Cum să ajuți un câine mai în vârstă cu artrită

Câine cu artrită

În calitate de vârstă de câini, ele devin predispuse la diferite boli și condiții. Una dintre cele mai frecvente condiții pe care experiența câinilor îmbătrâniți este artrita.1Acest lucru duce la scăderea mobilității, a mai puțină activitate, articulații rigide și dureroase și o scădere generală a activităților pe care câinele le-a plăcut în mod normal cu entuziasm.2

Artrita la câini este un termen general și este, de asemenea, cunoscut sub numele de osteoartrita (OA) sau boala articulară degenerativă (DJD). În timp ce majoritatea proprietarilor de câini au auzit de artrită, exact ceea ce este? Ce poate face un proprietar de câine pentru a ajuta un câine mai vechi cu artrită?

Ce este artrita?

Artrita este o afecțiune care implică ruperea și subțierea cartilajului în articulații, formarea spursurilor osoase, acumularea fluidului articulației (efuzia) și îngroșarea sau cicatrizarea țesutului conjunctiv. Este o boală degenerativă, progresivă și ireversibilă a articulațiilor care determină scăderea mobilității articulațiilor, precum și durerea.3

Prevalența artritei la câini variază, dar este raportată a fi de până la 80% din câinii mai mare de 8 ani în America de Nord.Prevalența, durata și factorii de risc pentru osteoartrita apendiculară într-o populație de câini din Regatul Unit sub îngrijirea veterinară primară. SCI Rep. 2018-8 (1): 5641. Publicat 2018 Apr 4. DOI: 10.1038 / s41598-018-23940-Z `>4 Resursele artritei canine și educația, îngrijirea, sugerează că artrita afectează 1 la 5 câini și este cea mai frecventă cauză a durerii cronice, ceea ce duce la eutanasia.5

Artrita poate fi cauzată de procesul normal de îmbătrânire din anii de uzură normală pe articulații. Acest lucru este deosebit de obișnuit în rasele mari, câinii sportivi și câinii obezi. Artrita poate apărea, de asemenea, din traume sau răniri ale articulațiilor, forța excesivă, uzura sau ruperea articulațiilor, alinierea articulară slabă și condițiile ortopedice congenitale.Factori de risc pentru osteoartrita canină și artropul ei predispozitive: o revizuire sistematică. Front Vet Sci. 2020-7: 220. Publicat 2020 Apr 28. DOI: 10.3389 / FVETS.2020.00220 `>6 Artrita poate fi văzută în toate vârstele, rasele și sexe de câini, dar este cel mai frecvent observat în îmbătrânirea câinilor de rasă mare.7 Două condiții comune care predispun câinii la artrită sunt cojii și displazia de șold.Factori de risc pentru osteoartrita canină și artropul ei predispozitive: o revizuire sistematică. Front Vet Sci. 2020-7: 220. Publicat 2020 Apr 28. DOI: 10.3389 / FVETS.2020.00220 `>8

Cum să ajuți un câine mai în vârstă cu artrită

Câine mai în vârstă se relaxează pe patul de câine

1. Cunoașteți semnele de artrită

Semnele și simptomele clinice ale artritei pot varia în funcție de stadiul bolii articulației.9 În mod obișnuit, veți vedea semne cum ar fi:

  • LAMENESS sau LIMING - Aceasta indică durerea într-un limbaj sau în articulație.
  • Pierderea musculară sau atrofia - aceasta indică o utilizare scăzută a piciorului.
  • Umflarea articulațiilor - datorită acumulării fluidului articular, cunoscută sub numele de efuzie.
  • Scăderea mobilității - poate fi văzută ca o activitate mai mică decât cea normală, mersul în loc de a alerga și încetini.
  • Dificultatea de a se ridica sau de a pune jos - câinii poate fi lentă să se ridice de la așezarea, încet să se așeze, rigidă și dureroasă după ce se ridică sau au dificultăți în a se ridica pe cont propriu.

2. Vedeți medicul veterinar

Dacă sunteți îngrijorat că câinele dvs. prezintă semne de durere sau disconfort și artrită suspectă, este important să vă luați câinele pentru a vă vedea medicul veterinar. Veterinarul dvs. va efectua o examinare fizică și ortopedică și va executa teste, cum ar fi radiografiile (raze X) pentru a confirma un diagnostic de artrită.10 Există multe opțiuni de tratament pentru artrită la câini, dar medicul veterinar este esențial în furnizarea de planuri de tratament și de gestionare. El sau ea va face recomandări bazate pe ceea ce este cel mai potrivit pentru câinele dvs.

3. Furnizați gestionarea durerii

Managementul durerii este o parte extrem de importantă de a ajuta un câine cu artrită.11Este important să oferiți gestionarea durerii sub îndrumarea medicului veterinar. Nu oferiți câinelui dvs. asupra medicamentelor sau medicamentelor contra durerii pentru oameni, cu excepția cazului în care medicul veterinar le prescrie. Acestea pot fi dăunătoare și chiar toxice pentru câinele dvs.12 Un medic veterinar va alege adesea o abordare multi-modală a managementului durerii câinelui. Aceasta înseamnă că vor fi utilizate mai multe tactici diferite.

  • Injecții adecvate - adecvat este un glicozaminoglican polisulfat care ajută la controlul pierderii cartilajului, lubrifiați și reducerea inflamației în îmbinări.13
  • NSAIDS - medicamente antiinflamatoare nesteroidiene ameliorează durerea și inflamația. Este important să rețineți că dați aceste medicamente sub conducerea medicului veterinar, deoarece efectele secundare pot include probleme de rinichi, ficat sau gastro-intestinale, cum ar fi vărsături, diaree, ulcer sau inappetență.14 Unele exemple includ:
  • Carprofen (RIMADYL)
  • Meloxicam (metatacam)
  • Deracoxib (deramaxx)
  • Firocoxib (previcox)
  • Grapiprant (galliprant)
  • Medicamente de durere - alte tipuri de medicamente pentru durere pe care medicul veterinar le poate prescrie includ:
  • Gabapentin
  • Tramadol
  • Opiods
  • Terapia cu celule stem - Terapia cu celule stem este un tip de medicament regenerativ pentru a permite corpului să se repare și să se vindece.15
  • Interventie chirurgicala - În unele cazuri, poate fi recomandată o intervenție chirurgicală pentru a ajuta la vindecarea și reparația articulației.
  • 4. Furnizați suplimente

    Suplimentele comune ajută la susținerea și protejarea cartilajului și ajutorul pentru încetinirea procesului de artrită.16 Acestea pot include ingrediente cum ar fi:

    • Clorhidrat de glucozamină - un bloc de construcție al cartilajului și ajută celulele cartilajului să crească.
    • Chondroitin sulfat - ajută la blocarea enzimelor care distrug cartilajul.
    • Ulei de pește - oferă acizi grași omega-3 importanți care diminuează inflamația.
    • Boswellia Serrata - un extrac de copac cu efecte asemănătoare AINS.
    • Avocado Soybean nesaponificați (ASUS) - protejează cartilajul.

    5. Faceți schimbări de mediu și stil de viață

    Deoarece un câine cu artrită va avea dificultăți în a ajunge în jurul valorii de, în sus și în jos, să ofere asistență în jurul casei.

    • Paturi de câine ortopedice - un pat confortabil pentru a pune pe asta va sprijini și proteja articulațiile va face pentru un pui de somn sau o noapte mare de somn.
    • Câinele de câine - Utilizați rampe de câine pentru a vă ajuta câinele pe canapea, patul, în vehicul, și chiar în sus și în jos scări mici pentru a ieși afară.
    • Suprafețe anti-alunecare - Furnizați suprafețe anti-alunecare, în special în zonele în care câinele dvs. petrece cel mai mult timp. Podelele dure sunt alunecoase și grele pentru ca câinele să se ridice și să se simtă constant când merg pe jos. Utilizați covoare, covoare anti-alunecare, covoare de podea sau plăci de gimnastică sau covorașe de yoga pentru o aderență mai bună.
    • Blochează scările - Restricționați accesul în jurul scărilor. Nu doriți ca câinele să cadă pe scări sau să aibă probleme cu ei. Asigurați-vă că atunci când folosesc scări, vă ajutați să vă sprijiniți și să le stabiliți.
    • Alimentele cu alimente și apa - Dacă câinele dvs. are artrită sau durere în gât sau umeri, un castron ridicat poate ajuta la facilitarea acestor articulații. Așezați bolurile pe un scaun de pas, platformă de casă sau găsiți un set ridicat.
    • Îndepărtați unghiile câinelui - tăierea regulată a unghiilor sau drenajul este important pentru a menține unghiile scurte și pentru a ajuta la mobilitate.
    • Ia Grippy - Utilizare degetele de la picioare și suportul de frecare pentru padure pentru a ajuta câinele dvs. să obțină o aderență mai bună pe suprafețele dure.
    • Alte dispozitive de asistență - hamuri cum ar fi Ajutați hamul sau Plumb de ghimbir sunt minunate pentru a oferi suport suplimentar și pentru a ajuta la o anumită greutate articulații dureroase.

    6. Terapii alternative

    Există multe terapii alternative fantastice care devin acum disponibile mai ușor pentru animalele de companie. Adresați-vă medicului veterinar dacă oferă aceste servicii integrative sau cunoașterea unui veterinar care face.

    • Acupunctura - acupunctura este un tratament în care acele speciale sunt introduse la anumite puncte ale corpului pentru a stimula ameliorarea durerii și vindecarea durerii.17
    • Terapie laser rece - terapia cu laser rece este o modalitate neinvazivă de a încuraja vindecarea, să ofere ameliorarea durerii și să scadă inflamația.18
    • Masaj - care nu-i place un masaj bun atunci când articulațiile lor sunt dureroase?
    • Hidroterapie - această metodă de exercițiu și terapie implică o piscină sau o banda de alergare subacvatică pentru a încuraja mobilitatea articulațiilor, a pierderii în greutate și a exercițiilor în timp ce luăm greutatea în afara articulațiilor dureroase.19

    7. Exercițiul regulat controlat

    Câinii cu artrită sunt de obicei mai puțin activi. Un câine mai puțin activ este predispus la rigiditate, durere și creștere în greutate. Ajutați câinele să rămână activă prin furnizarea de terapie fizică, o gamă de exerciții de mișcare, exerciții controlate, exerciții asistate și hidroterapie. Asigurați-vă că evitați căldura și nu împingeți un câine care este în durere.

    8. Dietă

    Dieta este o parte foarte importantă a gestionării îngrijirii unui câine artritic. Obezitatea este o preocupare uriașă la câini în general și o preocupare mai mare dacă câinele are artrită.20 Greutatea excesivă este extrem de greu pe articulațiile deja dureroase. Încercați să vă păstrați câinele la o greutate corporală slabă.

    • Dieta de pierdere în greutate - Utilizați o dietă de pierdere în greutate sau dietă de gestionare a greutății pentru câinii predispuși la obezitate. Asigurați-vă că este un aliment complet și echilibrat.
    • Limitați caloriile - în plus față de o dietă de scădere în greutate, limita de tratamente și resturi de masă, deoarece acestea pot fi ușor de pus pe lire sterline.
    • Unele diete sunt formulate în mod specific cu gestionarea sănătății și a greutății comune, cum ar fi:

    Sperăm că aceste sugestii vă vor ajuta să vă ajutați câinele mai în vârstă cu artrită. Amintiți-vă să lucrați îndeaproape cu medicul veterinar pentru a găsi o abordare multi-modală pentru a gestiona artrita.

    1. Regele Md. Etiopatogeneza displaziei de șold canin, prevalența și genetica. VET CLIN CLIN AM MICAL MICAL. 2017-47 (4): 753-767. DOI: 10.1016 / J.CVSM.2017.03.001
    2. Colegiul American de Chirurgi Veterinari. Osteoartrita la câini. ACV-uri.Org. Accesat la 3 martie 2021.
    3. Felson DT, Lawrence RC, Dieppe Pa și colab. Osteoartrita: Noi perspective. Partea 1: Boala și factorii de risc. Ann Intern Med. 2000-133 (8): 635-646. DOI: 10.7326 / 0003-4819-133-8-200010170-00016
    4. Anderson KL, DG O`Neill, Brodbelt DC și colab. Prevalența, durata și factorii de risc pentru osteoartrita apendiculară într-o populație de câini din Regatul Unit sub îngrijirea veterinară primară. SCI Rep. 2018-8 (1): 5641. Publicat 2018 Apr 4. DOI: 10.1038 / s41598-018-23940-Z
    5. Resurse de artrită canină și educație. Caninertrita.Org. Accesat la 3 martie 2021.
    6. Anderson KL, Zulch H, O`Neill DG, Meeson RL, Collins Lm. Factori de risc pentru osteoartrita canină și artropul ei predispozitive: o revizuire sistematică. Front Vet Sci. 2020-7: 220. Publicat 2020 Apr 28. DOI: 10.3389 / FVETS.2020.00220
    7. Smith GK, Mayhew Pd, Kapatkin ca, McKelvie PJ, Shofer FS, Gregor TP. Evaluarea factorilor de risc pentru boala articulară degenerativă asociată cu displazia de șold în câinii de ciobanesc germani, Retrieverii de Aur, Retrieverii Labrador și Rottweilers. J am Vet Med Assoc. 2001-219 (12): 1719-1724. DOI: 10.2460 / Java.2001.219.1719
    8. Anderson KL, Zulch H, O`Neill DG, Meeson RL, Collins Lm. Factori de risc pentru osteoartrita canină și artropul ei predispozitive: o revizuire sistematică. Front Vet Sci. 2020-7: 220. Publicat 2020 Apr 28. DOI: 10.3389 / FVETS.2020.00220
    9. Harari J. Artrita degenerativă la câini și pisici. Merkvetmanual.COM. Actualizat în noiembrie 2020. Accesat la 3 martie 2021.
    10. Colegiul American de Chirurgi Veterinari. Osteoartrita la câini. ACV-uri.Org. Accesat la 3 martie 2021.
    11. Burns K. Înainte de osteoartrita în animale de companie. Avma.Org. Publicat 9 decembrie 2020. Accesat la 3 martie 2021.
    12. Mueller B. Păstrați medicamentele departe de animale de companie. Vetmed.Illinois.edu. Publicat 4 martie 2019. Accesat la 3 martie 2021.
    13. Despre caracterul adecvat. Caracter adecvat.COM. Accesat la 3 martie 2021.
    14. Brundell K. Osteroartrita canină: Îmbunătățirea calității vieții. Theveterinluurur.COM. Publicat 1 octombrie 2011. Accesat la 3 martie 2021.
    15. Durzi T, Ward E. Terapia cu celule stem. Vcampitales.COM. Accesat la 3 martie 2021.
    16. Wooten S. Suplimente comune pentru câini: utilitatea VS. Hype. DVM360.COM. Publicat 16 iunie 2017. Accesat la 3 martie 2021.
    17. Silva Neof, Luna SP, Joaquim JGF, Coutinho HD, Posebra FS. Efectul acupuncturii asupra durerii și calității vieții în cazul bolilor neurologice și musculo-scheletice canine. Poate VET J. 2017-58 (9): 941-951.
    18. Huntingford J. Terapia cu laser pentru tratamentul bolii articulare la câini și pisici. Ziua de aziVesterinarinaryPractice.COM. Accesat la 3 martie 2021.
    19. Nganvongpanit K, Tanvisut S, Yano T, Kongtawelert P. Efectul înotului pe parametrii funcționali clinici și pe biomarkerii serici la câinii sănătoși și osteoartritici. ISRN VET SCI. 2014-2014: 459809. Publicat 2014 Jan 9. DOI: 10.1155/2014/459809
    20. Burns K. Osteoartrita: Obținerea pacienților care se deplasează prin nutriție. AstăzvesterinarluRurur.COM. Accesat la 3 martie 2021.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum să ajuți un câine mai în vârstă cu artrită