5 Moduri de a transforma pisica speriată într-un pisicent încrezător

pisica gri

Pisica ta pare nervoasă? Se ascunde în fața unei camere sau sari când te văd? Poate că dispare când prietenii vin sau poate că nu o vezi ore întregi la un moment dat? Pisicile sunt înfricoșătoare și creaturi individuale, astfel încât acest comportament ar putea părea în întregime normal, dar fiind o pisică înfricoșătoare, nu este aceeași ca fiind o felină solitară. Pisicile pot suferi de anxietate și acest lucru este adesea arătat prin comportamente speriate și nervoase, deci ce puteți face dacă aveți o pisică dulce, mică speriată?

Anxietate la pisici

Înainte de a ști ce să faceți cu felina dvs. înfricoșătoare, este util să cunoașteți simptomele Anxietate la pisici. Unele pisici prezintă probleme fizice, medicale evidente și pot fi cu adevărat bolnavi atunci când sunt anxioși, în timp ce alții prezintă doar simptome în comportamentul lor. Dacă oricare dintre aceste descrieri sună ca pisica ta, merită investigată dacă suferă de anxietate:

  • Fiind bolnav fizic și a varsa
  • Tremurând și tremurând
  • Având Inflamația vezicii urinare, Peeing în afara cutiei de gunoi și alte modificări inexplicabile în obiceiurile de toaletă
  • Schimbări similare inexplicabile în obiceiurile alimentare, fie ca o creștere, fie o scădere, ar putea fi un mecanism de coping conceput din cauza necesității de a se liniști singuri
  • Modificări ale obiceiurilor de dormit sau nivelele de energie, cum ar fi stimularea, nu pot să stea în continuare sau să piardă interesul în activitățile pe care le-au bucurat.
  • Se zgârie frecvent sau neîncetat
  • Îngrijirea excesivă, în special dacă încep să piardă părul, deoarece îngrijirea are un efect calmant pe care pisica dvs. îl poate devenora
  • Agresivitate inexplicabilă, neașteptată sau frecventă
  • Alergând sau ascunzând adesea, chiar și pentru evenimente usoare surprinzătoare sau pentru nici un motiv discersibil
  • Excesul excesiv sau încurcat și plângerea, urmărindu-vă de la loc în cameră, sau în alt mod aparem disperat pentru atenția sau protecția dvs
  • Fiind o victimă frecventă a altor pisici sau a venit acasă cu răni inexplicabile, deoarece teama lor îi poate determina să aleagă lupte și să încurajeze pisicile mai dure ca să le aleagă
  • Alte comportamente "rele"

În legătură cu o postare: Cea mai bună cutie de gunoi de pisică

S-ar putea să crezi că pisica ta este doar un pisoi obraznic, dar adevărul este că ei pot suferi de raft extreme sau de răspunsuri frică din cauza anxietății. Oamenii de știință au dovedit că un răspuns comun de frică în multe mamifere este ca creierul să se închidă.

Aceasta înseamnă că atunci când pisica dvs. se sperie, ei nu pot procesa cu adevărat situația, altul decât să se ciocnească sau să se ascundă. Deci, dacă pisica dvs. a atacat vreodată dvs. sau de proprietatea dvs. atunci când vă mențineți pur și simplu propria afacere sau dacă au fost găsiți căptușind într-un mic noroi în casa dvs., întrebați-vă: "Este pisica mea suferă de anxietate?"

Este recomandabil să vă cereți medicului veterinar pentru contribuția lor, deoarece multe dintre aceste simptome ar putea fi, de asemenea, alte preocupări medicale pe care trebuie să le testați mai întâi. Odată ce preocupările medicale, cum ar fi problemele de rinichi sau hepatice, sunt excluse, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta prietenul tău felin. Iată cinci sfaturi pentru a vă calma anxietatea pisicii și pentru a le transforma în pisicile încrezătoare pe care le merită să fie!

Făcând pisica dvs. încrezătoare

Deci, ce faceți dacă pisica dvs. este îngrozită? Ce puteți face pentru a le face mai fericiți și mai confortabil la domiciliu? Iată cinci dintre cele mai bune și mai utile sfaturi dacă doriți să creșteți încrederea pisicilor în jurul casei.

Mediul

După cum ați fi putut ghici, trebuie să vă faceți casa un loc liniștit și liniștit pentru pisica voastră. Este o idee proastă de a socializa cu prietenii din aceeași cameră că dvs pisica doarme. La urma urmei, te-ai simți confortabil dacă un grup de străini au intrat în dormitorul tău și a început să facă o mulțime de zgomot?

Citiți conexe: Cel mai bun pat de pisică

Acest lucru ar putea însemna că casa dvs. nu poate fi centrul social pe care l-a folosit pentru dvs. și prietenii dvs., dar dacă aveți suficient spațiu, puteți încerca să creați o zonă izolată departe de camerele dvs. sociale pentru pisica dvs. pentru a-și apela pe cont propriu. Puneți patul, jucăriile preferate și alte facilități într-o cameră izolată la etaj și păstrați ușa deschisă, astfel încât să se poată retrage ori de câte ori au nevoie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

Investiți în forțe atât pentru spațiul lor sigur, cât și în camerele sociale. Pisicile se simt mult mai confortabile atunci când se uită la lucrurile de sus, deoarece le dă mai mult control și putere. De asemenea, trebuie să vă concentrați pe rutele de evacuare din orice cameră. Poate înființați căi care permit, de asemenea, o pasarelă liberă la ușă la ușă. În acest fel, pisica dvs. nu se simte niciodată prins și întotdeauna are un traseu pentru a scăpa când au nevoie.

În legătură cu o postare: Cel mai bun fereastră pisică

Comportamentul tău

În primul rând, trebuie să știți ce să nu faceți. Mergând la un animal de companie anxios pentru a le acționa, ar putea fi unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face. Lupta care este nevoită să vă apropie de animalul dvs. atunci când sunt nerăbdători, deoarece probabil vor fi doar să se afle în panică. În schimb, dacă pisica ta se ascunde, stai liniștit în cameră făcând ceva liniștit, cum ar fi citirea și așteaptă ca ei să vină la tine. Cel mai mult ar trebui să faceți este să discutați cu ei într-o voce fericită și liniștitoare. Să-i ghideze și să le calmeze; Când sunt gata, ei vor veni să spună hi.

Odată ce au venit la dvs., puteți încerca să le mângâie. Fii blând și calm, nu vrei să-i sperie din nou. Dacă acesta este un succes, ați putea dori să încercați să jucați cu ei pentru a-și lua mintea de pe anxietate. Asigurați-vă că vă recompensați doar un comportament pozitiv. Nu vrei să joci cu ei în timp ce se comportă neliniștit și întăriți neintenționat comportamentul anxios.

Socializarea controlată este, de asemenea, esențială pentru pisoii să-i învețe să fie mai puțin anxioși. Au prieteni cu pisici vin, dar nu le depășiți. Începeți cu un prieten, apoi un prieten cu o pisică, apoi câțiva prieteni și ați putea dori chiar să încercați câteva pisici dacă obțineți pisica dvs. folosită pentru alte pisici este importantă pentru dvs. Luați aceste sesiuni sociale lente. Lăsați-o să vă respecte pe toți de la o pocană în timp ce o ignorați și atunci când se simte mai puțin amenințată, va veni să investigheze.

În cele din urmă, rutina și consistența sunt esențiale pentru pisicile anxioase. Jucați cu ei adesea și păstrați-vă la un program strict. Acest lucru nu înseamnă doar că ar trebui să le hrăniți în același timp în fiecare zi, dar ar trebui să luați în considerare și modul în care rutina vă afectează pisica. Încercați să plecați la muncă, să urmăriți TV și să aveți propria cină la un moment similar în fiecare zi. Pisica ta vă urmărește mai mult decât probabil că vă dați seama, așa că faceți viața cât mai liniștită pentru ei.

Resurse

Pentru multe pisici, anxietatea începe după ce introduceți o altă pisică sau pisoi la gospodăria dvs. Socializarea timpurie este utilă pentru a preveni acest tip de anxietate, dar ce altceva ar trebui să faceți pentru a face această tranziție cât mai ușoară posibil?

Fie pisica poate reuda in intimidarea celuilalt, deci cel mai bun lucru pe care il poti face este sa se asigure ca ambii au propriul lor spatiu si propriile lor resurse. Timpul ar trebui să le permită să se obișnuiască unul cu celălalt și poate chiar prieteni, dar dacă sunt forțați să împărtășească o tavă de gunoi, o zonă de dormit sau mâncare într-o fază incipientă, ați putea favoriza animozitatea, agresiunea și anxietatea.

Cel mai sigur lucru de făcut este să-și păstreze teritoriile în casă foarte separat. Dacă aveți spațiu, aveți paturile în dormitoare diferite, puneți bolurile pe laturi separate ale bucătăriei și puneți un număr de tăvi de gunoi în jurul casei. Chiar dacă nu aveți atât de mult spațiu, trebuie să vă asigurați că nu se așteaptă să împărtășească nimic și că resursele lor respectate nu sunt una lângă alta pentru a evita confuzia sau intimidarea.

Folosind feromoni de animale de companie

S-ar putea să credeți că feromonii ar putea crește agresivitatea, deoarece pisicile le folosesc adesea pentru a-și marca teritoriul sau dominația. Dar unele feromoni există pentru confort, cum ar fi cele de la o mamă la pisoi. Furnizorul de feromoni de pisici de vârf utilizează un feromon facial care pisicile secretă atunci când marchează o locație ca fiind în siguranță, frecându-și obrajii pe o suprafață.

Un număr de studii au descoperit că feromonii au un succes real în reducerea simptomelor de anxietate, cum ar fi zgârierea și pulverizarea urină. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că feromonii gestionează adesea simptomul, nu cauza, și astfel de des are doar o rată de succes de 90%. Nu vă schimbați Reacțiile și comportamentele pisicilor, Doar reducând probabilitatea ca ei să se simtă așa.

Peromonele de companie sunt utilizate cel mai bine alături de modificarea comportamentului. Ele pot fi o soluție eficientă pe termen scurt în timp ce lucrați la încurajarea încrederii pisicilor. Ele sunt o alternativă bună la medicamente, deoarece în prezent nu există rapoarte despre efectele secundare, nu impacsează alte specii și pot beneficia și pe celelalte pisici.

Contra-conditionare

Puteți să vă antrenați pisica din anxietate dacă au un stimul specific care le afectează negativ. Aceasta implică în mod esențial înlocuirea unui comportament negativ cu unul pozitiv. De exemplu, dacă pisica dvs. nu-i place zgomote puternice, puteți încerca să le înlocuiți comportamentele anxioase cu ședința calm.

Primul pas spre a face acest lucru este să-ți antrenezi pisica cu un comportament pozitiv. Aceasta vă implică că vă recompensați pisica când ating comportamentul. De exemplu, dacă doriți să învețe să stea și să rămână la comandă, să le răsplătească când stau liniștit, atunci când stau și stau timp de câteva secunde și, în cele din urmă, să introducă un cuvânt de comandă și să le răsplătească când stau și stau la comandă. Recompensele implică de obicei un tratament și o mulțime de laudă.

Odată ce acest lucru a fost realizat cu succes, puteți introduce stimulii negativi. Este foarte important să le comandați să prezinte comportamentul pozitiv și să le răsplătească pentru acel comportament, înainte ca ei să aibă șansa de a-și expune comportamentele anxioase. Recompensați acest lucru și repetați, dar fiți foarte atenți să nu recompensați și să întăriți comportamentul anxios.

Soluții de prescripție

Luând animalul dvs. de companie la veterinar este întotdeauna un lucru bun, mai ales dacă nu sunteți sigur. Dacă VET-ul dvs. sugerează, totuși, o soluție de prescripție medicală, trebuie să știți că medicamentele nu sunt de obicei o soluție ușoară, fixă ​​pentru anxietate. Încercați să utilizați prescripția sugerată în legătură cu schimbările de mediu și formarea pentru a vă face pisica este o pisică rece și încrezătoare. S-ar putea chiar să doriți să așteptați să vedeți dacă vă puteți ajuta mai întâi pisica dvs. fără droguri. Veterinarul dvs. vă poate prescrie pisica:

  • Antidepresive
  • Clomacalm
  • Benzodiazepines
  • Zoloft
  • Paxyl
  • Prozac

După cum sa discutat mai sus, feromonele de companie sunt, de asemenea, o opțiune viabilă pentru calmarea pisicii. Până în prezent, nu au existat rapoarte despre efecte secundare, care pot face feromoni o opțiune mai bună pentru unii proprietari și pisici.

Pentru majoritatea pisicilor, medicamentul de anxietate nu este menit să fie permanent. Dacă pisica ta suferă de frică și neliniște extremă și ar putea fi un pericol pentru ei înșiși și pentru alții, trebuie să oferiți un mediu fără stres complet pentru ei, în timp ce medicamentele lor se referă pe deplin. Deoarece acest lucru poate dura săptămâni, unele pisici ar putea fi nevoie să fie spitalizate în acest timp.

Ați putea dori, de asemenea: De ce sunt frică pisicile de castraveți?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Moduri de a transforma pisica speriată într-un pisicent încrezător