Cum să opriți un câine de la sărituri pe străini

Câine sărind pe străin

Există puține probleme de comportament mai jenant sau mai omniprezent decât câinele sărind pe străini.

În timp ce sărituri pe străini nu este la fel de periculos ca agresiunea sau Heritbreaking ca anxietate de separare, Este încă o problemă de comportament care ar trebui să fie fixată!

Vestea bună este asta Câinii care sari pe străini nu suferă, în general, de o problemă de comportament, cum ar fi anxietatea sau agresiunea - sărituri este doar o problemă de formare (puțin mai simplă).

Există întotdeauna excepții, dar aceasta este, în general, o problemă simplă de comportament pentru a repara - și vă vom arăta cum!

De ce câinele meu sari pe străini?

Câinii sari pe străini din mai multe motive. Dacă am putea cere câinele dvs., el ar putea să indice mai multe dintre aceste motive pentru comportamentul său:

  • Când câinele tău era un cățeluș, era drăguț. Cu toții suntem vinovați de a lăsa puii drăguți cu crawlere peste noi, lăsându-i să-i lingă urechile și să stea pe piept. Acest lucru devine mai puțin drăguț când câinele dvs. devine mai mare, dar până atunci câinele dvs. crede că este în regulă!
  • Unii străini nu vă deranjează, făcând greutatea greu să lovească. Mulți străini bine înțeleși încearcă să-l liniștească pe proprietarii de câini jenați că este ok dacă câinele lor sare. Acești străini iubesc câinii, la urma urmei. Dar acești oaspeți care iubindu-i pe câine, fac mult mai greu să-ți înveți câinele să nu sară prin consolidarea comportamentului rău!
  • Ați creat un lanț de comportament accidental. Mulți oameni îi învață accidental câinele lor să sară, apoi să stea. Sfatul subiacent (recompensa câinele dvs. dacă se află) este bun! Dar implementarea este adesea mai mică decât perfectă, conducând câinele dvs. pentru a sari mai întâi, apoi stați (apoi obțineți un tratament). Oops!
  • Pedeapsa ta sa transformat într-un joc. Reticent pentru a lăsa pedepse dure, adesea certăm câinii noștri cu împingerea, tragerea, strigătul și scârțâit. În timp ce cu siguranță nu susțin pedeapsa aspră, aceste pedepse minore se transformă cu ușurință în jocuri pentru câine. Am întâlnit o mulțime de câini adolescenți adolescenți care par a fi de fapt ca fiind îngenuncheat în piept sau împins deoparte!
  • Te esti incantat cand vezi cainele tau. Este atât de ușor să scârțim și să vă încântați când vedeți că coada de răsturnare la sfârșitul zilei! Dar entuziasmul tău la salutul câinelui tău ar putea face parte din motivul pentru care o sărit peste tine. Fiind calm și colectat în timpul salutărilor canine este probabil să vă aducă un rezultat mai bun.
  • Licking Faces și urechi este ceea ce fac câinii când sunt încântați. Ați văzut vreodată un câine tânăr să salute unul mai vechi când tânărul este încântat? Ambele pui de lupi și puii de câine linge entuziasm în jurul gurii și urechilor părinților și alți membri ai familiei. Acest lucru ajută de fapt părinții să arunce vânătoarea - dar a devenit un comportament de salut ritualizat, de asemenea! Din moment ce suntem mult mai înalți decât câinii noștri, ei sari când încearcă să-și lingă fețele.

Pentru a rezuma, câinele dvs. sare deoarece este un comportament natural cu componente genetice grave - și apoi o facem un obicei greu de a lovi cu adevărat încurajarea acestuia.

Cum îmi opresc câinele sărind pe străini?

Ori de câte ori cineva mă întreabă cum să-mi opresc câinele de a face ceva, răspunsul meu imediat este o întrebare: "Ce ți-ar plăcea ca câinele tău să facă în schimb?"

Îți pun această întrebare deoarece ne ajută să ne gândim la ceva ce ne putem răsplăti câinii pentru a face.

Dacă vrem să scădem un comportament, trebuie să-l pedepsim. Nu-mi place să folosesc pedeapsa în formare din cauza riscurilor potențiale implicate, astfel încât îmi place să mă concentrez asupra Consolidarea diferențială a unui comportament incompatibil.

Este un mod fantezist de a spune, "Recompensați ceva care nu se poate întâmpla în același timp cu acțiunea pe care doriți să o preveniți."

Consolidarea diferențială a unui comportament incompatibil (pe care îl vom referi la AS DRI de acum) este motivul pentru care atât de mulți formatori sugerează că vă vor învăța câinele să stea! Câinele dvs. nu poate să sară și să stea în același timp.

Din păcate, este foarte ușor să creați accidental un lanț de comportament de salt (așa cum este prezentat mai sus). Cum putem evita asta?

1. Gestionați situația - Implementarea măsurilor preventive de sărituri!

Trebuie să opriți săriturile câinelui înainte de a începe.

Pentru cei mai încântați de greși, entuziasmul care duce la sărituri începe atunci când văd o persoană nouă. Dacă lăsați câinele dvs. să vă tragă peste "Go Spoy Hi" unui străin pe stradă, deja începeți în urmă pentru că vă lăsați să trageți câinele dvs. să modeleze situația.

Lăsați entuziasmul câinelui să obțină cel mai bun dintre el nu va ajuta pe nimeni!

Dacă câinele dvs. tinde să sară pe oameni pe stradă, dați o daneză largă și recompensați câinele dvs. pentru a vă menține contactul vizual și atenția asupra dvs.

Dacă câinele dvs. sare pe oaspeți, pune-o în spatele unui a exercițiu pen până se calmează. Dacă câinele dvs. sare pe tine când ajungi acasă de la serviciu, nu intrați până nu se află.

câine în Playpen

Trebuie să faci sărituri imposibile pentru câinele tău, înainte de a încerca să o antrenezi din ea.

2. Obțineți ajutor de la străini (dar nu imediat)

În stadiile incipiente de antrenament, este mai bine să nu lăsați câinele dvs. să salute deloc străini necunoscuți. Pur și simplu nu te poți baza pe străini să-ți antrenezi câinele.

Acest lucru ar putea fi dezamăgitor pentru străini dacă câinele dvs. este drăguț (am fost încurcat înainte când l-am întrebat pe cineva să nu fie animal de companie Ale mele câine), dar este necesar.

Pe măsură ce câinele dvs. se îmbunătățește cu antrenamentul, puteți instrui străini de la o distanta înainte de a le lăsa să-ți salute câinele. Dacă câinele dvs. este deja mijlociu, este prea târziu să-i cereți străinului să nu o petreci!

câine-wind-salut

3. Învățați noul răspuns într-un loc liniștit

Decideți asupra a ceea ce doriți ca câinele dvs. să faceți în loc de sărituri.

În general, recomandă utilizarea Metoda țintă manuală, Unde îți vei învăța câinele să-și atingă nasul la mâna ta.

Predarea metodei țintă a mâinii

Pentru a începe, învățați câinele dvs. să-și atingă nasul în mână, punându-ți mâna spre dreapta în fața lui. Când ajunge la sniff, dați un tratament.

TARGET TOING TRAINING

Începeți să construiți distanța că trebuie să se miște și să practice peste tot. Acest lucru ar trebui să fie distractiv! Câinele dvs. ar trebui să vină când îl cereți să vă îndreptați țintă înainte de a vă continua.

Nu încercați să utilizați țintele de mână cu felicitări până când este solidă în altă parte. Chiar și atunci, nu metoda țintă de mână în timp ce salut străinii până când câinele dvs. este un rockstar cu tine.

În cele din urmă, Puteți folosi țintele de mână pentru a obține atenția câinelui atunci când treceți de oameni pe stradă. Când oamenii vin în casă, ei vă pot cere câinelui să facă câteva ținte de mână în timpul salutului inițial excitat.

Dacă vă puneți mâinile scăzute la sol și păstrați jocul interesant, acest lucru vă ajută să păstrați labele câinelui pe pământ în timp ce entuziasmul inițial arde departe.

După câteva secunde (sau mai mult, pentru câțiva câini), puteți permite câinelui să salute pe deplin persoana. Obiectivele mâinii ajută în mod esențial să obțină wiggles în timpul primelor câteva secunde cruciale ale unui salut!

Iată un videoclip pentru ajutor adăugat care arată modul în care metoda de direcționare a mâinilor poate fi predată la poochia dvs.

Opțiune alternativă: Stand-și-wiggle

De asemenea, îmi place opțiunea stand-și-wiggle. Aici, un câine este permis să se rătăcească la fel de mult ca dorește atâta timp cât toate cele patru labe sunt pe pământ.

Acest lucru este un pic mai greu de învățat la început, dar poate fi o opțiune mai bună pe termen lung decât ședința. Este foarte greu ca câinii să rămână așezat în timp ce întâlnim pe cineva, astfel încât în ​​picioare și wiggling-ul este adesea mult mai ușor!

Pentru a învăța stand-and-wiggle, legați câinele sau puneți un stilou de exerciții. Când vă întoarceți dintr-o absență, faceți un pas spre câinele dvs. dacă are toate cele patru picioare pe podea. Dacă sare, ia un pas înapoi. Este ca un joc roșu-lumină-verde-lumină!.

4. Adăugați consecințe

Acum că câinele dvs. este o pro (sau este obținerea opțiunii de așteptare a opțiunii stand-și-wiggle), puteți începe să practicați când veniți acasă în fiecare zi.

Începeți problema modificărilor comportamentului accidental prin introducerea unui pic de pedeapsă negativă.

Acesta este tipul de pedeapsă în care luați ceva departe (prin urmare, semnul negativ) pentru a pedepsi un comportament.

Când un câine sare, vrea atenție. Dacă câinele dvs. sare în sus, faceți un pas departe, întoarceți-vă spatele sau ieșiți din nou în cameră. Nu trebuie să spui NU sau să corectați altfel câinele. Doar liniștit, calm și vă îndepărtați rapid prezența de la câine.

Cereți oaspeților și străinilor să facă același lucru. Acest lucru este adesea foarte greu pentru oameni, deci este mai bine să faci această pregătire cu salutări pre-planificate, mai degrabă decât să aștepte străini pe stradă să o facă bine.

5. Luați actul fără salt pe drum

Odată ce câinele dvs. vă salută în mod fiabil cu patru labe pe podea acasă, este timpul să faceți ante. Doar acum este timpul să vă luați practica pe drum.

You poate începe să închirieze câinele dvs. salută străinii Numai după ce câinele tău este politicos cu tine, familia ta, prietenii tăi, antrenorul tău și alți oameni controlați.

Dați oamenilor instrucțiuni înainte de timp (apelând de la 10+ metri distanță) și evitați copiii, oamenii beți și alte grupuri care sunt puțin probabil să respecte cererile dvs.

Această schiță de bază va ajuta cel mai Câinii nu mai sarută pe oameni!

Problema că majoritatea oamenilor se confruntă este coerența. Dacă câinele dvs. este recompensat de 1 străin din fiecare 10, este probabil să rămână sărituri. Jumping pe străini devine loteria pentru puii tăi. S-ar putea chiar să încerce sărituri mai mari, mai greu, mai mult, sau cu laturi adăugate pentru că poate că nu doar sărind destul de greu pentru a obține ceea ce vrea ea!

De aceea, controlul salutărilor câinelui dvs. este atât de important aici!

Un vârf final al formatorului pe câini de sărituri

În general, găsesc că o combinație de a-ți cere câinelui să facă un comportament bine-cunoscut și să se îndepărteze de ea dacă sare va funcționa.

Vârful meu final: face lucrurile un pic mai ușor pentru câinele tău, îngenuncheat când vii acasă, așa că te poate saluta în mod natural fără sărituri în sus.

Câine lins salut

Câinele meu și cu mine avem un salut ritual special. Îmi plac Wags-ul și urechea lui Wags și Licks, așa că nu vreau ca aceia să se oprească - dar, de asemenea, nu vreau sărind pe străini, totuși.

Când ajung acasă de la serviciu, unul dintre primele lucruri pe care le fac este îngenuncheat. Îmi deschid brațele și l-am lăsat pe orz, tot corpul cu bucurie. Aproape întotdeauna mă bate în afara echilibrului când îmi linge urechile, dar mă prind prin frecare.

Noi amandoi dragoste acest salut. Ne permite să exprimem cât de încântați trebuie să ne vedem fără să învățați să sară pe oameni.

Și tot ce trebuie să fac este să îngenunchez în jos! El nu trebuie să sară pentru a-mi linge urechile dacă mi-am pus urechile la înălțimea limbii.

Acest compromis funcționează bine pentru noi - ați putea dori să o încercați!

Cum ți-ai învățat câinele să oprească sărituri? Încă mai lupți după ce ați încercat aceste metode? Anunță-ne!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți un câine de la sărituri pe străini