Câinii iubiți se simt încă gelozie? Știința spune da

Există un monstru cu ochi verde care se ascunde în interiorul cel mai bun prieten al tău, dar situația nu este la fel de complicată ca și cum ai putea gândi.

În timp ce câinii sunt renumiți pentru iubirea proprietarilor lor necondiționat cu inimile lor pure, ei pot avea și o dungă geloasă. Un studiu De la cercetători de la Universitatea din California, San Diego a aflat că câinii au un mic monstru cu ochi verzi în interiorul lor.

Studiul nostru sugerează nu numai că câinii se angajează în ceea ce pare a fi comportamente geloase, dar și că ei încearcă să desființeze legătura dintre proprietar și un rival aparent.& # 8221;

Experții au făcut un experiment care implică 36 de câini, cei mai buni prieteni umani și un câine de jucărie animat. Proprietarii au fost rugați să petreacă jucăria în timp ce câinele lor era în apropiere. De asemenea, li sa cerut animalelor de companie în cameră, cum ar fi o carte de copii care a făcut zgomote și un jack-o-lanternă.

Câinii au reacționat diferit față de situațiile prin lătrarea, mușcarea sau împingerea jucăriei sau a proprietarului acestora. Constatările au fost publicate în revista PLoS One.

Gelozia este instinctivă

Experții au observat că, atunci când proprietarii de câini au mângâiat sau au lovit capul câinelui de jucărie fals pentru a arăta afecțiunea, animalele lor de companie ar arăta semne de comportament agresiv sau de căutare atentică. De asemenea, câinii au manifestat mai mult interes în câinele fals decât cartea sau Jack-O-Lantern, și cel puțin 86% au încercat să miște acest nou animal, poate să studieze amenințarea.

O treime din câini au încercat să-și despartă proprietarul de câinele fals sau au fost rupte la animalul fără viață. Un număr a încercat, de asemenea, să câștige favoare prin a arăta semne de afecțiune pentru maestrul lor.

Christine Harris, unul dintre autori de studiu, a spus în comunicat de presa că câinii au părut că protejează relația pe care o au cu proprietarul lor. Dar în timp ce au văzut câinii falsi ca amenințări și au arătat markeri de comportamente geloase, gelozia lor era diferită de modul pe care majoritatea oamenilor au simțit această emoție.

Noi nu putem vorbi cu adevărat cu experiențele subiective ale câinilor, desigur, dar se pare că au fost motivați să protejeze o relație socială importantă.& # 8221;

Expertul a plăcut reacțiile câinilor ca oarecum similar cu un alt experiment care implică copii de șase luni care și-au exprimat reacții geloase realiste atunci când mamele lor au arătat afecțiune pentru o păpușă. Ca câinii, bebelușii sunt curați cu inima și totuși ei pot simți, de asemenea, frică sau furie în cea mai instinctivă formă.

Harris a decis să facă experimentul despre gelozia câinilor după o vizită la casa părinților ei. Îi mângâia pe câini când fiecare a încercat să-și bată mâna departe de cealaltă, astfel încât ambele mâini ar fi pur și simplu să-și petreacă unul dintre câini.

Când câinii nu primesc gelos

Un câine gelosAu existat, de asemenea, câini în experiment care nu au arătat semne de gelozie și, în timp ce pot fi necesare studii suplimentare, Harris are propria sa teorie pentru această observație.

Vorbind cu Știința live, Expertul a spus că câinii care nu au o dungă gelos ar putea fi prea inteligenți sau prea legați proprietarilor lor. Este posibil ca ei să știe că câinele fals nu este o amenințare pentru că nu este reală. De asemenea, ei ar putea avea o astfel de relație bună cu oamenii lor.

PATRICIA MCCONNELL a reluat constatările lui Harris și a spus prin CNN că, în timp ce câinii ar putea arăta gelozie, a lor nu este un sentiment complex în comparație cu oamenii

Manipularea geloziei câinelui

Între timp, dacă vă pasă de mulți câini și trebuie să vă ocupați de episoadele de rivalitate și gelozie, cel mai bun mod de a face față acestui lucru este de a instrui câinii să învețe calmul și disciplina. Trebuie să redirecționați reacțiile lor încântați pentru afecțiunea dvs. într-un comportament pozitiv.

De exemplu, în loc să vă mângâie câinii de îndată ce ajungeți acasă, învățați-i să rămână sau să stea. Dacă se luptă pentru o atenție deosebită, fii calm și ignorați comportamentul lor înfricoșător. Animalele de companie și recompensa numai atunci când învață să fie încă.

Fiți ferm cu această rutină până când câinele dvs. înțelege că nu ar trebui să se citească pentru atenție. Dacă câinele dvs. arată gelozie asupra prietenului sau a prietena dvs., asigurați-vă că ei petrec împreună un timp de calitate împreună, astfel încât să dezvolte o legătură.

Citiți următorul: 10 cele mai frecvente probleme de comportament câine (și cum să le remedieze)

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Știința spune că câinii iubiți se simt încă gelozie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii iubiți se simt încă gelozie? Știința spune da