Cum de a alege o rasă de câini: faceți cea mai bună alegere

Cum de a alege o rasă de câini

Deoarece popularitatea proprietății câinilor continuă să crească, mai mulți oameni devin deosebit de tipul caninilor pe care doresc să le aducă în casa lor. Firește, prima întrebare care apare în mintea oricui este ceea ce este cel mai bun câine pentru ei și cum să alegeți o rasă de câini. Aceasta este într-adevăr o întrebare foarte bună.

Există 178 de rase recunoscute oficial Potrivit AKC, și Peste 400 de rase de câine care sunt încă nedocumentate. Tipurile de câini variază extraordinar în aparență, temperament, nevoi și o tona de alte trăsături, motiv pentru care mulți nu știu nici măcar cum să aleagă o rasă de câine în primul rând. Gândiți-vă la diferența fizică dintre un mare Dane și un Chihuahua - cum știți care este pentru dvs?

În plus față de dimensiune, câinii variază de asemenea atât de mult în personalitate și trebuie să luați în considerare acest lucru atunci când selectați noul animal de companie. De-a lungul timpului, experții câinilor au venit cu multe categorii diferite pentru rasele de câini, cum ar fi cele bune pentru familiile sau câini că Nu vărsați o mulțime, si asa mai departe.

Purebred vs. Crossbred vs. corcitură

Cum de a alege o rasă de câini

Când potențialii proprietari de animale de companie se gândesc la modul de a alege o rasă de câini, de obicei vorbesc despre diferitele & # 8220; fundaluri & # 8221; care trebuie să fie considerate mai întâi.

Câini de rasă, atâta timp cât provin dintr-un crescător de încredere, de obicei au personalități foarte previzibile. Cu toate acestea, previzibilul nu este același cu compatibil. De exemplu, rasele dezvoltate pentru a face munca fizică, cum ar fi câinii de vânătoare sau de vânătoare, vor avea nevoie de o mulțime de exerciții fizice și de stimulare mentală. Unii câini de vânătoare pot avea instinct puternic la Bay sau Howl. Unii câini de vânători pot avea instincte puternice pentru a urmări și, bine, turma.

Citirea despre o anumită rasă vă va oferi o idee foarte bună despre ce să vă așteptați de la un catelus pur. Educați-vă pe alegerile dvs. de vârf, pentru că trebuie să alegeți o rasă care este de fapt compatibilă cu stilul dvs. de viață.

LEGATE DE: 25 Cărți cele mai bune pentru proprietarii de câini

Cum de a alege o rasă de câini

Câinii crossbred au doi părinți de rasă rasă, dar fiecare dintre o rasă diferită. De exemplu, o doodle de aur are un părinte de aur de aur și un părinte Poodle. Datorită modului de lucru genetică, câinii crossbred vor avea, de obicei, personalități previzibile pentru crucea de rase. Adică toate doodlele de aur vor fi foarte asemănătoare cu toate celelalte doodle de aur.

in orice caz, cele de mai sus nu sunt adevărate pentru descendenții doodlelor de aur. Un câine al cărui părinți sunt ambii doodle de aur nu este o doodală de aur. Cu excepția cazului în care ambii părinți sunt pură, un catelus este o rasă mixtă. Asta este doar cum funcționează genetica.

În mod similar cu cazul puiilor de rasă pură, puteți ști, în general, ce să vă așteptați de la cățelușul încrucișat, citiți despre crucea de rase. Crossbrele populare sunt de obicei alese pentru adecvare ca animale de companie, astfel încât instinctele intense de lucru ale părinților lor de rasă să fie mai puțin pronunțată.

Cum de a alege o rasă de câini

Câini de rasă mixtă, adesea denumiți Mutts & # 8221;, sunt pur și simplu câini ale căror părinți nu erau pură. Acești câini sunt frecvent trecute cu vederea de proprietarii de câini aspiranți. Muttts au o variație genetică mult mai genetică decât prafuri sau crossbreds, ceea ce înseamnă că nu știți cu adevărat înainte de ceea ce fel de personalitate va avea când va crește când crește.

Cu toate acestea, rasele mixte tind să fie mult mai mult & # 8220; decât rasele pure. Trăsăturile intense care au fost crescute cu grijă în rasele pure de câini, au apărut în jos, și # 8221; care poate fi un lucru bun. Muttts probabil nu vor fi la fel de repede ca și Greyhounds, nici la fel de inteligenți ca o collie de graniță, nici la fel de puternică ca un mastiff, dar probabil că nu aveți nevoie de niciunul dintre aceste trăsături într-un câine de familie. Muttts, de asemenea, nu vor fi la fel de sensibili ca și ogii, nici ca o collie de graniță și probabil vor trăi mai mult decât rasele foarte mari pure ca mastiffs.

LEGATE DE: Sfaturi importante despre cum să aibă grijă de un câine

Acestea fiind spuse, deoarece nu puteți prezice cum se va dovedi un câine de rasă mixt, nu puteți face prea multe cercetări înainte de a vă alege cățelușul decât dacă vă cunoașteți părinții.

Cum de a alege o rasă de câini de trăsături?

Pentru cei care doresc să știe cum să aleagă o rasă de câini și care iau în considerare rase pure sau mixte, Există câteva trăsături pentru a căuta. Tema generală este că cu cât un câine mai extrem este în vreun fel, cu atât este mai extrem ca nevoia câinelui să fie într-un alt respect.

Dimensiunea câinelui

Cum de a alege o rasă de câini

Unii oameni găsesc câini mici drăguți, dar sunt, de asemenea, fragili și pot fi foarte dificil de antrenat. Cu excepția cazului în care aveți o mulțime de timp și răbdare să ridicați și să aveți grijă de un câine mic, luați în considerare obținerea unui câine mic în schimb.

Câinii giganți, pe de altă parte, pot face animale de companie impresionante. Dezavantajul este că ele cresc încet și pot lua 2-3 ani stângaci pentru a învăța să gestionezi corpurile lor enorme. Asigurați-vă că sunteți capabil din punct de vedere fizic să manipulați un cățeluș de 200 kg bomboane înainte de a aduce o casă.

Din păcate, când puii mari de rasă cresc în cele din urmă, ei îmbătrânesc rapid, și, de obicei, dezvoltă probleme grave de sănătate cu vârsta de 6-10 ani. Fiți pregătiți pentru facturi de VET scumpe și, indiferent de cele mai bune intenții, o durată de viață relativ scurtă.

Nevoi de îngrijire

Unele rase necesită minim îngrijirea, și vărsați doar puțin sau nu vărsați deloc. Alți câini au haine lungi, luxoase și au nevoie de periaj și îngrijire regulată. Obținerea unui câine care aruncă o mulțime va însemna, de asemenea, aspirarea foarte frecventă și, probabil, doriți să vă gândiți cât de greu va fi scăldați câinele.

LEGATE DE: Cel mai bun Clippers pentru câini de îngrijire

Unii câini, ca niște podele, au haine care necesită o întreținere majoră de mai multe ori pe an. Nerespectarea acestora poate duce la disfuncționalități grave de blană, uneori ducând la aglomerări dureroase de păr mat. Este inteligent să vă întrebați cum să alegeți o rasă de câine pe baza propriului stil de viață, așa că asigurați-vă că știți ce vă aflați înainte de timp și că sunteți la sarcina de a păstra haina câinelui tău sănătos și fericit.

Nevoi de exerciții

Cum de a alege o rasă de câini

Un câine trebuie să fie bine exercitat sau nu va fi instruit. Este atât de simplu. Cu toate acestea, un eșec de a satisface nevoile unui exercițiu al unui câine este încă una dintre cele mai frecvente cauze ale Dog Probleme comportamentale.

Unele rase de lucru de lucru au cerințe cu adevărat uluitoare de exerciții, cum ar fi Păstoriștii germani sau Pit Bull Dogs. Nu subestimați angajamentul Acest lucru necesită sau veți ajunge cu un animal de companie incontrolabil și nici unul dintre voi nu va fi fericit.

Când intenționați să alegeți o rasă de câini, amintiți-vă că nu numai că trebuie să vă gândiți cât de mult va avea nevoie de câinele dvs., dar și dacă vă pot trăi și stilul de viață. De exemplu, dacă sunteți o persoană atletică cu o viață foarte activă, unii câini nu pot fi capabili să țină pasul cu dvs.

LEGATE DE: Cum să înveți un câine să meargă pe o lesa

Există canini care au cerințe minime de exerciții și sunt perfect mulțumiți cu doar un cuplu plimbare în jurul blocului pe zi. De fapt, anumite rase, cum ar fi buldogul englez, sunt destul de leneși și preferă să se culce de cele mai multe ori, fie că este în interior sau în aer liber. Aceasta probabil nu va fi o problemă pentru nimeni care nu este în mod excepțional atletic, totuși, caută o rasă de cartofi de autocare.

Temperament și trainabilitate

Cum de a alege o rasă de câini

Personalitățile câinilor pură sunt de obicei destul de previzibile. Poodle sunt foarte sensibile. Aproape toți câinii iubesc să urlească sau la golf. Huskies iubesc să se rătăcească pe aventuri și de multe ori fugi și se pierd. Weimaraners sunt nervoși și skittish.

Fiecare rasă de canină are propriile sale trăsături specifice și, dacă încercați să vă dați seama exact cum să alegeți o rasă de câine pe baza tuturor variabilelor, va dura ceva timp, dar va fi atât de meritat.

Începeți prin a vă întreba câteva dintre următoarele întrebări:

  • Aveți timp să socializați o rasă care are tendințe anti-sociale?
  • Aveți copii? Această rasă se joacă bine cu copiii?
  • Aveți alți câini? Este această rasă compatibilă cu personalitățile acele câini?
  • Aveți alte animale de companie? Această rasă va încerca să le mănânce?
  • Cât de încăpățânată este această rasă? Cât de multă experiență aveți câini de formare?
  • Cât de puternică este această rasă? Puteți controla fizic acest câine?
  • Cât de des va fi câinele singur? Este această rasă independentă sau predispusă la anxietatea de separare?

Fii sincer cu tine despre ce responsabilități vrei să iei. Indiferent de rasa pe care o alegeți, un câine bine pregătit va aduce bucurie și satisfacție vieții voastre.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a alege o rasă de câini: faceți cea mai bună alegere