De ce și cât de mult dormi câinii?

De fiecare dată când te uiți la câinele tău, el dormește. Nu contează ce oră de zi - dimineața, prânz sau noapte - câinele tău este trecut, sforăit și drooling. La început ați crezut că a fost drăguț, dar acum vă gândiți ca câinele dvs. este simplu leneș. Tocmai continuați să întrebați, câte ore pe zi dormi câinii?

Câinii vor dormi oriunde 12 până la 18 ore pe zi. Asta este normal. Dar cât de mult dormi câinele dvs. depinde de un număr mare de variabile.

Când și de ce câinii dorm atât de mult?

Somnul a fost bine studiat la mamifere de ani de zile (Siegel; Natura, 2005). Cercetătorii au încercat chiar să înțeleagă diferența dintre modelele de somn la om și alte specii de mamifere, inclusiv câini domestici (Tobler, 1995). În timp ce în general, somnul rămâne un mister în orice specie, inclusiv oameni, există câteva lucruri pe care le cunoaștem.

Este complet bine pentru câini să-și petreacă o mulțime de timp dormind. Vârsta, dimensiunea, condițiile de sănătate, caracterul, rasa, timpul zilei și ora anului, nivelurile de activitate, schimbările dietetice, mediul și mai mult vor avea impact cât de multe ore pe zi dormi câinii și de ce așa.

Câte ore pe zi dormi câiniiCâinii mai în vârstă vor dormi mai mult, deoarece tind să se obosească cu ușurință cu afecțiunile medicale care vin cu bătrânețe, cum ar fi artrita și diabetul (Takeuchi și colab. 2002). Puii, cum ar fi nou-născuții, au nevoie de mai mult de somn. Ei nu au rezerve mari de energie, dar folosesc o mulțime de ea atunci când își explorează împrejurimile și toată energia pe care o folosesc pentru a crește.

Starea de sănătate a câinelui este foarte importantă pentru a lua în considerare indiferent de vârstă. Lucrurile ca epilepsia vor avea un impact mare asupra de ce câinii dorm atât de mult (Akos și colab. 2012). Tulburările de somn cronice precum Narcolepsy sunt, de asemenea, posibil ca câinii să aibă și vor avea un impact cât de multe ore pe zi dorm pe câini și sănătatea lor generală (Milter și colab. 1977).

Tipul de rasă de câine va fi, de asemenea, un factor. Există siguri canapea cartofi leneș care sunt bine-cunoscute pentru a dormi toată ziua. Există o corelație în dimensiune și a fost observată că rasele mai mari au tendința de a dormi puțin mai mult decât câinii mici. Starea lor de sănătate și echilibrul hormonalului vor afecta acest comportament. De exemplu, studiile arată că canini plictisit, deprimați și apatici pot dormi mai mult.

Chiar și anotimpurile pot afecta obiceiurile de dormit ale câinelui. Câinii dorm mai mult în timpul iernii timp din cauza lipsei de lumină solară și a creșterii producției de melatonină. În general, ar putea exista o serie de motive diferite pentru care câinele dvs. dormește toată ziua. Motivul numărul unu - este un câine. Acestea fiind spuse, au fost cercetări pe cât de multe ore pe zi dormi câinii și există anumite numere medii pentru a merge. Să aruncăm o privire la numere.

Studiu nou: Ca oamenii, câinii nu dormi bine după experiențele stresante

Câte ore pe zi dormi câinii?

Câte ore pe zi dormi câinii

Care este media?

Statistic, cantitatea medie de timp pe care un câine poate petrece somnul este de aproximativ 12 - 14 ore. Puppies și câinii mai în vârstă pot dormi până la 18 - 20 de ore pe zi.

În timp ce câțiva câini sunt, în general, predispuși să doarmă mai mult datorită faptului că acestea fiind inactive, rasele de lucru, pe de altă parte, își vor petrece cea mai mare parte a zilei active dacă au o varietate de sarcini și cerințe care vor ține atenția câinelui. În acest caz, cantitatea de somn nevoile câinilor depinde de ceea ce este crescat câinele.

Teoretic, câinii care nu lucrează sau crescați în anumite scopuri, vor avea tendința de a-și petrece zilele puțin mai sedentare, lăsând în jur și nu fac nimic. Pe măsură ce vă cunoașteți câinele, veți cunoaște modelele de somn ale câinelui și ce este "normal" pentru câinele dvs.

Pot exista lucruri care perturbe ciclul de somn al câinelui, cum ar fi mișcarea sau întreruperile. În timp ce dormi timp de 12 - 18 ore pe zi este normal, ocazional, acest lucru ar putea fi o indicație a ceva greșit. Dacă observați ceva neobișnuit pe cât de multe ore pe zi dormi câinii și în afara normalului pentru câinele dvs., ar trebui să obțineți câinele dvs. o verificare VET.

Cum dormi câinii?

S-ar putea să fiți surprinși, dar oamenii de știință au fost de mult timp fascinați de modul în care câinii dorm, ciclurile lor de somn, de ce câinii dorm atât de mult, nivelul activității creierului și impactul asupra obiceiurilor lor de învățare, câte ore pe zi dorm și mai mult. Având în vedere acest lucru, cercetătorii au dezvoltat o metodă specială de polisomnografie non-invazivă canină, un tip de studiu de somn pentru câini (Kis și colab. 2014).

Cât de mult dormi câinii și de cePână acum, un număr bun de studii au fost efectuate cu câini de dormit, dintre care unele și-au studiat, de asemenea, condițiile de sănătate legate de somn (acest, acest, acest, acest, acest, acest, și acest).

Deci, ce știm acum despre ce câinii dorm atât de mult? Se pare că, spre deosebire de oameni, câinii nu au un model regulat de dormit. Ei pot fi adormiți rapid de un minut, și gata pentru o excursie pe următoarea. Există două etape ale Ciclul de somn la câini:

  • Somnul cu undă lentă (SWS) - Activitatea creierului scăzut, Lumina & # 8220; Nap & # 8221; Tipul somnului
  • Mișcarea rapidă a ochilor (REM) - somn profund, niveluri ridicate de activitate a creierului

Modul REM Sleep este cel care permite cel mai mult & # 8220; activă & # 8221; Somn în cazul în care câinii vor visa și creierul lor va procesa informații. Acest lucru este, de asemenea, ceea ce permite cele mai multe odihnă.

În medie, caninii petrec ceva între 8 până la 12% în somnul REM ciclu. Pentru comparație, oamenii petrec oriunde de la 20 la 25% în somnul REM. Din cauza orelor mai mici în etapele de somn REM, câinii zece să se odihnească mai puțin și, astfel, necesită mai mult timp de somn în general decât noi.

Permițând ca câinele dvs. să doarmă cât de mult este important, mai ales că ei primesc atât de puțin ciclu de somn. A Studiu nou în 2017 Folosirea scanărilor de creier Canine au observat că câinii învățați în timp ce dormi. Cercetătorii au testat 15 câini și au descoperit că impactul de dormit Cât de bine aceste animale de companie pot absorbi informații noi, cum ar fi practica de formare (Kis, și colab. 2017).

Când este prea mult?

După cum am stabilit, câinele dvs. poate dormi foarte mult pe baza propriilor standarde. Este posibil să observați că atunci când sunteți mai activ cu câinele dvs., Pook-ul dvs. va participa la orice activitate cu dvs. și va petrece mai mult Alertă de timp. Un câine plictisit va alege pur și simplu somn.

Ar trebui să fiți în continuare în căutarea pentru orice semne de caractere despre câinele dvs. care dormea ​​prea mult. Dacă animalul dvs. de companie este de obicei activ și brusc se culcă pe canapea toată ziua, poate exista o problemă. Sau ar putea fi chiar inversa: câinele tău ar dormi în mod normal toată ziua și noaptea, dar este brusc neliniștită în toate orele zilei.

Întrebarea aici nu este câte ore pe zi dormi câinii și când este prea mult, ci mai degrabă ceea ce este în afara domeniului normal pentru fido-ul tău. Când obiceiurile de dormit ale câinelui se schimbă brusc, ar trebui să-l duci pentru a vedea un medic veterinar. Există mai multe probleme grave de sănătate asociate cu tulburările de somn, cum ar fi problemele cardiace sau problemele tiroidiene.

Mai multe cercetări: Noul studiu demonstrează că facem câini leneși

A dormi cu câinele tău

A dormi cu câinele tăuCâinele tău poate sărind chiar în mijlocul patului tău. Acest lucru poate sau nu poate fi bine cu tine. Unii oameni sunt bine cu somnul cu câinii lor, iar unii nu sunt. Câinele tău iubește ideea de a dormi în patul tău; majoritatea câinilor fac. Motivul din spatele ei este că câinii sunt animale de ambalare. Câinii doresc să doarmă cu proprietarii lor. Uneori este dificil să le scoateți chiar din patul tău.

Timp de mulți ani, cercetătorii s-au încruntat cu un somn de câine în patul tău. ei a spus că îți perturbă somnul Printre alte probleme. Astăzi, aceiași cercetători încă mai avertizează împotriva somnului; Cu toate acestea, studiile noi arată că amândoi vă puteți odihni mai ușor în același pat. De fapt, chiar pot fi beneficii la acest lucru.

În cea mai recentă descoperire, Studiul Clinicii Mayo a arătat că cei care au lăsat câinii lor să doarmă cu ei, indiferent de dimensiunea câinelui, au avut un timp mai ușor de dormit decât cei care nu au făcut-o. Studiul a arătat că mulți proprietari de animale de companie au simțit că au petrecut mult timp departe de animalele de companie în timpul zilei, așa că au vrut să petreacă cât mai mult timp cu animalele lor, așa cum ar putea și să le doarme este o modalitate ușoară de a realiza acest obiectiv.

Studiul a concluzionat că câinele dvs. este fericit să doarmă oriunde și este fericit să petreacă timpul cu dvs. Principala recomandare este de a vă decide dacă dormiți împreună funcționează cu adevărat pentru voi doi sau chiar trei dintre voi, dacă aveți un partener.

Nu permiteți iubirii și loialității dvs. de companie să vă orbiți la ceea ce s-ar întâmpla cu relația dvs. actuală dacă câinele dvs. a interferat cu somnul împreună sau de a obține suficient somn deloc. Dacă tu și câinele tău dormi bine și confortabil împreună, atunci cu toate mijloacele, are sens. După cum arată studiul Clinicii Mayo, veți obține un somn mai bun și câinele dvs. va dormi bine indiferent.

Mai lazie rase de câine

Doar în cazul în care te întrebi dacă câinele tău a fost leneș în comparație cu alte rase, există câini care sunt etichetați Lazesst de rase de câine. Acești câini vor dormi cu siguranță toată ziua și noaptea dacă le lași. Îi place să se înghesuie și să sforăie cât de mult pot.

Dacă sunteți în căutarea unei rase specifice pentru a dormi în pat noaptea, aceasta ar fi o listă minunată pentru a începe cu. Când doriți leneș, aici este o listă a primelor 15 rase de câini care iubesc să doarmă:

  • Buldog
  • Shih Tzu
  • Mastiff
  • Bassett Hound
  • Buldog francez
  • pechinez
  • Ogar
  • Lhasa Apso
  • Cavalier King Charles Spaniel
  • Saint Bernard
  • Chow Chow
  • Marele Dane
  • Cocker spaniol
  • Mops
  • Mari Pyrenees

Câinii trebuie să doarmă să câștige toată energia pe care o folosesc pentru a ne proteja și a ne iubi necondiționat așa cum fac ei. Indiferent de câte ore pe zi dormi câinii, este sigur că visează să se fi distractiv cu tine.

Linia de jos

Deci, de ce câinii dorm atât de mult? Motivul este că spre deosebire de oameni, ei nu au un model de dormit regulat. Ei au un timp mai puțin profund REM, ceea ce înseamnă că ajung să se odihnească mai puțin, astfel vor necesita mai mult timp să doarmă și să permită creierului lor să se reîncarce.

Câte ore pe zi dormi câinii? Oamenii de știință au remarcat că, în medie, un câine sănătos poate dormi oriunde de la 12 la 18 ore pe zi. Acest lucru este complet normal. Mulți factori vor avea un impact asupra numărului de ore de somn, cum ar fi vârsta câinelui, rasa, dimensiunea, nivelurile de activitate, dieta și mediul.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la câinele dvs. care dorm atât de mult dacă nu este din caracterul său. Dacă pooch-ul dvs. a dormit de obicei 12 ore pe zi și brusc dormi de 18 ore pe zi, poate fi necesar să consultați un medic veterinar.

Citiți următorul: Cele mai bune 15 paturi pentru câini mari

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce și cât de mult dormi câinii?