Victoria încoronat porumbel: profilul speciilor de păsări

Aproape de un frumos porumbel de la Victoria încoronat (Goura Cristata)

Izbitor de frumos și inteligent, porumbelul încoronat Victoria este o pasăre fascinantă la pământ pentru a viziona. Este obișnuit să vedem la un grădină zoologică sau aviar. Deși aceasta este o pasăre blândă, nu este a Bird pentru novici. Chiar și crescătorii de porumbei și proprietarii de păsări cu experiență trebuie să se asigure că au spațiul și timpul dedicat de aceste creaturi maiestuoase.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Victoria a încoronat porumbelul

Nume stiintific: Goura Victoria

Dimensiunea adulților: 28 până la 30 de centimetri de la cap până la coada - aproape la fel de mare ca o curcan feminină adultă, cântăresc aproximativ jumătate cât mai mult, aproximativ 7 kilograme

Speranța de viață: 25 de ani în captivitate cu îngrijire adecvată

Origine și istorie

Inițial de la Noua Guinee și introdus în Insulele din apropiere, porumbelul încoronat Victoria a fost crescut în captivitate de sute de ani. Sunt o viziune comună în Statele Unite și în Regatul Unit la Zoologii și Aviaries, deși sunt oarecum rare în comerțul cu păsări de animale de companie.

Această pasăre este cel mai mare porumbel viu și cel mai apropiat rămas în raport cu pasărea Dodo dispărută. A fost numit în onoarea reginei Victoria pentru coroana sa albastră strălucitoare a modelelor de dantelă complicate și a poisei sale regale.

În pădurile tropicale ale Noua Guinee, porumbeii încoronați Victoria au fost vânate pentru carne și pene. Datorită distrugerii vânătorii și a habitatelor, populația sălbatică a scăzut rapid, punând în pericol speciile în apropierea dispariției. Ca specii protejate, sa îmbunătățit de a fi o specie "amenințată" și "vulnerabilă" la "aproape amenințată."Defârzarea habitatului său natural are loc încă.

Temperament

Porumbeii încoronați Victoria sunt cunoscuți a fi inteligenți și destul de ușor de îmbogățit. Această pasăre este docilei după natură, motiv pentru care sunt o atracție frecventă la grădinile zoologice. Ele sunt adesea lăsate să se rostogolească în mod liber și tind să fie mai fericiți atunci când hrăniți pentru alimente pe pământ și rătăcirea în jur.

Această pasăre poate zbura distanțe scurte, dar va zbura doar atunci când este necesar, de obicei, atunci când este surprins, în pericol sau care are nevoie de o înălțime mare în copacii pentru noapte.

Vorbire și vocalizări

Apelul acestui porumbel este spre deosebire de rasele pe care le puteți fi folosite. Nu este un porumbel liniștitor, mângâiat. Victoria a încoronat porumbeii au lăsat mai mult un sunet gol "boom" care poate fi destul de tare și surprinzător.

Învățați-vă papagalul să cânte un cântec în 5 pași

Victoria a încoronat culorile și marcajele porumbeilor

O pasăre uimitoare, Victoria a încoronat porumbei Sport Pene Blue Pene pe corpurile lor cu ochi roșii, o mască întunecată și sânii de maroniu. Ele prezintă o nuanță mai deschisă de albastru pe aripile lor și într-o bandă pe coada lor.

Creasta arată ca un afișaj frumos de dantelă albastră întunecată, cu sfaturi vii alb. Această coroană îi face să pară mai mult ca un păun decât un porumbel.

Această pasăre este o specie monomorfă, ceea ce înseamnă că bărbații și femele arată la fel. Un bărbat poate fi puțin mai mare decât o femeie, dar este abia vizibilă. Pentru a afla sexul păsării dvs., ar fi nevoie de o procedură de sex de sex chirurgical sau un test genetic.

Îngrijirea pentru porumbeii încoronați Victoria

Victoria a încoronat porumbeii petrec destul de mult timp pe teren și au nevoie de o mulțime de spațiu pentru a alerga și a exercita. Au nevoie de minimum 200 de metri pătrați de spațiu la sol în incintele lor. De asemenea, au nevoie de roostivi la diferite înălțimi.

Aceste cerințe de spațiu pot fi greu pentru chiar și cel mai dedicat entuziastul de a se întâlni. Cu alte cuvinte, dacă nu vă puteți oferi pasărea cu un zbor cu aceeași dimensiune ca dormitorul mediu, atunci nu ar trebui să luați în considerare adoptarea unui porumbel încoronat Victoria.

Acești porumbei tind să facă cel mai bine ca o pereche într-o singură incintă de zbor - o pasăre solo poate deveni prea singură. În timpul sezonului de reproducere, bărbații se pot lupta reciproc. Bărbații au un dans elaborat de curte. În general, o pereche de împerechere va produce doar maximum trei ouă în fiecare an. Atât bărbatul, cât și femeia incubează ouăle, care durează aproximativ o lună pentru a trapa și a ridica tinerele Squabs.

În ciuda personalității lor docile, aceasta nu este o pasăre de întreținere redusă. Deoarece ele sunt forajere, curățați în mod regulat carcasa, astfel încât ei nu primesc probleme de sănătate să-și mănânce excrementele împreună cu mâncarea lor.

Rețineți că păsările sunt originare la un climat tropical și vor face cel mai bine în regiunile calde și umede. Ei nu pot tolera temperaturile sub 40 de grade Fahrenheit. Dacă regiunea dvs. devine rece, va trebui să vă dați seama cum să oferiți căldură. Carcasa ar trebui, de asemenea, să protejeze păsările de vânt și de ploaie.

Victoria a încoronat porumbeii, în general, tolerează bine păsările din alte specii destul de bine. Este adesea cel mai bun când sunt singura pasăre la sol. De exemplu, nu doriți să păstrați aceste păsări cu o turmă ocupată pui de găină- Aceasta va sublinia porumbeii care preferă adesea un mediu calm.

Acestea sunt cele mai puțin frecvente păsări de companie, slowless și fără zbor

Probleme comune de sănătate

Cea mai mare amenințări la adresa sănătății pentru aceste păsări sunt infecții fungice pe care le pot obține de la excrementele lor fecale. Păsările respiră în spori fungici care se formează pe excrementele lor. Aceste spori pot provoca boli respiratorii potențial letale, cum ar fi histoplasmoza și candidoza.

Dieta și nutriția

Ca toți porumbeii, Victoria a încoronat porumbei să se hrănească pe pământ. În sălbăticie, dieta lor constă în principal din fructe, semințe, boabe și nevertebrate mici. Sunt deosebit de îndrăgostiți de fig.

Porumbeii încoroniști captivi fac bine pe a Semințe de înaltă calitate și amestec de cereale, și mulți păzitori stick cu un amestec standard de porumbeli. De asemenea, ar trebui să obțină porții regulate de fructe și legume proaspete. Oferiți aproximativ 1 cană de amestec de semințe și 1 ceașcă de fructe și legume pe zi - ajustați porțiunea zilnică în funcție de apetitul lor. Această specie nu este cunoscută pentru supraalimentare. Îndepărtați orice alimente proaspete neobișnuite la sfârșitul fiecărei zile pentru a preveni deteriorarea.

5 alimente bogate în vitamine vă puteți hrăni păsările

Exercițiu

Ca majoritatea porumbeilor, aceste păsări au nevoie de o mulțime de spațiu de exercitare, să-și întindă mușchii și să se joace. Ei se vor distra și se vor plimba în jurul încărcării incintei. Puteți încuraja acest obicei prin plasarea strategică a mâncării în jurul incintei și oferindu-le o varietate interesantă de alimente și tratate ascunse.

PROS
  • Dispoziție blândă, docilă

  • Se poate înțelege și pot trăi cu alte specii de păsări

Contra
  • Necesită o incintă mare aviar sau de dimensiuni de cameră

  • Trebuie să trăiască cu cel puțin o altă pasăre

Unde să adoptați sau să cumpărați un porumbel încoronat Victoria

În timp ce acești porumbei pot fi mai obscur decât alte specii de păsări, există câteva aviari rămase în u.S. care îi ratează și le oferă pentru vânzare privată. Dacă puteți oferi nevoile păsărilor și aveți inima dvs. setată pe una, continuați să căutați. Șansele sunt că veți găsi în cele din urmă. Fiți pregătiți să plătiți un preț hefty deoarece o pereche poate rula cu ușurință câteva mii de dolari. Salvați, organizații de adopție și crescători unde ați putea găsi porumbeii încoronați Victoria includ:

Asigurați-vă că Pasărea pe care doriți să o luați acasă este sănătoasă. Pasărea ar trebui să fie alertă, activă și are ochi strălucitori, pene curate și o recoltă completă.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii de păsări exotice, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri mari de specii de păsări.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Victoria încoronat porumbel: profilul speciilor de păsări