Ce este un port?

Două biți, părți ale unui Bridoon, Curb și Snaffle

Există multe tipuri de pic Muștiucile, din multe materiale diferite. Toate sunt concepute pentru a spori ajutoarele călărețului și pentru a da semnale clare calului, fiind confortabil și ușor de transportat. Mulți biți au un port. Poate fi foarte superficial, sau poate fi foarte ridicat, cu alte adăugiri care spin sau zgomot.

Ce este un port?

Un port este un "U" inversat în mijlocul piesei bucale pe niște biți. Un port foarte scăzut poate părea doar o ușoară creștere, în timp ce un port foarte înalt poate fi destul de mare de peste două centimetri în cele foarte înalte. Un port foarte scăzut permite spațiul limbii calului și este uneori numit o ușurare a limbii. Unele biți de snalefle au un port, dar sunt cel mai frecvent văzute pe biți de bordură. Unele porturi vor avea, de asemenea, o rolă care conectează cele două ramuri ale "U".

Port înalt

Un port ridicat, în plus față de a da relieful limbii, plasează și presiune asupra gurii calului atunci când sunt trase rein. Folosit în mod necorespunzător, un pic portativ mare poate fi foarte dureros sau dăunător la gura unui cal. Când țineți bitul în mână, acel pic va părea să rămână drept în sus, dar când se află în mod corespunzător în gura calului, portul se întinde pe limbă până la REAL SIDA sunt utilizate. Apoi, în funcție de modul în care reins sunt manipulate, portul se poate roti ușor. Nu ar trebui să se rotească suficient pentru a apăsa din greu în gura calului.

Porturi solide

Porturile care sunt solide, mai degrabă decât făcute dintr-o bară în formă de "U" sunt numite linguri sau pică, deși arată oarecum similară. Acestea nu oferă o ușurare a limbii. Spatul sau lingura pot include role elaborate sau "greieri", duble muștiuce și sunt folosite numai pe cai foarte bine pregătiți prin călăreți pricepuți care înțeleg severitatea bitului pe care îl folosesc. În general, biții cu porturi nu au muștiucile îmbinate, deși unele au articulații pe ambele părți ale portului. Acestea sunt atașate cu o articulație asemănătoare cu pini, mai degrabă decât o legătură.

Uz comun

Porturile se găsesc în vestul, engleza și de conducere. În general, acestea urmează să fie utilizate în călărie mai avansată, unde calul trebuie să fie mai receptiv la ajutoarele Riderului. Veți vedea porturi pe mulți biți occidentali utilizați în evenimentele Rodeo și Reining, și adesea pe bit de bord dresaj frâu. Dacă biții cu porturi sunt folosite în mod abuziv, ele pot fi foarte severe comparativ cu același bit fără un port. Fără un lanț de curbă pentru a păstra bitul de la rotirea în gura calului, biții cu porturi pot fi folosite într-un mod foarte dureros pentru cal. În general, pentru călărie, nu veți avea nevoie de un pic cu un port decât dacă sunteți cal beneficiază de spațiu pe care îi dă limba.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este un port?