Marijuana toxicitate la pisici

Plant de marijuana

Mulți proprietari de animale de companie vor să știe dacă pisica lor va experimenta orice probleme atunci când inhalați fumul de oală de mâna a doua, consumând marijuana Brownies sau mestecând frunzele plantei. În timp ce mai mulți proprietari de pisici au crezut că marijuana este doar o altă formă de catnip, este adevărat că există o diferență drastică.

Catnip și marijuana

Catnip este o plantă care vine din familia de mentă. Polbul perene are frunze pline, flori albe, purpuriu, și un miros picent care face ca pisicile să fie nebunești atunci când miroseau și somn când sunt mâncate. Marijuana, pe de altă parte, provine dintr-o plantă numită Cannabis sativa. Substanța chimică din canabis care produce stările de conștiință modificate se bucură se numește delta-9 tetrahidrocanabinol sau THC.

Marijuana este uneori prescrisă pentru ameliorarea durerii și a greaței datorită chimioterapiei la pacienții cu cancer și pentru anumite condiții la pacienții cu SIDA. Cu toate acestea, este încă discutabil dacă există ceva benefic în planta pentru prietenii felini. De fapt, este puternic sugerat că pisicile nu se apropie de nici un fum din utilizarea de marijuana sau orice alt fum din țigări, trabucuri sau țevi.

Cum pisicile sunt expuse la marijuana

Cele mai comune căi pisicile sunt expuse la marijuana este prin inhalarea fumului sau ingerarea marijuanei uscate. Deși persoanele care au experimentat cu fumat catnip devin fericite și relaxate, pisicile nu ar trebui să fie forțate să "fumeze" orice substanță.

Din cauza efectelor cumulative de inhalare a oricărui tip de fum, este inadmisabil să fumezi marijuana oriunde în apropierea unei pisici, în special cu una cu astm sau alte boli pulmonare. Este important să fii constient de acest lucru, deoarece oamenii sunt capabili să ia decizii educate în jurul subiectelor, în timp ce pisicile nu sunt.

În unele cazuri, pisicile pot nibra frunzele și / sau mugurii din planta de marijuana în creștere. Oamenii își pot hrăni, de asemenea, cookie-urile lor de pisici sau brânzeturi făcute cu marijuana. Aceasta este o dublă halbă de rănire a pisicii, deoarece brânzeturile și / sau cookie-urile pot conține, de asemenea, ciocolată, care este toxică pentru pisici pe cont propriu.

Simptome

Potrivit societății americane pentru prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA), pisica dvs. poate prezenta somnolență extremă sau excitație, hipersalivare, elevi dilatați sau tensiune arterială scăzută. De asemenea, pot exista cazuri de temperatură scăzută a corpului sau chiar deces (deși este rară). Simptome suplimentare observate cele mai frecvent includ:

  • Necoordonarea, căderea peste
  • Depresie, uneori alternând cu agitație sau anxietate
  • Vărsături
  • Bradicardia (ritm cardiac lent)
  • Convulsii, uneori comă

Dacă pisica dvs. demonstrează oricare dintre simptomele de mai sus, ar trebui să o duceți la medicul veterinar cât mai curând posibil.

Avertizare

  • Dacă aveți motive să credeți că pisica voastră a fost expusă la fumul de marijuana sau a ingerat marijuana în orice formă, este important să menționăm acest lucru către VET. Tratamentul rapid poate ameliora cele mai severe simptome și chiar salvează viața pisicii tale.

Marijuana medicală pentru condiții dureroase

Asociația Medicală Veterinară Americană (AVMA) publică mai multe articole despre tratamente marijuana și programe de monitorizare a drogurilor pentru animale. În 2017, membrii Avma House de delegați a cerut asociației să dezvolte politici și îndrumări în jurul tratamentelor de la Marijuana la Forumul Informațional Veterinar. Una dintre subiectele discutate a inclus creșterea cazurilor de toxicitate. Delegați precum Dr. Dick Sullivan a încurajat mai multe cercetări să fie efectuate și pentru Asociația Națională de a scrie sau petiția FDA pentru a aborda problemele de marijuana clienților.

Un articol publicat în iunie 2013 a abordat marijuana veterinară și proprietarii de animale de companie care doresc să legalizeze marijuana pentru simptome dureroase ale bolii. Articolul a citat o femeie care deținea un câine de la Labrador-Retriever de 12 ani, care avea o tumoare a splinei metastazate la ficat și plămâni. Din păcate, câinele i sa dat două luni pentru a trăi, iar tramadolul dat pentru durere nu făcea treaba. Desigur, câinele sărac a fost evident în durere și complet inactiv.

Deoarece California legalizată marijuana pentru oameni, proprietarul câinelui a fost capabil să cumpere o tinctură de glicerină de marijuana, care este vândută ca medicină de companie în dispensarele de marijuane licențiate în întreaga Los Angeles. Îmbunătățirea câinelui în activitate și relaxarea durerii a fost de așa natură încât proprietarul de animale de companie a recomandat medicamentul la alți proprietari de câini.

Alternative

În aceleași circumstanțe, este de înțeles că mulți proprietari de animale de companie nu ar ezita să dea marijuana medicală pentru pisicile lor, dacă erau disponibile în statul lor. Astfel, trebuie să existe mai multe cercetări și medicamente disponibile pentru pisici care suferă de durere.

Până când este legal pentru veterinarii să prescrie cannabisul animalelor de companie, ei nu vor avea autoritatea de a prescrie medicamentul. Overconsumarea THC poate crea, de asemenea, riscuri grave de sănătate în pisici. Cu toate acestea, tratamentele pe bază de cânepă sunt ridicate în Cannabidiol (CBD) pot ajuta. Cu mai multe cercetări, este posibil ca exista o dozare care poate ajuta pisicile cu conditiile cum ar fi Boala intestinală inflamatorie (IBD), pancreatită, artrită, astm și cancer.

Există vitamine și uleiuri hemprx care pot acționa ca un medicament sau supliment pentru pisica ta. În plus, există veterinari holistice și integratori care pot lucra cu dvs. pentru a găsi produsul potrivit pentru pisica dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Janeczek, Agnieszka și colab. Marijuana intoxicație într-o pisicăACTA Veterinaria Scandinavica, vol 60, nu. 1, 2018. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s13028-018-0398-0

  2. Delegații abordează problemele în timp util în medicina veterinarăAsociația medicală veterinară americană

  3. "Marijuana veterinară?"Asociația medicală veterinară americană, 2020

  4. Deabold, Kelly a. și colab. Farmacocinetica cu o singură doză și evaluarea preliminară a siguranței cu utilizarea de cânepă bogată în CBD nutraceutică la câinii și pisicile sănătoaseAnimale, vol 9, nu. 10, 2019, p. 832. MDPI AG, DOI: 10.3390 / ANI9100832

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Marijuana toxicitate la pisici