Tratarea mastitei la pisici

Mama pisică care alăptează pisicile ei

Mastita la pisici nu este diferită de mastită la alte animale. Este o condiție dureroasă ca niște pisici de sex feminin care nu au fost spionat poate experimenta. Dacă credeți că pisica dvs. a dezvoltat această problemă dureroasă, ar trebui să o ușurați cât mai curând posibil.

Ce este mastita?

Inflamația sânului se numește mastită și poate apărea în orice animal cu sânii, inclusiv pisicile. Inflamația provoacă roșeață, durere și umflături la sânul afectat, dar pot apărea în unul sau mai mulți sani de pisică.

Semne de mastită la pisici

Puteți identifica mastita, uitându-vă la sânii pisicii dvs. pentru a vedea dacă sunt umflate, roșii și se simt mai calde decât restul corpului său. S-ar putea să existe o descărcare de gestiune din teatru, iar sânul va fi cel mai probabil dureros pentru pisica ta dacă încerci să o atingi.

Un indicator timpuriu că pisica dvs. are mastită poate fi că pisicile pe care le alăture nu câștigă greutate așa cum ar trebui. Acest lucru poate fi datorită faptului că laptele nu este capabil să treacă prin canalul inflamat al TEAT și, prin urmare, pisoiul nu primește mâncarea are nevoie.

Cazurile severe de mastită într-o pisică vor cauza pieptul să transforme o culoare purpurie, să aibă răni sau ulcerații pe ea, iar sângele sau puroi pot ieși din teatru. Aceste pisici au adesea febră, sunt letargice, au un apetit scăzut și, în cele din urmă, începe să vadă dacă infecția a intrat în sânge.

Un medic veterinar va diagnostica mastita observând simptomele, dar poate verifica, de asemenea, numărul de celule albe din sângele dvs., uita-te la laptele sub microscop pentru bacterii sau chiar a vedea dacă există bacterii care vor crește de la o cultură a TEAT și / sau lapte.

Cauzele mastitei

În mastită, cel mai frecvent motiv pentru inflamația sânilor se datorează bacteriilor. Bacteriile intră în piept prin canalul de teatru și provoacă inflamația și umflarea care este văzută cu mastită. Pisicile care trăiesc în medii murdare, mai ales dacă sunt pisoi care alăptează, sunt predispuși la dezvoltarea mastitei. Când bacteriile sunt expuse la canalul de teatru (deschiderea la sân), acesta poate călători în sân în care provoacă mastita.

Trauma la sân poate provoca, de asemenea, mastită. Inflamația cauzată de un anumit fel de vătămare poate expune canalul de teatru la bacterii sau poate provoca pur și simplu inflamația în sân fără implicarea bacteriană. Pisicile care sunt lovite de autoturisme, care au fost în lupte sau care au suferit alte traume la zona de sân sunt cu totul în pericol pentru dezvoltarea mastitei.

Obișnuit Pisici de sex feminin care au dat naștere recent și că alăptează sunt singurele pisici care sunt afectate de mastită. Pisicii nu pot fi curați atunci când asigură și împingi și urcă pe sânii cu labele lor mici, urina și fecalele pot fi prezente de la pisoi în care pisica maternă este îngrijirea și pisicile în aer liber care au născut recent pot fi implicate într-o luptă cu un alt animal sau lovit de o mașină.

În plus față de bacterii și traume, pisicile de sex feminin care alăptează pot dezvolta mastită dacă este brusc Acumularea laptelui într-un sân. Acest lucru poate apărea din cauza Pisicile înțărcate prematur, Pierderea unui pisoi sau dacă pisoiul nu utilizează toți sânii să se asigure.

Tratament

Dacă mastita este rezultatul unei infecții bacteriene, va trebui tratată cu antibiotice. Șervețele speciale medicale pot fi recomandate de medicul veterinar și antibioticele, probioticele, medicamentele de durere și medicamentele antiinflamatorii pot fi, de asemenea, prescrise pentru a trata infecția și simptomele acesteia.

Dacă pisica dvs. are mastită, va trebui să fie văzută de un medic veterinar. Cu toate acestea, puteți păstra tatăle curat prin ștergerea ușoară cu o cârpă caldă și umedă și asigurați-vă că lenjeria pe care pisica îl minte este cât mai curată posibil.

Compresia frunzei de varză, la fel de ciudată cum sună, este, de asemenea, recomandată în mod regulat pentru a trata mastita la pisici. Acest lucru se face prin luarea unei frunze de varză, aplicând-o la Teatul Inflamed și lăsându-l acolo timp de aproximativ trei ore. Un bandaj sau un tricou mic este adesea folosit pentru a ține frunza în loc pe o pisică. Frunza de varză este apoi îndepărtată timp de încă trei ore și acest proces este repetat după cum este necesar sau recomandat.

Cum de a preveni mastita

Cel mai bun mod pe care îl puteți ajuta la prevenirea mastitei într-o pisică este păstrarea curată a lenjeriei de pat. Pisicile mamei se curăță în mod constant și pisoii lor, dar ei, de asemenea, se află în mod regulat pentru a-și îngriji pe tinerii, expunându-și quoturile la contaminarea bacteriană potențială dacă așternutul nu este curat.

De asemenea, puteți preveni mastita asigurându-vă că Pisicile sunt de îngrijire medicală din toate tipurile și nu doar câteva dintre ele și verificând în mod obișnuit tatuțele pentru producția normală de lapte prin exprimarea ușoară.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Mastită la animale miciManualul veterinar

  2. Wilson, Courtney. Mastita gangrenoasă felinăPUBMED Central (PMC), 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tratarea mastitei la pisici