7 Fapte despre câini nu știați

Știm cu toții câteva fapte interesante despre prietenii noștri de blană - au nasuri umede, sunt grav alergice la ciocolată și comunică în cea mai mare parte prin scoarce și limbajul corpului. Dar cât de mult noi într-adevăr știți despre câini? Iată câteva fapte răcoroase despre câini că nu fiecare proprietar de animale de companie știe.

1. Câinii nu au enzime digestive în saliva lor

Probabil ați luat probiotice pentru propria sănătate digestivă la un moment dat, dar câinii pot beneficia și de ei. Saliva noastră conține o substanță chimică numită amilază; Ajută la descompunerea și înmuiați mâncarea în timp ce o mestecați. Câinii nu au asta.

Caninii produc doar această enzimă în pancreasul lor, astfel încât pot experimenta lucruri precum diaree, constipație și greață. Acest lucru este valabil mai ales atunci când introduceți alimente noi. Adăugând probiotice și prebioticele pentru mesele puilor pot face o diferență pentru problemele lor de burtă.

Câini Limbi Scoop Apă înapoi

2. Limbile lor scoop apă înapoi

Din moment ce se deplasează destul de repede, este greu să spui ce se întâmplă când limba cățelușului tău este înapoiată. Vârful unei limbi canine se îndoaie înapoi, curbându-se în sus și întinzându-se ca o lingură.

În comparație, limba unei pisici abia glisează peste partea superioară a apei în care sa tras în gură. Ei nu trebuie să se răstoarne repede pentru a împiedica apa să cadă din gura lor, fie că câinii fac, ceea ce explică de ce caninii fac uneori o astfel de mizerie când beau.

3. Câinii nu transpiră de fapt

Contrar mitului popular pe care canini îl transpiră prin labele lor, animalele noastre își mențin căldura corporală prin îmbrăcăminte. În timp ce câinii eliberează o cantitate foarte mică, minută de umiditate din labele lor, excesiv de drooling care apare în timpul ghidajelor eliberează căldură și trage aer rece în plămâni lor.

În timp ce gâfâitul este o parte normală a vieții de zi cu zi a puilor, asigurați-vă că nu este însoțită de o burtă umflată sau caldă. Acesta este, de obicei, un semn de umplutură și apare adesea atunci când un câine fierbinte beau prea multă apă, prea repede. Permiteți întotdeauna câinele să se răcească și să-și încetinească respirația înainte de a bea apă dacă au exercitat foarte mult.

Câinii sunt la fel de inteligenți ca și cei doi ani

4. Câinii sunt la fel de inteligenți ca și cei doi ani

Știm cu toții spunând: "Trebuie să învățați cum să vă accesați înainte de a vă putea plimba" și se referă la etapele de învățare pe care le experimentăm atât ca și copii, cât și adulți. În timp ce bebelușii îmbătrânesc, ei învață să se târască, să meargă, să vorbească și să identifice fețele care le sunt familiare. Deci, ceea ce face un câine comparabil cu un copil de 2 ani?

Caninii adulți sunt capabili să înțeleagă între 165 și 250 de cuvinte, fraze și comenzi! Deci, chiar dacă este posibil să nu puteți avea o conversație completă cu ei, dacă luați timp pentru a vă învăța cuvintele câinelui care sunt productive și utile, sunteți sigur că aveți o legătură mult mai bună cu ei.

5. Nu trebuie să radeți rasele dublu acoperite

Dacă ați văzut vreodată o husky ras, a rasă dublă acoperită, Știi că pare destul de ridicol; blana lor nu arată la fel ca alte rase atunci când este tăiat scurt. Explicația rapidă pentru asta este că nu ar trebui să fie. Topul cu părul mai lung sunt cele care oferă o barieră grea și caldă între piele și vreme dure.

Dedesubt sunt firele mai moi, cele mai scumpe, care dau Huskies că aspectul ciudat, neaprins pe care îl au atunci când au fost ras. Fără blană mai lungă, câinele dvs. nu va putea să rămână răcoros în timpul verii, iar soarele ar putea să-și ardă pielea.

Există o dezbatere cu privire la faptul că este sau nu ras este potrivit dacă blănurile animalului dvs. este extrem de matted sau încurcat, dar ar trebui să verificați cu siguranță un groomer profesionist înainte de bărbierit.

Nu toți câinii pot înota

6. Nu toți câinii pot înota

Este nefericit că atât de mulți proprietari sunt sub impresia că toți câinii au un purtător natural pentru apă. Unii oameni chiar cred că pur și simplu aruncarea unui câine nervos în apă este cea mai bună modalitate de a le ajusta, ceea ce poate duce la un incident tragic înec sau un pui complet decedat.

da, câțiva câini au o tendință naturală pentru înot. Labradorii sunt un exemplu perfect cu degetele de la picioare pentru a le ajuta să navigheze și să se tragă pe teren mult mai repede decât alte rase. Haina lor este, de asemenea, rezistentă la apă, permițându-i să mențină flotabilitatea, dar păstrarea lor de a deveni prea rece.

Dar există multe alte rase care sunt rele la înot și, probabil, nu ar trebui să intre în apă. Ratele cu fața în față ar trebui să evite cu totul apă. Bulldogii francezi și englezi sunt în mod specific două rase care nu ar trebui să fie plasate niciodată într-o piscină sau nu au lăsat nesupravegheați în jurul corpurilor adânci de apă. Bătrânii ca acestea (în afară de terrii de tauri și de rasele atletice) au, în general, umeri mari, grele și un cap ca o minge de bowling. Dacă ați avut vreodată una, știți că o minge de bowling este incredibil de grea și se va scufunda destul de repede dacă este plasată într-o piscină.

În plus, rețineți că, deși boxerii sunt considerați atletici, aceștia nu sunt înotători naturali și tind să evite apa. Deci, nu faceți greșeala de a arunca un puști ezitant în piscina ta din spate, chiar dacă ei pur și simplu timid - ar putea fi asta ei sunt conștient din incapacitatea lor de a înota.

7. Audierea câinelui este de 4 ori mai mare decât un om

Top 7 fapte despre câini Nu știațiCei mai mulți dintre noi sunt deja destul de conștienți de faptul că câinii noștri au un incredibil simtul mirosului și o pereche excelentă de urechi pe capul lor. Unde oamenii pot auzi doar sunet care variază de la 64 la 23.000 Hertz, câinele dvs. poate auzi oriunde de la 67 la 45.000 Hertz!

Atât forma, locația, cât și mobilitatea urechilor câinelui nostru fac această posibilitate. Câinii nu au nevoie de o mână peste ureche pentru a obține o mai bună recunoaștere a unui sunet; Nu puteau dacă ar fi vrut, oricum. Datorită plasamentului ridicat și capacității de a-și mișca urechile spre sunetul agitației, fără a face un pas înainte, câinii noștri sunt capabili să ne avertizeze de pericol care este în apropiere, dar nu este destul de vizibil.

Citiți următorul: 15 cele mai frecvente mituri despre câinii debunați

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Fapte despre câini nu știați