Cercetările sugerează legătura hormonală la legătura dintre câini și oameni

Cercetările sugerează legătura hormonală la legătura dintre câini și oameni

Există dovezi care datează mai mult de 10.000 de ani care sugerează că oamenii se leagă de canini chiar și atunci. Dar v-ați întrebat vreodată de ce suntem capabili să formăm astfel de obligațiuni puternice cu câinii? Un studiu recent ajunge în partea de jos a acestei întrebări.

Studiul, efectuat la Universitatea Monash din Melbourne, Australia și publicată în ediția din februarie 2015 a revistei Cunoașterea animalelor, sugerează că oxitocina ar putea fi răspunsul. Așa-numitul "hormon de dragoste" a fost studiat pe larg la om și sa dovedit a crește nivelul de încredere al speciei noastre. Este, de asemenea, substanța chimică care încurajează legătura dintre mame și copiii lor.

Un student absolvent în biologie, Jessica Oliva, este autorul principal al studiului. Oxitocina este o substanță chimică care este eliberată de creier în reacție la contactul apropiat ca cuddling. Studiul lui Oliva arată că această chimică poate fi responsabilă pentru intersecții legătura dintre oameni și câini, și ar putea fi motivul că câinii plătesc o atenție deosebită la indicii sociale.

Cercetările sugerează legătura hormonală la legătura dintre câini și oameni

LEGATE DE: Cum să antrenezi un catelus

În studiu, au fost folosite 62 de câini masculi și femei domesticiți de rase variabile. Câinii au fost încurajați să găsească mâncare într-unul din cele două boluri, urmând semnalele de mână ale unui om. Nu s-au întâlnit niciodată cu omul înainte de acest studiu.

În prima fază a cercetării, câinii au fost testați după ce au primit un spray nazal care conține oxitocină. Un cercetător stătea în mijlocul camerei și arătă spre castron care conținea mâncarea. După ce oxitocina și-a făcut drumul de ieșire din sistemul câinelui, li sa dat un spray nazal care conține numai apă sărată și a trebuit să efectueze din nou același experiment.

LEGATE DE: 25 cele mai bune cărți de câine Fiecare proprietar trebuie să citească

De fiecare dată când câinii au fost evaluați pe capacitatea lor de a găsi mâncarea în castron. Cercetătorii au descoperit că câinii au avut mai bine după primirea spray-ului de oxitocină. Nu numai că au efectuat mai bine acea zi, dar amplificarea performanței a continuat timp de până la 15 zile după ce a fost utilizat pulverizarea cu oxitocină.

Faptul că au urmat mai bine indicii umane după inhalarea oxitocinei, sugerează că hormonul îmbunătățește câinele Abilitatea de a acționa asupra indiciilor sociale umane. Oliva consideră că acest lucru sugerează că oxitocina a jucat o parte esențială în domesticirea caninilor.

Această cercetare este cu siguranță interesantă, dar este doar primul pas în a imagina modul în care oxitocina afectează efectiv creierul canin. Experții din domeniu speră că vor fi făcute mai multe cercetări pentru a se uita la receptorii din creierul câinilor, iar cercetarea trebuie, de asemenea, să fie efectuată pentru a măsura nivelurile exacte de oxitocină în sistemul animalelor în timpul studiilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cercetările sugerează legătura hormonală la legătura dintre câini și oameni