Ajutor! Câinele meu a mâncat o țigară (sau chiar un pachet)!

Câine care a mâncat țigară

Câinii sunt notoriți pentru a mânca lucruri ciudate și, uneori, acestea includ articole pe care le-am considerat de obicei necorespunzătoare.

Unii câini mănâncă roci sau bastoane, alții încearcă Chow jos pe obiectele sanitare aruncate, iar unii chiar dezvoltă un obicei raiding cutia de gunoi a pisicii (Sperăm că nu mănânci micul dejun în timp ce citești acest lucru).

Dar astăzi, vom vorbi despre un alt obiect igienic, câțiva câini mănâncă din când în când: țigări.

Țigările sunt surprinzător de periculoase pentru câini - deosebit de mici rase. Vom vorbi despre ce se întâmplă când câinele dvs. mănâncă o țigară, ceea ce va trebui să faceți și ce șanse de recuperare a animalului dvs. de companie sunt mai jos.

Să cunoaștem nicotina + cum vă afectează câinele

Țigările conțin o tonă de substanțe chimice periculoase, dar în ceea ce privește câinele dvs. în cauză, Este ingredientul primar activ în țigări - nicotină - care reprezintă cea mai mare parte a problemelor.

Nicotina este de fapt un insecticid natural. Plantele de tutun îl produc probabil pentru a ajuta Protejați-le de bug-uri, și agricultorii l-au folosit de la secolul al 18-lea Pentru a păstra populațiile de insecte în verificare. Insecte care ingeră nicotina de obicei experienta paralizie și alte probleme neurologiceS, care duce rapid la moarte.

La mamifere, nicotina provoacă o varietate de simptome neurologice, inclusiv greață, vărsături, salivare, transpirație, amețeli și ritm cardiac crescut. Este ușor absorbit de sistemul digestiv și începe să provoace probleme foarte rapid - de obicei În termen de 1 până la 4 ore.

Fumatorii umani construiesc un pic de toleranță la nicotină, care atenuează unele dintre efectele secundare negative. Dar majoritatea oamenilor - chiar și fumători de lanțuri - s-ar simți destul de putred dacă au mâncat o țigară. Este puțin probabil ca un om adult sănătos să moară de la a face acest lucru, dar probabil se simt destul de teribili și bolnavi.

Dar Câinii nu au o toleranță la nicotină, iar majoritatea câinilor sunt mai mici decât umanul mediu adult. Aceasta înseamnă că nicotina este deosebit de periculoasă pentru prietenii noștri cu patru picioare.

Dozaje de țigară periculoase de nicotină pentru câini

Țigara medie conține între 9 și 30 miligrame de nicotină.

Nefumătorii care consumă puțin 4 până la 8 miligrame de nicotină se pot îmbolnăvi și, de puțin timp de 40 până la 60 de miligrame, se pot dovedi fatal pentru copiii mici.

Dar câinii sunt și mai sensibili la nicotină.

Cât de puțin 1 miligram de nicotină pe kilogram de greutate corporală a câinelui (2.2 miligrame pe kilogram) pot provoca boli grave. doză letală este de obicei raportat că este în intervalul de 9.2 miligrame pe kilogram (aproximativ 20 de miligrame pe kilogram).

Aceasta înseamnă că O singură țigară poate face un câine mic foarte bolnav, și nu durează prea mult pentru a scoți un câine mare. Deoarece chiar și o cantitate mică de nicotină poate amenința viața câinelui vostru, Ar trebui să contactați medicul veterinar oricând câinele dvs. mănâncă o țigară.

Rețineți că Buturile de țigară pot reprezenta, de asemenea, un pericol pentru câini. Aproximativ 75% din nicotină dintr-o țigară se termină în corpul fumătorului, dar restul de 25% sunt de obicei prinși în filtru. Dacă câinele dvs. mănâncă un filtru, el va ajunge să ingerați această nicotină rămasă.

Acest lucru se referă la, ca Chiar și câinii care trăiesc în case pentru nefumători pot întâmpina butoane de țigară în timpul plimerilor sau de joc la parc.

Câine a mâncat țigară

Simptomele otrăvirii de nicotină la câini

Câinii pot suferi de o varietate de simptome diferite după ce a consumat o țigară. Și pentru că Este posibil ca câinele dvs. să consume o țigară fără cunoștințele dvs, Este important să vă familiarizați cu cele mai frecvente semne de otrăvire de nicotină.

Unele dintre cele mai frecvente simptome de toxicitate cu nicotină includ:

  • Greață sau vărsături
  • Rata cardiacă rapidă sau anormală
  • Incoordonarea sau agitația atipică
  • Tremura musculară, tremurând, sau tremurături întregi
  • Slăbiciune și letargie
  • Diaree
  • Excesiv de drooling
  • Elevii consimți
  • Entuziasm sau hiperactivitate
  • Comportamente necharacteristice
  • Convulsii

Dacă observați oricare dintre aceste simptome și nu le pot atribui unei alte cauze evidente, Contactați-vă pe veterinarul dvs & # 8212; dacă ați văzut câinele dvs. mănâncă o țigară sau nu.

Tratamentul pentru câini Ingerarea țigărilor: Ce să aștepți la veterinar

Majoritatea veterinarilor vă vor sfătui să vă aduceți câinele pentru o examinare după ingerarea tutunului. Odată ajuns, tratamentul cu nicotină va depinde de dimensiunea și starea de sănătate a câinelui dvs., cantitatea de tutun pe care a ingerat și simptomele pe care le afișează.

În cel mai bun scenariu, veterinarul dvs. poate să vă judece animalul de companie pentru a fi stabil și pur și simplu recomandă ca câinele dvs. să stea în jurul biroului timp de câteva ore, astfel încât personalul să poată privi și să-și monitorizeze semnele vitale.

Dar În cazuri mai grave, Veterinarul dvs. poate simți necesar faceți ca câinele să arunce în sus prin inducerea vărsăturilor (presupunând că câinele dvs. nu a făcut deja acest lucru pe cont propriu) și administrează fluidele IV. Carbunele activat poate fi, de asemenea, pompat în stomac pentru a ajuta la absorbția cât mai multă nicotină posibilă. De asemenea, poate fi necesar să se administreze oxigenul pentru animalele de companie care au probleme cu respirația.

Unele veterinarii administrează antiacide pentru a ușura unele dintre simptomele gastrointestinale asociate cu otrăvirea cu nicotină, dar Alte autorități descurajează această practică, Pe măsură ce acizii stomacali ai câinelui dvs. ajută la încetinirea absorbției nicotinei.

Câinii ocazional mor din otrăvirea cu nicotină, Dar cu tratament prompt, majoritatea se vor recupera. Cei care se recuperează de obicei încep să se simtă bine din nou după aproximativ 24 de ore, deși pot suferi de diaree timp de mai multe zile.

Este posibil ca medicul veterinar să vă sfătuiască să vă monitorizați pur și simplu animalul în loc să veniți în birou. Acest lucru este cel mai probabil să apară cu câini foarte mari, sănătoși, care au consumat doar o cantitate foarte mică de tutun. Doar asigurați-vă că vă uitați la câinele cu atenție pentru oricare dintre simptomele menționate mai sus.

Notă: Dacă din anumite motive nu aveți acces la asistență veterinară, Poate doriți să luați în considerare utilizarea unui a serviciu ca JustAnswer unde vă puteți conecta direct și live chat cu VET Pentru a vă explica problema.

VET online vă va instrui cu privire la modul de a continua și poate cere să vedeți videoclipul comportamentului câinelui înainte de a face o sugestie.

Pericole înrudite

Ințelege asta Nicotina este prezentă în aproape toate produsele din tutun. Aceasta include nu numai țigarete, ci țigaje, tutun de țeavă și tutun de mestecat. Plăcile de nicotină și gingiile sunt, de asemenea, pline de nicotină și sunt, prin urmare, periculoase. Deci, veți dori să vă asigurați că câinele dvs. de a-și obține bastonul pe aceste lucruri.

Lichidele de vapare sau de țigară care conțin nicotină sunt, de asemenea, foarte periculoase. De fapt, aceste substanțe prezintă o amenințare deosebit de insidioasă pentru câini, deoarece acestea conțin adesea arome sau mirosuri care sunt similare cu lucrurile comestibile.

Din fericire, numărul de fumători plumburi în fiecare an. Acest lucru nu înseamnă că mai puțini oameni vor suferi de boli legate de tutun, dar mai puțini câini vor fi în pericol pentru otrăvirea cu nicotină.

Între timp, veți dori să faceți tot ce puteți pentru a împiedica cainele să mănânce țigări. Dacă fumați, asigurați-vă că vă păstrați pachetul (precum și scrumiere) undeva câinele dvs. nu le poate ajunge.

Este, de asemenea, important să se elimine buzunare vechime de țigară într-un mod care să-și împiedice câinele să ajungă la ei. Acest lucru poate însemna ridicarea unui gunoi de uz casnic Dacă dvs. de patru subsol intră în mod obișnuit în coșul de gunoi.

Și chiar nefumătorii ar trebui să fie atenți să-și urmărească câinele în timpul plimbări, deoarece darurile de țigară sunt extraordinar de omniprezente în mediul înconjurător.

Dacă câinele dvs. intră în mod obișnuit în lucrurile pe care nu ar trebui să le, ​​de asemenea, să citească articolele noastre despre:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor! Câinele meu a mâncat o țigară (sau chiar un pachet)!