Chinchilla fapte și sfaturi de îngrijire - cum să ai grijă de un chinchilla

Chinchilla Fapte și sfaturi de îngrijire - Cum să ai grijă de un chinchilla

Dacă gustul dvs. în casă de casă trece la mic și blana, atunci o chinchilla ar putea fi alegerea perfectă pentru dvs. Deși rozătoarele drăguț face un mare animal de companie, poate fi un pic dificil de îngrijorat față de alte animale de casă de dimensiuni similare. De fapt, bărbațiile sunt cele mai bine descrise ca un angajament de viață pentru orice părinte de companie care dorește să păstreze unul! Pentru această scriere, ne vom concentra pe modul de îngrijire a unui chinchilla, inclusiv sfaturi despre hrănire, îngrijire și igienă.

Grey Chinchilla mănâncă

Ce este un chinchilla?

Chinchillas sunt rozătoare drăguțe de blană nativ la Peru și Chile. Ele sunt blânde și adorabile, animale care pot prospera ca animale de companie de uz casnic. Cu toate acestea, ei trebuie să fie blocați într-o cușcă pentru ca ei să rămână; În caz contrar, s-ar putea să vă treziți să vedeți că rozătoarele dvs. de companie a scăpat. Chinchilele au nevoie de o mulțime de îngrijire și atenție pentru a prospera. Deși rozătoarele face un mare animal de companie, este destul de sensibil; Astfel, ar trebui să fie bine găzduit și manipulat delicat. Acest lucru vă păstrează prietenul tău blând atât de fericit, cât și fericit.

Cum să ai grijă de un chinchilla

Locuințe

Din cauza nivelului lor ridicat de activitate, chinchilele sunt cele mai bine adăpostite în cuști mari construite cu metal. Cageul ar trebui să fie înalt, cât și lățime, dar înălțimea este mai importantă, deoarece rozătoarele iubește să sară la fel de mare ca șase picioare în aer. Evitați cuștile din sticlă, deoarece tind să limiteze fluxul de aer.

Cască trebuie să fie echipată cu o bază solidă detașabilă din placaj sau plastic. Partea inferioară trebuie detașată intermitent pentru curățarea temeinică și barele de cușcă trebuie să fie aproape împreună pentru a împiedica rozătoarele să-și lipi capul prin deschideri și, în consecință, scapă. Cele mai multe dintre ceea ce vezi pe chinchile sunt toate blănurile cu un corp mic; Astfel, orice gaură mică este suficientă pentru a face o scăpare.

Punctul ar trebui să vină cu o cușcă de cuibărit - aceasta înseamnă un loc de refugiu ori de câte ori rozătoare este epuizată sau înspăimântată. În plus, materialele folosite în a face caseta de cuibărit trebuie să fie de mestecat și poziționate pe pământ - rozătoarele ar putea să-l împingă dacă este plasat pe un raft.

Și din moment ce bărbații dorm în această zi, poziția cuștii lor ar trebui să fie într-un loc liniștit, unde pot dormi liniștit fără întrerupere. Cască ar trebui să fie plasată într-o poziție înaintată, deoarece Chinchilla este aversă să se uite în jos și ușor de speriat. Mai mult, psihologia unui chinchilla este destul de distinctă de cea a câinilor și pisicilor care sunt prădători - acest lucru se datorează faptului că bărbațiile sunt animale de pradă; Astfel, ei se distrează această teamă constantă de a fi lins.

Omul care deține un copil chinchilla

Chinchilla Îngrijire

Chinurile trebuie păstrate constant răcoroase, deoarece acestea sunt ușor supraîncălzite, iar temperatura perfectă pentru ei este între 60 ° F și 70 ° F. Cusca lor ar trebui poziționată în cazul în care există suficient flux de aer și departe de razele directe ale soarelui pentru a evita supraîncălzirea. Umiditatea ridicată este la fel de bună pentru bărbie. Dacă casa ta este umedă, puneți cușca rozătoarelor aproape de un dezumidificator.

De asemenea, asigurați-vă că ați furnizat cușca de animale de companie de chinchilla cu paturi sănătoase. Podeaua cuștii este cel mai bine căptușită cu aspen uscat la cuptor; Alte paturi de hârtie ca Carefresh poate fi, de asemenea, suficientă. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că bărbia dvs. este probabil să ingerați hârtie, ceea ce ar putea extinde și poate provoca blocaje în tractul său digestiv. Unii părinți de companie preferă tesatura fleece pentru așchii lor de rozătoare, dar acest lucru trebuie îndepărtat și curățat săptămânal. Cadurile de cedru nu sunt paturi bune pentru rozătoarele de companie. Motivul este că Cedar conține fenoli foarte puternici care pot duce la probleme severe, respirație, ficat și haina. În plus, dacă sunt ingerate, rasele de cedru sunt otrăvitoare pentru bărbie. Mai mult, lenjeria spoiled ar trebui să fie schimbată zilnic, astfel încât să vă păstrați rozătoarele de companie curat și sănătos. Imediat observați că blana dvs. a murdărit un colț al așternutului, îl îndepărtează imediat și îl înlocuiește cu cele proaspete.

De asemenea, pe o bază săptămânală, cușca trebuie spălată cu apă caldă. Recomandările sunt că evitați să utilizați substanțe chimice sau săpun pentru curățarea interiorului cuștii. Tot ce aveți nevoie este să răsturnați apă în jurul tăvii de plastic a cuștii, apoi continuați să o dați o curățare temeinică cu apă fierbinte și să îi lăsați să se usuce la aer. Acest lucru are grijă de orice bacterii ascunse care ar putea pune în pericol sănătatea chinchilla ta. Pentru părinții de companie care au mai multe bărbici în interiorul unei cuști, cușca trebuie curățată de mai multe ori pe săptămână.

Dietă

Pentru ca dieta unui chinchilla să fie echilibrat, acesta trebuie să fie alcătuit din următoarele;

  • O cantitate limitată de legume, pelete de bărbie de înaltă calitate și fructe.
  • Apă proaspătă, curată, filtrată (fără clor), care trebuie schimbată în fiecare zi.
  • Timothy Hay trebuie să fie furnizată în orice moment.

Cu toate acestea, ar trebui să evitați hrănirea animalului de companie cu cofeină, ciocolată sau alcool - toate acestea pot duce la probleme medicale severe. De asemenea, trebuie evitată, sunt tratate bogate în grăsimi și zahăr.

Îngrijirea și igiena

  • De două ori pe săptămână, trebuie să vă expuneți bărbia în băi de praf; așteptați timp de 15 minute până la o jumătate de oră înainte de a scoate praful.
  • Periajul pentru blănuri poate fi realizat cu ajutorul unei perii moi.
  • Nu luați niciodată un bărbat umed.
  • Vorbiți cu un veterinar dacă observați că dinții de animale de companie sunt prea lungi.
  • Rețineți că nu este necesar să curățați dinții lui Chin, care sunt întotdeauna galbeni, deși toți s-au născut cu dinți albi pur. Dinții se întorc la galben cu timpul.

Chinchilla gri

Chinchilla fapte

  • Chinchillas sunt rozătoare drăguțe cu o greutate corporală medie de 400 până la 1000 g și pot crește până la un picior în lungime.
  • Pantofii lor vin cu blană dens, moale, de pluș, adesea în culoarea gri. Cu toate acestea, am văzut bărbații în culoare bronz, bej, alb sau negru.
  • Capetele lor sunt largi cu urechi rotunjite pe ambele părți.
  • Rozătoarele de companie pot trăi până la 20 de ani când sunt îngrijite în mod corespunzător.
  • Ele sunt nocturne - active pe timp de noapte și odihnă în timpul zilei. Au un ciclu de somn crepuscular.
  • Dacă este socializat în mod corespunzător, o bărbie poate fi transportată și cuddled.
  • Dinții lor cresc în mod continuu și o mențin prin mestecarea obiectelor.
  • Cască de coaste este foarte fragilă și nu ar trebui să fie stoarse.
  • Ele sunt animale non-hipoalergene.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chinchilla fapte și sfaturi de îngrijire - cum să ai grijă de un chinchilla