Chow chow: informații, caracteristici și fapte de rasă

Chow Chow: Informații, caracteristici și fapte de rasă

Standing mândru și puternic, rasa câinelui chow-chow este una dintre cele mai neînțelese rase de câine. Statura lor impresionantă și aspectul ursulețului de pluș lasă adesea oamenii cu impresia că acesta este un câine huggabil, în timp ce istoria lor antică ca o vânătoare și de luptă pentru câini le-a legat ca a caine de paza. Care este atunci, este descrierea corectă? Citiți mai departe, pentru a afla tot ce trebuie să știți despre această rasă unică și fascinantă.

Privire de ansamblu de rasă

Grupul de rasă de câineÎnălţimeGreutateSperanța de viață
Câini de lucru17 până la 20 de centimetri40 la 70 de lire sterline12 până la 15 ani

Venind într-o gamă de culori diferite, dar întotdeauna cu o limbă albastră / negru distinctivă, chow-chow este un câine care întotdeauna știe cum să facă o primă impresie. Înălțimea lor poate varia de la aproximativ 17 inci - sau 43 cm - la aproximativ 20 de inci / 50cm și poate cântări până la 70 de kilograme - deși blana lor groasă și de ursul de pluș pot face să apară mai mari decât ei sunt de fapt.

Chow-Chows sunt o rasă de câini de lucru, care sunt la cei mai fericiți când se află pe lângă stăpânul lor. Durata medie de viață a chow-chows este de cel puțin 12 ani, dar cu alimente de calitate excelente și o mulțime de stimulare fizică, chows pot trăi până la vârsta de aproximativ 15 ani.

Acest câine mic robust are o istorie bogată, care rezultă din China antică și poate fi înlăturată cu străinii și independentă de proprietarii lor, în ciuda faptului că este extrem de loială. Ei au nevoie de înțelegerea proprietarilor și o mulțime de formare pentru a deveni cel mai bun câine pe care îl pot fi, și astfel îi cer pe stăpânul lor să fie informat și ferm.

Istoria mașinii de câine Chow Chow

Chow-chows se crede că sunt una dintre Cele mai vechi rase de câine din lume, cu testarea ADN de susținere a acestei afirmații. Experții cred că chow-chow-urile au salutat inițial din sudul Chinei sau Mongolia, unde rasa era cunoscută pentru a se deplasa cu triburi mongole nomade. Ei au fost, de mult timp, aleși de conducătorii ambelor țări, cu chow-chows chiar care apar în ceramică din dinastia Han. Un împărat chinez a păstrat peste 2.500 de câini ca animale de companie, precum și pentru a fi folosite pentru vânătoare și pază.

Din ceea ce putem vedea în istorie, rasa chow-chow a fost inițial menționată de numeroase nume, inclusiv câinele de limbă neagră, câinele lupi, câinele de câine și câinele cantonului. Cu toate acestea, numele chow-chow a început într-adevăr să fie folosit odată ce comercianții au venit pe scenă și au început să transporte câinii împreună cu încărcătura lor.

Este posibil ca comercianții să rătăcească cuvântul chinez pentru câine - Gou - și la pronunțat "chow". O altă teorie este că cuvântul Pidgin-English pentru biții și piesele găsite pe o navă a fost adesea numit "Chow Chow" - și așa, câinii au fost lumped cu această expresie și numesc doar o altă bucată de încărcătură.

Se crede că Chow-Chows a devenit într-adevăr popular în lumea occidentală după ce Regina Victoria sa interesat de rasa de câine. Fiind un iubitor de câine și extrem de influent, câinele au fost în curând în plină expansiune și un club de rasă a fost format în jurul chow-chows în 1895. Clubul american Kennel a recunoscut oficial rasa nu mult timp după aceasta, în 1903.

Cu o astfel de istorie extinsă, nu este o surpriză faptul că ADN-ul de la chow-chows poate fi găsit într-o gamă largă de rase diferite. De la Samoyeds la Pomeranieni, puteți vedea unele dintre cele mai distincte caracteristici - inclusiv haina de blană groasă - într-o gamă largă de rase de câini diferite, astăzi.

Din păcate, trecutul lor lung înseamnă, de asemenea, că acești câini au fost utilizați pentru o gamă largă de scopuri diferite de la sporturile de câini, cum ar fi herding sau agilitate, prin a fi folosit ca un câine de vânătoare și chiar să se rănească reciproc în sporturile de sânge. Scopul lor principal în istorie, totuși, a fost acela de a-și păstra proprietarii și bunurile proprietarului acestora.

Câteva cuvinte despre Chow Chow

Chow-Chows sunt o rasă rezistentă, cu relativ puține probleme de sănătate în comparație cu alte animale de companie praf și o durată lungă de viață de până la 15 ani. Această rasă veche vine cu blănuri acoperite cu acoperire cu motor și poate fi relativ ușor de trăit, deoarece acestea pot fi foarte independente și au niveluri mai scăzute de energie decât alte câini de dimensiuni medii.

Ele sunt, în general, precaut de străini, preferând să fie alături de oameni pe care îi cunosc, deși un catelus bine socializat poate deveni un câine prietenos pentru adulți. Chow-Chows sunt câini cu mică tendință de a rătăci și vor rămâne aproape de stăpânul lor sau de casă. Bineînțeles, toți câinii sunt mai potriviți pentru grădinile închise și, așa că vom recomanda în continuare acest lucru oricui având în vedere aducerea acasă unul dintre acești câini frumoși.

Chow-chow este, în general, un câine adaptabil, care nu este deosebit de sensibil la zgomot și se poate adapta bine la viața de viață. Ei, totuși, au o tendință de "gura" oamenilor și lucrurile din jurul casei, Drool și Lot și, în general, nu sunt deosebit de îndrăgite de a fi mângâieri și iubite de proprietarii lor. Din acest motiv, ele sunt cele mai potrivite pentru gospodăriile mai silențioase formate numai de adulți, cu puțini străini. Ele sunt, de asemenea, perfect fericite să fie o parte din case de lucru, deoarece sunt foarte tolerante de a fi singuri pentru ziua lucrătoare.

Două cățeluș de chow în casă

Chow chow câine aspect aspect

mărimeaColorareTipul stratului
Câine de dimensiuni medii roșu
Negru
Albastru
Scorţişoară
Cremă
Limba albastră / negru
Acoperite netede
Haina brută

Rasa de câine de chow-chow este construită robust, cu mușchii puternici susținuți cu oase dense, grele. Ele sunt considerabil compacte, în ciuda faptului că sunt cunoscute pentru tipurile lor mari, pofefy, cu coada lor curling îndeaproape la spate-chow`s. Picioarele lor posterioare au o mică unghi, cu articulațiile din oasele șoldului așezate direct unul peste celălalt, oferindu-le mersului lor stizit și cadru caracteristic.

Chow-Chows au un cap plat, cu ochi adânci, și buszele lor mai scurte - combinate cu urechile lor scăzute - le dau un aspect general regal. Ele sunt un câine compact, atât cu coadă, cât și de sus, ascunse spre corpul lor.

Acești câini vin cu o varietate de culori diferite, inclusiv roșu, negru, albastru, scorțișoară și smântână. Culoarea cea mai rară este chow-ul acoperită cu alb, deși acești câini sunt, de asemenea, mai susceptibili de a veni cu condiții de sănătate, care pot fi legate de gena responsabilă pentru culoarea stratului. Unele dintre aceste probleme includ probleme de auz și orbire și, prin urmare, se pare că această colorare este întemeiată din cauza acestor condiții de sănătate.

Indiferent de culoarea stratului, chow-chow are întotdeauna limbi care sunt foarte albastru sau negru foarte închis. Nu au fost întotdeauna așa de asemănătoare! Numai atunci când schemele de reproducere au început să fie observată limbă marcă albastră albastră și, prin urmare, ceea ce mulți proprietari au folosit pentru a se asigura că chow-chow-ul lor era un câine pură.

Pe lângă colorarea lor, merită să luați notă de tipul de haină pe care îl are câinele. Rajurile de chow au două straturi distincte și pot veni ca o chumă acoperită cu un grosolan sau o chumă acoperită fără probleme. Ambele tipuri au un strat dublu, care va trebui să fie îngrijit, pentru a opri orice potențial de acumulare de murdărie, celulele pielii și blana de vărsare.

Fapte interesante

  • Chow-chow-ul vine din China.
  • Numele lor chinezesc este de fapt "Songshi Quan". Numele "Chow-Chow" se crede că vine de la comercianții care le-au adus în lumea occidentală.
  • Se crede că au rătăcit cu nomazi prin sudul Chinei și Mongolia.
  • Ele sunt una dintre cele mai vechi rase de câine.
  • Se crede că ADN-ul lor poate fi găsit în sute de alte rase de câini.
  • Chow-chow are doi dinți suplimentari! În timp ce majoritatea altor câini au 42, chow-chows au 44.
  • Culoarea limbii chow-chow este întotdeauna un albastru închis sau negru închis.
  • Ei nu sunt înotători buni, deoarece haina lor poate deveni în curând împinsă cu apă și epuizează câinele înainte de mult timp.
  • Chow-chow-ul este cunoscut ca pisica lumii câinilor, datorită aloofness și naturii independente.
  • Această rasă a fost folosită pentru aproape fiecare scenariu de lucru pe care îl puteți imagina - de la tragerea sanilor la Herding.
  • Sigmund Freud a fost un mare fan al acestei rase de câine și a avut o chumă de casă, numită Jofi. Jofi ar sta chiar în sesiuni cu stăpânul său, deoarece a ajutat la faptul că pacienții se simt mai mult la ușurință.
  • Picioarele lor din spate sunt drepte, spre deosebire de cele mai multe alte animale cu patru picioare.
  • Walt Disney și-a cumpărat soția un chow-chow, iar prezentarea Puppy-ului său prezent a fost folosită chiar ca inspirație pentru introducerea doamnei în Lady și The Tramp!

Chow temperament chow

Chow-chows sunt animale de companie excelente pentru cei care doresc să se asigure că câinii lor sunt fericiți, în timp ce ei sunt la locul de muncă, deoarece pot tolera fiind singuri pentru perioade mai lungi decât majoritatea câinilor. Aceasta provine din independența lor, care este o trăsătură care a fost crescută în câinii din originea lor de a-și păzi vechii maeștri chinezi.

Acesta nu este tipul de rasă pentru a vă bucura de faptul că a fost furat și această rasă de câine nu face cu siguranță pentru câinii atrăgători! De fapt, aceste rase sunt mai potrivite pentru o viață ca un animal de companie numai pentru adulți, deoarece preferă să fie în jurul unuia sau doi oameni, cu comingurile și galeria străinilor fiind o experiență mai supărătoare decât una plăcută. În plus, instinctul lor natural de pază și dorința de a rămâne aproape de casă înseamnă că se pot adapta bine pentru a trăi în apartamente sau case mai mici.

Bineînțeles, ca și cu orice câini, dacă un catelus chow-chow este ridicat pentru a fi bine socializat în jurul oamenilor, copii și alte animale, atunci este puțin probabil să aveți probleme cu acest animal de companie. În ciuda unor credințe (și legislație), marcarea acestora ca un câine agresiv, chow-chows sunt de fapt un câine prietenos în felul lor. Ei pur și simplu nu se bucură să fie abordați de străini, fără ca stăpânii lor să le introducă, în primul rând!

Chow-chow are, de asemenea, o cerință relativ scăzută a nivelului de activitate, adesea pur și simplu au nevoie de câteva plimbări mai scurte în fiecare zi. Din nou, acest lucru le face ideale pentru gospodăriile adulte numai, deoarece proprietarii pot merge la muncă fără vinovăție, fără a fi nevoie să vă faceți griji că păstrați chow-chow-ul lor distractiv tot timpul. Acesta este un câine care este ușor și perfect fericit să fie pe cont propriu - atâta timp cât primesc un nivel bun de atenție pentru adulți atunci când oamenii lor se întorc, desigur.

câine de rasă chow chow, câine roșu pe un fundal de studio retro vintage

Chow Chow Care

InstruireHrănireÎngrijireaSănătateExercițiu
Relativ ușor de antrenatNecesită alimente de înaltă calitateNecesită periaj zilnicÎn general sănătoasăPlimbare zilnică
Ar trebui să fie socializat de la o vârstă fragedăPână la 1300 de calorii pe ziSe recomandă o baie lunarăPoate suferi cu probleme de ochi și displazie de șoldJocul blând

Instruire

Ca și în cazul majorității câinilor, chow-chow trebuie să aibă o mulțime de formare pentru a deveni câinele ascultător pe care doresc să îl fie. Clasele de formare a catelului sunt întotdeauna recomandate, pentru a ajuta câinii dvs. să devină bine manierați și înțelegeți ce încercați să le spuneți. Acesta este un câine care vrea să vă mulțumească, dar trebuie să vorbiți aceeași limbă, pentru ca ei să înțeleagă și clasele vă pot ajuta și animalul dvs. de companie să ajungă la aceeași lungime de undă.

Clasele de catelus sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a face animalul dvs. de companie sa socializeze cu altii, atât în ​​formă umană, cât și pentru animalele de companie, deoarece devin obișnuiți să fie în jurul altora într-un mediu zgomotos și distractiv. Pe măsură ce Chow-Chows poate fi puțin încăpățânat, poate, de obicei, să-i ajute să le aducă într-un mediu necunoscut, unde vă vor lua conducerea pe cum să se comporte de la o vârstă fragedă.

În special, antrenamentul de toaletă este ceva care pare să vină puțin mai ușor de lapar decât majoritatea câinilor. Se pare că această rasă este una care preferă să nu fie aproape de mizeria lor, așa că antrenamentul cu crate este o modalitate foarte bună de a ajuta la accelerarea procesului de-a lungul procesului.

Hrănire

În ciuda masei musculare mai mari și a structurii osoase dense, chow-chows nu au nevoie de o dietă cu proteine ​​ridicate. Într-adevăr, chows nu pot digera proteine, precum și alte rase de câini. Acest lucru se datorează faptului că, în trecut, dieta lor a constat în principal din consumul de legume și boabe, cu adăugarea ocazională de soia sau pește. Câinii moderni de chow vor dezvolta condiții de piele dacă li se dă o dietă cu prea multă proteină în ea și, prin urmare, necesită o dietă asemănătoare celor cu sensibilitate la proteine.

În schimb, o dietă de chow-chow ar trebui să fie formată din alimente ușor de digerat, simple și o mulțime de acizi grași omega pentru a-și menține pielea, creierul și blănurile în stare bună. Dacă sunteți în căutarea de a vă hrăni cu o dietă brută, atunci poate să merite opțiuni pentru articole alimentare, cum ar fi ouăle și orezul, în loc de carne de înaltă proteină.

Dacă preferați să oferiți câinilor dvs. Kibble, asigurați-vă că le oferiți accesul la o mulțime de apă proaspătă, deoarece haina lor dublă este extrem de caldă și pot deveni deshidratate cu ușurință.

Un chow-chow va trebui, de obicei, să mănânce în jurul valorii de două ori pe zi, iar un câine adult complet crescut (câinii sunt considerați ca un adult complet crescut de la vârsta de 2 ani) va avea adesea aproximativ 4 cesti de kibble pe zi. Asigurați-vă că ați verificat listele ingredientelor pe orice alimentație pe care o alegeți să vă servească câinii, deoarece marca va schimba frecvent rețetele fără avertizare.

Cerințele de îngrijire

Îngrijirea chow chow

Atât soiurile de chowerie netedă, cât și soiurile de chower acoperite dur necesită îngrijire regulată. Ambele soiuri au o haină dublă groasă care are nevoie de periaj zilnic de la o vârstă fragedă. Când vă îngrijim câinii, fiți atenți la coada lor, care poate adesea să stea foarte aproape de animalul dvs. de companie, iar stratul apropiat poate duce la încurcări și maturi.

Vă recomandăm să utilizați o perie de slicker pentru corpul principal și coada câinelui dvs., în timp ce o perie moale de păr trebuie utilizată pentru părul mai scurt în jurul capului. Asigurați-vă că nu prindeți accidental ochii puilor dvs., deoarece sunt destul de adânc în cap și le puteți prinde cu ușurință, indiferent de varietatea de tip de păr pe care îl au.

De asemenea, ar trebui să vă spălați chow-chow nu mai mult de o dată pe lună, cu un șampon de câine de bună calitate, pentru a păstra uleiurile în piele și asigurați-vă că obțineți un strat sănătos! Când vă îmbăiați chow-ul, încercați să evitați capul și urechile - dacă faceți capul umed, apoi clătiți rapid orice săpun înainte de a intra în orice zone sensibile, cum ar fi ochii lor și uscați-le.

Sănătate

În general, chow-chow este o rasă sănătoasă de câine și este predispusă la foarte puține condiții de sănătate și are o durată de viață destul de lungă. Ca și în cazul tuturor câinilor, cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți, cum ar fi:

Obezitate

O boală comună cu câini mai scurți, acționați este obezitatea. Cu toate acestea, o boală care poate fi ușor împiedică și lucrurile pot fi gestionate chiar dacă câinele dvs. pune în greutate. Atâta timp cât sunt hrăniți alimente adecvate și având o mulțime de exerciții fizice, nu ar trebui să existe nevoie de a vă numi medicul veterinar.

Trebuie să țineți întotdeauna un ochi apropiat asupra creșterii greutății chow-chow, deoarece acestea pot fi predispuse la obezitate și o chumă plină de chow-chow ar trebui să cântărească între 45-70 de lire sterline. PET dvs. este, de asemenea, mai probabil să sufere de această boală pe măsură ce vârî și se deplasează mai puțin, în timp ce puii sunt mult mai activi și mai puțin probabil să pună pe lire sterline.

Displazie de șold

Displazie de șold este obișnuită în mulți câini de rasă de rasă, dar chow-chow-ul este unic în modul în care picioarele lor posterioare, oferindu-le marca lor de marcă stilă. Acest lucru se datorează faptului că osul coapsei și osul șoldului stați direct unul de celălalt, creând o îmbinare unică de șold care poate provoca probleme, mai târziu în jos. Cu toate acestea, crescătorii buni vor lucra, de obicei, pentru a vă asigura că noul dvs. animal de companie va avea aceste probleme de sănătate crescute prin linia lor.

Infecții ale urechii

Infecții ale urechii sunt una dintre aceste probleme comune care pot apărea atât la pui, cât și la chow-chow-chow. Pentru că au un păr atât de dens împachetat în jurul urechilor lor, poate fi ușor pentru bacterii și germeni să crească în zonă. Din acest motiv, merită să verificați periodic urechile animalului dvs. de companie. Dacă faceți acest lucru în timp ce sunt cățeluși, ei vor fi obișnuiți în curând pentru că le-ați manipulat - și va face mai ușor pentru medicul veterinar să le verifice și ei.

Probleme oculare

Chow-Chow-uri sunt mai probabil decât alți câini să sufere de probleme în și în jurul ochilor lor, datorită aspectului general al UTD. Ocazional, pleoapa lor poate fi prinsă și rulotă spre interior - numită și entropia - care poate fi dureroasă pentru puii tăi. Dacă observați că câinele dvs. se frecă foarte mult la ochii lor, merită să le luați la veterinarul care urmează să fie verificat, deoarece acest lucru poate fi corectat numai chirurgical.

câine în natură. Black Chow Chow

Exercitarea

Nevoile de exerciții ale rasei câinilor de chow-chow sunt relativ scăzute, pentru un câine atât de mare. Ele necesită de obicei un nivel moderat de activitate, inclusiv o plimbare bună în fiecare zi, precum și unele jocuri. În ciuda faptului că are un nivel relativ scăzut de energie, ei încă necesită o cantitate bună de stimulare în fiecare zi - fără joc dur, deoarece acest lucru poate încuraja agresiunea.

În ciuda cerințelor lor moderate de exerciții, proprietarii ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de faptul că nu este sfătuit să întreprindă orice exercițiu în zilele fierbinți, deoarece haina groasă a chow-chow nu le permite să tolereze căldura. În zilele fierbinți, este mai bine să vă luați chow-chow-urile devreme dimineața sau mai târziu noaptea, după ce soarele a stabilit, pentru a-și satisface nevoile în timp ce catering pentru haina lor suplimentară pufoasă.

Adopt nu cumpără (grupuri de salvare)

Vom recomanda întotdeauna adoptarea câinilor dvs. ori de câte ori este posibil. Cu toate acestea, pentru rase precum chow-chow, este esențial ca să puteți lucra cu un câine care este instruit și se potrivește gospodăriei dvs. Unele vârfuri nu sunt câinele familiei ideale, deoarece acestea pot deveni agresive sau chiar posesive ale unui membru pe restul. Acest lucru este valabil mai ales dacă puiul este nervos din cauza tratării rău anterior. Acestea fiind spuse, un proprietar cu experiență care este încrezător în pregătirea și socializarea abilităților nu ar trebui să aibă o problemă cu adoptarea châtului lor.

Crescători de reputație

Un bun crescător de pui de chow-chow va fi cel care înțelege rasa, problemele lor de sănătate și înțelegerea naturii lor. Deoarece rasa este probabil să sufere cu displazie de șold și probleme de vedere, este important să se găsească un crescător de reputație care a analizat câinii-părinte pentru aceste probleme și "a falsificat" orice boli, cum ar fi acestea. De asemenea, ar trebui să vă puteți întâlni cu ambii părinți, atunci când vă întâlniți cu catelul de chow pentru prima dată, care ar trebui să aibă cel puțin 2 ani sau mai mult în momentul reproducerii.

Preț

Când este adoptat, costul chow-chow poate varia în funcție de ratele de adoptare a adăposturilor sau companiilor pe care le furnizați noului dvs. prieten. Când este achiziționat ca un cățeluș de la un crescător, costul mediu al chow-ului poate varia de la 800 la 1200 $ 1200. Unii crescători pot percepe mai mult de 3000 de dolari pentru cățelușii lor, deoarece provin dintr-o linie lungă de vârfuri înregistrate AKC și se pot lăuda cu stocul superior prezent.

Red Câine de câine Chow Chow pe un fundal de studio retro vintage

Întrebări frecvente:

Î: Sunt agresive chow-urile agresive?

A: Când provin din crescători de chow-chow etică și ridicați cu o familie informată și fermă, chow-chow nu este agresiv. Ei, totuși, ei au tendințe de păzire și protectoare care trebuie controlate cu formare și o armare pozitivă, pentru a ajuta la valorificarea strecorului lor agresiv. Cu o bună socializare de la o vârstă fragedă și un proprietar cu experiență, nu ar trebui să aveți nici o problemă cu Chow-Chow.

Î: Chow-urile sunt interzise în SUA?

A: Chow-Chows nu sunt interzise în Statele Unite. Cu toate acestea, acestea se află în conformitate cu o reglementare strictă în ceea ce privește reproducerea și licențierea și pot fi interzise în state specifice. De exemplu, în Michigan și Louisiana, acești câini sunt sub control strict și interzis de la proprietatea publică, așa cum sunt "considerați ... la fel de vicios și potențial periculoși".

Î: Unde se află chow-ul?

A: Chow-chow-ul a fost extrem de popular în anii 1980, dar interesul din rasă a dispărut ușor în timp. Din totalul de 195 de rase recunoscute de Clubul American Kennel, Chow-Chow se situează în prezent la locul 75. S-ar putea să găsiți totuși că, datorită trecutului lor vechi, că reproducerea lor apare într-o mulțime de Doggy ADN!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chow chow: informații, caracteristici și fapte de rasă