15 Cele mai frecvente mituri de câine debuncat

Există multe mituri și fapte fascinante de câine - unele adevărate, unele false. Aceste mituri au fost transmise de generațiile de proprietari de câini, dar unii dintre ei trebuie să fie debunați pentru sănătatea și siguranța câinilor și a proprietarilor acestora.

1. Dogul meu este mai dominant / supus decât al tău "# 8221;

S-ar putea să fi auzit acest lucru de la proprietari atunci când introduceți câinele la puii lor. Poate că ați observat că uneori câinele dvs. acceptă posturarea unui alt câine și susține că este mai mic în acea dinamică socială, dar de altă parte, el decide să fie responsabil.

Ideea comportamentului dominant vs supus la câini poate fi confuză, deoarece formatorii au mai multe teorii. in orice caz, studii de la behaviori Și oamenii de știință sunt de acord cu un aspect: aceste trăsături sunt specifice unui mediu sau situație actuală.

De exemplu, la fel cum comportamentul nostru se schimbă în funcție de cine este în cameră cu noi (vă amânați șeful sau părintele, în timp ce direcționați angajații sau copiii), este similar în câini " Ierarhia socială. Un câine poate avea tendinţă să fie dominantă sau supusă, dar dacă a fost evaluat prin posturând că nu poate câștiga, el se va supune pentru a evita continuarea conflictelor.

Câinii își coboară cozile când sunt fericiți

2. Câinii își coboară cozile atunci când sunt fericiți și # 8221;

Câinii comunică atât vocal, cât și prin limbajul corpului, și aceasta include semnalele pe care le trimit cu cozile lor. Imaginea unui câine care coboară o coadă este asociată cu fericirea, dar este un mit comun de câine Toate cozile de răsturnare sunt întotdeauna pozitive în natură.

Oamenii de știință au studiat Limbajul corpului câinelui de zeci de ani și și-au dat seama de unele aspecte ale comportamentului canin care nu sunt neapărat de acord cu cunoașterea comună a proprietarilor de animale de companie. Când vine vorba de coada Wags, în funcție de poziția coastei și viteza de vânătoare, câinii pot afișa diferite emoții care reflectă situația actuală.

De exemplu, o ușoară și lentă poate fi pentru & # 8220; având în vedere un salut inițial, & # 8221; Și pe baza răspunsului de la celălalt câine, se poate schimba rapid la un "prieten" mai larg ", încetini până la o coadă de înaltă ținută, cu aproape că nu vă provocați" sau până la picioarele cu a Quick Wag "Eu trimit, suntem cool".

3. Și nasul uscat al câinelui înseamnă că sunt bolnavi și # 8221;

Deși există momente în care unul dintre simptomele bolii poate include un nas uscat (dacă câinele are febră sau este deshidratat), nu înseamnă că câinele dvs. este automat bolnav de fiecare dată nasul este uscat.

Un nas de câine se usucă în mod natural, cum ar fi atunci când dorm. Astfel, un câine mai în vârstă care doarme foarte mult va avea în mod constant un nas de uscător decât puii. Este, de asemenea, posibil cainele să aibă alergii sau a ieșit în soare și a fost aruncată la soare.

Câinii se vindecă prin lingerea rănilor

4. Câinii se vindecă prin lingerea rănilor & # 8221;

Nu este un mit de câine, deoarece saliva de câini conține într-adevăr a cantitate mică de proprietăți antibacteriene (dar și saliva umană!) Cu toate acestea, acel mituri de câine escaladate printre proprietari că este benefic să lase animalele de companie linge rănile sau zonele de incizie.

Saliva umană are a fost studiat De zeci de ani pentru a afla cum să extrage acei compuși pentru vindecarea altor probleme de sănătate la oameni. Cu toate acestea, există două moduri de a privi: atât saliva umană, cât și pentru câini conțin, de asemenea unele bacterii care prezintă un risc de infecție.

În plus, în timp ce o cantitate mică de lins de câine nu este în mod necesar dăunătoare, problema cu lins continuu de răni este că poate deteriora în continuare zona prin inhibarea celulelor vindecătoare de la formare corespunzătoare.

Celulele de vindecare a rănilor creează un scab care permite formarea și vindeca rana, dar pot forma numai dacă rana este atât curată cât și uscată. Lins constant creează un mediu umed și face, de asemenea, răni susceptibile la complicații bacteriene.

5. Câinii mănâncă iarbă când sunt bolnavi și # 8221;

Este adevărat că câinii au tendința de a mânca iarbă și apoi voma și a fost teoretizată că fac asta pentru că stomacul lor este supărat. Cu toate acestea, cercetările arată că numai a procentual mic va vomita după ce mănâncă iarba. Unii câini iubesc pur și simplu gustul de iarbă, în special creșterea de primăvară nouă și va păși ca vaci, dacă este permisă.

Câinele dvs. ar putea fi, de asemenea, predispus la o condiție numită Pica, unde câinele ar putea mânca lucruri cum ar fi pietrele și solul. Acest lucru poate fi cauzat de o deficiență nutrițională, sensibilități la stomac sau plictiseală. Dacă acesta este acesta din urmă, sau câinele dvs. mănâncă în mod constant iarbă pentru a vomita, merită să obțineți o verificare la medic veterinar pentru a evalua problemele digestive sau a bolii subiacente.

Câinii mari nu pot trăi în apartamente

6. Câinii # 8220 nu pot trăi în apartamente & # 8221;

Când adoptați orice câine, trebuie să luați în considerare tipul de mediu sau de locuințe pe care le puteți furniza. Unele câini de rasă mare sunt foarte activi, stânjeni și drool foarte mult, ceea ce nu se potrivește bine cu un mic apartament care trăiește unde putea provoca daune.

Dar presupunerea că cea mai mare rasă, cu atât mai rău va fi ca câinele să trăiască într-un apartament este incorect. Indiferent dacă câinele este un bun potrivit pentru apartamentul de viață depinde de cerințele de stimulare fizică și mentală a câinelui. Unii câini mijlocii nu pot trăi în apartamente, în timp ce o mulțime de rase mari sunt perfecte în apartamente și condos.

În general, un număr mare de rase mari se confruntă foarte bine într-un spațiu mic atâta timp cât primesc suficient exercițiu în timpul zilei. Dimensiunea lor generală este rar problema.

7. Câinii sunt culori orb și # 8221;

Există câteva speculații despre abilitatea unui câine de a vedea culorile, fie că nu sunt valori specifice sau un spectru de culori. Un crescător de câine bine cunoscut în anii 1930, Va judeca (care a fondat, de asemenea Săptămâna națională a câinelui) a remarcat mai întâi că câinii văd doar în "scări variabile de negru și gri".

Această ipoteză a fost acceptată pe scară largă la început, fără a fi făcut nici o cercetare până în ultimele decenii, când oamenii de știință au început să examineze structurile oculare ale diferitelor animale, inclusiv câinele. Este de atunci dovedit în studii că câinii pot vedea spectrul specific de culoare și nu văd în alb-negru.

Toți câinii mari fac câini de protecție bună

8. & # 8220; toți câinii mari fac câini de protecție bun și # 8221;

Majoritatea raselor de câine pot îndeplini câinele # 8220; # 8221; Rolul într-o familie: avertizare despre străini sau o amenințare. Dar câinele de gardă depinde de personalitatea câinelui decât de dimensiunea lor. În plus, în majoritatea cazurilor, câinele trebuie, de asemenea, să fie instruit să avertizeze și să protejeze și nu toate rasele mari sunt potrivite pentru acest tip de formare.

Un câine mare este cu siguranță mai amenințător și produce o coajă mai intensă, dar este nevoie de mai mult decât acele trăsături pentru a fi considerate eficiente Urmăriți câinele. Combinația de abilități și abilități înnăscute care marchează o rasă capabilă de acest loc de muncă sunt specifice și include câini de toate dimensiunile și multe rase.

Câinii mari cu instinct dominant de urmărire / pradă agresiune nu sunt potrivite pentru pază, deoarece este mai dificil de a învăța atât de rechemare, cât și să muște inhibarea. Dacă intenționați să vă antrenați câinele în abilități de pază profesionale, angajați un antrenor de păzire cu experiență care utilizează tehnici sigure și nerecuuze pentru a instrui câinii de protecție.

9. Nu poți să-i înveți pe un câine vechi trucuri noi & # 8221;

Această zicală proverbială a fost surprinzător în jur Din anii 1500, și perpetuat de atunci, fiind folosit nu numai în contextul real referitor la câini, ci și atunci când descrie obiceiurile celorlalți.

Deși o frază atrăgătoare, este unul dintre acele mituri de câine care nu sunt în întregime adevărate. În timp ce câinii bătrâni sunt mai greu să se antreneze, cu siguranță pot fi instruiți. Cu câini de rang înalt, va trebui pur și simplu să luați în considerare alți factori, cum ar fi mai puțină energie, starea fizică globală și posibilele probleme de sănătate mintală.

Un an de viață al unui câine este egal cu 7 ani umani

10. & # 8220; un an de viață a câinelui este egal cu 7 ani umani și # 8221;

Câinii îmbătrânește mai repede în comparație cu oamenii; in orice caz, Spectacole noi că acest mit de câine este definitiv neadevărat. În plus, procesul de îmbătrânire este diferit între rase, în special în ceea ce privește dimensiunea și nu poate fi generalizată ca raport de 1: 7. Rasele mici de câini de obicei trăiesc mai mult decât rasele mari, cu durata lor medie de viață fiind în jur de 14 ani vs 9 ani.

Rame de câine de jucărie ca Chihuahuas și Pomeranii sunt mai lentă și pot trăi mai mult - unii sunt cunoscuți că trăiesc atâta timp cât 18-20 de ani. Ramele uriașe ca marile danezi și wolfhounds irlandez vârsta mult mai repede și au o speranță de viață de 6-8 ani.

11. # 8220; aceeași rasă înseamnă aceeași personalitate & # 8221;

Combinația de natură și îngrijire este esențială pentru dezvoltarea comportamentului, personalității și supraviețuirii tuturor speciilor. La câini, majoritatea trăsăturilor lor de personalitate vin de la genetică. Aceasta include loialitatea, temperamentul și excitabilitatea.

Acesta este motivul pentru care testarea geneticii câinelui cu Testele ADN de câine a devenit atât de popular: proprietarii de animale de companie doresc să știe ce tip de câine au adoptat. Dar ceea ce rămâne ignorat este că modul în care câinii sunt crescuți de la Puppy-Hood va ajuta, de asemenea, la modelarea unei personalități individuale ale unui câine, deoarece toți câinii sunt unici, la fel ca oamenii.

Genetica trăsăturilor de personalitate și modul în care acestea sunt afectate de reproducere sunt deosebit de relevante pentru noile "rase de designer", deoarece personalitățile lor genetice pot fi imprevizibile cu fiecare nouă generație. Studii a explicat, de asemenea, modul în care acest impact de ce unii câini sunt mai independenți decât alții.

Câinii bine pregătiți nu ar fi mutat niciodată pe nimeni

12. Câinii bine pregătiți nu ar mușca niciodată pe nimeni "# 8221;

O situație comună pentru oameni se va alătura un câine ciudat și se uită la proprietar pentru permisiune, iar proprietarul spune: "Oh, nu-ți face griji, câinele meu nu mușcă niciodată". Deși poate fi cazul că câinele nu a mușcat niciodată pe nimeni înainte, este imposibil să spunem că un câine nu ar mușca niciodată.

Agresia la câini a fost a studiat pe larg și este o problemă complexă cauzată de un număr mare de factori. Există câteva scenarii care ar provoca chiar și cel mai bun câine instruit să reacționeze în acest fel. De exemplu, câinii din frică sau în durere sunt imprevizibile și pot mușca sau se aprinde chiar și celor care încearcă să-i ajute.

13. Câinii # 8220 trebuie să aibă o gunoi de pui și # 8221;

Din păcate, acest mit de câine a dus la multe gunoi nedorite și abandonate de pui și câini care au ajuns în adăposturi. Scufundarea poate fi un proces dificil pentru câine și proprietari, deci dacă nu există niciun motiv pentru câinele dvs. de sex feminin să rămână însărcinată, atunci nu o forțați.

Dar Această idee este falsă, și câinii de sex feminin nu "lipsesc nimic în viață", fără a avea șansa de a naște puii. Spaying Câinele dvs. de sex feminin la vârsta potrivită, în funcție de rasă și maturitate, nu numai că va ajuta să controleze suprapopularea câinilor, ci și să o salveze de la potențialele boli cum ar fi pyometra și cancerul sistemului de reproducere.

Câinii în mașini sunt bine cu ferestrele ușor deschise

14. Câinii în mașini sunt bine cu ferestre ușor deschise & # 8221;

Mai puțini oameni sunt înclinați să creadă că mai multe mituri de câine, ceea ce este bun, având în vedere multe povești recente de presă despre câinii care suferă și chiar moare de căldură, pentru că au rămas singuri într-o mașină în zilele fierbinți.

Chiar și cu o fereastră spart deschis, temperatura din interiorul unei mașini poate ridica dramatic În câteva minute, lăsând toate ființele (umane sau animale) într-o situație potențial care pune viața în pericol, cum ar fi supraîncălzirea și focurile de căldură fatale.

15. Toți câinii urăsc transportatorii de corespondență & # 8221;

Din păcate, transportatorii de poștă electronică au fost la sfârșitul naturii de protecție a câinilor, deoarece au început să ofere scrisori către case, dar acesta este unul dintre acele mituri de câine care se bazează numai pe dovezi anecdotice.

Majoritatea câinilor își vor proteja casa și teritoriul de la oricine. Motivul câinilor coajă, chiar dacă acesta este același transportator de poștă electronică de ani de zile, este un scenariu comportamental "cauze și efect" care recompensează câinele prin acțiunea lor. Intrusul vine la ușă, laturi câine și frunze de intrus.

Această acțiune consecventă îi determină pe câine să creadă că coaja lor a făcut concediul de poștă electronică, așa că câinele continuă să facă acest lucru zilnic. El ar face același lucru dacă ați avut servicii de livrare a alimentelor sau de curierat, deci nu este specifică în mod specific lucrătorilor de la poștă.

Citiți următorul: 30 de mituri pe care mulți proprietari de câini încă mai cred

Doriți să împărtășiți acest lucru?

15 mituri nebunești de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 15 Cele mai frecvente mituri de câine debuncat