală într-o singură bucată. Cât mai mult posibil, trebuie să ne sprijinim mutturile și să ne asigurăm că este confortabil pe parcursul perioadei de boală. În astfel de cazuri, este esențial să le oferim un loc liniștit, odihnitor și confortabil, cu care să se recupereze de la.

Acestea pot fi, de asemenea, prevăzute cu medicamente sau modalități terapeutice concepute pentru a aborda un anumit simptom. De exemplu, dacă există infecții bacteriene secundare, bazate pe testarea culturii celulare și a sensibilității, prietenii noștri canini pot primi cele mai potrivite antibiotice pentru a ajuta la combaterea infecției secundare, dar nu infecția virală primară. În mod similar, dacă mutt-ul nostru are febră, poate fi dată antipiretică sau medicamente care coboară la temperatură. Putem fi, de asemenea, sfătuiți să ne menținem mutt răcit în această perioadă. Dacă există durere, atunci se poate administra un analgezic sau chiar un sedativ pentru a ajuta la promovarea confortului și relaxării. Dacă câinele nostru nu poate mânca, se poate administra o soluție intravenoasă de substanțe nutritive, vitamine și electroliți pentru a menține hydratul canin, hrănit și bine în limitele normale ale funcționării sănătoase.

În funcție de tipul gripei canine, mutt-ul nostru poate fi izolat de la alți câini pentru a ajuta la continția infecției într-o anumită zonă și pentru a preveni răspândirea acestuia. Spitalizarea este adesea necesară în astfel de cazuri pentru a vă asigura că nici un alt câine nu este infectat.

În legătură cu o postare: Cele mai bune termometre pentru câini

câine la veterinari

Poate fi împiedicată gripa de câine?

În 2009, primul vaccin canin pentru tipul de gripă canină A fost aprobat H3N8. Cu toate acestea, nu este clar dacă acest lucru va face orice pentru a preveni dezvoltarea unei infecții sau că va garanta 100% protecție pentru câinele dvs. de la gripa de cantină îngrozitoare. Este de obicei ca versiunea umană a unui împușcat de gripă. Aceste vaccinuri nu ucid virusul. În schimb, ei încearcă să accelereze procesul astfel încât să vă veți obține mai repede. Deci, în loc să fii bolnav de aproximativ 5 zile, vei fi bolnav doar pentru aproximativ 2 sau 3 zile. Dacă decideți să obțineți un vaccin pentru câinele dvs., este important să discutați acest lucru cu medicul veterinar.

Deci, cum puteți împiedica gripa câinilor? Iată câteva sfaturi pe care ați putea dori să le luați în considerare pentru a preveni dezvoltarea gripei canine în animalul dvs. de companie.

  • Păstrați câinele departe de locuri sau zone care au fost cunoscute pentru a porni microorganismele care cauzează boala. Caniculele și parcurile de câine care au fost recent raportate pentru a avea cazuri de gripă de câine trebuie evitate.
  • Asigurați-vă că păstrați toate elementele câinelui dvs. curate și dezinfectate corespunzător cu soluțiile corespunzătoare. Coliere, cutii de câine, haine de doggie și altele accesorii trebuie curățate și dezinfectate din când în când; mai frecvent dacă există rapoarte despre un focar de gripă canină.
  • Dacă intrați în contact cu un câine, suspectați să aveți gripă canină sau una care a fost recent expusă la gripa canină, asigurați-vă că vă spălați părțile corpului care au intrat în contact cu acest câine chiar înainte de a începe să jucați sau chiar să vă atingeți propriul animal de companie. Este întotdeauna o idee bună să faceți un duș bun imediat după ce contactați cu acești câini și înainte de a intra în legătură cu animalul dvs. de companie. Acest lucru poate ajuta la prevenirea transmiterii virusului la câinele dvs.
  • Dacă există un focar de gripă de câine în zona dvs., este posibil să doriți să restricționați mișcarea animalului dvs. de companie în casa dvs. Dacă acest lucru nu este posibil, este posibil să fie necesar să căutați sfatul medicului veterinar care vă poate oferi animalului dvs. o șansă de vaccinul de gripă adecvat. Din nou, acest lucru nu este un tratament, ci mai degrabă ceva care va ajuta animalul dvs. să gestioneze mai eficient infecția.
  • Ia timp pentru a înțelege comportamentul animalului dvs. de companie. Orice schimbare bruscă a comportamentului său va atrage aproape întotdeauna o anumită problemă, fie că este gripă canin sau nu. Pentru aceasta, va trebui să învățați cum să diferențieți tusea obișnuită de la unul care este un simptom clasic al gripei. De asemenea, este posibil să verificați procedura cu privire la modul de observare a primei respiratorii la câini, deoarece aceasta este adesea o indicație a pneumoniei severe.
  • Dacă există o mulțime de proprietari de câini în cartierul dvs., puteți încerca să discutați cu ei despre cum puteți păstra locurile comune pentru ca aceste animale de companie să fie cât mai sigur posibil. Puteți încerca să coordonați cu agenția locală de sănătate animală pentru posibile soluții la prevalența virusului gripal canin în parcurile de câini și alte zone similare.
  • Au prezența minții pentru a căuta o îngrijire profesională veterinară dacă ceva este rău. În timp ce informațiile pe care le-am furnizat aici vă pot ajuta să gestionați gripa câinelui dvs. de companie, nimic nu poate bate expertiza unui adevărat medic veterinar profesionist. Acest lucru este mult mai bun decât riscul vieții animalului dvs. de companie.

Ați putea dori, de asemenea: Cel mai bun shooter pilula pentru câini

Animalele noastre merită o atenție deosebită și îngrijirea în special în momentele în care sunt bolnavi. Știind cum se transmite gripă canină, inclusiv numeroasele sale simptome și cum poate fi tratată și prevenită atât, sunteți acum mai mult decât capabili să gestionați gripa în animalul dvs. de companie. Cu toate acestea, după cum am reiterat, un medic veterinar va fi în continuare cea mai bună sursă de informație ca el sau ea va putea examina îndeaproape starea reală a animalului dvs. de companie.

În legătură cu o postare: Canina Coronavirus boala

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Bretele de genunchi de câine
Protecția solară pentru câini
Dog Pill Shooter
Bandaj lichid pentru câini
Ulei de somon pentru câini
Câini termometre
Dog Flea Placi
Dușuri de îndepărtare a câinelui
Ulei de cânepă CBD pentru câini
Ceara de protecție la labe pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tot ce trebuie să știți despre gripa câinilor