Ce înseamnă cu adevărat cuvântul "aviară?

S-ar putea să fi auzit cuvântul "aviar" mult mai mult decât ați obișnuit. A fost folosit pentru prima dată în 1870 și vine de la termenul latin "Avis", Ceea ce înseamnă pasăre. Este, de asemenea, rădăcina unui alt cuvânt popular: aviație. S-ar putea să fi auzit despre gripa aviara, care este o boală de păsări. Cuvântul este folosit pentru toate lucrurile legate de păsări. De fapt, avicultura este termenul pentru îngrijirea păsărilor. Pentru mai multe fapte despre cuvânt, citiți mai departe.

Avian în lumea taxonomiei

Desigur, păsările au fost în jur de mult mai mult decât cuvântul avian. Cuvântul aviar are mai mult o funcție în lumea taxonomiei. Acum că știți ce înseamnă aviara, poate doriți să știți ce înseamnă taxonomie.

Definiția taxonomiei

Taxonomie, De asemenea, cunoscut sub numele de "nomenclatura binomială", este o modalitate fantezistă de a descrie metoda științifică de clasificare a păsărilor în grupuri sau familii și de a-și sorta relația între ei. Păsările sunt clasificate în mod taxonomic aparținând clasa de vertebrate care sunt păsări. O pasăre este ușor de definită pentru că are pene și este singurul animal cu pene.

O scurtă istorie a taxonomiei

Știința clasificării animalelor a început de un suedez cu numele lui Carolus Linnaeus, care era interesat de înțelegere și de a rezolva cum plantele și animalele aliniate în natură. Scopul său a fost acela de a veni cu o etichetă latină formală pentru fiecare organism care a avut o similitudine sau o diferență care ar putea fi confirmată cu ochiul liber. Care a eliminat mineralele și rocile, care au trecut prin transformări care nu sunt ușor de văzut.

Linnaeus sa stabilit pe un sistem de numire latin din două cuvinte, care a fost denumit "numele latin."Astăzi, se numește" numele științific."

Taxonomia șapte categorii

Știința taxonomiei a progresat în șapte categorii pentru a defini mai restrâns organismul. Categoriile includ:

  • Împărăție
  • Phylum
  • Clasă
  • Ordin
  • Familie
  • Gen
  • Specii

Dezbaterea pargosului gri african

Fiecare organism începe să aparțină unei împărății masive de organisme și apoi coboară de acolo în grupuri mai mici. Taxonomiștii au creat sub-specii, ceea ce a provocat o dezbatere de-a lungul anilor. În lumea păsărilor, un bun exemplu al dezbaterii sub-specii este Parrot gri african.

Numele științific pentru acest lucru Pasăre uimitoare este PSITTACUS ERITHACUS ERITHACUS. Ultima repetare se datorează faptului că taxonomiștii cred că Parrot Timneh, Psittacus Erihacus Timneh aparține aceleiași specii. Dar ei cred că este o sub-specii derivată din original PSITTACUS ERITHACUS specii. Taxonomiștii încă discută despre această denumire. Încă nu există un răspuns definitiv asupra faptului dacă TIMNEH este un subspecii sau merită propria clasificare ca specie.

În lumea aviară, iubitorii de păsări și taxonomiști continuă să aștepte să audă cuvântul final.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce înseamnă cu adevărat cuvântul "aviară?