Noi cercetări studiază știința din spatele sensibilității zgomotului canine

Noi cercetări studiază știința din spatele sensibilității zgomotului canine

Avem un câine care este îngrozit de zgomote puternice. Dacă suntem în curte și aude focuri de arme sau focuri de artificii în depărtare, ea va alerga pentru casă mai repede decât puteți clipi. Dacă există o furtună în zona noastră, ea se ascunde sub pat și se agită necontrolat. Am încercat produse de calmare, iar unele dintre ele fac ajutor, dar chiar dacă aș cădea o tigaie pe podea și face un accident puternic, ea va pleca pentru dormitor.

Noi cercetări privind subiectul a fost efectuată de Linn Mari Storengen și Frode Lingaas de la Facultatea de Medicină Veterinară și BioSciences la Științele Universității din Norvegiană din Oslo, Norvegia. Cercetarea arăta mai adânc în cauza acestei reacții. Nu este neobișnuit ca caninele să fie speriat de zgomote puternice, iar cercetătorii de la Institut au vrut să afle de ce.

LEGATE DE: Cum să vă liniștiți câinele înainte de îngrijire

Întrebarea pe care au dorit într-adevăr un răspuns a fost motivul pentru care unii câini reacționează la zgomot în timp ce alții nu. Aș vrea să știu și răspunsul, deoarece avem un câine care panică și un câine care nu pare a fi afectat de zgomotele puternice deloc.

Studiul norvegian a inclus observarea comportamentului a 5257 de câini de la 17 rase diferite. Proprietarii au fost obligați să completeze un sondaj online care le-a cerut să evalueze sensibilitatea câinelui lor la zgomot De la patru factori diferiți: furtuni, trafic intens, focuri de artificii și zgomote puternice (sunete de lovituri / armate). Pentru fiecare dintre cele patru zgomote, proprietarii aveau nevoie să evalueze gravitatea răspunsului câinelui pe o scară de frică de la 1 la 5. O evaluare 1 însemna că nu a existat nici o reacție și 5 ani însemnând că câinele a arătat semne foarte puternice de anxietate.

A câinilor chestionați, 23% au înscris un 5 pentru cel puțin unul dintre cele patru zgomote și a fost, prin urmare, considerat sensibil la zgomot. Dar ce cauze Anxietatea? Se pare că variabilele fiziologice au jucat un factor mai mare de psihologie. În plus față de a identifica tunetul și focurile de artificii ca evocarea celei mai puternice reacții de la câini anxioși, vârsta a jucat, de asemenea, un factor.

Noi cercetări studiază știința din spatele sensibilității zgomotului canine

Câinii mai în vârstă erau mai îngrijorați, iar femeile au fost cu 30% mai mult sensibil la zgomot decât bărbații. Acest lucru ar putea fi datorită diferențelor genetice de bărbați și femei, dar ar putea fi și hormonal. O altă legătură care poate sugera un factor hormonal este că animalele neuterate au fost cu 72% mai multe șanse de a se teme de teamă decât neterate.

LEGATE DE: Ajutând un câine să se ajusteze când proprietarul trece departe

A fost, de asemenea, dovedit a juca un rol în răspunsul unui câine la zgomotele puternice. Norwegian Buhunds, Shiba Inus, Terrier de grâu moale irlandez, iar Laagota Romagnolo au fost deranjați mai mult de alte rase. Cel mai puțin deranjat de lovirea și prăbușirea au fost mari danezi, boxeri, pointeri și câini chinezi crescuți. În ciuda faptului că studiul sa aplecat mai mult spre natură decât îngrijirea, nu a exclus faptul că istoria personală a fiecărui câine ar putea juca și o parte în reacția lor.

Rezultatele anchetei confirmă, de asemenea, că un câine care se teme de zgomotele puternice este de trei ori mai probabil să sufere de anxietate de separare. Câinii care se tem de zgomotele puternice sunt de 18 ori mai multe șanse de a arăta semne de a fi frică în situații noi și sunt de patru ori mai multe șanse de a dura mai mult pentru a se calma după o situație stresantă.

Toți acești factori sugerează că sensibilitatea la zgomot poate fi un indicator al unui mecanism fiziologic subiacent care determină ca câinii să fie mai reactivi la situațiile potențial stresante din mediul lor. Dacă acest lucru este adevărat, ar însemna că cercetătorii pot folosi sensibilitatea zgomotului câinilor pentru a măsura probabilitatea ca aceștia să aibă răspunsuri stresante la alte situații. În termeni de la Layman, acest studiu sugerează că, dacă câinele dvs. este sensibil la zgomot, poate fi de fapt rezultatul eredității și fiziologiei sale, nu din cauza evenimentelor de viață traumatice din trecut.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Noi cercetări studiază știința din spatele sensibilității zgomotului canine