Toxicitate la foc la câini

Cutie de carcase de pompieri

Avocarea puternică a zgomotului nu este singura preocupare pentru câinii dvs. atunci când vine vorba de focuri de artificii. Deși zgomotele puternice ale focurilor de artificii provoacă anxietatea câinilor, o altă preocupare este toxicitatea oricăror focuri de artificii ingerate.

Cea mai comună preocupare pe care proprietarii de câini sunt familiarizați în timpul oricărei sărbători care include afișajele de artificii este răspunsul la zgomote puternice care provoacă anxietate. Câinii pot reacționa la zgomote prin drooling, tremurând sau stimulând. Dacă câinele dvs. are o fobie de zgomote puternice, reacția poate fi mult mai severă.

Unii câini pot încerca să scape de zona pe care o fac pentru a încerca să se îndepărteze de zgomot. Încercările lor de evadare pot include încercarea de a ajunge prin ușă prin găuri de mestecat în ele sau de a rupe sticla în ferestre. Dacă ies afară, adesea fugeau de la casa lor. Ei s-ar putea pierde și, dacă se găsesc prin controlul animalelor, pot fi colectate. Câinii care nu sunt obișnuiți să rămână în afara nu poate avea experiența pentru a evita drumurile și ar putea fi lovită de o mașină.

Câinii care sunt prea în apropiere atunci când focurile de artificii sunt deconectate pot suferi arsuri directe sau indirecte, în special în interiorul gurii, dacă încearcă să mănânce focul care este fierbinte sau încă aprins. Praful de pușcă poate provoca, de asemenea, iritarea ochilor.

În plus față de aceste probleme, ingestia de focuri de artificii este o altă preocupare serioasă. Focurile de artificii conțin ingrediente toxice, astfel încât proprietarii de câini trebuie să fie conștienți de semnele de toxicitate și modalități de ao trata.

Avertizare

Focuri de artificii folosesc praf de pușcă care conține azotat de potasiu, carbon și sulf ca un propulsor. Ele conțin, de asemenea, agenți de colorare care au metale grele toxice și periculoase.

Ce este toxicitatea artificii?

Toxicitatea este daunele Un organism suferă de o substanță chimică sau dintr-un amestec de substanțe care este dăunător organismului. Există ingrediente în focuri de artificii care sunt toxice pentru animale. Când sunt ingerate, există reacții diferite care pot apărea care vă vor face ca câinele să fie bolnav.

Combustibil

  • Combinate cu oxidant pentru a provoca combustia

Oxidant

  • Combinate cu combustibil pentru a provoca combustia
  • Chlorates

Praf de puşcă

  • Folosit ca propulsor

Colorizarea metalelor grele

  • Bariu
  • Aluminiu
  • Cadmiu
  • Conduce
  • Litiu
  • Mercur
  • Săruri
  • Antimoniu
  • Cupru
  • Stronţiu

Cloratul din oxidator utilizat pentru combustie produce celule de oxigen care se vor lega cu celulele roșii din sângele dvs. Oxigenul crește aciditatea celulei sanguine care provoacă fierul în hemoglobina sângelui la rugină. Această condiție se numește methemoglobinemie și interzice oxigenului să meargă la inimă și la creier. Splina distruge celulele roșii din sângele afectate care merg la rinichi, dar procesul de filtrare al rinichilor se oprește din cauza de a fi conectat la celulele roșii din sânge. Această problemă poate determina rinichii câinelui dvs. să nu reușească care poate duce la moarte.

Agenții de colorare pentru focuri de artificii sunt metale grele care pot fi periculoase pentru un câine. De exemplu, cadmiul poate afecta funcția pancreatică. Creierul și sistemul nervos pot fi afectate negativ dacă bariul este ingerat. Arsenic cauzează dermatită ulcerativă.

Semne de toxicitate împotriva focului la câini

Dacă observați gingiile câinelui dvs. sunt decolorate și maro, acesta ar putea fi un semn că methemoglobinemia a început. Mucusul din ochi și nas, precum și urina poate fi, de asemenea, colorată la maro când începe acest lucru.

Câinele dvs. poate suferi durere în abdomenul lor, împreună cu vărsături sângeroase și diaree, care semnalează otrăvire arsenic. De asemenea, căutați să vedeți dacă pielea lor este decolorată galben - acesta este un semn al icterului care semnalează insuficiență renală. Convulsiile și respirația superficială sunt indicații suplimentare pe care câinele dvs. are un număr mare de toxine în sistemul lor.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. este expus la focuri de artificii

Sunați-vă imediat medicul veterinar dacă observați oricare dintre aceste semne în câinele dvs. sau dacă știți că câinele dvs. a ingerat focuri de artificii. Efectele de severitate din toxicitatea a ceea ce a mâncat câinele va depinde de exact ceea ce a fost mâncat, cât de mult a fost mâncat și când câinele a mâncat-o. Dacă câinele dvs. prezintă simptome ușoare, VET dvs. poate sugera inițial unele remedii la domiciliu pentru a încerca.

Peroxidul de hidrogen va provoca un animal la vărsături care ar putea fi suficient pentru a-și exprima corpul de toxine. Cu toate acestea, nu ar trebui niciodată Inducerea vărsăturilor În câinele dvs., dacă nu ați spus în mod specific acest lucru prin veterinarul dvs. Vărsăturile pot face uneori mai mult rău decât bine.

Dacă câinele dvs. a ingerat un număr mare de toxine sau prezintă semne de primejdie extremă, poate fi necesară spitalizarea. Fluidele intravenoase și medicamentele pot fi administrate pentru a încerca să prevină deteriorarea gravă și permanentă a organelor.

Cum de a preveni toxicitatea artificii

Cea mai ușoară cale este să vă păstrați câinele in lesa cu tine sau în afară de sărbători, astfel încât el nu se poate apropia destul de ars sau afectat de fumul sau de clipeaua de pușcă, deoarece focurile de artificii explodează. După terminarea spectacolului, asigurați-vă că ați ridicat toate gunoiul de la declanșarea focurilor de artificii. Orice a rămas pe teren ar putea conține toxinele discutate și să provoace probleme de la disconfort la deteriorarea gravă a organelor pentru câinele dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Frica de furtuni și focuri de artificii. Universitatea din Pennsylvania Școala de Medicină Veterinară

  2. Focuri de artificii. Centrul de control al otrăvurilor animale

  3. Troia, Roberta și colab. Fracția de methemoblogină circulantă la câinii cu sepsisFrontiere în știința veterinară, vol 7, 2020. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FVETS.2020.00341

  4. Kim, Hyun-Tae și colab. Evaluarea contaminării de arsen, cadmiu, plumb și mercur în alimente de câine uscate de peste-the-the-conjugate cu diferite ingrediente de animale (carne roșie, păsări de curte și pești)Frontiere în știința veterinară vol. 5 264. 25 octombrie. 2018, DOI: 10.3389 / FVETS.2018.00264

  5. Hendricks, Jeanette și Porțile Kathryn. Methemoglobinemie tranzitorie suspectată secundară ingestiei speciilor de brassica într-un câineMedicina veterinară: cercetare și rapoarte, Volumul 10, 2019, PP. 37-42. Informa Britanie Limited, DOI: 10.2147 / VMRR.S195458

  6. Este în siguranță pentru a induce vărsături? ASPCA

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Toxicitate la foc la câini