5 Boli comune de glider de zahăr

Planor de zahăr

Atât un animal de companie exotic și un animal de companie "buzunar", Glidantele de zahăr sunt populare în u.S. și în întreaga lume, deși unele state și țări nu le permit să fie păstrate pe plan intern. Aceste marsupii moi, mici sunt super-drăguț, dar sunt, de asemenea, predispuse la nenumărate boli.

Rămânând proactiv Pet de companie exotic Cercetare și prin formarea unei relații cu o echipă veterinară exotică, vă puteți ajuta să vă păstrați mai multă grijă de zahărul mai sănătos și mai fericit. Luați-vă gliderul pentru verificări anuale, deoarece animalele mici, cum ar fi glidectoarele de zahăr, adesea ascund boala lor până când sunt foarte bolnavi. Detectarea precoce a unei boli ar putea fi un salvator pentru animalul dvs. de companie.

Boala osoasă metabolică

De asemenea, denumită osteodystrofie nutrițională, Boala osoasă metabolică este mai frecvent observată în reptilele de companie, Dar este, de asemenea, o problemă majoră în planurile de zahăr pentru animale de companie. Atât reptilele, cât și glidectoarele de zahăr au nevoie de calciu în dietele lor, pentru a menține o rezistență a osului adecvat. Când glidectoarele de zahăr nu primesc suficient calciu și vitamina D3 în alimentele lor, oasele lor devin moi datorită dezechilibrului vitaminelor și mineralelor în micile lor sisteme corporale mici. Apoi vin probleme secundare, inclusiv boli de inimă, crize, pneumonie, și, desigur, oase rupte.

Din fericire, această boală poate fi diagnosticată de Exoticul Vet, care poate verifica densitatea osoasă și poate oferi o consultare nutrițională. Condiția poate fi de obicei inversată cu suplimentarea de calciu și vitamina D3 și corectarea dietei. Medicamentele pentru tratarea problemelor secundare pot fi, de asemenea, prescrise. Pentru a evita oasele sparte, se recomandă odihna cuștii pentru toți planurile de zahăr cu o boală osoasă metabolică până când densitatea osoasă sa îmbunătățit.

Glider de zahăr ick

În acvariu, ICH, ICK sau BOLI WHITE este binecunoscut și mult temut. Ick în gliders de zahăr, Deși este puțin diferit de versiunea acvatică. Deși ambele versiuni se datorează unor paraziți mici numiți protozoare, gliderul de zahăr este cauzat de Simplicomonas protozoan, În timp ce versiunea peștilor este cauzată de Ichthyophhirius varietate. Simplicomonas se găsește în tractul intestinal al planoarelor de zahăr și, în combinație cu stresul, provoacă diaree și calitatea slabă a stratului.

Deși nu sunt cunoscute multe despre gliderul de zahăr ick, tratamentul agresiv ar trebui să fie livrat de un veterinar exotic de îndată ce este suspectat. Malnutriția și deshidratarea apar rapid în aceste animale mici, astfel încât orice diaree sau schimbare în calitatea stratului de zahăr al zahărului dvs. nu ar trebui să fie ignorată. Ick este diagnosticat cu un eșantion fecal pentru a căuta paraziți microscopici sau trimiterea acestuia la un laborator de testare specială.

Prevenirea dificilă a acestei boli, deoarece nu este înțeleasă în cazul în care glidectoarele de zahăr ridică protozoanul și este foarte contagioasă între planoarele de zahăr. Pentru a evita contaminarea unui alt glider de zahăr, spălați-vă mâinile înainte și după ce manipulați un animal pentru a diminua probabilitatea transmiterii bolii.

Infecții cu pielea

Glidantele de zahăr sunt susceptibile la multe tipuri diferite de infecții cutanate bacteriene, dar Mycobacterium este cea mai comună. Infecțiile pot fi secundare altor boli, cum ar fi auto-mutilarea sau pot fi achiziționate din carcase murdare, acumularea materiei fecale, substratul / lenjeria de acoperire a bacteriilor sau spori fungici. De exemplu, lenjeria de porumb Cob este un vinovat major al infecțiilor fungice. Resturile se pot bloca cu ușurință într-un strat moale al unui glider de zahăr, dar ei se scaldă adesea sau alți membri ai coloniei lor pentru a-l menține curat.

Asigurați-vă că carcasa dvs. de glider de zahăr este curată, lenjeria este spălată, iar alimentele și apa lor sunt schimbate zilnic pentru a preveni orice tip de infecție a pielii. Antibioticele sau antifungalele prescrise de Exotice VET pot fi date pentru a ajuta la tratarea infecției. Dacă strălucirea zahărului dvs. începe să se uite neîngrădit sau miros, luați în considerare eliminarea lor cu apă caldă sau folosind o ștergere de îngrijire destinată animalelor de companie pentru a le ajuta să se scalde.

Auto-mutilare

Unii oameni uită de sănătatea mintală atunci când vine vorba de boli, dar glidectoarele de zahăr sunt afectate de o boală mintală la fel ca mulți oameni. Auto-mutilarea este, de obicei, cauzată de stresul extrem al planurilor de zahăr pentru animale de companie și poate provoca daune extraordinare, nu numai cosmetic, ci și prin răni deschise și infecții. Auto-mutilarea poate începe ca fiind pur și simplu ca supra-grooming sau lins excesiv de a trage părul și apoi se transformă în eventual în pielea de mestecat pentru a crea răni deschise. Aceste răni se pot infecta și, dacă sunt lăsate netratate, pot provoca strălucirea zahărului să devină septică și chiar să moară.

Auto-mutilarea este o boală mintală gravă, dar poate fi împiedicată oferind o locuință adecvată, cu cât mai puține stres posibil pentru gliderul dvs. de zahăr. Gliders trăiesc în colonii mari de alți glidenți în sălbăticie, care oferă surse de comunicare, legare, hrănire, activitate sexuală și alte activități. Glidantele de zahăr pentru animalele de companie ar trebui să fie întotdeauna adăpostite cu cel puțin un alt glider, dacă nu un grup de ele, pentru a ajuta la limitarea probabilității de probleme de comportament, stres și dezvoltare a bolilor.

Fracturi osoase

Glidanții de zahăr iubesc să sară și să alunească din loc în loc, dar o casă nu permite întotdeauna locuri de siguranță pentru ca acest comportament să fie exercitat pe deplin. Tijele de perdea sunt locuri populare pentru glidectoarele de zahăr pentru a-și cerceta lumea dacă li se oferă liberă alergare dintr-o cameră, dar locurile pe care le aleg să alunece și terenul nu sunt întotdeauna iertați pe oasele lor mici.

Fracturile sau oasele sparte, apar departe prea des în glidectoarele de zahăr pentru animale de companie din cauza comportamentului lor curios și a instinctelor naturale pentru a aluneca. Creați un loc sigur pentru ca gliderul dvs. să exploreze și să alunece pentru a preveni fracturile osoase, dar le permite să joace și să sară. Zone de aterizare moale, cum ar fi pernele, păturile și covorașii de tăiat, sunt opțiuni excelente pentru camerele care au fost deja protejate de zahăr pentru explorare. În plus, fiți conștienți de ceea ce este disponibil în acea cameră pentru ca ei să urce și să sară. În interiorul cuștii de zahăr Glider`s Asigurați-vă că nu există elemente pe care animalul dvs. le poate obține piciorul blocat.

Urmăriți acum: cum sunt planetele de zahăr ca animale de companie?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Boli comune de glider de zahăr