Cum să tăiați unghiile păsărilor

Papagal colorat macaw pe fundal neutru

Trimirea sau tăierea unui unghi de păsări este un loc de muncă necesar pentru un proprietar de păsări. Dacă ați fost vreodată zgâriat de o gheare de păsări, știi cât de ascuțită și dureroasă pot fi! Există, totuși, multe altele Motive pentru tăierea unghiilor păsării decât pentru confortul propriu personal. O decupare rapidă a unghiilor și apoi poate ajuta la prevenirea problemelor piciorului cu pasărea dvs., protejați-vă mobilierul și obiectele de valoare, și să vă confruntați cu un pic de timp de manipulare suplimentar nu doare niciodată!
Pentru a tăia unghiile păsărilor dvs. fără a provoca vătămări la animalul sau dvs., este important să păstrați aceste sfaturi utile în minte:

  • Au o pulbere stipică gata.Este ușor să tăiați prea mult din cuiul păsărilor dvs. și să tăiați în rapidă, indiferent cât de atent sunteți. Deoarece pierderea de sânge este extrem de periculoasă pentru păsări, au întotdeauna o pulbere stiptică ca kwik opriți la îndemână ori de câte ori vă îngrijiți pasărea.
  • Înfășurați-vă pasărea într-un prosop. Chiar și cele mai dulci și mai multe păsări pot obține un pic speriat la timpul de tăiere a unghiilor. Acoperiți pasărea cu un prosop atunci când tăiați unghiile pentru a reduce anxietatea animalelor de companie, precum și pentru a vă oferi o bună aderență solidă pe pasăre.
  • Îndepărtați numai vârful cuiului păsării. Când tăiați ghearele de păsări, tăiați doar vârful ascuțit ascuțit pentru a evita tăierea în căldură și provocarea durerii pentru animalul dvs. de companie.
  • Lucrați repede, dar cu atenție. N-am cunoscut niciodată o pasăre care îi plăcea ornamente de unghii, iar majoritatea proprietarilor nu. Pentru a reduce stresul pentru dvs. și animalul dvs. de companie, lucrați rapid pentru a tăia unghiile și apoi eliberați animalul de companie. Fiind turnate și fixate pentru perioade relativ scurte, pot fi terifiante și epuizante pentru o pasăre, așa că asigurați-vă că sunteți în măsură să clipi cu unghiile rapid și cu precizie.

Nu uitați să vorbiți încet la pasărea dvs. și să-l liniștiți pe măsură ce lucrați. Pasărea ta va fi probabil înspăimântată și dezorientată și va auzi vocea ta o poate ajuta la calm.

Ținând cont de aceste sfaturi, puteți ajuta la tăierea unghiilor o experiență mult mai ușoară pentru dvs. și prietenul tău cu pene. Cu timpul și efortul, pasărea dvs. ar trebui să crească pentru a tolera mai bine tăierea unghiilor și pentru a fi obișnuită cu ea ca o rutină Procedura de îngrijire.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea adecvată a păsărilor. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  2. Îngrijirea aviară. Sf. Francis animal spital, 2020

  3. Îngrijirea și îngrijirea de rutină a păsărilor de companie - Proprietarii de păsări. Manualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tăiați unghiile păsărilor