Borador (border collie labrador mix): informații, caracteristici și fapte

Borador (Border Collie Labrador Mix): informații, caracteristici și fapte

Borador este o încrucișată de la Collie de frontieră și Labrador. Aceasta nu este o nouă asociere, iar Boradorii au fost în jur de ani de zile. Adăposturile animale au fost cel mai bun loc pentru a le căuta! Lucrurile sunt foarte diferite, deoarece cererea aparent insatiabilă pentru rasele de cruce noi produce tot mai mulți pui. Aceasta este o cruce deosebit de dezirabilă, deoarece ambii părinți sunt câini de lucru, iar puii sunt atât afectuos, cât și inteligenți.

În mod ideal, ei se potrivesc unei familii cu un stil de viață activ care vrea ca un câine să se alăture pe aventuri în aer liber. Au nevoie de multă exercițiu Dar puțină îngrijire. Aceasta este o rasă prietenoasă și foarte fericită, cu puține probleme comportamentale și care va face un tovarăș iubitor și loial. Citiți mai departe pentru a afla jos în jos pe Borador energetic.

Frontiera Collie și Labrador care rulează

Istoria Borador

Fără îndoială, au existat puii Borador de ani de zile de ani de zile, datorită creșterii naturale și, eventual, între două dintre cele mai populare rase de câine. Cu toate acestea, în ultimul deceniu sau așa a existat o creștere a popularității raselor mixte de designer, iar crescătorii au încrucișat în mod intenționat labradorii cu coloane de frontieră. A început cu seriozitate în SUA la începutul anilor 2000, iar rezultatele au devenit animale populare de casă! Ele sunt, de asemenea, populare ca câini de serviciu.

Boradors sunt o combinație de primă generație (F1), ceea ce înseamnă că ambii părinți sunt câini de rasă. De aceea, descendenții rezultați sunt, în general, sănătoși (datorită amestecului genetic), dar caracteristicile lor pot fi imprevizibile - chiar și în același gunoi. Rasa nu este recunoscută de Clubul American Kennel.

Cine sunt părinții?

Părinții unui câine Borador sunt un Labrador Purebred și o collie de frontieră.

Labrador

Labradorii sunt prietenoși Câini de companie dar sunt, de asemenea, foarte utile ca câini de lucru. Ei au fost crescuți pentru a ajuta pescarii și au fost adepți la plierele de tractare și de a aduce frânghii în jurul Atlanticului de Nord. Ele sunt atât de harnice, cât și bune naturale și cea mai populară rasă în SUA. Aceste zile lucrează ca câini de asistență și câini de căutare și salvare, dar majoritatea sunt pur și simplu animale de companie.

Ele pot suferi de probleme comune moștenite numite displazie de șold și displazie cot și de la atrofia retinei progresivă (PRA), care este de asemenea moștenită.

Labrador

Collie de frontieră

Granița Collie este lucrarea lumii câinilor. Ei au fost crescuți pentru a controla și a muta oile în jurul fermelor din regiunile nordice din Marea Britanie. Se pare că au rezistență nelimitată și energie. Datorită inteligenței lor, Sunt ușor de antrenat și excelează la Canina Sports cum ar fi agilitatea și competițiile de discuri de zbor.

Ele sunt o rasă de dimensiuni medii care cântărește în jur de 30 până la 45 de kilograme și au o haină lungă care poate vărsa. Acest lucru nu este un câine de tur și nu sunt că dornici să se prăbușească pe canapea! Ei ar prefera să alerge în jurul unui câmp și acest lucru poate fi obositor pentru proprietari. Ei trebuie să fie socializați mai devreme, ca să poată trăi alături de oameni ca un animal de companie.

Collie Collie Dog

Fapte rapide despre Borador

Iată câteva fapte rapide despre amestecul de collie de la Labrador Retriever.

  • Puii sunt foarte variabile

Niciodată nu știți ce veți obține pentru că aceasta este o rasă F1. Părinții lor sunt de la două rase complet diferite și nu puteți prezice ce va fi fiecare combinație genetică. Culorile sunt foarte variabile, deoarece este lungimea stratului. Variațiile într-un singur gunoi sunt, de asemenea, comune.

  • Ei nu fac câini de gardă mare

Unii boradori vor latra Pentru a vă informa că există un intrus în casa dvs., dar majoritatea se vor întoarce pentru o tâmpenie de burtă.

  • Ei au energie nesfârșită

Dacă sunteți un cartof de canapea - nu primiți un Borador. Tipii ăștia ca o mulțime de exerciții fizice în fiecare zi!

  • Miroase dulci

Această rasă nu are un miros puternic, dar ei îi place să se rostogolească în noroi, astfel încât o baie pe săptămână poate fi necesară.

Lucruri pe care ar trebui să știți despre Borador

Borador este o combinație de două dintre rasele preferate ale Americii, dar caracteristicile oricărui om unic pot fi imprevizibile. Este important ca să puteți face față unui pui care afișează caracteristicile unui labrador sau a unei collie de frontieră, deoarece puteți obține fie.

De asemenea, este important să știți cum să aveți grijă de Borador, așa că aici este scăzut pentru a începe.

Sănătate

Boradorii pot trăi timp de 14 sau 15 ani. Deoarece sunt o încrucișată, ele sunt, în general, sănătoase, dar pot moșteni problemele de sănătate genetice de la fie părinte.

De la părintele lor labrador, au putut moșteni următoarele probleme.

  • Hip sau displazie cot
  • Osteodistrofia hipertrofică
  • Patella de lux
  • Ruptura ligamentului cruciat
  • Osteochondrită
  • Panosteita
  • Sindromul lui Wobbler

De la părintele lor de la collie de frontieră, ar putea moșteni următoarele

  • Lensament lentilă
  • Convulsii
  • Atrofia retină progresivă
  • Osteochondrita disecatoare
  • Displazie de șold
  • Hipotiroidismul
  • Ductus de brevet Arteriosus
  • Collie Eye Anomaly

Borador Puppy

Hrănire

Una dintre principalele probleme de sănătate potențiale din Boradors este obezitatea, dar acest lucru poate fi evitat dacă acordați o atenție deosebită a ceea ce și cât de mult vă hrăniți câinele. Overfeeding este o mare problemă pentru câini și este important să verificați în mod regulat greutatea câinelui dvs.

Majoritatea boratorilor vor face cel mai bine dacă le hrăniți Premium alimente de câine uscate. Suma pe care o dați va depinde de dimensiunea și nivelul de exerciții. Unele kibbles sunt concepute special pentru pui sau pentru seniori. Ca un tratament, ai putea, ocazional, de sus în cea mai mare parte a cărnii gătite sau legume.

Ca ghid general, Boradors au nevoie între una și două cupe și jumătate pentru a oferi toată nutriția de care au nevoie și pentru a oferi energie pentru un stil de viață activ. Vorbiți cu medicul veterinar dacă nu sunteți sigur de ce marcă să alegeți. Cel mai bine este să selectați unul cu o proporție mare de proteină din carne și fără materiale de umplutură și aditivi artificiali ieftini.

Îngrijire

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci pentru a avea grijă de Borador dvs. este de a le oferi o mulțime de exerciții regulate. Aceasta înseamnă că au nevoie de o mulțime de plimbări și rulează. Acest lucru le ține activ fizic și stimulează mintea lor. Ei sunt o rasă foarte energică care va fi pentru un joc în orice moment al zilei. Au nevoie de o familie care o va face Dați-le multă atenție și care au un stil de viață în aer liber. Având în vedere patrimoniul lor, jocul lor preferat al tuturor este, evident, va fi "Fetch"!

Toți câinii sunt diferiți, dar majoritatea boratorilor vor avea nevoie de cel puțin 60 de minute de exercițiu în fiecare zi. Ei vor face cel mai bine într-o casă care are o curte sau o grădină în care pot alerga în jur. Acest lucru nu înseamnă că locuitorii de apartamente nu pot avea niciodată un Borador. Înseamnă doar că va trebui să vă asigurați că le scoateți cel puțin de două ori pe zi. Ei nu sunt un câine de lapte!

Mintea lui Borador are nevoie doar de un exercițiu ca și corpul lor. Ele sunt foarte inteligente și trebuie să folosească această informație în fiecare zi. Un Borador plictisit este probabil să se angajeze în comportament distructiv, deoarece sunt mai fericiți atunci când lucrează. Dacă Borador dvs. este pur și simplu un animal de companie, va trebui să furnizați o mulțime de Jucării puzzle pentru câini și alte provocări pentru a-și menține creierul stimulat.

S-ar putea să credeți că această rasă poate rezista la tot felul de vreme dat fiind patrimoniul lor de câine de lucru, dar care nu este de fapt cazul. Haina lor îi va menține destul de calde în timpul iernii, dar ar putea beneficia în continuare de o haină sau cizme dacă vă aflați în condiții foarte dure. Ei nu pot rezista la vremea foarte caldă, în special pe măsură ce îi place să alerge în jur. Trebuie să vă odihniți să vă odihniți într-un loc răcoros și să fiți vigilenți pentru semnele de căldură.

Îngrijirea

Puii Borador au haine foarte variabile, în funcție de faptul că iau după mama lor sau tatăl lor. Veți găsi boradori care sunt negru solid (adesea dintr-un amestec de collie de laborator negru), maro solid sau bronz solid, dar pot fi o combinație a acestor culori. Haina lor este, de asemenea, foarte variabilă și poate fi scurtă, medie sau lungă.

Blana lungă și medie va avea nevoie de o atenție. Va trebui să fie periat în mod regulat pentru ao păstra liber de încurcări. Periajul ajută, de asemenea, la distribuirea uleiurilor astfel încât să pară strălucitoare. Aveți nevoie de o perie moale sau un pieptene pentru această sarcină. Din fericire, majoritatea boratorilor nu au vărsat atât de mult, astfel încât să nu aveți prea multă curățare pentru a face dacă nu sunteți ghinioniu și obțineți unul dintre puii acei pâine grele. Ele produc foarte puțineni (care este mare pentru persoanele cu alergii) și când vor vărsa, sunt fire fine și nu smocuri mari de blană.

Unghiile câinelui dvs. vor avea nevoie, de asemenea, de o atenție pentru a le ține îngrijorați. Puteți obține un groomer profesionist pentru a face acest lucru sau puteți face acest lucru folosind dvs Clippers de unghii pentru câini. Majoritatea proprietarilor găsesc că un clippers în stil ghilotină este cel mai bun. Ia-ți pooch-ul folosit la această procedură atunci când sunt tineri și ei îl vor tolera foarte bine pe măsură ce îmbătrânesc.

Temperament

În ceea ce privește personalitatea, veți avea un prieten dulce și fericit, care este absolut dedicat dvs. și familiei tale. Dacă există vreun dezavantaj al personalității lui Borador, acestea sunt foarte excitabile și extrovertite. Cu toate acestea, acest lucru rar se scurge în agresiune.

Veți avea un pui foarte curios și dorește să verifice totul, dar sunt, de asemenea, o rasă care este dornică să vă rog. Ei fac o mare familie de companie și formează relații puternice cu atât adulții, cât și copiii familiei. Noii membri ai familiei și alte animale de companie sunt acceptate fără probleme! Cu toate acestea, au existat unele situații în care boratorii nu au ajuns împreună cu câini sau pisici mai mici în aceeași gospodărie. Acest lucru este neobișnuit, dar poate fi ceva pe care ar trebui să-l aveți în minte.

Aceasta este o rasă foarte inteligentă și nu veți avea probleme să le pregătim. Este nevoie doar de câteva repetiții și unele laudă pentru ei pentru a atrage agățarea unei noi comenzi sau a învăța o nouă abilitate. Va trebui să fiți atenți Folosind tratamente gustoase în timpul antrenamentului Deoarece Borador dvs. poate deveni atât de încântat și distras de tratamentele pe care le uită să se concentreze asupra abilităților pe care ar trebui să le învețe!

Este puțin probabil să întâlniți multe probleme comportamentale. Aceasta este o rasă dulce, prietenoasă, care sunt atât de dornici să-i placă pe tovarășii lor umani. Ei vor iubi o plimbare și o tâmplă de burtă și se va întoarce la cel mai mic semn pe care îl veți da atenție.

Frontiera Collie Lab Mix Puppies va dori să fie implicat în tot ceea ce face familia ta și coada lor va fi viguros pentru a arăta că sunt fericiți. Singura dată când ați putea întâlni orice agresiune este dacă încearcă să domine câinii mici. Cu un pic de persuasiune, ar trebui să poată reduce acest comportament.

Barking ar trebui să fie, de asemenea, o problemă. Ei nu coacă de obicei la străini sau la oameni care merg în curtea ta. Ei pot lătra când joci cu ei de la entuziasm. Cele mai multe sunt prea prietenoase pentru a fi utile câini de gardă.

Borador câine în iarbă

Ultimul cuvant

Borador este o combinație de două dintre cele mai active rase din punct de vedere fizic în jurul valorii de a vă lega pentru un pachet de energie! Această rasă de dimensiuni medii este dulce naturată și va place să-și petreacă timpul cu familia lor umană. Ele sunt destul de ușor de îngrijorat și sunt ușoare și blânde, astfel că familiile cu copii mici pot primi cu ușurință unul în casa lor.

Această rasă are nevoie de multă atenție și exerciții și ar potrivi cel mai bine unei familii care are un stil de viață activ și în aer liber. Completați acest lucru cu o mulțime de jucării interactive stimulative a creierului și veți avea un Borador fericit!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Borador (border collie labrador mix): informații, caracteristici și fapte