De ce nu ar trebui să scapi o pisică

VET examinează pisica

Mulți oameni, inclusiv tehnicieni veterinari, au fost învățați să apuce o pisică de scruff când trebuie să fie restrânse. Deși se credea mult timp să fie o modalitate inofensivă de a oferi reținere și de a imita modul în care o pisică mamei își ridică pisoii, scruffing nu este o modalitate sigură de a restrânge o pisică, este forțată și induce frica și anxietatea în majoritatea pisicilor.

Ce este scruffing?

Scruffing este un termen general pentru o varietate de deține pe pielea gâtului unei pisici. Apucarea scruffului gâtului variază de la o strângere blândă a pielii pentru a apuca o ploaie mai mare de piele cu cantități diferite de presiune și, uneori, este însoțită de ridicarea pisicii în sus sau de a restricționa puternic pisica în alte moduri.

Teoria din spatele acestei reținere este că, din moment ce pisicile se deplasează când mamele lor le transportă de scruff, o prindere strânsă pe pielea liberă peste umerii unei pisici ar declanșa același răspuns la același răspuns.Pisicile mamei apuca pisicile prin scruff numai in primele cateva saptamani de viata pentru a le transporta. O pisică mamă stie presiunea precisă de a plasa pe piele în partea din spate a gâtului și pisicile au senzori de presiune pe dinți, ceea ce explică de ce au capacitatea de a purta un șoarece în gură fără zgârieturi pe șoareci.

Care este problema cu frecare?

  • Pisicile sunt apucate doar de scruff pe gâtul lor în circumstanțe limitate: în primele câteva săptămâni de viață de către mama lor, în timpul împerecherii, luptele și când sunt atacate de un prădător. Nici una dintre aceste situații, care creează stres, nu este utilă să imite într-o locație de casă, veterinară sau adăpost.
  • Ridicarea unei pisici sau suspendarea greutății corporale prin scruff este inutilă și ar putea fi dureroasă. Nu este o modalitate respectuoasă de a vă ridica pisica.
  • Scrufarea în întregime îndepărtează opțiunea pisicilor de a se retrage și a sentimentului său de control, provocând potențial comportament agresiv.
  • Potrivit AAFP (Asociația Americană de Practicieni Feline), îngrijirea internațională a pisicilor, mulți veterinari de pisici și behaviori veterinari nu recomandă curățarea și, în schimb, recomandăm tehnicile de manipulare a pisicilor, scăzute și teama.

Cum să restrângeți o pisică fără curățare

Există multe modalități diferite de manipulare și reținere a pisicilor care nu implică curățenie sau reținere puternică. Aceste metode prietenoase cu felinei iau o abordare mai mică, evaluând, de asemenea, limbajul corpului pisicii și folosind metode de reținere care permit ca pisica să se ascundă.

Aceasta include:

  • Folosind o abordare considerată atunci când se apropie de o pisică: Evitați o abordare frontală și priviți. Mișcați calm și vorbiți în tonuri liniștite și păstrați transportatorul acoperit cu un prosop perfuzat de feromoni și înălțat la suprafața înaltă înainte de examen. Dacă pisica nu iese din purtător pe cont propriu, scoateți partea superioară pentru a îndepărta pisica de pe purtător, mai degrabă decât să înclinați purtătorul sau să trageți pisica.
  • Tehnici de manipulare a prosopului: Multe tehnici de reținere a prosopului pot fi folosite pentru pisici, inclusiv înfășurările de pătură, cum ar fi burrito, jumătate burrito și eșarfă. Tehnicile variate permit accesibilitatea la diferite zone ale pisicii pentru proceduri diferite. Toate metodele de reținere a prosopului necesită practici și răbdare.
  • Sprijinirea bine a pisicii: Având mâinile, brațele și corpul poziționat în mod corespunzător, pisica nu ar trebui să se simtă ca și cum vor cădea sau vor fi în afara echilibrului.
  • Ajustarea manipulării pe baza pisicii și a răspunsului lor la reținere
  • Crearea unui mediu care ia în considerare punctul de vedere al pisicii: Aceasta include atracții, mirosuri și feromoni, sunete, atingere și gusturi.
  • Distragere și recompense precum alimentele, periajul și jocul
  • Examinând pisica în cazul în care preferă (Proprietarii, transportator de pisici)

Toate pisicile sunt indivizi și trebuie să evaluăm limbajul corpului pisicilor și să fim flexibili cu tehnicile de manipulare bazate pe preferința individuală a pisicii. Permiteți pisicii să-și mențină poziția aleasă și să vă modifice atingerea cu răspunsul pisicii.

Beneficiile manipulării prietenoase

  • Călătoria este mai puțin stresantă pentru pisici și îngrijitori. Atenuați sau reduceți anxietatea și teama care sunt asociate cu pregătindu-se să vină la veterinar.
  • Un studiu din 2014 efectuat de Bayer Healthcare și Asociația Americană a Practicanților Feline au descoperit că mai mult de jumătate din U.S. pisicile nu primesc o îngrijire veterinară regulată. Creșterea respectării prin manipulare și comportament blând în camera de examen, cu pisici care au mai puțină stres și o experiență mai pozitivă și o experiență veterinară, mai multe pisici vor merge la veterinar.
  • Prin promovarea siguranței, când frica și anxietatea unei pisici este redusă, există o probabilitate mai scăzută de mușcături, zgârieturi și alte leziuni față de îngrijitori și manipulatori.
  • Cu medicină mai bună, medicul veterinar va avea examene mai precise și complete, inclusiv teste de sânge mai precise, temperatură și tensiune arterială.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Rodan, Ilona și colab. AAFP și ISFM Feline-Friendling Ghid de manipulareJurnalul de Medicină și Chirurgie Feline, vol 13, nu. 5, 2011, pp. 364-375. Publicații salvie, DOI: 10.1016 / J.JFMS.2011.03.012

  2. Volk, John o. și colab. Rezumatul executiv al fazei 3 a studiului de utilizare a îngrijirii veterinare BayerJurnalul Asociației Medicale Veterinare American, vol 244, nu. 7, 2014, pp. 799-802. American Veterinary Medical Association (AVMA), DOI: 10.2460 / Java.244.7.799

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce nu ar trebui să scapi o pisică