Ceea ce un nas al unui câine poate (și poate să nu vă) despre sănătatea sa

Vedere aproape de un câine negru, bronz și alb australian care îi linge nasul

S-ar putea să fi auzit că sentimentul unui nas al unui câine vă poate spune despre sănătatea lui. Poate o sănătate a câinelui să fie determinată cu adevărat de temperatura și umiditatea nasului? Are un nas rece și umed înseamnă că un câine este sănătos? Este un nas cald și uscat un semn de boală?

Iată adevărul: temperatura sau umiditatea nasului unui câine nu este neapărat un bun indicator al orice. A Câine sănătoasă poate avea un nas cald sau uscat, în timp ce un câine bolnav ar putea avea în continuare un nas rece și umed.

Nasul câinelui

Câinii își păstrează nasul rece și umed de lins. Umiditatea de pe nas ajută la intensificarea mirosurilor și de a da câinilor abilitatea de a determina care sunt importante mirosuri.

Este normal ca un câine care tocmai se trezi pentru a avea un nas uscat. Acest lucru este pur și simplu pentru că câinele nu-și linge nasul în somn.

Uneori, nasul uscat sau cald al unui caine va insoti altul semne de boală, cum ar fi letargie, vărsături, diaree și multe altele. Aceste simptome sunt suficiente pentru a vă apela veterinarul, indiferent de modul în care se simte nasul câinelui dvs.

De ce oamenii cred că lucrurile câinelui sunt lucrurile?

"Nasul câinelui" mit a fost în jur de vârste, uneori pune proprietarii de câini într-o panică. Cum a început? Ca multe mituri, originea acestui lucru nu este sigur. Cu toate acestea, unii experți consideră că s-ar putea să fi început într-un moment în care virusul mortal a sunat canin distemper a fost obișnuit. Un simptom al distemperului avansat este hiperkeratoza (îngroșarea) nasului și a picioarelor. Înapoi când distemperul a fost mai răspândit, un nas rece și umed a fost considerat un semn bun că câinele nu avea distemper. În timp ce distematorul canin încă apare, este mult mai puțin frecvent astăzi mulțumită vaccinuri.

Dacă câinele meu este de fapt bolnav?

Toate acestea fiind spuse, nu trebuie să ignorați semne de boală în câinele vostru. Dacă observați că nasul câinelui se simte neobișnuit de fierbinte, este probabil o idee bună să-i verificați temperatura. Sunați-vă VET dacă câinele dvs. are a febră sau prezintă orice altceva despre simptome.

Există câteva afecțiuni medicale care pot afecta nasul unui câine, determinând să apară anormale. Unele sunt mai importante decât altele. Pemphigus foliaceau este o condiție dermatologică gravă care poate provoca un nas al unui câine să devină foarte uscat și crăpat. Uneori, nasul unui câine poate fi afectat de alergii, potențial provocând uscăciunea și crăparea, deși într-o măsură mai puțin gravă. Fiți conștienți de faptul că câinii pot obține o arsuri solare, ceva care va afecta nasul. De asemenea, pot exista schimbări de pigment în nasul câinelui, dintre care multe sunt inofensive. Cu toate acestea, nu trebuie să ignorați modificările evidente ale nasului câinelui tău. Fisuri, cruste sau răni pe nasul câinelui dvs. ar trebui să fie verificate de către medicul veterinar cât mai curând posibil. În plus, ar trebui să contactați și VET dacă câinele dvs. are descărcarea nazală, strănut sau șuierătoare.

Linia de jos: Dacă nasul câinelui se întâmplă să fie uscat sau cald, dar altfel arată normal, nu panică. Cu toate acestea, ar trebui să contactați imediat medicul veterinar dacă ceva nu pare corect cu câinele dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Dr. Leonie Richards. Are un nas umed înseamnă un câine sănătos?Universitatea din Melbourne Pursuit, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce un nas al unui câine poate (și poate să nu vă) despre sănătatea sa