Câinii pot fi rasistă? (Cerând un prieten & # 8230;)

este câinele meu rasist

În ciuda faptului că suntem cei mai buni prieteni de mii de ani, câinii sunt încă în mai multe moduri în mai multe moduri, în special atunci când vine vorba de anumite comportamente canine.

De exemplu, este alarmant când pooch-ul dvs. arată agresiune la oricine "# 8212; dar este chiar mai îngrijorător când această agresiune este îndreptată spre niste oameni mai degrabă decât alții.

Mai ales dacă oamenii câinele dvs. nu par să fie de o rasă diferită. 

Acest lucru îi determină pe unii proprietari să vă faceți griji că câinele lor prezintă un comportament rasist în aceste tipuri de situații. Poate el preferă oamenii de o cursă peste altul sau arată semne evidente de agresiune, cum ar fi locurile sau lătratul, spre un anumit grup de oameni.

Vom săpăm în posibilitatea comportamentului câinilor rasiste de mai jos și vă vom explica ce ar putea fi de fapt cu puii în aceste cazuri.

Taweway-uri cheie: pot cainii pot fi rasisti?

  • Câinii nu prezintă un comportament rasist. Câinii, probabil, nu simt emoții cum ar fi & # 8220; ură, & # 8221; ei nu generalizează despre curse în același mod în care oamenii și mirosul este mult mai important pentru câini decât culoarea pielii, oricum.
  • Câinii pot reacționa prost la oamenii de diferite rase, dar acest lucru are mai mult de-a face cu noutatea decât cursa. Mulți câini sunt înspăimântați de lucruri necunoscute (un fenomen numit Neofobia), inclusiv persoanele care prezintă diferite norme culturale, sportive diferite stiluri de păr sau purtând dulapuri diferite.
  • Socializarea timpurie cu o mulțime de oameni diferiți poate ajuta la prevenirea ca câinele dvs. să se comporte într-un mod care să poată fi confundat cu rasismul. Dacă câinele dvs. reacționează deja rău oamenilor din alte curse, puteți utiliza tehnici de desensibilizare și contra-condiționare pentru a le distruge temerile.

Primul lucru este primul: Ce este rasismul?

Racismul și # 8212; credința că rasa este un determinant fundamental al trăsăturilor și capacităților umane & # 8212; este un termen uman, iar în timp ce noi înțelegem ce este rasismul și cât de groaznic este, câinii noștri nu este un concept adevărat al acesteia.

Câinii sunt relativ simpli în multe privințe, și le place și displace oamenii fără rău sau răutate în inimile lor.

Ei nu atribuie o valoare pentru a rasa sau a discrimina pe baza unor lucruri cum ar fi culoarea pielii. Și, deși este imposibil să știi sigur, este puțin probabil ca câinii să simtă chiar emoții precum "ură" (în funcție de Cum definiți cuvântul).

În schimb, reacțiile negative ale câinelui sunt probabil bazate pe frică, deoarece nu a întâmpinat pe cineva sau ceva înainte.

Aceasta este denumită Neophobia și # 8212; o teamă de ceva nou.

Cu aceasta a spus, unii câini reacționează negativ oamenilor de diferite rase. Deci, este important să descifrați motivele acestor reacții variate (Alertă spoiler: nu are nimic de-a face cu rasa, per se). În acest fel, putem reduce acest comportament alarmant și putem evita confruntările inconfortabile.

De ce câinii acționează diferit în jurul oamenilor de diferite rase?

Câinii pot reacționa diferit față de oameni

Ca creaturi finale, Câinii pot reacționa diferit la tot felul de oameni, inclusiv cele de rase diferite, culturi, vârste sau sex.

În timp ce puii poate sa Spuneți diferența dintre tonurile de piele ale oamenilor, nu înseamnă același lucru pentru ei, așa cum se întâmplă oamenilor. Câinii fac majoritatea lor învățând prin nasul lor, cu mirosul de a face o piesă gigantică a puzzle-ului de experiență, mai degrabă decât vederea.

Pur și simplu, modul în care mirosul străin este probabil mai important pentru Doggo decât culoarea pielii străine.

De asemenea, este important să recunoaștem acest lucru Reacțiile rele ale câinelui la o persoană nu sunt neapărat o indicație a unei experiențe negative anterioare cu cineva din acea rasă, religie sau chiar sex. În schimb, câinele dvs. este probabil să reacționeze din frică sau de suspiciune, deoarece persoana diferă de cele obținute.

Deci de ce este câinele tău reacționează diferit față de oamenii de curse diferite?

S-ar putea să se bazeze mai degrabă pe diferențe culturale decât pe tonul pielii, cu anumite piese de îmbrăcăminte, cum ar fi headscarve sau turbane care declanșează un răspuns la teamă. Ar putea fi, de asemenea, părul sau părul facial al unei persoane care provoacă reacția, cum ar fi bardele lungi sau locurile. Câinele dvs. probabil nu a fost expus la acestea înainte și este înspăimântat.

Sunteți Tu problema? Urcă o privire în oglindă

Când încercați să vă dați seama de ce câinele dvs. acționează înspăimântat sau agresiv în jurul oamenilor de rase diferite, este important să vă gândiți propriile sentimente și la prejudecățile pe care le aduceți la masă.

Pur și simplu pune, Pupul tău ar putea să se hrănească ta Energia în aceste întâlniri, ducând la anxietatea sa în jurul anumitor oameni.

Dacă vă atrageți sau inconfortabil în jurul oamenilor sau setărilor care nu vă sunt familiarizați, câinele dvs. poate observa și acționează în consecință. În mod similar, dacă arătați comportamente prejudiciate, câinele dvs. este probabil să oglindească pe aceștia, conform Un studiu publicat în 2019 Procese de grup și relații intergrup.

Și pe partea flip, este important să ne amintim că comportamentul străinilor va afecta și modul în care câinele dvs. se simte despre ei. Oamenii care sunt nervoși în jurul câinilor pot da o energie negativă care declanșează o reacție în canin. Dacă persoana este o cursă diferită de tine, comportamentul câinelui dvs. ar putea fi interpretat ca rasist.

Pet-Care Pro Sfat

Indiferent dacă câinele dvs. reacționează prost la oamenii de alte curse sau nu, Este important să insuflați maniere bune de canine și practici de câine sigure cu toată lumea pe care o întâlniți.

Deci, păstrați câinele dvs. și sub control în orice moment. Acest lucru permite celor din jurul dvs. să vă simțiți în siguranță și împiedică întâlnirile care pot fi periculoase atât pentru prietenul dvs. cu patru picioare, cât și pentru alții.

Pot câinii să distingă între alte rase de câini?

Notă: Nu echivalam rasele umane cu rase de caine aici.

Dar merită să ne întrebăm dacă Doggos poate chiar să-și spună rasa de la altul în propria lor specie, să nu mai vorbim să spui diverse curse umane. Și de acolo, putem încerca să determinăm dacă preferă alți membri ai rasei lor asupra altora.

De exemplu, poate un Chihuahua să spună altui Chihuahua de la un pinscher miniatural?

La urma urmei, dacă Chihuahua în cauză nu poate distinge între rasele de câine, pare foarte puțin probabil ca el să poată distinge între rasele umane. El poate percepe diferențele de oameni, dar nu își va generaliza sentimentele și nu le va extinde pentru a include toți membrii unei anumite rase.

Câinii recunosc alți câini

Preferințele de rasă sunt frecvent citate de proprietari, dar Experții nu sunt convinși ei exista.

De ce? Deoarece caninele nu pot trece a Oglindă de testare de conștiință de sine. Aceasta înseamnă că câinele dvs. nu poate identifica se Într-o oglindă, niciodată nu înțelegeți asta el este un Chihuahua în primul rând sau preferă compania lui Chihuahuas peste o altă rasă.

După cum am discutat, câinele dvs. face cea mai mare parte a "văzând" prin nas, oricum. Și acest lucru este important, pentru că Doggos de fapt poate sa Treceți un test bazat pe mirosuri conceput pentru a determina dacă au o recunoaștere de sine (numit testul de sniff de auto-recunoaștere sau STSR). Pe scurt, acest lucru înseamnă pur și simplu că poate distinge mirosul său de la alții.

Dar chiar dacă pooch-ul tău poate mirosi diferența dintre diferiții câini (sau, potențial, diferite rase), probabil că nu generalizează aceste informații. El nu va, de exemplu, nu-i place tuturor Husky amestecuri Pentru că avea o întâlnire proastă cu una în trecut.

Ce poate sa Poochul tău distinge? Propria sa specie & # 8212; Câinii recunosc alți câini cu ușurință aparentă, chiar dacă nu fac distincția între rase.

Conform Un studiu publicat în 2013 Cunoașterea animalelor, Câinii pot alege în mod fiabil un alt câine dintr-o linie de fotografii aleatorii când sunt însărcinate. Cu alte cuvinte, Houndul dvs. Basset poate spune că Komondorul pe care îl vede la parc este un alt câine, chiar dacă arată remarcabil diferit.

Câinii pot Identificați proprietarii lor Într-o fotografie (atâta timp cât proprietarul lor apare ca el sau ea, în mod normal, dacă vă tăiați părul, de exemplu, câinele dvs. poate avea probleme cu recunoașterea dvs. într-o fotografie).

Cum remediați A & # 8220; rasist & # 8221; Câine?

Primul si cel mai important, Dacă se afișează animalul dvs. de companie Orice tip de agresiune de câine, Cel mai bine este să consultați un consultant de comportament profesional pentru numele siguranței. Niciodată nu vrei să-ți pui pooch-ul într-o situație în care el sau altcineva ar putea fi rănit. 

Dacă câinele dvs. arată frică sau ezitare în jurul anumitor oameni fără agresiune, puteți începe prin lentându-l încet în jurul valorii de tot felul de oameni instruire de desensibilizare exerciții.

Păstrați aceste experiențe pozitive cu grămezi de laudă și recompense, inclusiv Super-gustoase de mare valoare tratate

Aceste sesiuni ar trebui să fie repetate și în curs de desfășurare, asigurându-vă că Doggo-ul se confruntă cu oameni din toate domeniile vieții, fie că este la un magazin prietenos de câine sau parcul de câine local. De-a lungul timpului, acest lucru Construiți încrederea câinelui și să-și reducă anxietatea socială. 

Cum împiedicați un câine "rasist"

Cum de a preveni rasismul la câini

În timp ce puteți încerca să abordăm modul în care câinele dvs. reacționează la diferite persoane odată ce este deja o problemă, Este mai bine să strângeți aceste tipuri de probleme în mugur. Și asta începe când puiul tău este destul de tânăr.

Către acel final, toți câinii ar trebui să fie bine socializat în catelus Odată ce vaccinurile de bază sunt administrate. Aceasta înseamnă introducerea câinelui dvs. la diferite tipuri de persoane în mai multe setări, cum ar fi la cursurile de formare și la domiciliu. 

Această expunere în curs de desfășurare la oameni duce la un păpăreț mai fericit, mai bine ajustat, care este mai puțin probabil să se teamă de cineva pentru a arăta diferit de proprietarul său. Ca și în cazul instruirii de desensibilizare, păstrați exercițiile de socializare distractivă și pozitivă, aducându-vă de-a lungul acelor tratate gustoase pentru un loc de muncă bine făcut.

***

Ați văzut sau ați experimentat un comportament rasist, sexist sau altul - selectiv în câinele dvs? Cum l-ai ajutat să-l depășească? Spuneți-ne în comentarii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot fi rasistă? (Cerând un prieten & # 8230;)