Cercetările dovedește că câinii știu când minți

Cercetările dovedește că câinii știu când minți

Toți am încercat trucul în care ne prefacem că aruncăm o minge și vedem dacă câinele nostru va alerga după el. Ce se întâmplă? În loc să urmărească o minge prefăcută, se întorc și se uită la tine ca și cum ești nebun. Acum, știința sa dovedit că nu numai că nu vă vor crede când spuneți o minciună, dar câinele dvs. va înceta, de asemenea, să vă creadă când spuneți adevărul.

Într-o pereche de studii, efectuate la Universitatea Kyoto din Japonia, sa dovedit că câinii pot repede Dezvoltați neîncredere pentru anumiți oameni, și pot porni această neîncredere de ceva timp. Akiko Takaoka este autorul principal al studiilor.

LEGATE DE: 21 Fapte neobișnuite pe câini

A început primul studiu selectând 24 de câini diferiți și dând fiecare 2 containere. Unul dintre recipientele deținute tratamente și unul era gol. În timpul primei faze a testului, cercetătorii vor sta între cele două containere și vor arăta celui plin de alimente. Câinii ar merge apoi să mănânce tratamentele.

Cercetările dovedește că câinii știu când minți

În cea de-a doua fază, câinii au fost asociați cu aceiași cercetători pe care au avut-o pentru prima fază. Cercetătorul ar indica recipientului gol încercând să confundă canina. În cea de-a treia fază, același cercetător ar prezenta din nou la container cu alimente, Dar doar 8% dintre câini au mers la ea.

Studiul a sugerat că odată păcălit, câinele a învățat să nu aibă încredere în cercetător cu care lucrau. Pentru a-și dovedi corect teoria, Takaoka a făcut un al doilea studiu. Pentru asta, a adus 26 de câini diferiți.

LEGATE DE: 11 cele mai bune sfaturi de whisperer de la Cesar Millan

Primele două faze ale studiului au fost aceleași, dar pentru a treia cercetător a fost înlocuit cu o persoană nouă pe care câinele nu o văzuse niciodată. Noua persoană a arătat spre containerul de alimente și toți cei 26 de câini au alergat la el și au început să mănânce. Dovedind astfel că nu au pierdut încrederea în toți oamenii; numai cel care le-a înșelat.

Cercetătorii au fost uimiți că câinii au învățat să devalorizeze fiabilitatea oamenilor atât de repede. Studiul, publicat în jurnal Cunoașterea animalelor, dovedește că inteligența socială a caninilor este mult mai mare decât a crezut anterior.

Cercetătorii care au participat la acest studiu cred că inteligența socială a câinilor a evoluat peste istoria lor lungă cu oamenii. Câinii se bucură de consistență pentru că le place să știe ce se întâmplă în continuare și când oamenii încearcă să le păcălească, ei învață repede care pot fi de încredere și care nu pot.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cercetările dovedește că câinii știu când minți