Cum să tratați gripa câinilor și când să vă vedeți veterinarul

Gripa de câine, cunoscută și sub numele de gripă canină sau CIV, poate deveni destul de gravă dacă nu este tratată corect. Este un virus extrem de contagios care poate afecta câinii și pisicile. Toți părinții de companie trebuie să învețe Cum să tratați gripa câinilor, Doar în cazul în care câinele dvs. contractează această boală.

După cum se spune vechea zicală, o uncie de prevenire merită o jumătate de kilogram de vindecare.& # 8221; Este important să vă păstrați câinele departe de orice alți câini sau pisici care prezintă semne de gripă canină. De asemenea, el nu ar trebui să viziteze un mediu în care un animal de companie infectat a fost recent.

Dacă câinele dvs. contractuală boala, trebuie să-l păstrați în carantină în casa dvs. până când toate simptomele s-au despărțit. Când nu mai arată simptome, va trebui să vă spălați toată așchierea și să vă dezinfectați jucăriile și mâncărurile.

In conformitate cu Asociația medicală veterinară americană, Există vaccinuri disponibile Pentru gripa H3N8 și H3N2 canin. Va trebui să vă consultați medicul veterinar pentru informații despre aceste vaccinări și dacă sunt sau nu o opțiune bună pentru pooch-ul dvs.

Cum să tratați gripa câinilor
și când să vă vedeți veterinarul

Cum să tratați gripa câinilorDeoarece gripa canină este cauzată de un virus, nu poate fi tratată cu antibiotice. Când învățați cum să tratați gripa câinilor, tot ce puteți face este să vă păstrați animalul confortabil, hrănit și hidratat. Nu există nimic pe care îl puteți face pentru a vindeca gripa. Trebuie doar să renunți la cursul său în mod natural.

În timp ce întărirea gripei nu este o posibilitate, există multe lucruri simple pe care le puteți face pentru ao trata. Învățați cum să tratați gripa câinilor nu este dificilă. Pentru început, va trebui să vă asigurați că voi Păstrați-vă pupa caldă. Puteți face acest lucru asigurându-vă că are un pat de câine confortabil pentru a se odihni și a adăuga o pătură sau Încălzitor de pat dacă e nevoie.

De asemenea, trebuie să Păstrați câinele uscat. Dacă are nevoie să iasă în ploaie sau la zăpadă, să-l îmbrățișeze cu a Jacheta de câine și / sau booties. Dacă câinele dvs. nu are îmbrăcăminte în aer liber, asigurați-vă că îl uscați bine când vine din afară (inclusiv labele sale).

Cum să tratați gripa câinilorÎn timp ce câinele dvs. este probabil să fie un pic letargic când nu se simte bine, veți dori, de asemenea, să încercați să-și limiteze activitatea în această perioadă. Poti Utilizați un umidificator Pentru a ajuta la o congestie clară și pentru a permite câinelui să respire mai ușor.

Infecțiile respiratorii sunt una dintre cele mai mari îngrijorări pentru câinii care au contractat gripa. Aceste infecții pot duce la pneumonie, în special în rasele brachycefalice (câini de nas scrunchy). Dacă observați că câinele dvs. are probleme cu respirația sau începe respirația șuierătoare, trebuie să căutați imediat ajutor veterinar.

Este posibil să observați descărcarea ochilor și a nasului. O cantitate mică de descărcare este normală. Când învățați cum să tratați un câine cu o răceală, veți dori Ștergeți orice descărcare Când observați-o. Ținându-i ochii și nasul clar va asigura că câinele dvs. este capabil să vadă și să respire fără probleme.

Vorbind despre nasul lui Fido, se poate usca dacă nu se simte 100%. Poti Utilizați un balsam la Preveniți crăparea și despicareaAdăugarea de miere și / sau ulei de cocos la mesele pentru animalele de companie pot ajuta, de asemenea, sănătatea pielii și a stratului. Miere și ulei de cocos au, de asemenea, proprietăți naturale anti-bacteriene, anti-virale și imune.

Veți avea nevoie de Monitorizați temperatura câinelui îndeaproape atunci când învățați cum să tratați gripa câinilor. Am creat un ghid video pentru a vă arăta Cum să luați temperatura câinelui. Una dintre cele mai mari riscuri ale gripei canine este o febră mare.

Cum să tratați gripa câinilorO medie a temperaturii regulate a câinelui aproximativ 100 ° F-102.5˚f. Asta este un pic mai cald decât temperatura umană medie de 98.6˚f. Dacă câinele dvs. rulează o ușoară febră, nu vă faceți griji. Nu este nevoie să căutați îngrijiri veterinare decât dacă temperatura câinelui nu urcă peste 104 °F.

Cainele tau are nevoie să mănânce și să bea când nu se simte bine. O mulțime de câini își pierd apetitul când au gripa, dar trebuie să-l duci să consume ceva. Uneori, oferind o dietă de pui fiert cu orez, va atrage un câine să mănânce. De asemenea, puteți adăuga un bulion de sodiu scăzut la castronul său de apă pentru a-i atrage să bea.

Este crucial ca câinele tău să mănânce puțin să-și păstreze puterea. Dacă nu rămâne hidratat, problemele de sănătate mai grave vor apărea. Dacă nu-l poți lua să mănânce, nu-l poți face prea mult să-l forțezi. Cu toate acestea, dacă nu va mai bea, va trebui să forțeze apa de alimentare cu o seringă.

Nu puteți lăsa câinele să devină deshidratat. Atâta timp cât bea câteva uncii de apă pe oră, va fi bine. Dacă nu va mai bea singur, asigurați-vă că îi dați cel puțin 2 uncii de apă pe oră cu o seringă.

Ghidul - cum să tratați gripa câinilor și când să vă vedeți veterinarulDacă simptomele gripei câinelui durează mai mult de 10-14 zile sau Simptomele încep să se înrăutățească, ar trebui să căutați îngrijire veterinară. De asemenea, nu ar trebui să vă dați niciodată medicamentelor umane câine fără a vă consulta mai întâi medicul veterinar. Unele medicamente umane sunt toxice pentru câini și chiar medicamente sigure trebuie să fie dozate în mod corespunzător.

Când învățați cum să tratați gripa câinilor, nu vă panică. Știu că este trist să-ți vezi câinele nu se simte bine, dar gripa nu este ceva de stres. Ar trebui să-și desfășoare cursul pe cont propriu și puteți folosi sfaturile de mai sus pentru a vă menține animalul confortabil până când se simte mai bine.

Citiți următorul: Simptome de gripă pentru câini și 6 moduri de a preveni și trata

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tratați gripa câinilor și când să vă vedeți veterinarul