7 Sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru sarcina câinelui dvs

În timp ce nu este la fel de dificil ca pregătirea Pentru propria dvs. sarcină, există pași pe care ar trebui să o luați pentru a vă pregăti pentru sarcina câinelui dvs. care va face lucrurile să meargă un pic mai neted. Ca și în cele mai multe lucruri, mai multă pregătire la început va face mai puțină durere de cap în timpul sarcinii.

Un câine își poartă puii aproximativ 63 de zile, și va merge mult mai repede decât credeți. Încep să mă pregătesc pentru sarcinile câinilor mei înainte de a fi chiar crescuți. Dar, nu-mi iau cuvântul pentru asta.

Având puii este cu adevărat o problemă de viață sau de moarte. Înainte de a vă decide Rasă câinele, Trebuie să faceți o cercetare amplă și să discutați cu medicul veterinar. Pregătiți-vă. Ar fi o idee minunată să vorbesc cu un ameliorator în zona dvs. locală sau un prieten sau un membru al familiei care are un câine care a avut pui în trecut.

În cea mai mare parte, câinele dvs. Mama va ști probabil ce să facă. Cu toate acestea, există cu siguranță lucruri pe care le puteți face pentru ao ajuta. Ajutându-i va ajuta și puii și este acum responsabilitatea dvs. să aveți grijă nu numai de mamă, ci și pe toți puii ei până când sunt suficient de bătrâni pentru a fi adoptați în familii noi.

RECOMANDAT: Sarcina câinilor 101 - Ghidul final al câinilor gravide

Cum să vă pregătiți pentru sarcina câinelui dvs

7 sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru câinele dvs1. Vet Îngrijire

Doriți să obțineți membrul familiei dvs. blană într-o verificare înainte de sarcină. Asigurați-vă că este suficient de sănătoasă pentru o sarcină. Îngrijirea VET va trebui să continue și pe tot parcursul sarcinii.

Un veterinar poate observa problemele devreme și recomandă tratamente dacă există Probleme apar. Unele sfaturi de reținut includ:

  • Aveți numărul de telefon al veterinarului și păstrați-l la îndemână pe tot parcursul sarcinii
  • Obțineți numărul de după orele de după ore sau numărul celui mai apropiat clinică de urgență VET
  • Consultați veterinarul dvs. pentru un ultrasunete pentru a obține un număr de catelus și pentru a identifica ziua în care trebuie să livreze câinele dvs

2. Verificați alimentele

Câinii gravide și de îngrijire medicală au nevoie de o creștere a calciului și a altor minerale pentru a fi sănătoase și pentru a face pui sănătoși. De asemenea, ei trebuie să-și mărească aportul de grăsimi. Majoritatea veterinarilor recomandă trecerea la a Puppy Food, Dar va trebui să vorbiți cu veterinarul dvs. pentru a obține opinia lor.

Uneori, un comutator alimentar va face supărat mamei supărat, așa că doriți să faceți comutatorul înainte de a fi însărcinată, dacă este posibil. Urmați acești pași pentru a face schimbarea rapidă și ușoară:

  • Hraniți puii un amestec de 25% alimente noi și alimente vechi de 75% timp de 2 zile.
  • Dacă ea o mănâncă și nu are probleme de stomac, puteți apoi să măriți raportul în ziua 3.
  • Dacă sunteți în curând, mama nu mănâncă noua mâncare sau are stomac supărat, va trebui să încercați o nouă mâncare. Explicați acest lucru la veterinarul dvs. și obțineți o sugestie nouă.
  • Odată ce găsiți o mâncare care este de acord cu ea, continuă să măriți treptat raportul dintre alimentele noi la alimentele vechi pe o perioadă de 7-10 zile.

Câinele dvs. însărcinat va trebui să consume mai multe alimente pe măsură ce progresează sarcina ei. Discutați cu medicul veterinar despre cantitatea de calorii ar trebui să consume în diferite etape ale sarcinii și să urmeze aceste orientări.

3. Paraziți

Nu vrei să faci nici un medicament sau de control de purici, în timp ce câinele tău este însărcinată. Va trebui să vă ocupați de aceste probleme înainte de mână. Dacă nu aveți timp să vă pregătiți pentru sarcină înainte de mână, va trebui să vorbiți cu medicul veterinar despre controlul parazitului după acest fapt.

Dacă este posibil, tratați-vă casa și curtea cu pesticide (de preferință tratamente naturale) înainte de reproducere. Dacă găsiți câteva purici pe mama și / sau puii, alegeți-le și aruncați-le într-un loc sigur. Verificați cu medicul veterinar despre tratarea puiilor pentru paraziți atunci când sunt suficient de vechi.

LEGATE DE: 15 sfaturi importante despre sarcina câinilor și la călcâi

4. Exercițiu

Bebelușul tău va avea nevoie încă de exercițiu chiar și atunci când este pe punctul de a avea puii ei. Până în săptămâna 4 (Ziua 21), câinele dvs. poate păstra rutina ei familiară. După această zi, tăiați-vă activitatea, astfel încât plimbări și jocuri nu sunt la fel de obositoare.

Dacă sarcina a fost planificată și prietenul dvs. de blană este la curent cu toate fotografiile și controlul parazitului, atunci vă puteți exercita în continuare la parcurile de câine și alte locuri publice până în săptămâna 4. Dacă aveți o gravidă canină, care nu este actualizată la tratamente preventive, doriți să o păstrați limitată la o zonă curată, cu risc scăzut, ca și curtea proprie.

5. Înțelegeți etapele de dezvoltare a catelului

Stadii de dezvoltare pentru catelus
Credit: PET365

6. Cutie de gropi

Cu câteva săptămâni înainte de sarcină, faceți un loc sigur pentru animalul dvs. - o cutie de ieșire. Puteți utiliza o cutie de lemn sau carton. Doar pune-l undeva confortabil și sigur.

Cutia ar trebui să fie suficient de mare pentru ea să se întindă și să aibă încă loc pentru puii. Așezați caseta de ieșire în cazul în care copiii și alte animale de companie nu pot ajunge la ea. Acest lucru este foarte important ca câinele dvs. să se poată odihni când are nevoie.

Am ajutat un prieten cu gunoiul ei o singură dată. Câinele era în casa ei de câine, dar copiii erau în afara alergului și țipând, aruncând jucării în casa câinelui și făcând doar o neplăcere de ei înșiși. Mama săracă avea 2 pui și apoi a ținut celelalte trei.

Prietenul nu a reușit să-și controleze copiii și, în cele din urmă, a trebuit să aducem mama la veterinarul de urgență. Poor Doggy a avut ultimii trei pui la doar câteva minute după ce a fost adus în spatele biroului. Odată ce era singură și se simțea în siguranță, ea a făcut bine.

Cutia de la gropi trebuie să fie în siguranță, liniștită și confortabilă. Puneți pături și foi (sau prosoape) în interiorul cutiei, astfel încât mama să-și facă cuibul și să fie cald și confortabil.

Plasarea cutiei de grinzi este, de asemenea, foarte importantă, deoarece o mamă își poate mânca puii dacă nu se simte în siguranță. Acesta este un eveniment tragic care se poate întâmpla și din motive de sănătate. Vrei ca câinele mamei să se simtă cât mai sigur și mai confortabil posibil pentru a încerca să împiedice astfel de probleme.

7. Urmăriți modificările

Fiți pregătiți pentru schimbări în membrul familiei dvs. blande. Ea are multe lucruri! Se aplică schimbări în forma corpului, hormonilor și personalității. Fi răbdător cu ea. Ea poate:

  • să fie mai afectuos sau mai îndepărtat decât de obicei
  • au greață și boală de dimineață
  • au crescut urinarea (Pămpi de pee poate fi necesară dacă nu o poate ține atâta timp cât ea poate de obicei)
  • începând să se ascundă, săpare și "cuiburi"

8. Ziua cea mare

Sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru câinele dvsEste în sfârșit aici! Veți avea una la mai multe pachete de bucurie care sosesc în casa dvs. oricând. Fiți pregătiți pentru ziua mare, astfel încât să poată fi umplut cu pace și bucurie pentru tine și mama așteptată.

Dacă aveți un câine cu păr lung, puteți tăia părul în jurul valorii de sfarcuri și vulva pentru a ajuta la naștere și în timp ce alăptează. Faceți acest lucru cu câteva zile înainte de naștere.

Utilizați un termometru VET pentru a verifica temperatura câinelui dvs. rectal. Temperatura ei va scădea cu câteva grade înainte ca munca să înceapă.

Majoritatea mamă câine știu ce să facă, dar au aceste lucruri disponibile doar în cazul în care are nevoie de ajutor:

  • Șir și foarfece pentru legarea și tăierea cordoanelor ombilicale
  • Mănuși de lubrifiant și latex blând pentru a ajuta la extragerea de catelusi
  • Pânză moale uscată pentru a curăța și freca catelul nou-născutului

Cel mai bun sfat al meu este să vorbești cu medicul veterinar despre nașterea viitoare. Ce va trebui să faceți și ce complicații ar trebui să fiți pregătiți pentru? Asigurați-vă că sunteți clar când aveți nevoie pentru a obține câinele dvs. la un veterinar în caz de urgență.

Citiți și: Cum să spuneți dacă câinele dvs. este însărcinată

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini: 

Sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru sarcina dvs. de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru sarcina câinelui dvs