Ce înseamnă ochiul de balenă în limbajul corpului câinelui?

un retriever de aur cu ochi de balenă

Câinii își transmit emoțiile și gândurile într-o mulțime de moduri diferite. Ei comunică unul cu celălalt și cu noi, dar nu suntem întotdeauna siguri ce încearcă să spună.

Ochiul de balenă este un exemplu de comunicare câinilor. Aceasta este canin limbajul corpului care vă oferă și alte animale o idee despre ceea ce este senzația și gândirea câinelui.

Ce este ochiul de balenă la câini?

"Ochiul de balenă" este un termen de formatori de câini utilizează pentru a descrie un limbaj al corpului câinelui când albii ochilor lui (sclera) sunt vizibili. Câinele va evita ușor capul, dar ochii lui stau fixați pe ceva sau pe cineva. Albii ochilor lui vor apărea într-o formă de jumătate de lună, de obicei la partea interioară sau cea exterioară a ochiului, dar uneori în jur. Ochiul de balenă este uneori numit "Ochi de jumătate de lună."

Ochiul de balenă nu este întotdeauna ușor de detectat la toți câinii. Ochii lui Câini brahycefalice (Câinii cu mușchi scurte) pot arăta un pic de alb datorită conformării lor, iar orice câine poate pur și simplu să privească rapid partea, ceea ce descoperă pe scurt sclera lor. Dacă câinele nu prezintă alte semne de agitație, ceea ce vedeți poate să nu fie ochi de balenă.

Semnale care pot apărea cu ochiul de balene

Un câine care prezintă un ochi adevărat de balenă, în general, va afișa și alte semnale de stres. Puteți observa Mesaje de calmare cum ar fi lingerea buzelor sau căscându-se. Părul câinelui poate fi în picioare de-a lungul coloanei vertebrale. De asemenea, ar putea creste un avertisment sau înghețați în poziție rigid.

Ce înseamnă ochiul de balenă la câini

Un câine care prezintă ochi de balenă, exprimă de obicei anxietatea și disconfortul cu situația actuală. Acest câine este stresat și Posibil chiar și frică. Ochiul de balenă poate fi un semn că câinele va fi în curând Deveniți defensiv agresiv. Un câine anxios este mai mult ar putea să muște. Dacă observați acest tip de limbaj al corpului câinelui, pe măsură ce vă apropiați de un câine, înapoi până când câinele se relaxează și devine mai confortabil sau cel puțin până când vă puteți da seama ce se întâmplă.

Luați stocul împrejurimilor câinelui fără să se apropie. Există un alt câine sau pisică în apropiere? Este un străin care se apropie? Câinele anxios poate auzi ceva pe care nu îl puteți auzi, ca și pașii din afară, apropiindu-vă ușa. Un copil poate ajunge la jucăria preferată a câinelui - sau mai rău, un câine mestecați sau tratați.

Un câine poate prezenta ochi de balenă dacă este incomod cu ceea ce face cineva pentru el, cum ar fi îmbrățișat, fiind mângâie într-o zonă pe care nu vrea să o atingă, să primească examinat de un veterinar, sau obținerea lui unghii tăiate.

Ce să facă atunci când un câine prezintă ochi de balenă

Câinele tău speră să-i observi ochii și să poți ridica mesajul pe care îl trimite. Vrea să faci ceva pentru a rezolva orice este greșit. Acesta este întotdeauna cel mai bun mod de acțiune dacă puteți identifica problema.

Dacă ar putea fi ceva ce faci, pur și simplu opri. Dacă un alt câine se apropie într-o zonă publică, conduceți câinele departe. Țineți minte că câinele dvs. poate fi, de asemenea, tensionat, așa că ar trebui să-l convingeți să se miște.

Certătoare Câinele dvs. este inutil și probabil îl va supăra mai departe. Cum ați simți dacă ați încercat să șoptiți ceva urgent în urechea cuiva doar pentru a fi mustrați? Când câinele dvs. prezintă ochi de balenă, problema nu este cu el - de obicei este ceva extern.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Dacă câinele tău ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce înseamnă ochiul de balenă în limbajul corpului câinelui?