6 Motive pentru câini fuge (și cum să-l împiedice)

un veterinar explică de ce câinii fuge

Dacă v-ați pierdut vreodată câinele, vă veți aminti probabil cât de înfricoșătoare poate fi experiența. Câinii fug de o varietate de motive, inclusiv plictiseală, frică sau unitate de pradă. În acest articol, vom revizui șase motive comune pentru care câinii fuge. Vom oferi, de asemenea, sfaturi despre cum să reducem riscul ca câinele dvs. să funcționeze, astfel încât să nu trebuiască niciodată să treci prin experiența terifiantă de a-ți pierde câinele.

1. Plictiseală

Mulți câini fugeau, pentru că sunt plictisiți și nu au nimic mai bun de făcut. Dacă nu oferiți o atenție sau exerciții suficiente de câine, ele se pot plictisi. Un câine plictisit și neliniștit este mai probabil să intre în necaz, inclusiv să fugă pentru a plânge cartierul.1

2. Frică

Frica este un factor major care contribuie la câinii de rulare. Unii câini se tem de focuri de artificii sau de furtuni.2 Dacă animalul dvs. de companie aude un zgomot care le sperie, ei pot fugi pentru a încerca să scape de pericolul. Acest lucru pare a fi mai frecvent în lunile de vară și în jurul valorii de 4 iulie, când focurile de artificii devin mai frecvente. Frica din cauza anxietății de separare poate provoca, de asemenea, un câine să fugă pentru a încerca să-și găsească proprietarul.

3. Sex Drive

Dacă câinele dvs. nu este neterat sau spayed, ei pot fugi pentru a încerca să găsească un partener. Acesta este un motiv foarte frecvent că câinii fuge. Un câine de sex feminin în căldură poate atrage câini de sex masculin din toată cartierul. De asemenea, câinii de sex masculin neutilizați tind să se plimbe pentru a căuta un partener.3

4. Prey Drive

Câinii care văd dintr-o dată un iepure sau veveriță care se îndepărtează de nevoia bruscă de a le urmări. Dacă au o forță puternică pentru a prinde iepurele, pot sări chiar pe gard pentru a ajunge la pradă lor. Acesta este un motiv foarte frecvent ca câinii să fugă când sunt luați la parcuri off-leash.

5. Căi ușor de evacuare

Mulți câini vor fugi pur și simplu pentru că există o cale ușoară de evacuare. Dacă gardul dvs. nu este bine fixat sau dacă există un ușor afară, câinele dvs. poate profita de posibilitatea de a explora. Gardurile mici pot fi o cale ușoară de evacuare pentru multe câini de rasă mare.

6. Noi împrejurimi

V-ați mutat recent într-o casă nouă sau sunteți în vacanță? Oricând câinele dvs. este introdus în împrejurimi noi, există un risc mai mare pe care îl vor fugi. Este important să fiți extra vigilenți atunci când introduceți câinele într-o locație nouă.

Cum să opriți un câine de la fugă

Câinii care participă la antrenamentele de ascultare în aer liber

Neutru sau spay câinele

Câinele dvs. este spayed sau netered? Dacă nu, aceasta ar fi prima recomandare de reducere a comportamentelor de roaming. Dacă aveți câinele spayed sau neaterat, acest lucru va reduce probabil unitatea sexuală, care, la rândul său, va reduce riscul de a fugi.

Construi un gard în curtea ta

Dacă curtea dvs. nu este împrejmuită, ar trebui să luați în considerare Construirea unui gard Pentru a vă menține animalul de la fugă. Chiar și cele mai bine comportate animale de companie pot fugi dacă lăsați în afara lesa într-o curte nefentată. Dacă curtea dvs. este împrejmuită, scanează periodic perimetrul pentru a vă asigura că nu există rute ușoare de evacuare.

Exercițiu

In mod regulat Exercitarea câinelui poate reduce riscul ca acestea să fugă din cauza plictiselii. Un câine care este exercitat zilnic este mai probabil să fie calm și mai puțin probabil să intre în necazuri.4 Încercați să jucați Fetch în curtea dvs. împrejmuită sau luați câinele dvs. pentru plimbări zilnice.

Păstrați câinele în timpul furtunilor și focurile de artificii

Păstrați un ochi pe prognoza meteo și calendarul. Dacă se pare că va fi o furtună, aduceți-vă câinele înăuntru înainte de furtună, pentru că câinii care sunt furtuni-fobi pot simți adesea o furtună iminantă înainte de a ajunge. În jurul sărbătorilor care sunt asociate cu focuri de artificii, păstrați câinele în cea mai mare parte în interior pentru a evita riscul de a fugi.

Învățați-vă ascultarea de bază a câinii

Câinii cu abilități de bază de ascultare sunt mai puțin probabil să fugă. Învățați-vă comenzile de bază de câine ca stați, stați și veniți. Aceste comenzi vor fi benefice dacă câinele dvs. începe să fugă. Cursurile de bază de ascultare sunt de obicei oferite la facilitățile de instruire a animalelor de companie și Petsmart.

Păstrați animalul pe o leșie

Dacă animalul dvs. de companie nu este într-o zonă împrejmuită, ar trebui să fie păstrat pe o lesa. Câinii cu o mașină de înaltă pradă pot fugi dacă văd un iepure sau o veveriță. Câinii pe o lesa va fi mai puțin probabil să fugă pentru a urmări aceste animale.

Alte măsuri de siguranță

Plasați etichetele de identificare pe gulerul câinelui dvs

Câinele dvs. ar trebui să poarte întotdeauna un guler cu etichetele lor de identificare. Una dintre cele mai ușoare căi de a reuni un animal de companie pierdut cu proprietarul său este apelând numărul de telefon pe eticheta de identificare a câinelui. Etichetele de identificare ale câinelui dvs. ar trebui să aibă numărul dvs. de telefon, numele animalului dvs. și un contact secundar în cazul în care nu puteți ajunge.

Microcip câinele dumneavoastră

Uneori un câine pierdut poate, de asemenea, să-și piardă gulerul și etichetele de identificare. Un microcip este un cip permanent de identificare care poate fi implantat sub pielea câinelui tău. Dacă un câine pierdut este adus la o clinică veterinară sau un adăpost pentru animale, acesta va fi mai întâi scanat pentru un microcip. Numărul microcip ar trebui să fie asociat cu informațiile dvs. de contact, astfel încât să fiți contactat în cazul în care animalul dvs. pierdut este scanat.

Urmărirea câinilor GPS

Un microcip nu are capacitatea de a urmări GPS-ul dvs. de companie. Pentru protecția suplimentară, puteți obține o Dispozitiv de urmărire GPS pentru câinele dvs astfel încât să puteți localiza animalul dvs. în cazul în care acestea fug. Multe dintre aceste trackere pot urmări câinele în timp real, astfel încât este mai ușor să vă găsiți animalul de companie pierdut.

  1. GibeAlet S. Câini plictisit: cum să recunoască plictiseala Doggy (și ajutor!). Akc.Org. Publicat 24 aprilie 2019. Accesat la 8 februarie 2021.
  2. Sexton C. De ce focurile de artificii sperie câini, dar nu alții. Smithsonianmag.COM. Publicat 26 iunie 2020. Accesat la 8 februarie 2021.
  3. Spay și neutru animalele de companie. Maro.edu. Accesat la 8 februarie 2021.
  4. Williams K, Buzhardt L. Beneficiile de mers pe jos de câine. Vcampitales.COM. Accesat la 8 februarie 2021.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Motive pentru câini fuge (și cum să-l împiedice)