Cum să cliperați câinele

Folosind formarea de clicker pe un samoyed

Antrenamentul cu clicker este o formă comună de Armare pozitivă. Acest simplu și Metoda de formare eficientă utilizează un clicker, care este o bandă metalică în interiorul unei mici casete de plastic, care face un sunet distinct când este apăsat. Clickul este mult mai rapid și mai distinct decât să spui "câine bun" și mult mai eficient decât Instruirea cu tratamente singur. Pentru a învăța un câine sensul clicului, un tratament este dat imediat după clic. Odată ce câinele învață efectele pozitive ale sunetului de clic, clockerul se comportă ca un ranforcer condiționat. Clicurile pot fi găsite la cele mai importante magazine de companie și sunt relativ ieftine.

2:01

Uita-te acum: Cum să clipești să-ți antrenezi câinele

Puteți instrui cu ușurință câinele dvs. pentru a răspunde la clicker. Apoi, veți putea trece la formarea de bază și avansată. Folosirea unei tehnici de formare pas cu pas este adesea menționată ca "încărcarea" clickerului.

TIE CONEXIUNEA CLOCKER PENTRU REFORMITE

Curs de antrenament de clicker nu este menit să înlocuiască complet utilizarea trataților. Sunetul clicului informează instantaneu câinele că ceea ce a făcut va câștiga o recompensă. Pentru a sublinia acest lucru, clicurile ar trebui să fie frecvent urmate de tratamente. În caz contrar, clockerul își va pierde eficacitatea. "În timp ce unii formatori de clicker nu pot da o recompensă de fiecare dată când fac clic, destul de mult toți formatorii de clicker continuă să urmeze clic cu o recompensă", Trainer Alyssa Walker. "Este foarte important să se folosească o recompensă puternică în timpul etapelor de antrenament inițial, iar tratamentele sunt adesea cea mai puternică recompensă pentru un câine."

Baza de formare a clocker constă în condiționarea operatorului, care este un termen științific care descrie modul în care animalele învață din consecințele anumitor comportamente. Armarea pozitivă este un tip de condiționare de operant utilizat adesea în formarea câinilor. Din moment ce veți oferi o mulțime de tratamente, încercați să utilizați mai mici (dar încă atining) tratează că câinele dvs. se bucură. Pentru o opțiune ușoară, low-cost, utilizați bucăți mici de curcan sau carne de pui gătită în timpul antrenamentului.

Începeți într-o setare calmă

Începeți cu câinele într-o zonă liniștită fără distragere a atenției. În mod ideal, această formare trebuie făcută atunci când câinele dvs. este foame. Au o mână de tratamente preferate ale câinelui tău gata și clocker în mână.

Introduceți clickerul

Apăsați clickerul. Imediat după apăsarea clickerului, dați câinii dvs. un tratament. Repetați acest clic / combinație de cinci până la 10 ori.

Testați-vă câinele

Puteți să vă testați succesul făcând clic pe când câinele dvs. nu vă acordă atenție. Dacă câinele dvs. răspunde la click brusc, uitându-vă brusc, atunci căutați un tratament, sunteți gata să mergeți mai departe. Dacă nu, continuați cu combinația de tratare a clicurilor până când câinele dvs. este conștient de faptul că fiecare clic înseamnă un tratament.

Faceți clic pentru comenzile de bază

Învățați-vă câinele Comenzi de bază folosind clickerul. În momentul exact, câinele dvs. efectuează acțiunea dorită, apăsați clickerul. Urmați cu un tratament și laudă. Dacă nu faceți clic pe momentul potrivit, câinele dvs. va fi confuz și nu va fi sigur de ce acțiune a obținut tratamentul. Unul dintre cele mai bune lucruri despre clicker este acuratețea. Câinele își asociază acțiunea cu clicul și, ulterior, recompensa. Nu numai câinele să înțeleagă mai bine ce face, dar acest lucru face, de asemenea, că suțurile dvs. mai susceptibile de a repeta acțiunea atunci când este întrebată în viitor.

Treceți la formarea avansată cu clickerul

Antrenamentul Clicker poate fi, de asemenea, foarte eficient pentru formarea avansată. "Pur și simplu faceți clic pentru pașii mici spre comportament și lucrați câinele spre comportamentul final, completat", spune Walker. "Acest lucru vă permite să fiți mâini (cu excepția livrării, desigur). Nu aveți nevoie să manipulați câinele în poziție, ceea ce poate încetini adesea procesul."În general, Clicker este un instrument foarte valoros în procesul de instruire. Când creați un an Programul de ascultare și formare Pentru câinele dvs., luați în considerare utilizarea clickerului și vedeți-vă cât de bine funcționează metoda.

Probleme și comportament de verificare

O greșeală obișnuită atunci când folosiți clickerul pentru formarea câinilor este de a uita lauda. În timp ce câinele dvs. a fost instruit să răspundă la clicker, acesta urmează, de asemenea, acțiunile de a primi laudă de la dvs. Nu ignorați nevoia unui câine de laudă, dragoste și afecțiune de la proprietarul său. Deoarece antrenamentul de clicker este bazat pe recompensă, dacă câinele dvs. are o doză mică de alimente sau nu este condusă de recompense (sau tratează), acest tip de formare probabil nu va fi eficient. De asemenea, dacă utilizați antrenament Clicker pentru mișcări sau exerciții mai avansate, aveți nevoie de o coordonare foarte precisă a ochilor și o atenție completă pentru a face clic pe clicker la momentul exact de care aveți nevoie. Dacă nu sunteți în stare să faceți acest lucru, vă veți confunda câinele și duceți la o pregătire slabă.

Uita-te acum: Instrumentul care trucuri câinele tău în băi iubitoare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să cliperați câinele