Amazon parrot: personalitate, food & care

Amazon Parrot Personalitate, Food & Care

Papagalii sunt animale populare pentru a păstra animalele de companie. Ei arata uimitoare si au saci de personalitate. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că nu sunt animale domestice, cum ar fi câinii și pisicile. Ei nu au avut ani de reproducere pentru a le forma în creaturi care se potrivesc bine cu oamenii. Acest lucru prezintă proprietarii cu unele provocări și este întotdeauna înțelept să afli ceea ce vă lăsați înainte de a vă lua unul.

Dacă faceți cercetările dvs. în mod corespunzător și faceți pregătirile corecte, a papagalul poate fi un mare animal de companie și va deveni un membru mult iubit al gospodăriei dvs. Iată câteva elemente de bază pentru a începe.

Papagal verde frumos

Privind după un papagal Amazon

Pentru a vă păstra parrotul Amazon sănătos și fericit, trebuie să știți cum să le aveți în mod corespunzător. Iată elementele de bază.

Amazon Parrot Dieta

Nutriția bună este extrem de importantă. Amazon Parrots au nevoie de un amestec de papagal de înaltă calitate, care este dimensiunea potrivită pentru a le potrivi. Acest lucru trebuie să fie suplimentat cu fructe, legume verzi, spray de mei și viermi ocazionali.

Căutați etichete cum ar fi "organice" sau "all-naturale" pe etichetă. S-ar putea să doriți să direcționați cu ceva care spune "fortificat", deoarece acestea conțin adesea aditivi artificiali care sunt inferiori celor care apar în mod natural în alimentele proaspete. Puteți cumpăra un supliment special de păsări dacă simțiți că papagalul dvs. este deficitar într-un anumit nutrient. Cele mai bune amestecuri comerciale au o combinație de fructe uscate, legume uscate, ierburi și câteva superfood-uri, cum ar fi polenul de albine.

Unii proprietari preferă să evite produsele uscate sulfurate, deoarece utilizează o mulțime de substanțe chimice dure. În schimb, ei au ales să cumpere un amestec uman de semințe, nuci și boabe, deoarece acestea vor conține numai produse ne-sulfurate și apoi cumpără polen de albine și se amestecă în sine. Amestecurile de păsări organice sunt scumpe, dar merită. Distrează-te de toate colorantele și aromele artificiale.

Precum și amestecul principal de cereale / legume, papagalul dvs. are nevoie de următoarele.

  • Fructe proaspete. Papagali iubesc produse proaspete, cum ar fi mere și struguri.
  • Legume proaspete. Legume de grădină, cum ar fi spanac, rețelei, morcovi, mazăre și cartofi dulci.
  • Produse de câmp. Papagalii se dezvoltă, de asemenea, pe lucruri precum macul, puiul și păpădie.
  • Alimente pentru copii umane. Aceasta conține o mulțime de fructe și legume și este vândută în pungi și borcane convenabile.
  • Fructe și legume deshidratate. Acestea sunt foarte utile atunci când produsele proaspete nu sunt disponibile sau când călătoriți. Papagalii par să iubească textura densă și chiar să le piardă în vasul de apă pentru a le rehidrata înainte de a le mânca. Aceasta înseamnă că trebuie să schimbați adesea apa. Puteți, de asemenea, să le umeziți cu apă caldă ca papagali iubesc acest lucru.
  • Germinarea legumelor. Acestea sunt dense din punct de vedere nutrițional și, prin urmare, excelente pentru papagali care nu le place să mănânce cantități mari. Semințele înclinate sunt, de asemenea, mai mici în grăsimi și sunt deosebit de importante pentru reproducerea sau papagalii. Ele sunt, de asemenea, perfecte pentru creșterea și înălțarea papagalilor pentru copii. Puteți să vă îmbogățiți propriile semințe, îmbarcându-le peste noapte și apoi lăsându-le într-o sită sprijinită într-un castron.
  • Germinarea semințelor. Poate fi mai ușor să germinezi amestecul de germeni. Aceste semințe oferă o nutriție valoroasă și mențin mai mult timp.
  • Proteine ​​suplimentare. Majoritatea papagalilor au nevoie de proteine ​​suplimentare pentru a le menține în formă și sănătoși. Puteți oferi prin adăugarea brânzei de cabană și ouăle hardboiled la dieta lor.
  • Arahide. Acestea sunt o sursă foarte populară de proteine ​​pentru papagali, dar trebuie să fii atent. Ele sunt adesea contaminate cu o toxină fungică numită aflatoxină. Acest lucru poate provoca cancer la papagali și poate provoca daune hepatice. Aranulele prăjite conțin niveluri mai scăzute de aflatoxină, dar încă mai au cantități reziduale. Din acest motiv, unii proprietari preferă să evite peanuturile cu totul.
  • Minerale. Papagalul dvs. va avea nevoie, de asemenea, de minerale suplimentare, cum ar fi calciul, iar acest lucru este de obicei furnizat de o cutie sau un bloc mineral, deși alți proprietari preferă cochilii de pietriș sau de stridii.
  • Apă. Apa proaspătă ar trebui să fie întotdeauna disponibilă pentru papagalul dvs. pentru a oferi niveluri adecvate de hidratare.

O notă importantă despre fructele și legumele uscate este că trebuie să obțineți o varietate care nu conține nici o culoare artificială și nici un dioxid de sulf. Acest conservant a fost legat de hiperactivitate și agresiune în papagali, precum și de alergii și mărunțite de pene.

Probleme de sănătate Amazon Parrot

Amazon Parrots au o lungă durată de viață și pot trăi timp de 60 până la 80 de ani. Vă puteți ajuta să le păstrați sănătoși prin hrănirea unei diete sănătoase și oferindu-le un mediu adecvat în care să trăiți. Cu toate acestea, ei pot suferi de anumite probleme de sănătate pe care ar trebui să le cunoașteți.

  • Infecție respiratorie.

Papagalii pot suferi de infecții pulmonare. Ele pot fi cauzate de bacterii sau ciuperci. Aspergiloza este o cauză comună la fel ca și deficiențele nutriționale. Aspergiloza este cauzată de o ciupercă, dar nu este infecțioasă. Aceasta provoacă o mulțime de păsări captive să devină foarte bolnavi și, din păcate, mulți vor muri. Pe lângă faptul că afectează plămânii, poate invada alte organe. Majoritatea papagalilor primesc infecția prin respirație în spori. Acesta poate fi tratat cu terapie anti-fungică, dar chirurgia este uneori necesară. Prevenirea este vorba despre îndepărtarea sursei și acest lucru poate fi paie mucegitoare sau așternut umed în jurul vaselor de apă.

  • Infecții bacteriene.

O mulțime de bacterii comune care provoacă infecții la om pot infecta și papagali. Prin urmare, ele pot fi infectate de E.coli, citrobacter, stafilococ și streptococ. Ele iau aceste infecții din apă contaminată și semințe sau din alimente care au dispărut. Bacteriile pot, de asemenea, să se strecoare în zone umede și umede ale cuștii și în pete prăfuite, astfel încât igiena este vitală. Unele păsări au redus imunitatea și au mai multe șanse să se infecteze. Dacă observați că papagalul are droppinguri verzi sau apoase, strănut, înghițirea excesivă sau tusea poate indica o infecție și trebuie să vadă imediat un veterinar. Ele vor oferi tratament și vă vor sfătui cu privire la modul de curățare și dezinfectare a cuștii.

  • Deficiențe nutritive.

Anumite specii de papagali de Amazon pot suferi de deficiențe și acestea pot avea ca rezultat probleme de sănătate. Amazoanele îngrozite Melaly și albastru sunt predispuse la deficiențele vitaminei A, precum și a hipotiroidismului. Cele mai multe deficiențe pot fi evitate oferindu-vă papagal o dietă care este de 20-25% fructe și legume.

  • Obezitate.

Amazon Parrots poate fi "cartofii de canapea" a lumii păsărilor și, din păcate, mulți sunt supraponderali de la consumul prea multor alimente amidonice. Păsările obeze pot suferi de tumori grase și pot avea o speranță de viață redusă. Sindromul ficatului gras, unde ficatul este umplut cu grăsime, este o tulburare metabolică legată de obezitate, dar se datorează, de asemenea, expunerii pe termen lung la toxine.

  • Convulsii.

Acestea cauzează răsucirea, convulsivul sau o pierdere completă a conștiinței. Amazoanele Red Lored sunt deosebit de probabil să aibă convulsii. Această condiție are multe cauze posibile și trebuie investigată de un veterinar. Ar putea fi otrăvire cu metal greu (care provoacă, de asemenea, căderi verzi, vărsături și letargie), deshidratare, deficit de vitamină, diabet sau o infecție cum ar fi aspergiloza sau virusul de pox.

  • Cancer.

Tumorile de cancer tind să apară la papagalii mai în vârstă. De asemenea, tumorile grase benigne numite lipoame sunt frecvente în papagali obezi. Fibromii sunt comune pe aripă. Acestea trebuie îndepărtate prin intervenție chirurgicală sau aripa poate fi amputată. Caracterogeni cunoscuți pentru papagali includ pesticide, fum de tutun, radiații și unele viruși.

Îngrijirea unui Parrot Amazon

Iată câteva sfaturi de top despre cum să vă îngrijiți papagalul și ce echipament veți avea nevoie.

  • O cușcă de papagal

Cel mai important lucru este să alegeți cușca corectă pentru papagalul dvs. Ele sunt o pasăre mare și vor avea nevoie de o mulțime de spațiu. Chiar și păsările care nu le place să zboare în jurul valorii de mult vor avea cel puțin nevoie de undeva să-și întindă aripile ocazional. Spațierea barului trebuie să fie destul de aproape împreună pentru a vă menține papagalul înăuntru! Ei au, de asemenea, un obicei de a-și atinge capul între baruri, astfel încât să se asigure că nu există nici o posibilitate ca ei să-și facă capul! Papagalii ca să urce, deci obțineți o cușcă cu bare orizontale.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de păsări

Cască trebuie să aibă suprafețe care sunt ușor de curățat, deoarece cuștile murdare pot fi periculoase pentru papagalii Amazon. O tavă detașabilă este o idee bună și trebuie să fie făcută dintr-un material care poate fi spălat. Apoi adăugați doar unele hârtie mărunțită sau rasuri de lemn dacă preferați. Papagalii se plictisesc cu ușurință, astfel încât ei vor avea nevoie de multă de făcut. Pop în mai multe tipuri diferite de buletine, ceva de a urca pe și niște jucării. Amintiți-vă că papagalii sunt în mod natural curioși și pot fi foarte buni la ușile cuștii de deschidere. Prin urmare, asigurați-vă că aveți un zăvor robust. Poate avea nevoie de un lacăt mic.

  • Poziția și exercițiile fizice

Papagalul tău va petrece cea mai mare parte a timpului în cușcă, așa că asigurați-vă că alegeți cea mai bună poziție. Evitați extremele de temperatură și păstrați-l din bucătărie unde vaporii de la tigăi de gătit sau chiar gaze pot fi dăunătoare. De asemenea, evitați curățarea aerosolilor de produse, fum de tutun și orice fel de odorizant de aer sau lumânare parfumată. Păstrați cușca departe de schițe și la lumina directă a soarelui.

Papagalii mai mari au nevoie de un timp de exerciții regulate în afara cuștii lor. Manipularea păsărilor dvs. este cea mai bună modalitate de a aborda acest lucru. Rămâneți în aceeași cameră ca ei, deoarece acestea pot fi destul de distructive și au fost cunoscute pentru a mesteca cărți, fundaluri și plante de uz casnic.

  • Alimentele și bolurile de apă

Dacă aveți mai mult de un papagal, fiecare dintre ei va trebui să aibă propriul castron, deoarece pot obține foarte teritorial. Bolurile pot fi odihnite pe podeaua cuștii, dar este mai bine să puneți altul într-o poziție ridicată fixată pe partea laterală a cuștii.

Sticlele de apă păstrează mai proaspătă alimente decât bolurile de apă. Bowls Open Obțineți alimente și excremente în ele și acest lucru este neigienic. Alimentele de alimente și sticlele de apă trebuie curățate în mod regulat.

Papagalii ședinței pe ramură

Amazon Parrot Personalitate

Toate papagalii Amazon sunt creaturi sociale și cer încărcături de interacțiune și atenție. Cu toate acestea, există trăsături individuale de personalitate asociate diferitelor tipuri. Iată câteva exemple cheie.

  • Albastru Fronted Amazon Parrot. Acestea sunt interpreții clasici ai familiei papagalului și vor pune fericit pe un spectacol. Cu cât reacționați mai mult, cu atât mai mult îl iubesc. Ei cântă și vorbesc și pot fi într-adevăr foarte tare.
  • Red Lored Amazon Parrot. Ei se leagă rapid cu familia lor umană, dar tind să aleagă o persoană preferată, astfel încât ei sunt cunoscuți ca "păsări de o singură persoană". Ei sunt rapizi să vorbească și să cânte, dar, de asemenea, scârțâia, care poate fi alarmantă.
  • Orange-aripi Amazon Parrot. Un papagal minunat, dulce, care are o personalitate afectuoasă și va forma o legătură strânsă cu tine. Cu toate acestea, pe măsură ce ajung la maturitate sexuală, ei pot trece printr-o etapă "bluffing" atunci când sunt agresivi și acest lucru poate fi greu de manevrat.
  • Galbenul Amazon Parrot. Extrem de inteligent și rapid, au abilități de vorbire uimitoare și vor dori să se bată cu tine. Ele sunt cele mai recunoscute dintre toate papagalii Amazon.
  • Double cu amazon cu capul galben. Ele pot fi afectuoase, dar vor trebui să fie hrănite de la o vârstă fragedă pentru a realiza acest lucru. Acest papagal este foarte talentat și dornic să vorbească. Îi place să fie centrul atenției și, prin urmare, sunt foarte consumatoare de timp.
  • Lilac-încoronat Parrot Amazon. Un soi foarte curios și activ. Ei vor avea nevoie de multă stimulare mentală pentru a le păstra fericiți. Va trebui să dedicați mult timp pentru interacțiunea socială, dar dacă faceți, recompensele sunt minunate.
  • Mely Amazoane. O alegere bună pentru proprietarul papagalului lad-spate. Ele sunt blânde și docile, dar nu sunt la fel de exigente ca unele dintre celelalte soiuri.

Cu îndrumarea corectă și echipamentul corect, un parrot Amazon poate fi un animal de companie distractiv și angajat pentru familia ta. Odată ce știți cum să le aveți în mod corespunzător, veți avea un prieten pentru viață.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Amazon parrot: personalitate, food & care