Cum să creați câinii de apă spaniolă

Cum să creați câinii de apă spaniolă

Creștere Câini de apă spaniolă este relativ recent și foarte popular. Ei sunt blană, drăguț, loiali, foarte activi și calzi. Aspectul lor remarcabil este special datorită stratului de lână. Aproape le face să pară ca și cum ar avea blocuri de dreadlock!

Cercetarea Cum de a rasa Câini de apă spaniolă pot fi complicate deoarece sunt cunoscute printr-o varietate de nume. Acestea includ Perro Turco, Perro de Agua, Perro de Lane, Câinele turcesc, Turk Andalusian, Perro Rizado, Barbetta și Laneto. Dar vom contribui la simplificarea tot ceea ce trebuie să știți.

Fundal de reproducere a câinilor de apă spaniolă

Câinii spanioli de apă grindină din partea nordică a Spaniei și Andaluciei. Agilitatea lor și fragilitatea înșelătoare sunt ceea ce le face populare ca animalele de companie în zilele noastre. Aici este un lowddown complet asupra modului de reproducere a câinilor spanioli de apă.

Origine

Creșterea câinilor de apă spaniolă a fost realizată în principal astfel încât să poată fi folosite ca păstori. Acest soi are un instinct de conducere dezvoltat în mod natural care îi ajută să povestească comanda situației. Îi ajută, de asemenea, să ghideze un efectiv spre siguranță în vremuri de primejdie. Inițial crescute în Andaluzia, Spania, ei se crede că sunt veri apropiați ai Câini de apă portugheză. Prin urmare, au fost, de asemenea, chemați să lucreze cu pescarii. Au fost minunați la recuperarea peștilor și ar fi folosite și pentru a însoți vânătorii pe o vânătoare.

Unele povești sugerează că comercianții turci le-au adus în regiunea Peninsula Iberică în timp ce călătoresc cu efectivele lor în regiunea mediteraneană. În timp ce o altă teorie sugerează că dezvoltarea Africii de Nord a condus aceste specii în această regiune. Existența lor datează din aproape 1110 d.Hr. Care le face una dintre cele mai vechi și robuste specii de a supraviețui schimbărilor de timp. Foarte favorizat de aristocrații francezi într-o măsură care să fie adusă la Paris. Din imaginile redevențelor franceze și spaniole cu câinii de apă spaniolă în "La Palacio de Granja", Segovia, se poate vedea că au devenit o parte integrantă a stilului de viață regal. Chiar dacă această rasă a fost suprasolicitată prin modernizare și s-au retras mai mult în munții interiori din Andalucía și Spania, după ce se apropie de revoluția industrială. Între timp, alte rase mai puternice și feroce limba germana sau păstorii belgieni au început să le înlocuiască.

Istorie

În 1975, două persoane - Santiago Montesinos și Antonio Garcia Perez - au dat peste această rasă și au luptat pentru a le aduce înapoi în prim plan. Pentru a promova și a fi recunoscut în propria țară - Spania, un club spaniol de apă de apă a fost înființat în 1980. A fost doar 5 ani mai târziu și după o mulțime de muncă grea, că câinii de apă spaniolă au primit statutul lor oficial și acceptarea de către Clubul spaniol Kennel în 1985. Mai târziu în 1992, două SWD-uri au fost aduse în Anglia pentru prima dată prin eforturile a patru prieteni care au înregistrat mai devreme potențialul acestei rase în vizita lor în Valencia. Este descendenții lor care sunt acum instruiți și fac parte din stilul de viață englez.

Recent, în 2005, Swds au fost recunoscuți de SUA în American Kennel Club (AKC). În aprilie 2011, Clubul Spaniol de apă de apă din America a fost inițiat de AKC, care reprezintă exclusiv câinele spaniol de apă. În același timp, grupul oficial al SWDS a fost schimbat de la grupul sportiv la Grupul de Herding privind cererea arzătoare. Ele sunt, de asemenea, eligibile să concureze în categoria grupului de herding din 2015. În prezent, în conformitate cu clasamentul AKC, Câinii de apă spaniolă se situează pe 153 din 195 privind popularitatea rasei.

Fundal de reproducere a câinilor de apă spaniolă
Fundal de reproducere a câinilor de apă spaniolă

Aspect

Aspectul inițial al SWDS este rustic și înșelător delicat. Dar structura corpului este astfel încât să se poată adapta la orice mediu de pământ și apă. Apariția câinilor de apă spaniolă este în concordanță cu mediul său și sarcinile pe care le-a fost folosită. Acordarea naturii, există standarde de rasă stabilite pentru această rasă pentru a identifica recunoașterea într-un club de kennel. Orice abatere de la acestea este încruntată, ducând la neînregistrarea câinelui special. Înălțimea prescrisă pentru bărbați este de la 17.5-19.75 inci și 15.75-18 inci pentru femele în timp ce cântăresc între 40-49 de lire sterline și 31-40 de lire sterline pentru un bărbat și respectiv o femeie.

Cap

SWD-urile au un cap larg, cu un apartament de craniu între urechi și mai puțin din spatele ei. Ei au un bot cu nările largi și buzele definite întotdeauna curbate într-un zâmbet. Maxilarul lor puternic este setat cu un set de dinți ascuțiți, cu rândul superior care acoperă linia inferioară. Cea mai expresivă parte a corpului lor este ochii lor, de dimensiuni medii și stabilite oblic, care sunt de multe ori ascunse sub buclele care le dau a aspectul permanent de a fi fericit. Urechile sunt lungi în formă pandantivă care se încadrează în partea laterală a ochilor pe care o dețin în fața minoră la vârful entuziasmului lor. Nu se observă niciun fel de dewlap cu gâtul petite.

Corp

Corpul SWDS este puțin mai lung decât înălțimea. Gâtul este scurt și bine amplasat în umerii care au aliniat, întregi puternice. Ei posedă un piept profund, cu o capacitate pulmonară mai mare de a îndeplini sarcinile dificile de a alerga și de alpinism. Înapoi înapoi duce la picioarele posterioare cu coapse echilibrate. Plăcuțele lor de lapte sunt strânse și rotunde și au unghii care, în general, se potrivește cu culoarea hainei. Plimbarea lor cuprinde mândria și scopul afișării Athletic Figura. Coada SWD-ului este de dimensiuni medii și este convențional andocată. Deși andocarea este interzisă în mod legal în întreaga Europă.

Palton

Stratul SWDS este caracteristicile lor speciale. Ele sunt blană în bucle și formă cu cablu a stratului dublu cu textura fibroasă. Clipiți haina de două ori pe an pentru a păstra lungimea părului în verificarea și evitarea oricărui disconfort în timpul performanței oricărei sarcini, cum ar fi bramble și spini sau ramuri care se blochează în ea. Le puteți permite să crească și să formeze bobine lungi. Spre deosebire de alte rase de blană, Swds nu arunca părul făcându-le apt să fie un câine in-house.

scălda SWD de două ori pe săptămână sau numai atunci când sunt murdare. Utilizați un șampon special pentru câini și nu vă frecați haina. Aer-uscați acest strat și dezactivați orice covoraș în blană ușor cu degetele. Această atenție reduce eforturile de îngrijire legate de acestea. Dimensiunea setată a buclelor pentru un spectacol sau o expoziție ar trebui să fie de la 1-5 inci. Cu tăiere făcută în scopuri de sănătate și nu este o frumusețe estetică. Judecătorii vor pedepsi părul drept sau curbat.

Culoare

Câinii de apă spaniolă sunt de obicei negru, alb, bej sau castan. Uneori au bi-colorare în combinații specifice cu alb. În plus, există cazuri de câini cu variații tricolor. Această variație este un defect genetic al rasei. Prin urmare, nu ar trebui să permiteți câinilor cu aceste variații sau să efectuați în spectacole.

Stratul de câine spaniol de apă
Stratul de câine spaniol de apă

Temperament

SWD-urile sunt câini cu simțuri și inteligențe greșite. De asemenea, sunt foarte loiali și posedă o afinitate puternică pentru copii. Natura lor adaptivă le face potrivite pentru orice setare la domiciliu chiar și un apartament care trăiește. Ele arată apropierea de membrii familiari, arătând în același timp un anumit nivel de ostilitate față de străini sau oameni suspecte. Ei nu sunt tipul de lătrat și sunt foarte jucauzi de natură. Un câine în mod corespunzător prezintă un comportament echilibrat față de orice schimbări și sarcini. Dedicarea lor față de proprietarul lor este de asemenea lăudată.

Câini de apă spaniolă vs câini de apă portugheză

Ambele tipuri sunt câini de apă, așa cum sugerează și numele. Aspectul, ele sunt similare datorită buclelor de haină. In timp ce Câinii portughezi de apă sunt permisionați să aibă părul ondulat, cei din SWDS sunt inacceptabili În conformitate cu standardele de rasă. În afară de aceasta, temperamentele lor merg pe aceeași linie de a fi la fel de loiali, inteligenți și ascultători cu niveluri ridicate de energie pentru o incluziune de familie.

Ambele rase sunt hipoalergenic și se potrivesc cel mai bine pentru un însoțitor celor cu alergii. SWD-urile au fost crescute în mod special pentru scopuri de herding, pe de altă parte, câinele de apă portugheză a fost ridicat pentru scopuri de margine, pentru a aduce plase, trimiteți mesaje, scufundare și prindeți. SWD-urile sunt grupate în categoria Herding a Akc În 2015, în care câinele de apă portugheză este grupat în categoria Clasa Hound din 1983.

Preocupări de sănătate la reproducerea câinilor spanioli de apă

Sănătatea câinilor de apă spaniolă depinde de educația lor în primii ani de viață, mediul lor furnizat și activitățile. SWD-urile nu suferă de obicei de afecțiuni specifice de rasă, deși infreferentia relativă face dificilă confirmarea acestora. Ca proprietar responsabil al unui câine spaniol de apă, se poate contacta cu un crescător de încredere și verifică istoria părintească alături de documentele complete.

Un alt mod important de a păstra sănătatea acestor câini în control este pentru a-și păstra nivelurile de obezitate în conformitate cu controalele standard cu activitățile necesare pentru rasă. Iată câteva dintre cele mai frecvente boli găsite în SWD.

Displazie de șold

În termeni ortopedici "displazia și # 8221; înseamnă o creștere anormală. Displazia în șold sau cot este o deformare datorată dezvoltării structurale anormale a oaselor din articulațiile de șold sau cot. Se poate întâmpla din cauza factorilor de mediu ereditar sau în jurul valorii de câine în timpul lunilor în creștere. Acesta este un eveniment foarte comun cu câinii și este vizibil în primele 4 luni de la naștere.

Simptomele vizibile ar putea fi un mod schimbat de mers pe jos, intoleranță la exerciții, rigiditate și durere. Există o uzură evidentă a articulațiilor și a mușchilor în timp ce suferința prelungită poate duce la diverse Artrita și bolile articulare degenerative. Puteți identifica displazia hip în SWDS prin intermediul gradații marcate pentru prezența severității sale. Aceste clase sunt după cum urmează:

  • R: Există o absență a displaziei sau a displaziei
  • B: Articulațiile sunt aproape normale
  • C: simptome ușoare ale displaziei sau încă permise
  • D: Simptome moderate ale displaziei sau existenței displaziei
  • E: Simptome severe ale displaziei sau displaziei severe

Câinii cu gradul D și E nu pot fi utilizați pentru reproducere, deoarece sunt susceptibile de a trece HD prin genetica defectă. Displasia cot este, de asemenea, probabil să apară la acești câini care veterinari vor măsura cu numere - 0 fiind absența displaziei. Pentru a preveni HD, evitați ca un câine tânăr să se suprasoliciteze. Controlul sănătos și controlul greutății vor contribui la menținerea unui control asupra obezității acestora. Care la rândul său reduce uzura și ruperea oaselor. Puteți trata cu ușurință aceste tipuri de displazie cu tratament adecvat și intervenții chirurgicale. Numai dacă observați mai devreme simptomele.

Atrofia retinei progresivă (PRA)

PRA este o degenerare treptată a retinei, ducând în cele din urmă la orbire permanentă. Aceasta este o tulburare genetică, iar SWD-urile sunt susceptibile de a suferi de ea. Regulat Verificarea anuală a ochilor cu oftalmologi calificați sunt foarte recomandate. Dacă câinele dvs. începe să afișeze reticența în alpinismul scărilor sau să meargă la locuri nefamiliare, să le aduci la un veterinar. Un alt simptom alarmant este nevoia de a zgâria sau de a-și rula ochii în mod constant și devenind neobișnuit de stângace. Dacă observați oricare dintre aceste simptome în câinele dvs. de apă spaniol duceți-le la un veterinar cât mai curând posibil.

Insuficiență pancreatică exocrină

În corpurile umane și animale ambele, pancreasul este organul care creează enzime care ajută la digerarea alimentelor - toate carbohidrații, proteine ​​și grăsimi. Insuficiența pancreatică exocrină sau EPI este incapacitatea pancreasului pentru a produce o cantitate suficientă de enzime pancreatice. Acest lucru are ca rezultat o hoardă de probleme de sănătate pentru corpul câinelui. Datorită digestiei slabe a alimentelor, există malabsorbția nutrienților - ducând la pierderea extremă în greutate și deficiențe majore nutritive. Este posibil să observați o creștere a apetitului în câinele dvs., fără a obține nici un câștig în greutate și acesta este un semn evident.

Câinii de apă spaniolă fac parte din rasele profunde
Câinii de apă spaniolă fac parte din rasele profunde.

Hipotiroidism congenital cu Giter (CHG)

CHG este echilibrul anormal al fluidului tiroidian la câinii care afectează negativ dezvoltarea și metabolismul lor. Acesta este din nou a ereditar Anomalia pe baza, care, dacă este lăsată netratată, poate deveni fatală pentru câini, în special pentru puii spanioli de câine de apă.

Hiperadrenocorticism

Supraproducția anumitor enzime în afecțiunea corpului funcțiile globale ale glandelor suprarenale. Acest lucru face ca câinele să fie deschis la infecție și alte boli fatale prin încălcând sistemele lor imunitare. Pierderea părului, efortul, creșterea apetitului etc. sunt unele dintre simptomele comune. Partea provocatoare a acestei boli este că este greu de detectat, iar tratamentul are și numeroase efecte secundare. Hypoizctomia transcfenoidală este una dintre cele mai recente tratamente.

Cataractă

Dacă observați că câinele spaniol de apă spaniolă sau îngrijorați de mers pe jos, verificați-i ochii. Cataracta apar de obicei ca evoluții albastru-gri pe retina câinelui și poate fi vizibilă cu ochiul liber. Alte simptome ar putea include clocul sau frica de scări de alpinism, intră în teritorii nefamiliare etc. În timp ce o cataractă ușoară nu este o problemă destul de o problemă pentru câinele dvs. - neglijarea cataractei poate duce la o persoană serioasă. O cataractă este o opacitate care provoacă câinele dvs. să înceapă să obțină o viziune neclare. Acest lucru se poate răspândi și poate duce la orbire dacă nu este tratat la timp. Câinii de apă spaniolă sunt predispuși să aibă probleme de cataractă.

Cum să creați câinii de apă spaniolă

Înșelător, delicat, agil, înfricoșător loial și adorabil pentru a privi - acestea sunt doar câteva dintre numeroasele calități care fac un câine spaniol de apă perfectă. Este o rasă care este ideală pentru gospodăriile cu grădini mari sau copii. Acest lucru se datorează faptului că acești câini au a Nivel foarte ridicat de energie și au nevoie de un aerisire pentru a expulza toată această energie. Căii de apă spaniolă spaniolă nu este doar o mare propunere de afaceri, dar este, de asemenea, un câine uimitor de a avea.

Alegerea cățea și a studului

Reproducerea câinilor de apă spaniolă cu sirenele găsite extern în alte cani de reputat este o modalitate excelentă de a păstra linia proaspătă și de a evita crearea de probleme. Este esențial ca ambii câini să fie sănătoși și trecerea se face sub supraveghere adecvată. Reproducerea în afara canisei proprii va duce la o varietate mai genetică de calitate superioară în femelele de reproducere și la noul gunoi.

Majoritatea crescătorilor spanioli de câini de apă preferă un câine care și-a dovedit capacitatea de a-și transmite calitățile cu descendenții. Altul decât un câine care este frumos în căutarea și bine-crescută, dar nu se știe că a trecut pe oricare dintre calitățile sale pentru descendenții săi. Un duo de apă spaniol spaniol, crescut într-un mediu și atmosferă adecvat, asigură calitatea și caracterul bun al noului gunoi. Trebuie să faceți verificări clare de fundal astfel încât calitatea viitoare a catelusilor este mult mai avansată decât cei mai importanți.

Lista de verificare

O listă de verificare clară pentru a continua înainte de a decide pe o sire / Dame pentru a împerechea câinele dvs. este:

  1. Sănătatea câinelui ar trebui să fie minunat. Verificați sângele și rapoartele medicale anterioare ale câinelui înainte de a vă deplasa mai departe. Dacă sunt prea vechi, puteți solicita și ultimul raport.
  2. Verificați dacă bolile genetice În președintele său - puteți găsi aceste detalii din clubul de canisaj sau obțineți proprietarul câinelui să vă dea un raport detaliat privind președintele câinelui său.
  3. Asigurați-vă întotdeauna că câinele pe care îl împerecheați cu prietenul dvs. are o el / ea temperament sub control. Căutați un câine dulce cu toate calitățile pozitive ale unui câine de apă spaniol - loialitate, dedicație și entuziasm.
  4. Verificați întotdeauna înregistrările a câinelui în cauză, cu clubul dvs. local de kennel. Un câine neînregistrat nu este bun.

Dimensiunea gunoiului

În medie, câinii spanioli de apă dau naștere în mod obișnuit unei gunoi de patru până la șase pui adorabili. Țineți întotdeauna un cec asupra sănătății mamei după ce a dat naștere. Asigurați-vă că gunoiul este Nursed La timp și mama primește cantitatea necesară de nutriție care alăptează bebelușii. Luați-vă medicul veterinar și efectuați măsuri de sănătate în mod regulat.

Probleme de naștere

Problemele de naștere sunt comune printre câinii de apă spaniolă - in mod deosebit distocia. Este o dificultate de naștere pe care mama se confruntă și este înfricoșătoare în rasele mai mici și mijlocii. Puii sunt prinși în canalul pelvian, deoarece este prea mic - rezultând astfel o naștere anormală sau dificilă. Cauzele acestui lucru sunt multe, pot fi legate de genetice sau nutriționale. De asemenea, trebuie să păstrați o verificare a dietei mamei și să fiți în bucla oricărui medicament pe care a luat-o în timpul Sarcina sau după naștere. Verificați dacă are restricții alimentare sau afișează orice fel de rezistență la anumite medicamente.

Clientelă

SWD-urile de reproducere pot fi benefice din punct de vedere economic datorită lor Creșterea cererilor pe piață Datorită robustei, aspectului și adaptabilității lor. Când este crescută corect, aceștia pot participa la numeroase spectacole, expoziții și concursuri care câștigă faima și recunoașterea împreună cu reputația de durată. Dacă câinii de crescători aparțin unei linii de sânge ale campionilor, acesta afectează calitatea lor, precum și Puppy de preț pe piață. Ele sunt o rasă de virtute și răbdare, SWD-urile pot fi folosite și în sesiunile de terapie și ca tovarăși pentru copii și bătrâni.

Așa cum sunt hipoalergenic, ei sunt cel mai bine pentru cei cu orice fel de alergii câinilor. Datorită naturii sale aventuroase, ele formează cel mai mare partener pentru cei care preferă drumeții, trekking, trailing și alte activități. Puterea lor reglabilă le permite să fie importate sau exportate în orice loc și în orice familie. Prin urmare, abordarea persoanelor cu aceste cerințe poate ajuta cu ușurință amelioratorul să vândă această rasă.

Spaniolă de creștere a câinilor de apă - Întrebări frecvente

Iată câteva întrebări pe care le-au cerut o mulțime de crescători de câini de apă spaniolă, împreună cu un răspuns clar.

Aspectul câinilor spanioli de apă
Arată și apariția câinilor de apă spaniolă

Cât timp trăiesc câinii de apă spaniolă?

Durata medie de viață a unui câine spaniol spaniol sănătos variază de la 12 până la 14 ani. Din nou, este în mare măsură dependentă de mediul prevăzut câinelui de a cultiva și de a conduce împreună cu viața.

Cum să creați un câine echilibrat?

Un câine de apă spaniol echilibrat va avea poise-ul mental și fizic corect. Acesta poate fi văzut prin stilul lor adaptiv în noile medii, răspunsul la formare, reacții la modificări și rezistență fizică. Un SWD echilibrat poate fi asigurat cu mediul adecvat de la naștere, alimente sănătoase, educație atentă și fericită până la adoptarea sa.

Cât costă un câine de apă spaniol?

Pentru a obține un nou catelus spaniol de apă de apă, trebuie să vă înregistrați la canisa și să așteptați rândul dvs. Prețul mediu al SWD variază de la $ 800 - $ 900 Pentru câinii înregistrați de la canioane și 800 $ - 850 $ pentru câinii neînregistrați. Asigurarea lunară a animalului de companie poate varia în funcție de locul de reședință și de țară.

Cât de mult exercițiu au nevoie de câini de apă spaniolă

Aceasta este o rasă de herding și hounding. Ele posedă un nivel ridicat de energie și acest lucru înseamnă că trebuie să oferiți acest lucru. Câinii de apă spaniolă se plictisesc foarte ușor, deci trebuie să fie stimulați mental. Acestea necesită un minim de o oră de activitate viguroasă pe zi.

În afară de aceasta, trebuie să le păstrați ocupați prin alte activități cum ar fi joc, înot și alergând. În cazul unui catelus SWD, acțiunile trebuie să se limiteze la prevenirea presiunii și a suprasolicitării articulațiilor, spinelor și șoldurilor în timp ce se dezvoltă încă.

Câinii spanioli de apă suferă de anxietate de separare

Câinii spanioli de apă sunt câini foarte sociali și De obicei, nu suferă de anxietate de separare. Îi iubesc proprietarii. Cu toate acestea, ei au fost făcuți să fie în controlul turmei și, prin urmare, au format o persoană individualizată profundă a autorității. Acest lucru cu temperamentul lor echilibrat le permite cu inteligența să înțeleagă părțile de a fi singuri. Ele sunt și ele independente. Prin urmare, ei nu suferă de anxietate de separare făcându-le un membru APT pentru o familie ocupată.

Câinii de apă spaniolă sunt o rasă strălucitoare cu o istorie minunată. Dacă intenționați să le reproduceți, ar trebui să vă simțiți mai încrezători acest lucru. Bucurați-vă de adăugarea la istoria bogată și producerea unui gunoi sănătos și fericit.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să creați câinii de apă spaniolă