Mynah bird: profilul speciilor de păsări

Dacă doriți o pasăre inteligentă, pentru a vă împărtăși casa, atunci pasărea tropicală Mynah este animalul pentru tine. Caracteristicile sale izbitoare și personalitatea prietenoasă fac această pasăre un favorit printre entuziaștii de păsări care consideră Mynah una dintre cele mai bune mimici aviare ale discursului uman, al doilea numai la Parrot gri.

Prezentare speciala

Nume comune: Mynah Bird, Myna Bird, Mina Bird, Bird Birl, Mynah comun, Hill Mynah, Indian Mynah

Nume stiintific: Acridotheres Tristis (comun Mynah), Gracula religiosa (Hill Mynah)

Dimensiunea adulților: 12 până la 18 inci lungime

Speranța de viață: 12 până la 25 de ani

Origine și istorie

Păsările Mynah provin din familia de păsări STURNIDAE sau STARLING. A softbill Specii, această pasăre este nativă din Africa, India, Asia de Sud-Est și Indonezia. A fost introdus pe scară largă și acum trăiește în cea mai mare parte a lumii în sălbăticie. În Grecia antică, pasărea Mynah era un animal de companie aristocractic.

Cuvântul "Mynah" vine din cuvântul hindus Maina, și cuvântul sanscrit Madana, ceea ce înseamnă "încântător și distractiv."În literatura indiană, pasărea are mai multe nume, inclusiv Kalahapriya (unul care este îndrăgostit de argumente), Chitanetra (ochi pitorești), Peetanetra (unul cu ochi galbeni) și peetapad (unul cu picioare galbene).

Cele două tipuri principale de păsări Mynah au fost păstrate ca animale de companie sunt dealul Mynah și Mynahul comun. Hill Mynah este soiul Majoritatea proprietarilor de animale occidentale ajung ca un animal de companie și este cel care poate "vorbi" ca un om. Mynahul comun este cel mai adesea considerat un dăunător și este una dintre cele mai invazive specii de păsări din lume. A fost introdus în habitate non-native pentru a ajuta la reducerea insectelor. Pasărea a fost un succes ca un ucigaș de bug, dar Mynahul comun al teritorială a deplasat frecvent păsări native și a despărțit alimentarea cu alimentele.

O a treia varietate, Bali Mynah, este o specie rară, pe cale de dispariție. Mai puțin de 100 de Bali Mynahs există în sălbăticie.

Temperament

Păsările Mynah sunt pline de viață, păsări sociale și au personalități minunate de ieșire. Este prietenos, inteligent și se adaptează bine pentru a trăi în cuști, ceea ce îl face un animal excelent care va fi ras în captivitate. Bebelușii ridicați de mână sunt complet socializați cu oamenii și adesea fac animale de companie mai bune. Ca păsări tinere, ele sunt mai ușor de îmbogățit și să treacă să vorbească. Ei se bucură de interacțiunea umană, dar nu se bucură de trucuri de cuddling sau de învățare.

Păsările mai tinere se adaptează ușor în medii și situații noi. Expuneți-vă noua pasăre devreme la diferite persoane, inclusiv ambele sexe, diferite grupe de vârstă și situații noi, cum ar fi excursii auto, vizite la veterinar și văd camere diferite ale casei. O pasăre Mynah, de obicei, obligați-o cea mai apropiată de persoana care o dă cea mai mare atenție, formarea de vorbire, precum și hrănirea și curăță cușca.

Mynahs poate ataca păsări mai mici. Dacă păstrați mai mult de un soi de păsări, este mai bine să le păstrați separat de păsările Mynah.

Vorbire și vocalizări

Dacă primiți o pasăre Mynah ca un animal de companie, fiți pregătiți pentru a face mai mult decât repetați lucrurile pe care le spui. Aceste păsări au un repertoriu de vocalizare larg și variat care include fluier, scrângerii și alte zgomote care sunt ciudate umane.

Hill și Mynahii obișnuiți sunt renumiți pentru capacitatea lor de a imita vocea umană. Ei pot învăța până la 100 de cuvinte. Cheia pentru a vă învăța pasărea pentru a vorbi este repetarea și răbdarea. Alegeți cuvântul sau fraza pe care doriți să o învățați și să spuneți în mod clar cuvântul, repetându-l din nou.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Mynah Păsări Culorile și marcajele

Hill Mynah are un corp negru, o factură portocalie-roșcat și picioare și picioare galbene. Vărul său, Mynahul comun, are un corp maro închis, cu un cap negru și gât și un cioc și picioare galbene. Baliul rar și pe cale de dispariție are un corp alb și sfaturi negre pe aripi și coadă și are albastru în jurul ochilor și o factură galbenă. Ambele sexe sunt monomorfe, ceea ce înseamnă că arată la fel. Altele decât testarea genetică sau văzând care pasăre pune ouăle, nu există o modalitate reală de încredere de a le spune.

Îngrijirea păsărilor Mynah

Păsările Mynah sunt foarte active și se bucură de a se înrăutăți din jur de la Perch la Perch. Acestea necesită o cușcă mare - dimensiunea minimă a cuștii pentru o pasăre Mynah ar trebui să fie de 4 metri lățime, la 2 metri înălțime și aproximativ 2 metri adâncime. Cageul ar trebui să aibă mai multe culegeri setate la înălțimi variabile și de diferite lățimi, diametre și texturi diferite. Tipurile variabile de biciclete permit exercițiul pentru picioare. Pestele naturale sunt cele mai bune de utilizat.

Oferiți o cutie de cuib pentru ca pasărea să doarmă. Țineți cușca departe de brize și acoperiți cușca noaptea pentru a preveni proiectele. De asemenea, nu puneți cușca în apropierea bucătăriei, deoarece Mynahs sunt sensibile la fum și mirosuri puternice.

Păsările Mynah le place să ia băi, oferind un castron sau un fel de mâncare suficient de mare pentru ca ei să se spargă în jurul în câteva centimetri de apă caldă. Băile ajută păsările să-și mențină penajul prin îndepărtarea prafului, peneului, peneurilor libere și acarienii de păsări, oferind, de asemenea, umiditate. Aerul condiționat și sistemele de încălzire în case pot usca o piele de păsări. De asemenea, puteți să vă înfuriați Mynah cu o sticlă de pulverizare. Nu puneți pasărea în duș - Sprayul de la capul de duș poate fi prea puternic.

8 păsări care vor vorbi despre ureche

Probleme comune de sănătate

Mynahs au o predispoziție pentru a dezvolta anumite probleme hepatice și boală de hemocromatoză sau de depozitare a fierului. În păsările Mynah, hemochromatoza pare legată de aportul de fier alimentar ridicat. Gestionați cu atenție cantitatea de fier pe care o furnizați în dietă.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, dieta lui Mynah este în principal fructe. Între timp, Mynahul comun este omnivor, mănâncă fructe, nectar și insecte.

În captivitate, hrăniți-vă Mynah Bird Pet un amestec de pelete de softbill care are 18% proteine, 8% grăsime și un fier foarte mic pentru a contracara o boală cauzată de malabsorbția fierului. Peletele ar trebui să fie de aproximativ 50% din dieta lor.

Puteți oferi banane coapte, mese, date, struguri, piersici, mango, papaya, portocaliu, ananas, pere, prune și pepene verde. Evitați prea multe banane, deoarece conțin o mulțime de zahăr. Nu alimentați fructele uscate care sunt ridicate în fier, cum ar fi stafidele. Scoateți semințele în fructe - pot fi toxice. De asemenea, evitați să dați legume verzi care sunt bogate în fier, cum ar fi mazărea, fasole verde, cartofi dulci și broccoli. Asigurați-vă că legumele și fructele sunt tăiate în bucăți de mușcătură - Mynahs nu-și mestecă mâncarea.

Puteți să vă completați dieta cu viermii de masă, greieri sau viermi de ceară. În cazul în care reproduceți mynahii, viermii de masă trebuie să facă cel puțin 5% din dieta perechii de reproducere și ar trebui să fie disponibile pentru mama să hrănească păsările pentru copii.

Ca regulă de bază, începeți prin oferirea păsărilor dvs. 1/4 ceașcă de pelete și 1/4 ceașcă de fructe și legume zilnic. Creșteți suma după cum este necesar. Scoateți alimentele nefolosite pentru a preveni deteriorarea.

MyNahs ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă potabilă proaspătă sau apă filtrată este preferată.

Aflați cele 10 alimente comune care vă pot otrăvi pasărea

Exercițiu

Păsările Mynah au nevoie de exerciții fizice și ar trebui să fie lăsate din cușcă zilnic timp de cel puțin o oră. Înainte de a lăsa pasărea din cușcă, asigurați-vă că ați închis toate ferestrele și ușile, opriți ventilatoarele de tavan și îndepărtați alte animale interioare.

Păsările Mynah se bucură de joc cu jucării, cum ar fi oglinzile, clopotele, capacele de sticlă și alte obiecte mici. Jucăriile le vor păstra angajate. Evitați jucăriile de frânghie deoarece pot fi prinse în limba sau în toenailurile păsărilor.

PROS
  • Social și prietenos

  • Inteligent și poate vorbi până la 100 de cuvinte

Contra
  • Poate fi tare, deci nu este potrivit pentru apartamente (în principal în zori și amurg)

  • Nu-i place trucuri cuddling sau de învățare

Unde să adoptați sau să cumpărați o pasăre Mynah

Hill Mynahs sunt atât de populare ca animalele de companie pe care cererea pentru păsări depășesc cu mult capacitatea lor de a reproduce în captivitate. Nu este posibil să găsiți o pasăre Mynah în magazinul mediu de animale de companie. Majoritatea oamenilor cumpără PET Mynahs de la crescători. Păsările vinde de la 500 până la 1.500 $. Salvați, organizații de adopție și crescători unde puteți găsi păsările Mynah includ:

Semnele de a căuta într-o pasăre sănătoasă includ ochiuri clare, luminoase - pene curate, netede - un bun apetit - și o dispoziție curioasă și activă. Distrează-te de păsările care au descărcare din nas sau gură, pene puftate pentru perioade prelungite sau păsări care stau pe fundul cuștii. După achiziționarea noii dvs. păsări, ați examinat de către medicul veterinar.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de păsări mici.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mynah bird: profilul speciilor de păsări