De ce focurile de artificii sperie câinii?

Câine speriat sub pat

Nu este un secret printre proprietarii de câini că câinii sunt îngroziți de focuri de artificii. De fapt, mai multe animale de companie merg dispărut în al patrulea iulie decât orice altă zi a anului. Pentru noi, focurile de artificii sunt o bază foarte iubită a acestei vacanțe de sărbătoare. De ce atât de mulți câini primesc nerăbdători în jurul lor?

De ce sunt câțiva câini speriat de focuri de artificii?

Motivul pentru care câțiva câini sunt speriat de focuri de artificii pot fi de fapt datorate mai multor factori.

Focurile de artificii sunt tare

Focuri de artificii, în esență, explozii colorate, sunt foarte puternice. Chiar și atunci când ne așteptăm la unul, putem fi surprinși de un zgomot puternic. Câinele are un sentiment mai acut de auz decât noi. De fapt, câinii nu numai că auziți o gamă mai largă de frecvențe decât putem, de asemenea, pot auzi sunete de la mai departe. Deci, focurile de artificii pot fi sigure chiar mai tare la câinele dvs. decât pentru dvs. Dacă câinele dvs. nu este obișnuit cu zgomotele puternice, spuneți să mergeți la vânătoare cu dvs., bigsurile puternice ale focurilor de artificii pot fi jarring.

Focurile de artificii pot fi imprevizibile și pot fi percepute ca o amenințare

Focurile de artificii sunt, de asemenea, imprevizibile. Putem vedea de unde este pornit un afișaj, dar câinii noștri nu știu de unde vin aceste zgomote puternice și când sau unde va veni următorul zgomot puternic. Această imprevizibilă poate face ca focurile de artificii să fie chiar mai uimitoare. Din cauza dorinței și imprevizibilității lor, câinele dvs. poate percepe focurile de artificii ca o amenințare. Vă mulțumim parțial strămoșilor lor lupi, ori de câte ori există ceva în mediul înconjurător, care este o amenințare percepută, câinii vor greși instinctiv pe partea de prudență. După cum se spune, mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău. Un animal sălbatic care evită o amenințare percepută care într-adevăr nu este o amenințare deloc va supraviețui în timp ce un alt animal care ignoră o amenințare percepută care se dovedește a fi o adevărată amenințare nu poate.

Focurile de artificii pot face ca câinele să se simtă prins

Deoarece focurile de artificii continuă să fie pornite, câinele dvs. poate începe să se simtă ca și cum nu pot scăpa de ei. Pe măsură ce câinele dvs. devine mai înspăimântătoare de focuri de artificii, sistemul lor nervos simpatic, care este responsabil pentru lupta, zborul și răsageria câinelui tău, va lovi cu piciorul. Acest lucru poate duce la distrugerea câinii dvs. de a distruge mobilierul, coborând sub pat, sau chiar câinele dvs. sărind un gard în încercarea de a scăpa de zgomotele puternice.

Ce puteți ca câinele să vă ajute câinele

Există mai multe lucruri pe care le puteți face atât pentru a vă păstra câinele în siguranță, în timp ce focurile de artificii se vor opri, precum și să le facă mai confortabile.

Păstrați câinele dvs. în siguranță acasă

Dacă știți despre focuri de artificii înainte de timp, puteți planifica înainte. Păstrați câinele în interior în noaptea în care știți că vor fi dezactivați. Dacă aveți o cameră mai interioară sau un subsol finit, puteți crea un spațiu sigur care este izolat din zgomotele exterioare. În acest spațiu sigur, dă-ți așternut de câine și pături pentru a se odihni confortabil și pentru a oferi jucării pe care tu și câinele tău poți să te joci. Puteți chiar să jucați Muzica calmanta Pentru a ajuta la îneca sunetul focurilor de artificii.

În cele din urmă, și probabil cel mai important pentru toți, obțineți câinele microcipped la medicul veterinar. Un microcip nu este un tracker GPS (deși există produse că puteți clipi la gulerul lor care își poate urmări coordonatele GPS). Mai degrabă, este un chip dimensiunea unui bob de orez care, atunci când este scanat cu un scaner microcip, are un număr unic. După ce câinele dvs. este microcipt la medicul veterinar, asigurați-vă că vă înregistrați informațiile online. În acest fel, ar trebui ca câinele să iasă vreodată, când este scanat cipul lor, acest număr poate fi privit în sus și informațiile dvs. de contact pot fi găsite. Veterinarul dvs. vă poate spune cum să vă înregistrați microcipul câinelui, precum și cum să vă actualizați informațiile de contact, dacă ați mutat vreodată sau modificați numerele de telefon.

Făcând câinele dvs. mai confortabil în jurul focurilor de artificii

Când vine vorba de ea, focurile de artificii și fobii de zgomot La câini sunt preocupări comportamentale. Ca și în cazul majorității problemelor comportamentale, problema este rezolvată cel mai bine prin medicamente și ceva numit modificări de comportament.

Medicamente pentru anxietate de artificii

Medicamentele cum ar fi trazodona pot fi prescrise de medicul veterinar pentru focuri de artificii. Aceste medicamente vă vor ajuta să vă calma câinele fără să le sedați ca un medicament pentru durere. Există unele medicamente care au fost prescrise la animale de companie sedate în situații stresante, cum ar fi în timpul focurilor de artificii. Cu toate acestea, în calitate de profesioniști din domeniul veterinar învață mai multe despre comportamentul animalelor de companie, au aflat că dând un animal de companie un sedativ numai pentru fobiile de zgomot pot face de fapt fobia mai rău. Acest lucru se datorează faptului că câinele dvs. poate auzi în continuare focurile de artificii și încă știe că sunt acolo, dar acum sunt prea sedați pentru a face ceva despre asta. Acest lucru le poate face să se simtă și mai captivați și neajutorați. Există câteva produse cum ar fi Thundershirts care poate, de asemenea, să vă liniștească câinele în jos. Știința din spatele acestei metode este aceeași știință în spatele terapiei cu presiune profundă și a păturilor ponderate la oameni.

Modificări de comportament

Frica câinelui dvs. de focuri de artificii poate fi anulată cu o metodă de antrenament cunoscută sub numele de contralificator clasic, numit uneori CCD. Practic, luați un stimulent negativ anterior, cum ar fi focurile de artificii, și împerecheați-o cu ceva pozitiv, cum ar fi tratează, joacă sau laudă. Acesta este motivul pentru care spațiul sigur al câinelui trebuie să includă jucăriile care sunt interactive pentru câinele dvs. și vă permit să interacționați cu câinele dvs. Este important să vă amintiți că nu puteți întări niciodată frica. Oferindu-ți câinele tratează și laudă în timpul unui eveniment înfricoșător, nu vă întăriți frica și anxietatea câinelui, ci mai degrabă vă arătați câinele că nu este nimic de frică și, de fapt, lucrurile bune se întâmplă când se întâmplă atunci Focurile de artificii sunt în jur.

Ca și în cazul majorității problemelor comportamentale, cel mai bun plan de tratament este multimodal. Astfel încât câinele dvs. poate răspunde mai bine dacă sunt tratați cu medicamente și CCD decât dacă sunt tratați cu unul sau altul.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce focurile de artificii sperie câinii?