6 Motive comune pentru care pisicile pipi în afara cutiei de gunoi

De ce pisica mea este pipita in afara cutiei de gunoi

Ești frustrat, pierzi somnul și gândește-te să-ți dai pisica, pentru că el sau ea se uită în afara cutiei de gunoi?

Nu ești singur! Clashing casa în afara casetei de gunoi este una dintre cele mai răspândite probleme de comportament Pisicile, dar este una dintre ultimele probleme ale proprietarilor de pisici caută ajutor profesional pentru.

În schimb, părinții CAT nu pot recunoaște că există mai multe soluții disponibile și nu pot să-și dea seama că există chiar și comportamentul pisicilor. 

În acest articol, vom demisifica motivele eliminării inadecvate, explicați cum să vă satisfacem nevoile individuale ale pisicilor, să discutați modalități de a preveni murdărirea casei și pentru a vă ajuta să decideți când să solicitați sprijin specializat.

Vom împuternici, de asemenea, să fiți o persoană responsabilă, de alertă, să reduceți impactul asupra gospodăriei dvs. și să vă îmbunătățiți calitatea vieții pisicii! 

De ce pisica mea este pe o pipita peste tot brusc?

Toate pisicile de murdărire în afara casetei de gunoi trebuie să fie supuse unui medic (examinare fizică aprofundată și testarea diagnosticului) și evaluarea comportamentală. 

Ar putea exista mai multe motive pentru pisica ta o pipita peste tot.

Cauzele includ probleme medicale, aversiune față de așternut și cutut, comportamente de marcare, formare profesională proastă și stresori sociali și de mediu. Să mergem mai detaliat.

Explicarea cauzelor de a privi în afara cutiei de gunoi

Pisicile sunt creaturi curate și fastidioase, în special în ceea ce privește obiceiurile lor de toaletă și este puțin probabil să sol în afara casetei de gunoi fără motiv.

Câteva dintre explicațiile pentru pisica dvs. Peeing în afara casetei de gunoi includ:

1. Motive medicale

Poate că cea mai comună cauză medicală a pisicilor care se înrăutățește în afara cutiei de gunoi este o boală a tractului urinar inferior inferior sau flutd.

Flutd este un termen folosit pentru a defini un grup de boli care afectează tractul urinar inferior la pisici: Cistita idiopatică felină (FIC) este cel mai frecvent motiv pentru cauzele de întărire a casei la pisici, producând o rată crescută de urinare, dificultate și durere la urinare.

Citeste mai mult: Infecția tractului urinar la pisici

Această condiție inflamatorie poate varia în funcție de severitate și este intensificată prin stres și alte probleme, în timp ce obstrucția uretrei (de la cristale sau pietre) poate fi Punerea în pericol de viață și necesită o atenție medicală imediată (pisicile masculine sunt mai predispuse la blocaje decât pisicile feminine). 

Alte cauze medicale de a privi în afara casetei de gunoi:

  • Diabetul zaharat.
  • Durerea artritei, în special în pisicile mai în vârstă, a fost o cauză sugerată de murdărire a casei. 
  • Disfuncția cognitivă, cum ar fi demența. 
  • Boala dentară - pisicile cu resorbție dinte și dinții liberi au fost observați pentru a elimina în afara casetei de gunoi datorită stresului și disconfortului. 
  • Durerea post-declarată poate fi scăzută în severitate și cronică; pisica ta poate merge în mod normal, dar evită sărituri în sus / în jos în tavă.
  • Orbire de la detașarea retinei, diabetul sau vârsta înaintată.
  • Eșecul renal cronic.

2. Stresori de mediu

Pisicile sunt indivizi și au nevoie de acces la resursele de mediu fără a fi confruntate de alte pisici. Resursele cheie, cum ar fi alimentele, apele, punctele de zgâriere, zonele de odihnă, jocul și siturile de toaletare, ar trebui să fie disponibile în mai multe locații separate pentru a evita stresul și concurența în gospodăriile multi-pisică.

Chiar și în casele cu o singură pisică, având un număr corespunzător de cutii de gunoi, alimente și apă în locații separate este de mare beneficiu. Pisicile în aer liber ar trebui să aibă tăvi de interioare adecvate pentru a elimina frustrarea și stresul de la imprevizibilitate. 

Pisicile sunt teritoriale și simțul mirosului este un mijloc primar prin care pisicile își evaluează împrejurimile. Introducerea mirosurilor, materialelor (I.E. substanțele chimice, medicamente, detergenți) sau noi locuri (relocarea la domiciliu) vor perturba percepția senzorială a pisicii asupra mediului său, provocând comportamentul problemelor asociate anxietății. 

3. Conflictele sociale

De ce pisica mea este pipita in afara conflictului social al cutiei de gunoi

Conflictul dintre pisici poate crește stresul și tensiunea în jurul casetei de gunoi, ceea ce duce la urină necorespunzătoare.

Pisicile pot urina în afara casetei de gunoi datorită conflictelor și luptelor sociale. Aceste conflicte pot rezulta din diferite probleme. Proprietățile cu mai multe etaje cu scări înguste pot crea cu ușurință lupte teritoriale atunci când pisicile adăpostesc împreună. O pisică asertivă poate împiedica o pisică nervoasă să ajungă la tava de gunoi. 

4. Persoana de îngrijire a pisicilor

Semnificația proprietarilor ca potențiali de stresori este adesea trecute cu vederea, deoarece cele mai multe relații cu pisici sunt pozitive. Proprietarii imprevizibili și intruzivi care, peste agita să creeze stres pentru pisică, în timp ce lipsa de mângâiere poate crea frică.

Orice modificări din dinamica gospodăriei, cum ar fi absența proprietarului sau un membru de familie care vizitează poate provoca anxietate și suferință. Oferind pisicii dvs. un sentiment de control și securitate este cheia.

5. Aversiunea cutiei de așternut și preferințele inadecvate ale site-ului

O aversiune la cutia de gunoi este comună și poate duce la murdărirea casei. Aversiunea ar putea fi la cutie, așternutul, locația casetei sau toate combinate. O pisică cu o aversiune față de cutia lor de gunoi va elimina de obicei pe o varietate de suprafețe (pat, covor, îmbrăcăminte, podele, cadă etc.). Pisica ta poate prefera să elimine într-un alt loc sau pe o suprafață specifică, cum ar fi îmbrăcămintea sau covoarele. Pisicile care aleg locații alternative au adesea o aversiune la locația cutiei de gunoi. 

6. În cele din urmă, pisica dvs. ar putea să prezinte un comportament teritorial de pulverizare.

Pisicile elimină în mod liber deșeurile în 3 moduri: urinare squat (peeing), defecare, și Pulverizarea urină.

Urina eliminată de ghemuire face o băltoacă circulară pe substrat. Pisica medie a pisicii mari volume de urină de 2 ori pe zi și defecate (deșeuri solide) 1 pe zi (și până la 3-4 ori în pisicile în aer liber).

Cand pulverizare, pisica ta de obicei stă în poziție verticală pe toate cele 4 membre și deține-o coadă vertical, pisica ta nu se va sapă înainte de a spray sau acoperă zona afectată după aceea. Când pulverizarea, pisica dvs., în general, eliberează volume mici de urină pe Suprafețe verticale.

Pentru a vă ajuta medicul veterinar, diferențiați-vă între pulverizarea și urinarea ghemuită, înregistrați un videoclip al pisicii dvs. "faceți afacerea lor" și păstrați un jurnal / Jurnal al comportamentului prezentat. 

Cum de a preveni sau minimiza pisica pe care o pipăi în afara cutiei de gunoi?

Asigurați-vă că pisica dvs. este sterilă!

Ajutați-vă pisicul să aibă succes cu antrenament cutia de gunoi din prima zi. 

Utilizați numărul corect de tăvi de gunoi.

Numărul ideal de tăvi într-un mediu interior este 1 tavă per pisică, plus 1 plasat în locații diferite. Tăvile pot fi acoperite cu hote sau deschise, care conține o gunoi comercială cu care pisica este familiară (materiale de gunoi recomandate; hârtie reciclată, pe bază de porumb, soiul de aglomerare, Unele pisici pot fi averse la garniturile polietileene și Deodorante de așternut).

Asigurați-vă că cutiile de gunoi ale pisicii sunt dimensiunea potrivită.

Tăvi ar trebui să fie cel puțin 1.5x lungimea pisicii tale corp (Cele mai multe cutii de gunoi sunt prea mici; cutii de depozitare și tigăi mici de gunoi fac cutii excelente). Depoziția de adâncime Preferința celor mai multe pisici este despre 1.5 inci.

Citeste mai mult: Cele mai bune cutii de gunoi de pisici revizuite

Locațiile de gunoi ar trebui să fie discrete și departe de arterele aglomerate, tava trebuie curățată zilnic, iar așternutul ar trebui să reflecte dorința naturală a pisicii de a folosi o substanță asemănătoare nisipului (nu schimbați tipul de gunoi al pisicii). Gunoiul murdar trebuie îndepărtat zilnic, în timp ce tăvile de gunoi trebuie spălate și dezinfectate o dată pe săptămână sau de două săptămâni. Nu mutați tăvile de gunoi, deoarece vă poate confunda pisica și pot încerca să elimine în locul anterior.

Plictiseala subliniază pisicile. Interacțiunea zilnică bazată pe joacă cu proprietarul lor este vitală.

Persoana de masaj Cat

Ameliorarea plictiselii și a stresului pot contribui la minimizarea urinării inadecvate.

Interacțiunea cat-socială umană consistentă, pozitivă și previzibilă permite pisicii atât să inițieze și să oprească comportamentul interactiv. 

Cum să gestionați și să tratați problemele cutiei de gunoi?

Rezolvarea dificultăților de solire a locuințelor poate necesita modificări ușoare la mai multe caracteristici ale mediului și îngrijirii pisicilor.

Acest lucru poate include, de asemenea, tratamente medicale, modificări de dietă și modificări de comportament constând din: 

  • Medicament Dacă / așa cum este prescris de medicul veterinar (i.E. medicamente anti-anxietate).
  • Suplimentarea comună; benefice pentru pisici cu probleme comune cronice cum ar fi artrita. 
  • Utilizarea de Armare pozitivă (I.E. tratează) atunci când pisica dvs. utilizează cutia de gunoi. 
  • Continuați să luptați cu pisici separate cu excepția cazului în care supravegheau și utilizează procedurile de reintroducere în cazurile de conflict inter-pisic.
  • Spațiu vertical adecvat; Turnuri de copaci pentru odihnă și ascundere. 
  • Utilizarea lui Feliway (feromoni sintetici); Spray pe zone afectate și plug-in un difuzor Feliway la cea mai frecventată cameră a pisicii dvs. 
  • Interacțiunea bazată pe play cu proprietarul și folosirea jucăriilor de distribuire a alimentelor, cum ar fi puzzle-uri pentru a reduce plictiseala, stresul și obezitatea (toate legate de FIC).
  • Minimizarea expunerii stimulilor externi Prin blocarea vizualizării exterioare (film static, blind-uri, acoperitoare de ferestre translucide).
  • Stimularea mentală și fizică zilnică (îmbogățirea mediului); Lesa de mers pe jos, antrenament și jucați cu jucării de noutate.
  • Atractoare de gunoi Add-on (amestec natural de ierburi și extracte de plante). 
  • Previzibil de rutină zilnică și timpul de hrănire.
  • Modificarea comportamentului În legătură cu gestionarea gunoiului.

Concluzie

Cele mai multe cazuri de eliminare inadecvate pot fi tratate cu succes odată ce au fost identificate cu precizie și tratate cu exactitate. Intervenția timpurie este esențială și reprezintă cea mai bună șansă de a vă redirecționa companionul de feline înapoi în cutia de gunoi!

A încercat totul și pisica dvs. încă se confruntă cu probleme de eliminare?

Nu renunta! Vă rugăm să căutați o trimitere la un comportament CAT sau la cap la IAABC pentru a găsi un consultant de comportament animal în zona dvs.: https: // m.IAABC.Org / Consultant /

Bibliografie

  1. Caney, S. (2016, 15 noiembrie). Feline Idiopatică Management: Rolul asistentei medicale și al tehnicianului. (I. C. Îngrijire, Compiler) Marea Britanie: Focus Focus. Recuperat 26 aprilie 2020
  2. Îngrijire, I. C. (2018, 13 august). Murdărirea în interior. (I. C. Îngrijire, Producător) Adus 24 aprilie 2020, de la International Cat Care: HTTPS: // iCATCARE.Org / Sfaturi / Spălătoria-Indoors /
  3. Foote, D. S. (2018, 01 mai). Dispozitivul cutiei de gunoi - când pisica dvs. merge chiar lângă cutie. (Editura Cattledog) a recuperat 27 aprilie 2020, de la dr. Sophia Yin: https: // drsofiayin.com / blog / intrare / gunoi-box-risses /
  4. Hazel Carney, t. S. (2014). Ghidul AAFP și ISFM pentru diagnosticarea și rezolvarea comportamentului de izolare a casei în pisici. (A. A. Practicanții, Ed.) Jurnalul de Medicină și Chirurgie Feline, 16, 579-598. Recuperat 26 aprilie 2020
  5. Horwitz, D. (2017). Stresul și anxietatea în pisici: Efectul asupra utilizării cutiei de gunoi. St Louis, Mo, SUA. Recuperat 28 aprilie 2020
  6. Karen în general, eu. R.-D.-M. (2004, 01 decembrie). Feline Ghiduri de comportament. (A. A. Practicanți, compilator) SUA. Recuperat 25 aprilie 2020
  7. Medicină, C. U. (2015, ianuarie). Feline Probleme de comportament: murdărirea casei. Recuperat 23 aprilie 2020, de la Cornell Feline Health Center: HTTPS: // veterinar.Cornell.edu / departamente-centre-and-institute / Cornell-Feline-Health-Center / Informații despre sănătate / Feline-Sănătate-Subiecte / Feline-comportament-probleme-House-murdare
  8. Sparkes, I. A. (2016, 01 noiembrie). Stresul de feline și gestionarea sănătății Emoții negative pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării feline. Marea Britanie: Societatea Internațională de Medicină Feline. Recuperat 25 aprilie 2020
  9. Xavier Manteca, M. A. (2015, februarie). Strângerea casei la pisici. (F. Focus, compilator) Marea Britanie. Recuperat 28 aprilie 2020

întrebări frecvente

De ce pisica mea este pipita chiar in afara cutiei de gunoi?

Una dintre situațiile cele mai iritante este atunci când pisica ta pes în interiorul părților laterale, spate sau față a cutiei de gunoi. Cele mai frecvente scenarii pentru "lipsesc tava" sunt: 

Pisica ta nu poate să-și asume poziția corectă în tava de gunoi. Poziția necesară este una cu capătul din spate ascuns sub suficient de departe, astfel încât loturile în cutie. Mai multe casete de gunoi disponibile în comerț sunt prea mici. Aici este un sfat DIY cu privire la modul de a face o cutie de gunoi utilizând un bin https: // YouTube.com / ceas?v = 0javrsy-rgy & t = 2s
Actul de echilibrare! Pisica ta se află pe marginea tăvii, mai degrabă decât în ​​așternut, în timp ce urina se strecoară peste lateral. Deși acest lucru poate părea amuzant sau ciudat, este un semn ca pisica ta nu-i place sa stea in acea cutie sau nu este capabila sa, eventual pentru ca este prea mic. Dacă tava este mare și stau pe margine, aceasta înseamnă că pisica ta nu-i place gunoiul în sine. 

Pisicile pipi din ciuda?

La fel de neplăcut cum ar fi, pisica ta nu este "out pentru a te face"! Sistemul senzorial al pisicii este diferit de al nostru și percep lumea și mediul într-o manieră diferită. Pisica ta nu caută răzbunare; ei vă dau un indiciu că ceva nu este corect și au nevoie de ajutorul dvs!

Ar trebui să-mi pedepsesc pisica?

Nu ar trebui să vă pedepsiți niciodată pisica indiferent de ce este cauza! Acest lucru vă va face ca pisica să vă înfricoșătoare. Pedeapsa deteriorează, de asemenea, legătura pe animalele umane și poate crește adesea anxietatea și poate exacerba problema. Nu utilizați niciun fel de descurajare (i.E. pistol de apă, coaja de citrice, piper) fie pentru că va redirecționa comportamentul în alt loc. 

Ce pot folosi pentru a curăța pisica mea?

Cel mai probabil până când ajungeți la partea de jos a cauzei, pisica dvs. va reinstala zona marcată cu mirosul lor, deci este crucial curat și scoateți imediat mirosul cu utilizarea enzimei sau a bacteriilor. Distrează-te de produsele care conțin amoniac sau oțet, deoarece mirosul ca urina. 

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Motive comune pentru care pisicile pipi în afara cutiei de gunoi