Osteoartrita la câini: cauze, simptome și management

Osteoartrita la câini

Osteoartrita este unul dintre cele mai comune tipuri de Artrita la câini. Se poate afecta grav capacitatea câinelui de a se deplasa, afectând negativ calitatea vieții sale. Există durere și disconfort și pot crește riscul de complicații legate de mobilitatea depreciată. Știind ce cauzează osteoartrita la câini și cum să știi dacă câinele dvs. are unul sau este în pericol de a dezvolta această condiție vă va ajuta să determinați cel mai bun mod de acțiune.

Osteroartrita canină: o prezentare generală

Artrita este de fapt un termen foarte larg folosit pentru a descrie o varietate de afecțiuni care afectează articulațiile. Cu toate acestea, atunci când inflamația articulară cronică este adusă prin schimbări structurale ale suprafețelor cartilagoice ale articulațiilor, se numește osteoartrită.

Oasele sunt realizate din țesuturi conjunctive foarte dense, oferindu-le rezistență și rigiditate. Cu toate acestea, spre capetele oaselor sunt țesuturi spongioase moi din cartilaj. Acestea au o suprafață destul de netedă, astfel încât acestea să nu se mănânce în suprafața osului opus. Între ele este un lubrifiant gros care ajută forțele de impact pernă și păstrează suprafețele oaselor opuse fără frecare.

Din păcate, datorită anumitor factori, integritatea cartilajului în aceste suprafețe osoase opuse se deteriorează. Deoarece suprafețele acestor oase opuse nu mai au acoperirea protectoare a cartilajului există o posibilitate ca aceste oase să intre în contact între ele. Acest lucru poate crea durere și alte simptome care sunt considerate acum caracteristice osteoartritei. Biturile de cartilaj rupte pot provoca, de asemenea, inflamație în capsula articulară care provoacă imobilitate comună.

Osteoartrita la câini: Ce cauzează?

La om, osteoartrita este aproape întotdeauna considerată o boală a vârstnicilor. La câini, totuși, nu este cu totul precis, chiar dacă au un risc crescut de a dezvolta osteoartrita canină. Osteoartrita la câini este considerată a fi asociată cu un defect congenital la articulații, cum ar fi cotul și / sau displazie de șold. De asemenea, poate fi datorită unei dislocări a articulațiilor umărului sau a genunchiului. Osteochondritele disecții pot duce, de asemenea, la osteoartrita canină, prin care se dezvoltă anormal cartilajul, creând un cartilaj direct în capsula comună în sine. Trauma și uzura neobișnuită pe cartilaj și articulații pot duce, de asemenea, la osteoartrita la câini.

Deși nu într-adevăr un factor cauzal pentru osteoartrita canină, medicul veterinar indică obezitatea ca unul dintre factorii majori de risc pentru dezvoltarea sa. Articulațiile poartă din punct de vedere tehnic greutatea corpului câinelui. Obezitatea pune presiune asupra articulațiilor, desenând suprafețele opuse ale oaselor în cadrul capsulei comune mult mai aproape. Acestea fiind spuse, Câini diabetici sunt, de asemenea, la un risc crescut de osteoartrită canină, în special cele care sunt diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2.

Orice alt factor care poate predispune câinii la obezitate poate crește și riscul de osteoartrită la câini. Acestea pot include lipsa sau cantități insuficiente de activitate fizică sau exerciții fizice și prea multe calorii și grăsimi în dieta câinelui fără o creștere corespunzătoare a activității fizice.

Alți factori potențiali de risc pentru osteoartrită la câini includ administrarea cronică a steroizilor și a hiperlaxității articulațiilor. Utilizarea cronică a steroizilor poate fi văzută la câinii cu probleme inflamatorii cronice, în timp ce libertatea articulară excesivă poate fi congenitală dacă nu ereditară.

De unde știi că câinele tău are osteoartrită?

Mobilitatea depreciată este unul dintre cei mai mari indicatori ai unei posibile anomalii comune. Din moment ce articulațiile se alătură două oase opuse și că mușchii sunt de fapt cei care se mișcă aceste oase la articulație, o problemă în suprafața articulară va face pentru unele mișcări cu adevărat dificile la articulații. Chiar dacă mușchii vor putea să contracteze și să deplaseze un os în raport cu osul opus, dacă gradul de mișcare la articulații este limitat, atunci mișcarea nu poate fi deloc fluidul.

Puteți vedea câinele dvs. culcat mai frecvent. Poate avea probleme să se ridice și să iasă din ea câine. Este posibil să nu vrea să exercite sau chiar să meargă pentru că a face acest lucru poate provoca deja un disconfort mare. Dacă vă uitați la picioarele, puteți observa de fapt rigiditate. La majoritatea câinilor, există, de asemenea, lamerie, precum și un mers de iepuraș, prin care picioarele posterioare sunt împinse de la sol într-un efort de a limita mișcarea la articulații. Uneori, puteți auzi de fapt popping sau chiar făcând clic pe sunete emise de articulațiile câinelui, mai ales atunci când încearcă să se miște.

De-a lungul timpului, câinele dvs. nu va dori să se miște. Există o reducere generală a activităților sale fizice. Dacă câinele dvs. este capabil să completeze 30 de minute de mers pe jos fără probleme înainte, poate acum va fi bun dacă poate finaliza 10 până la 15 minute fără a trebui să se odihnească. Desigur, există și alte condiții care pot crea astfel de observații.

Dacă încercați să atingeți sau să țineți articulația afectată, câinele dvs. poate lăsa un strigăt slab sau poate chiar să vă prindă, deoarece este dureros. Articulațiile vor fi, de obicei, umflate. Poate, de asemenea, să-și lingă articulația afectată în speranța de a atenua durerea.

Diagnosticarea osteoartritei

Din păcate, toate semnele pe care le-am menționat mai sus sunt doar prezumtiv. Dacă într-adevăr trebuie să fii sigur că un medic veterinar vă poate ajuta. VET dvs. va avea nevoie de observațiile dvs. despre semnele câinilor dvs. și simptome cum ar fi durerea articulară și umflături și schimbări în mobilitate și niveluri de activitate. El poate dori, de asemenea, să știe dacă câinele dvs. a avut vreun accident în trecut, cum ar fi lovit de un vehicul, sărind de la o anumită înălțime și lucruri care pot predispune animalul de companie la traume sau rănirea articulațiilor.

VET dvs. poate efectua apoi o examinare fizică aprofundată, concentrându-se mai ales pe articulațiile afectate. Grosimea capsulei comune va fi evaluată în timp ce evaluează răspunsul durerii animalului dvs. la manipularea sau palparea articulațiilor. Articulațiile vor fi, de asemenea, palpate pentru creșterea fluidului sinovial în capsula în sine. Mușchii vor fi, de asemenea, evaluați dacă atrofia începe deja să se dezvolte.

Majoritatea veterinarilor vor supune câinilor suspectați că au o osteoartrită X-RAYS. Cu toate acestea, acest lucru va prezenta doar modificări ale structurii osului, nu cartilajul spongios. Ca atare, ar trebui să fie luată împreună cu rezultatele examinării fizice și istoricul de sănătate cuprinzător al câinelui.

Alții pot solicita imagistica de rezonanță magnetică ca o modalitate mult mai bună de a vizualiza starea actuală a structurilor cartilaginoase din capsula articulară, cum ar fi menisci și ligamente. Scanarea de tomografie computerizată este preferată atunci când îmbinările afectate sunt cele din coate, încheieturi sau glezne.

Cum se gestionează osteoartrita canină?

Nu există o abordare unică de tratament pentru osteoartrita canină. Scopul tratamentului este în principiu în gestionarea durerii și a contribui la asigurarea unei mobilități sporite pentru câine. Medicamente și suplimente abundă, care pot ajuta la încetinirea deteriorării capsulei comune. Din păcate, într-adevăr nu există nici o modalitate de a întoarce mâinile de timp și de a inversa deteriorarea cartilajului.

Chirurgia reconstructivă poate fi necesară dacă capsula articulară a fost grav afectată. Dacă există fragmente de țesut în capsulă, acestea pot fi îndepărtate chirurgical, de asemenea. Uneori, întreaga îmbinare este îndepărtată și înlocuită cu o proteză, dar acestea sunt în principiu opțiuni de ultimă instanță. Articulațiile instabile pot fi corectate cu tehnici de stabilizare articulară chirurgicală.

Gestionarea durerii include în mod obișnuit utilizarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi meloxicam, carprofen, ketoprofen și deracoxib, adesea împreună cu alte medicamente care pot ajuta la asigurarea de la durere. Corticosteroizii au fost cunoscuți ca fiind injectați direct în articulația afectată pentru a ajuta la reducerea inflamației. Acidul hialuronic poate fi, de asemenea, injectat pentru a crește cantitățile de fluid sinovial în articulație și ajută la reducerea frecării.

Ce poti face?

Suplimentarea cu acizi grași omega-3 s-a dovedit a oferi o ușurare a modificărilor inflamatorii care apar cu osteoartrita. Chondroitin și glucozamină sunt, de asemenea, administrate ca suplimente pentru a ajuta la regenerarea rapidă a capsulei comune deteriorate, facilitând, de asemenea, sinteza mai eficientă a fluidului sinovial. Din păcate, acestea nu vor inversa problema; ei vor încetini doar progresia osteoartritei.

Ați putea dori, de asemenea: Suplimente comune de câine

Gestionarea greutății este un aspect important al managementului osteoartritei. Articulațiile sunt deja compromise. Un adevărat obez sau chiar un câine supraponderal poate pune tulpină suplimentară asupra articulațiilor care își pot grăbi deteriorarea. Mergând pentru tehnicile de reducere a greutății, cum ar fi controlul porțiunii alimentare și să meargă pentru calorii scăzute și diete cu conținut scăzut de grăsimi ar trebui luate în considerare.

Modificarea activităților fizice ale câinelui dvs. este, de asemenea, o necesitate. Sărituri, alergând sau orice altă activitate care poate pune o mulțime de stres asupra articulațiilor ar trebui înlocuite cu exerciții cu impact mai mic. O plimbare zilnică pe o leșie ar trebui să fie bine. Acest lucru păstrează tonicitatea mușchilor în timp ce este blândă pe articulații. Dacă vă puteți obține animalul către o piscină, atunci este mult mai bine. Înotul vă permite animalului dvs. de companie să-și folosească mușchii fără a pune o presiune asupra articulațiilor sale.

Ați putea dori, de asemenea: Piscine de câine

Canina osteoartrita este o afecțiune care poate afecta în mod semnificativ calitatea vieții de viață prin producerea de durere, disconfort și mobilitate limitată. Știind ce cauzează și ce se poate face poate ajuta părinții PET să ofere cea mai bună îngrijire iubitoare de animale pentru animalele de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Osteoartrita la câini: cauze, simptome și management