4 Moduri de proprietate pe câine îi face pe oameni fericiți (pe baza cercetării)

Multe culturi au propriile lor Teorii și explicații pentru legătura sacră dintre oameni și animale, în special legătura dintre oameni și câini. Câinii au fost încorporați în viețile omenești de secole ca agenți care ajută la supraviețuire, sănătate mentală și fizică și vindecare spirituală. Acum, cercetătorii au dovezi științifice că proprietatea câinilor poate face oamenii fericiți.

Arheologii sugerează că această legătură umană-canină care a început cu domesticirea lupilor cu 14 000 de ani în urmă este rezultatul unei reciproce Înțelegerea și procesul de co-evolutiv centrat în jurul nevoilor umane și ale lui Canine pentru alimente, adăpost și siguranță. Câinii au fost esențiali în vânătoarea de mâncare, păstrând oamenii calzi în timpul nopților reci, și pentru că a împiedicat prădătorii.

Potrivit Asociației American Pet Products 2017-2018 Studiul național de proprietari de animale de companie:

În prezent, proprietatea Pet se află la 68% din toate.S. gospodării. Cu U.S. Recensământul Raportarea 124.587 milioane de gospodării, numărul de animale de companie care deține gospodăriile este de 84.6 milioane.

Acum că nu mai trebuie să vânzăm pentru supraviețuire, avem pături și jachete pentru căldură și nu suntem în pericol constant, am păstrat câinii în jur pentru că am descoperit că ne aduc fericirea. De fapt, proprietatea câinilor se crede că mărește fericirea noastră personală prin îmbunătățirea a patru aspecte diferite ale vieții noastre din copilărie la anii noștri de aur.

De asemenea, citiți: Câinele tău îți face viața mai bună, spune știința

4 moduri de proprietate câine îi face pe oameni fericiți
Bazat pe știință

Proprietatea câinilor îi face pe oameni fericițiCercetarea sa menționat în acest articol provine dintr-un studiu intitulat Animalele profesorilor și de ce le au: o investigație a legăturii animalelor umane de Sara sâmuriKelli Sears și Loretta Pierfelice. Studiul a fost publicat în Adăugarea din august 2006 a Jurnalul de psihologie socială aplicată.

Studiul a pus la îndoială un eșantion aleatoriu de proprietari de animale de companie pentru a-și găsi motivul pentru care deține un animal de companie. Studiul a găsit cinci motive dominante pentru proprietatea de animale de companie și alte fapte interesante.

De exemplu, femeile aveau mai multe șanse decât bărbații să raporteze că au deținut un animal de companie pentru sprijinul social. Bărbații aveau mai multe șanse să raporteze deținând un câine pentru motive mai practice, cum ar fi exercițiile sau protecția.

Iată defalcarea primelor patru motive menționate pentru deținerea unui animal de companie și ceea ce ne spun despre tovarășii noștri canini.

1 Fitness fizic

Proprietatea câinilor îi face pe oameni fericițiPoate părea evident că deținerea unui câine încurajează activitatea fizică, mai ales dacă câinele este încă un cățeluș. Spre deosebire de numeroase animale domestice, cum ar fi pisicile care petrec mult din timpul lor de timp sau pește care înota în confidențialitate, câinii trebuie să alerge, să sară și să joace. Ei preferă să o facă cu tovarășul lor uman.

Când te joci cu câinele tău, găsiți bucurie în activitatea fizică Dar este posibil să nu fiți conștienți de știința la locul de muncă. În afară de distracția de a alerga înainte și înapoi cu prietenul tău cu patru picioare, activitatea fizică este creșterea nivelului endorfine eliberate de creierul tău.

Endorfinele sunt un grup de hormoni produsi în creier și sistemul nervos care - a fost eliberat - activați părți separate ale creierului numite "receptori de opiacee", care sunt responsabili pentru "înalt natural" pe care îl simțim din exerciții fizice și alte mijloace de activitate fizică cum ar fi PlayTime Doggy.

LEGATE DE: 14 cazuri dovedite științific în care câinii sunt mai buni decât medicii

Suport social

Proprietatea câinilor îi face pe oameni fericițiExistă un motiv pentru care câinii au fost numiți de mult timp "cel mai bun prieten al omului."Este posibil ca ei să nu poată comunica verbal cu noi, dar ei sunt capabili să ofere o companie de bază sub formă de iubire necondiționată.

Spre deosebire de oameni, singura specie credeau că au capacitatea de a gândi critic despre lumea din jurul lor, câinii nu discriminează în mod obișnuit oamenilor. Ei vor fi întotdeauna încântați să-și salute proprietarii și să rămână lângă părțile lor. Oamenii intră frecvent și ies din viața noastră, dar câinii păstrează un sentiment de loialitate.

3 Reducerea stresului

Foarte actul de a mângâia un câine poate oferi un efect calmant în timpul stresului și este considerat fie reduce stresul sau să ofere o scăpare temporară de gândire la o situație potențial stresantă. Karen Allen, profesor de farmacologie clinică la Universitatea din New York la Buffalo, a efectuat două studii separate pentru a examina efectele proprietății câinilor asupra stresului în ceea ce privește posibilele diferențe de gen.

În primul ei studiu, ea a monitorizat tensiunea arterială a femeilor (creșterea tensiunii arteriale fiind un simptom al stresului) în prezența unui prieten de sex feminin față de prezența unui câine. rezultatele indică că tensiunea arterială a femeilor a crescut în prezența unui prieten de sex feminin, care semnifică stresul indus, în timp ce tensiunea arterială a scăzut în prezența unui câine, care semnifică relaxarea.

În urma acestui studiu, Allen a efectuat un al doilea studiu în care a monitorizat tensiunea arterială a bărbaților și a femeilor în prezența unui soț, a unui prieten sau a unui câine. Producând rezultate similare, studiul sugerează că atât bărbații, cât și femeile suferă de stres mai mare în prezența unui soț sau a unui prieten în comparație cu faptul că este în prezența unui câine.

LEGATE DE: Câinele meu mă iubește? Mituri și fapte despre emoțiile de câine

4 bunăstarea proprietarilor de câini de îmbătrânire

Proprietatea câinilor îi face pe oameni fericițiÎntr-un studiu din 1983 de către Marcia G. ORY și Evelyn L. Goldberg de la Institutul Național de Îmbătrânire, peste o mie de femei și proprietarii de câini și proprietarii de câini cu vârste cuprinse între 65 și 75 de ani au fost chestionați cu privire la informațiile demografice de bază și fericirea lor generală.

Rezultatele sugerează că nivelul de fericire în rândul proprietarilor de câini a depins în mod semnificativ de nivelul de atașament la câinele și statutul lor socio-economic.

Cei cu un atașament puternic combinat la câinele lor și un statut socio-economic ridicat au evaluat fericirea lor cea mai mare. O modalitate ușoară de a vă aminti acest lucru este de a considera că o mai mare stabilitate financiară înseamnă mai mulți bani pentru a cumpăra alimente și jucării pentru câini, ceea ce înseamnă că câinele dvs. vă poate percepe ca lider alfa și se poate dezvolta un atașament mai puternic.

Citirea suplimentară: Știința din spatele iubirii de oxitocină și catelus

Concluzie

Câinii îi fac pe oameni fericiți sau fac oameni fericiți de câini? Deși există o abundență de studii cu rezultate care sugerează că câinii îmbunătățesc calitatea vieții pentru oameni și își sporesc nivelul general al fericirii, există încă un număr de cercetători în domeniul psihologic care își scutură capul, referindu-se la acest fenomen ca și la acest fenomen "Efect de companie."

Modalitățile de proprietate pe care oamenii le fac fericițiEfectul PET este o teorie care se referă la convingerea că trăirea cu un animal domesticat poate spori sănătatea, bunăstarea mentală și longevitatea atunci când pot lipsi dovezile științifice solide. O limitare a majorității studiilor referitoare la proprietatea și fericirea câinilor este că acestea nu sunt adesea adevărate experimente de cauză și efect, ci suge mai degrabă o posibilă legătură între proprietatea câinilor și fericirea.

În cele din urmă, a existat o anumită îngrijorare cu privire la prejudecățile experimentului și o lipsă de obiectivitate atunci când se iau în considerare rezultatele studiilor. Dar, care nu ar vrea să creadă că câinii contribuie la fericirea noastră?

Citiți următorul: Studierea comparing lupi și câini explică de ce caninii sunt cei mai buni prieteni noștri

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Moduri de proprietate pe câine îi face pe oameni fericiți (pe baza cercetării)