Știți ce să faceți dacă câinele dvs. Are gripa?

Știți ce să faceți dacă câinele dvs. are gripa

Știați că câinii pot obține gripa? Da, la fel ca noi, există o tulpină de gripă care afectează canini. Anul trecut, virusul contagios sa răspândit atât de repede în zona din Chicago că unele adăposturi și organizații de salvare au fost forțate să se închidă pentru a opri răspândirea bolii. Acum, o nouă tulpină de gripă canină a fost documentată în partea de vest a țării.

Recent, un câine din Montana a testat pozitiv pentru această nouă tulpină. Departamentul de Sănătate de Stat din Washington este, de asemenea, avertizați proprietarii de câini după un incident de posibilă expunere la o instalație de kenneling din zona Seattle. Oficialii din domeniul sănătății publice spun că până la 90 de câini ar fi putut fi expuși gripei canine în timp ce stai la canisa.

LEGATE DE: Cel mai bun caz de boală de câine Checker online

Doi dintre acești câini au testat deja pozitiv pentru gripă, dar nu este clar în acest moment dacă este noua tulpină. Boala nu este adesea fatală, dar ar trebui să faceți o programare cu medicul veterinar imediat dacă observați unele dintre cele mai frecvente simptome ale câinelui dvs. Aceste simptome pot include:

  • Nici un interes în alimente sau apă
  • Tuse
  • Strănut
  • Descărcarea nazală
  • Letargie
  • Febră
  • Vărsături
Știți ce să faceți dacă câinele dvs. are gripa

Știu, sună similar cu simptomele gripei umane. Bolile sunt de fapt foarte asemănătoare, în afară de speciile pe care le infectează, desigur. Părinții PET trebuie să fie foarte atenți la expunerea câinilor lor la boală, în special în această perioadă a anului. La fel ca gripa umană, gripa canină este extrem de contagioasă.

Dacă sunteți într-o zonă care a văzut cazuri de virus, ar trebui să luați în considerare păstrarea casei de companie pentru moment. Doggy Daycares, Parcuri de câine și alte zone în care numeroși câini se amestecă adesea împreună ar trebui să fie o preocupare. Aceste zone sunt motivele de reproducere pentru bolile contagioase.

Marți, 12 ianuariea, Serviciul veterinar Helena a raportat că au confirmat un caz de cea mai nouă tulpină a gripei canine, H3N2. A fost confirmată cu teste de laborator și tratate la biroul lor. Majoritatea medicilor veterinari recomandă ca proprietarii să aibă lor câinii vaccinați împotriva bolii, dar nu este necesară vaccinul.

LEGATE DE: Produsele de câine Probleme legate de sănătate pe care veterinele le desfășoară adesea

Cercetătorii cred că germenii pentru această tulpină trăiesc destul de mult în mediul înconjurător și pot călători pe pantofi și îmbrăcăminte. Aceasta înseamnă că dacă câinele dvs. este diagnosticat cu boala, va trebui să fie izolat de alți câini pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce ar putea provoca o problemă reală dacă aveți o gospodărie multi-câine.

Potrivit Asociației Medicale Veterinare Americană (AVMA), H3N2 a fost identificat în 40 de state. Ei spun că mai mult de 2.000 de cazuri au fost identificate în ultimul an. Odată ce observați simptomele, este important să vă adresați imediat animalului de companie. Ei pot trata simptomele și pot oferi câinelui dvs. o ușurare. Majoritatea câinilor vor face o recuperare completă în două până la trei săptămâni.

Gripa canină poate fi ușoară, cu simptome ușoare care dispare pe cont propriu sau pot fi mai grave, ducând la pneumonie sau mai rău. Desigur, nu există nici o garanție că boala nu va fi fatală, deci este mai bine să aveți câinele dvs. examinat și tratat decât să ia riscul. Vaccinarea pentru boală implică o lovitură inițială și apoi un rapel împușcat cu trei săptămâni mai târziu.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știți ce să faceți dacă câinele dvs. Are gripa?