Infecția tractului urinar la pisici

Infecția tractului urinar la caracteristica CATS

Dacă pisica dvs. urinează în afara cutiei de gunoi, trecând să urineze, urinând frecvent, să se rătăcească atunci când urinează sau are sânge în urină, ar putea însemna că are o infecție a tractului urinar. Infecțiile tractului urinar sunt extrem de dureroase și pot progresa rapid.

În special în rândul pisicilor masculine, infecțiile tractului urinar pot duce, de asemenea, la blocaje urinare, care sunt foarte periculoase.

Citiți mai multe pentru a afla mai multe despre infecțiile tractului urinar în pisici.

Ce este o infecție a tractului urinar?

O infecție a tractului urinar, numită în mod obișnuit o infecție UTI sau o vezică, este o infecție a vezicii urinare și / sau a uretrei. Pisicile primesc infecții ale tractului urinar când ceva străin intră în vezică urinară.

Deși infecțiile pot apărea de la ciuperci sau paraziți, cea mai frecventă cauză a UTI este bacteriile din vezică.

Infecțiile vezicii urinare sunt un tip de boală a tractului urinar inferior (flutd). Alte forme comune de flutd includ urolitiaza (pietrele urinare), obstrucția uretrală și cistita idiopatică felină (FIC).

Pisicile cu diabet zaharat și hipertiroidismul sunt la un risc crescut de a dezvolta flutd.

Ce cauzează infecții ale tractului urinar la pisici?

Infecția poate apărea atunci când bacteriile intră în vezică prin uretra, care este tubul care transportă urina din vezica urinară în afara corpului.

Infecțiile tractului urinar sunt mai frecvente la pisicile mai mari, femelele și pisicile cu diabet, dar orice pisică poate dezvolta un UTI. Infecțiile tractului urinar pot provoca, de asemenea, cistită, care este inflamația vezicii urinare.

Unele pisici care dezvoltă infecții ale vezicii urinare au, de asemenea, pietre de rinichi sau pietre vezice. De asemenea, numiți uroliți, pietrele vezicii urinare sunt alcătuite din minerale care se formează în urină. Uroliturile sunt solide și se simt ca nisipul sau pietricele mici.

Pietrele de vezică pot provoca o mulțime de inflamație și deteriorarea întregului tractul urinar. Pietrele de vezică pot duce, de asemenea, la o obstrucție uretrală, menționată în mod obișnuit ca un blocaj urinar.

Cu un blocaj urinar parțial, pisica poate fi numai capabilă să urineze cantități mici. Un blocaj urinar complet apare atunci când urina nu poate trece prin uretra deloc. Deoarece urina nu poate trece prin uretra, rămâne în vezică urinară.

Aceasta este o urgență medicală extrem de periculoasă. Fără tratament prompt, o pisică blocată ar putea muri. Pisicile de sex masculin sunt la un risc mai mare de a experimenta un blocaj urinar, deoarece uretra lor este atât mai lungă, cât și mai îngustă decât o uretra a pisicii de sex feminin.

Semne și simptome de infecții ale tractului urinar la pisici

Pisicile tind să-și ascundă bolile, dar să acorde o atenție deosebită obiceiurilor cutiei de gunoi ale pisicii dvs. pot dezvălui unele simptome de infecție a tractului urinar de pisici, inclusiv:

  • Urinând în afara casetei de gunoi
  • Urinare frecventa
  • Străinând pentru a urina / urina cantități mici
  • Încercând să urineze, dar să nu producă nici o urină
  • Urinarea dureroasă (plâns / vocalizare la urinare)
  • Sânge în urină
  • Urină cu miros puternic
  • CAT linking genitalele

Diagnosticarea unei infecții ale tractului urinar

Dacă observați simptome de infecție a tractului urinar de pisici, este important să solicitați îngrijirea veterinară imediată. Dacă ați avut vreodată un UTI, știți cât de dureros poate fi.

De asemenea, nu doriți să permiteți o problemă urinară să meargă netratată. Infecțiile tractului urinar pot progresa rapid, punând sănătatea pisicii dvs. și în cazul unui blocaj urinar de pisică, viața sa în viața sa.

Aici se va întâmpla când vizitați veterinarul

Dacă o infecție a tractului urinar este suspectată în pisica dvs., medicul veterinar va efectua o examinare fizică și va colecta, de asemenea, o probă de urină pentru a efectua o analiză de urină (testarea completă a urinei). Pentru a colecta eșantionul de urină, medicul veterinar ar putea pune pisica într-o cușcă cu o cutie curată și goală (fără așternut) și așteaptă-l să urineze.

În funcție de simptomele pisicii dvs., VET ar putea introduce în schimb un cateter urinar steril (un tub foarte subțire, lung) prin uretra pentru a colecta urină. O altă opțiune este pentru medicul veterinar să introducă un ac steril prin abdomen și direct în vezică pentru a colecta urina (aceasta se numește cistocenteză).

Veterinarul folosește o seringă pentru a scurge urina de la pisică

Veterinarul dvs. poate folosi un cateter și o seringă pentru a desena urina din vezica pisică.

Odată ce urina este colectată, VET va efectua teste pe ea, inclusiv vizionarea acestuia sub microscop pentru a căuta bacterii și / sau cristale. Dacă se văd cristale, acest lucru ar indica faptul că pisica are pietre vezice urinare. Alternativ, medicul veterinar ar putea dori să trimită eșantionul de urină într-un laborator de testare.

Un test de cultură și sensibilitate poate dezvălui dacă bacteriile sunt prezente și, de asemenea, spuneți VET exact ce tip de bacterii este. Acest lucru este important deoarece diferite bacterii răspund la diferite antibiotice. Cunoașterea bacteriilor exacte care cauzează UTI a pisicii dvs. înseamnă că tratamentul va avea succes.

Dacă medicul veterinar suspectează pisica dvs. are pietre de vezică, el ar putea recomanda raze X pentru a privi vezica urinară. În funcție de orice alte simptome, pisica dvs. poate fi afișată, VET poate recomanda, de asemenea, munca de sânge.

Tratamentul implică de obicei antibiotice și ameliorarea durerii

Tratamentul pentru o infecție a tractului urinar la pisici este, în general, un antibiotic și eventual medicamente antiinflamatoare și / sau medicamente dureroase. Exact ce antibiotic este utilizat pentru infecțiile tractului urinar de pisică depinde de tipul de bacterii prezenți.

Deoarece o cultură de urină și un test sensibil durează mai multe zile, medicul veterinar poate alege să vă pornească pisica pe un antibiotic care este eficient împotriva celor mai frecvente bacterii observate cu infecții ale tractului urinar. Dacă cultura de urină arată că bacteriile sunt diferite, veterinarul dvs. ar putea comuta antibioticul pisicii.

Cat alimente / dieta referitoare la infecțiile tractului urinar

Dacă pisica dvs. dezvoltă infecții recurente ale tractului urinar sau dacă este diagnosticat cu pietre vezice, medicul veterinar ar putea recomanda o schimbare de dietă și creșteți cât de multă apă băuturile dvs. de pisică.

Cat alimente pentru sănătatea urinară abordează problema în mai multe moduri.

Dietele urinare terapeutice pot preveni dezvoltarea pietrelor sau, în unele cazuri, dizolvați cristalele din urina pisicii dvs., astfel încât acestea să nu se dezvolte în pietre. Ele adresează, de asemenea, infecții ale tractului urinar prin ajustarea pH-ului urinar al pisicii pentru a preveni creșterea bacteriană.

Dieta potrivita depinde de tipul de boala tractului urinar pe care o are pisica ta.

Deși pot contribui, de asemenea, la prevenirea infecțiilor și a inflamației, cele mai multe diete se concentrează asupra pietrelor și cristalelor vezicii urinare.

Cele mai frecvente tipuri de pietre vezicii urinare găsite în pisici sunt oxalatul de calciu și struvitul. Veterinarul poate identifica ce tip de pietre pe care pisica ta a bazat pe cristalele observate in urina. Sub microscop, cristalele de oxalat de calciu au o formă diferită de cristalele struvite.

Este important să știți ce tip de pietre are pisica dvs., deoarece aceasta va determina formularea corectă a dietei pentru a le adresa acestora. Rețineți că pisicile cu pietre mari sau multe pietre ar putea necesita inițial o intervenție chirurgicală pentru a le elimina.

Odată ce pietrele au dispărut, pot fi implementate modificări dietă și stil de viață pentru a preveni dezvoltarea mai multor pietre în viitor.

De asemenea, citiți: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru sănătatea tractului urinar

Unde obțineți alimentele potrivite pentru sănătatea tractului urinar?

Dieta potrivită și aportul adecvat de umiditate vă vor ajuta să vă asigurați că pisica dvs. nu va dezvolta din nou o UTI.

Hrana de pisică terapeutică pentru sănătatea urinară este disponibilă cu o rețetă, fie prin intermediul medicului veterinar, fie achiziționate online. Dacă nu sunteți mai degrabă să nu hrăniți o alimentație pe bază de rețetă, nici o hrană mică, umiditate, de înaltă umiditate, ar trebui să funcționeze bine.

Dacă pisica dvs. a consumat anterior o dietă cu plante sau epuizată de umiditate, trecerea la o dietă adecvată a speciilor ar putea fi tot ce are nevoie.

De asemenea, este posibil să utilizați alimente de pisici de casă pentru probleme urinare.

Lucrați întotdeauna cu un medic veterinar sau cu un nutriționist veterinar atunci când alimentați alimente de pisici de casă, în special unul destinat să abordeze preocupările specifice de sănătate, cum ar fi infecțiile tractului urinar și pietrele vezicii urinare.

Cum rămâne cu tratamentele?

Atunci când hrănește o dietă terapeutică pentru sănătatea urinară de pisică, este important să se abțină de la a oferi alte alimente, inclusiv pisicile tratate. Cu toate acestea, unii producători oferă tratate specifice formulate pentru sănătatea urinară. Verificați cu VET înainte de a utiliza orice tratamente pentru a vă asigura că acestea sunt compatibile cu starea pisicii dvs.

Indiferent de ceea ce vă hrăniți pisica, hidratarea este esențială.

În plus față de hrănirea unei alimente de pisici adecvate pentru sănătatea urinară, veterinarii recomandă, de asemenea, creșterea aportului de apă al pisicii dvs. Cu cât mai multă apă o băutură de pisică, cu atât mai diluat urina lui va fi, ceea ce poate împiedica dezvoltarea de cristale și infecții ale tractului urinar. Bea mai multă apă este, de asemenea, mai bună pentru sănătatea generală a pisicii dvs., în special pentru a ajuta la prevenirea bolii renale.

Cele mai multe pisici nu beau suficientă apă. Pentru a spori aportul de apă, hrăniți mâncarea pisică umedă de pisică în loc de alimente de pisică uscată și să ofere acces la apă proaspătă și rece. Fântâni de animale de companie pot atrage, de asemenea, pisicile să bea mai multă apă.

De asemenea, citiți: Cele 5 cele mai bune fântâni de apă pisică

Ce despre remediile la domiciliu pentru infecția tractului urinar la pisici?

Mulți proprietari de pisici accentuează costul căutării tratamentului veterinar atunci când pisica lor este bolnavă. S-ar putea să fiți tentați să căutați "Cat Record Urinar Infecții Home Remedii" și doriți să încercați să tratați infecția tractului urinar al pisicii dvs. acasă.

Aceasta nu este o idee bună.

Nu există remedii la domiciliu care să poată rezolva o infecție bacteriană a tractului urinar sau să abordeze un blocaj urinar grav. CAT Tractorul urinar de infectare și recuperare va fi mai ușor (și probabil mai puțin costisitor) dacă solicitați ajutor devreme.

Întrebări frecvente despre infecțiile tractului urinar de pisici

De ce pisica mea merge la cutia de gunoi la fiecare câteva minute?

Pisicile cu infecții ale tractului urinar sau alte forme de boală a tractului urinar petrec mult timp în și în afara casetei de gunoi. Ar putea să arate ca pisica ta este constipată, dar dacă te uiți îndeaproape, vei observa că nu există o mulțime de umiditate în cutie.

Excursii frecvente la caseta de gunoi indică faptul că pisica dvs. are nevoie de ușurare, dar nu poate obține totul - sau nimic. Dacă pisica dvs. continuă să încerce să pipi, dar doar un pic iese, este un semn sigur că ceva este greșit. Adu-l la medicul veterinar cât mai curând posibil.

Dacă pisica dvs. continuă să meargă la cutia de gunoi, dar nimic nu se întâmplă deloc, el sau ea poate avea de-a face cu un blocaj uretral complet. În acest caz, căutați imediat îngrijirea veterinară de urgență. Doar câteva ore de ezitare ar putea fi fatale.

Ce ar trebui să fac dacă pisica mea nu a făcut-o în 2 zile?

Du-te imediat la veterinar. Coborâți de pe computer, împachetați transportatorul, intrați în mașină și mergeți.

O pisică care nu a urinat timp de 24 de ore este în pericol de a deveni grav bolnav. De acest punct, toxinele din vezică au început să se scurgă în restul corpului. Cu 48 de ore, acele toxine au circulat pentru o lungă perioadă de timp, vezica este îngrozitoare plină, iar moartea este o posibilitate foarte reală.

De ce pisica mea se află în cutia de gunoi?

Dacă pisica ta se culcă în cutia de gunoi foarte în ultima vreme, ar putea indica stresul sau boala, dar nu este întotdeauna un semn de probleme ale tractului urinar. În plus față de minciuna în cutia de gunoi, pisicile cu UTI sau alte probleme urinare se vor strecura, linge la organele genitale, ascunde, miau în cutie și arată neliniștit.

Dacă pisica dvs. se află în cutia de gunoi și, de asemenea, prezintă aceste comportamente, există o șansă bună ca o problemă UTI sau o altă problemă a tractului urinar să vină.

Printre pisicile cu probleme ale tractului urinar, acest comportament pare să rezulte dintr-o combinație de stres și, probabil, este nevoie să rămână în cutie doar în cazul în care se schimbă ceva. Imaginați-vă că ați avut ca trebuia să urineți ore întregi, dar nu ați putea obține totul - nu ați rămâne lângă toaletă?

De ce există sânge în urina pisicii mele?

Urina sângeroasă este un semn de inflamație sau infecție. Dacă observați sânge în urina pisicii dvs., aduceți pisica dvs. medicului veterinar cât mai curând posibil.

Ce se întâmplă dacă pisica mea nu se uită, dar acționează normal?

Problemele tractului urinar vin, de obicei, cu schimbări comportamentale, dar există excepții de la această regulă. Dacă pisica ta nu poate pipi, dar continuă să mănânce, să dormi și să joace în mod normal, tu ești unul dintre cei norocoși. Ați observat problema înainte de a fi spirală în afara controlului.

Dar chiar și fără alte semne de boală, o pisică care nu este pe pipi este expusă riscului de consecințe grave ale sănătății. Adu-ți pisica la un medic veterinar cât mai curând posibil.

Sunt picioare slabe un simptom UTI CAT UTI?

Infecțiile tractului urinar și alte forme de boală a tractului urinar nu vor paraliza sau nu vor slăbi picioarele pisicilor. Cu toate acestea, unele pisici pot lua pe un mers ciudat sau pot ține corpul lor diferit datorită durerii de flutd.

Dacă boala este lăsată netratată pentru o zi sau mai mult, pisica dvs. se poate simți extrem de obosită și ar putea să nu fie capabilă să meargă în mod normal.

Cum pot ajuta pisica mea?

Aducerea pisicii dvs. într-un veterinar este cea mai fiabilă modalitate de a obține pisica dvs. deblocată și capabilă să pipi din nou. Veterinarii au instrumentele și know-how-ul de a curăța fizic blocarea și pentru a vă întoarce pisica pe calea spre recuperare.

O procedură simplă ar putea salva viața pisicii tale. Orice altceva este o pierdere periculoasă de timp.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecția tractului urinar la pisici