Câinele tău nu-i plac copiii? 5 lucruri pe care le puteți face

De ce nu niște câini ca copiii? Te pot liniști imediat, câinele dvs. nu are o agendă ascunsă să urăască pe copii. În afară de multe, în fiecare zi cauzează acest fenomen, anumite predispoziții genetice pot fi stabilite și folosite pentru a ne ajuta să înțelegem problema.

Este vital ca proprietarii de câini și iubitorii de câini să înțeleagă că canini sunt încă animale, chiar dacă au fost domesticiți și instruiți. Instinctele continuă să fie puternice la câini și nu pot fi întotdeauna gestionate. Studii la studii au demonstrat și au avertizat experții despre comportamentul animalelor, că câinii pot fi un pericol pentru copii și acest lucru trebuie luat mult mai serios, dar puțini proprietari de animale de companie au atenție.

De asemenea, trebuie să aruncăm o privire la modul în care câinii percep copiii.

Pe de o parte există o prietenie neclintită care poate să unească un copil și un câine, iar pe de altă parte, vedem exemple de cazuri de agresiune față de copiii lor, câini de familie. Aceasta este ceea ce a făcut câinii Al doilea animal periculos in Statele Unite.

Deci, ce cauzează această contradicție între câinii care iubesc unii copii încă agresiv față de alți copii? Există mai multe motive pentru acest lucru.

De asemenea, citiți: Copiii vs câini - diferențe și asemănări în creșterea acestora

Câinele poate percepe copilul ca un catelus

Câinele poate percepe copilul ca un catelusAceasta este o consecință directă a imprângerii genetice în rândul câinilor. În primul rând, trebuie spus că foarte puțini câini ca și copiii în general. Aproape toți câinii iubesc, apăra și protejează numai copiii lui al lor familie, în timp ce ei pot tolera pe alții cu unele dificultăți. Cât de tolerant câinele este față de copiii străini va varia în funcție de rasă.

Dar ce se întâmplă în natură, între un cățeluș și un câine adult?

Destul de simplu, asta se întoarce la Ierarhia pachetelor - canini (și adesea bărbați adulți) respectă, apăra și protejează doar cățelușii în pachetul lor. Dacă un cățeluș pe care se întâlnește câinele este un descendent de câine din pachetul lor, ei o vor proteja. Câțiva puii de câteva luni nu au apărare împotriva unui bărbat adult. Din acest motiv, canina trebuie să fie limitată de un instinct puternic pentru a nu ataca puii ambalajului său.

Cu toate acestea, aceste inhibiții sunt în întregime irelevante atunci când vine vorba de puii străini în ambalaj. Deoarece ele nu pot fi descendenții nimănui din pachet, una dintre interpretările posibile este că sunt copii ai unui potențial și # 8220; Invader & # 8221; care ar putea amenința teritoriul și ambalajul.

O concluzie dramatică, dar una perfectă din punct de vedere genetic, este că câinele dominant de sex masculin nu ezită să-i atace. În natură, această situație nu este comună, deoarece teritoriile sunt bine definite. Dar acest exemplu servește pentru a face clar că câinele instinctiv și natural Respecte și # 8220; Pui, dar că nu simte nici o obligație de a iubi și de a respecta pe ceilalți copii.

Când luăm în considerare faptul că câinii tind să asocieze copiii cu puii, există un model clar aici, care explică o parte din motivul pentru animozitatea câinilor față de copiii străini. În lumea noastră actuală a câinilor fiind în jurul străinilor - alte animale, adulți și copii - acest lucru poate fi (și ar trebui) să fie fixat sau cel puțin gestionat cu socializare corectă a câinelui, astfel încât să poată tolera pe cineva din afara pachetului său.

LEGATE DE: 14 sfaturi de siguranță pentru adoptarea unui câine atunci când aveți copii

Copiii nu cunosc regulile decenței caninei

Copiii nu cunosc regulile decenței canineiNu cunoașterea regulilor decenței caninei pot face ca copiii să se comporte într-un mod care să poată supăra pe cei mai pașnici câini. Exemplul tipic este de a privi în ochii câinelui, pe care copiii o fac adesea de când sunt de o înălțime similară. Din păcate, pentru copil, acesta este un semn de respect și afecțiune, în timp ce pentru câțiva câini (în special cei mai puțin familiarizați cu copilul), poate fi un semn de provocare și o invitație la o luptă.

Ori de câte ori există animozitate între câini și copii, proprietarii plasează de obicei vina pe câine, indiferent de circumstanțe, apoi încearcă să găsească o soluție rapidă, fără a înțelege rădăcina problemei. Contextul este întotdeauna crucial în aceste situații, iar o soluție va fi aproape imposibil de găsit dacă nu puteți determina motivul pentru conflict.

Un câine nu va mușca decât dacă este provocat. Acest lucru este valabil în special pentru un câine de companie la domiciliu care este deja socializat și instruit. De regulă, orice agresiune canină față de oricine, inclusiv copii, este precedată de o mârâie. Trebuie să interpretați această creștere ca avertisment. Când vine vorba de copii, este cel mai adesea datorită teamă de agresiune.

Situația sau mediile câinelui pot fi puțin prea agitate sau zgomotoase. Este de până la tine pentru a afla ce agitat. Câinii nu vorbesc așa cum facem, de aceea trebuie să-i cunoști pe tovarășul tău să înțeleagă bine. Copiii nu înțeleg întotdeauna aceste limite.

Ce declanșează agresiunea la câini?

Din păcate, câțiva câini nu înțeleg comportamentul copiilor ca țipătul, stomping, sprint prin casă, jucând, sărituri, lovind lucrurile etc. Prietenul tău canin poate interpreta greșit toate aceste acțiuni, și show studii că acestea sunt adesea cauza de ce câinii sunt agresivi față de copii.

Câinii nu-i place să se simtă ca și cum spațiul lor este invadat, la fel ca unii oameni nu tolerează copiii care le tachinează și își trag părul. În consecință, tovarășii noștri credincioși tind să generalizeze comportamentele, astfel încât ar putea să asocieze aceste tipuri de acțiuni cu toți copiii și ar putea începe să-i displace ca pe un întreg.

Același lucru se poate spune despre copii - ei nu înțeleg adesea limitele spațiului personal sau ce ar trebui și nu ar trebui să fie făcut sau în jurul canininelor. Din acest motiv, este absolut esențial ca proprietarii de câini să nu-și antreneze animalele de companie, ci și să-și învețe copiii cum să se comporte în jurul câinilor și să se asigure că câinele și copiii # 8220; îi place copiii.& # 8221;

Ghid video: Cum să înveți copiii să se comporte în jurul câinilor

5 lucruri pe care le puteți (și ar trebui)

5 lucruri pe care le puteți (și ar trebui)

1. Informați-vă copiii

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă învățați copilul despre tipurile de comportament care pot agita un câine. Este esențial ca copilul dvs. să fie conștient de consecințele pe care le pot avea acțiunile lor. Învățați-i să ia în considerare faptul că câinii nu sunt oameni și că cunoașterea lor lucrează diferit.

În unele familii, este destul de rar să găsim copii care sunt blânzi, atenți și calme cu câinii lor. Din acest motiv este necesar educația părintească și aceasta este, de asemenea, o parte a responsabilității proprietarului. Oricare ar fi dimensiunea și rasa câinelui tău, ar trebui să țineți întotdeauna un ochi apropiat atât pe animalul tău, cât și pe copilul tău.

2. Da un exemplu

Tratați-vă câinele bine în prezența copilului dvs., oferiți-o cu mesele la timp, nu strigați la câine sau nu arătați semne de agresiune sau pedeapsă. Demonstrează modul în care respectați câinele și spațiul său. Acest lucru va stabili un exemplu pentru copilul dvs. și va ajuta, de asemenea, ca câinele să asocieze sentimentele pozitive și un tratament adecvat cu un copil. Făcând acest lucru, animalul dvs. de companie se va gândi la copii ca fiind plăcut și îngrijitor.

3. Încurajați comportamentul pozitiv

Explicați și învățați copiii dvs. cum să expună comportament pozitiv atunci când se ocupă de un câine. Lucruri simple ca fiind calm, blând și atent. Pentru o relație mai bună între copilul dvs. și câinele dvs., încurajați-i să joace împreună într-o manieră care să găsească ambele interesante și fără stres. Sunt O mulțime de jocuri pentru copii să se joace cu câinii lor.

4. Evitați forțarea câinelui să socializeze cu copiii

În timp ce socializarea câinelui dvs. - a-l face să se întâlnească cu străini și copii necunoscuți - este nevoie, nu forțați câinele să-i permiteți copiilor să-l petreci și să descurajeze copiii să facă acest lucru, deoarece acest lucru poate fi foarte periculos dacă câinele nu este dotat. Lăsați câinele să se apropie de copil în condiții proprii, fără să se simtă presați. Aceasta este singura modalitate care va face ca câinele să se simtă în siguranță. Citiți mai multe despre acest lucru în Ghid pentru introducerea nou-născuților la câini.

5. Căutați ajutor de la un expert

Este, de asemenea, posibil ca un câine să aibă o experiență proastă cu copiii din trecut, poate chiar și atunci când erau un cățeluș. Câinii au o memorie bună în general, și de obicei își amintesc evenimentele de ani de zile. În plus, ei pot asocia, de asemenea, o singură experiență proastă pe care o aveau cu un copil cu toți copiii în general.

Acest tip de problemă va fi mai dificil de rezolvat și va necesita dedicare, răbdare și timp petrecut cu câinele dvs. până când devine mai confortabil în jurul copiilor. În aceste cazuri, este recomandabil să contactați un expert de comportament canin care va lucra cu câinele să-și atenueze anxietățile.

Câinele dvs. nu-i plac copiii - Top 5 lucruri pe care le puteți faceÎn acest fel, cel puțin unele cazuri de agresiune vor fi evitate, dar ar putea să nu fie suficientă. O altă componentă esențială care trebuie luată în considerare este unitatea de pradă a câinelui, care depinde de rasă.

Din păcate, aceasta este o componentă pe care mulți părinți nu sunt conștienți de faptul că este la rădăcina aproape a fiecărui episod cu adevărat dramatic al câinilor care atacă copiii. Din acest motiv, ar putea fi mai bine să adoptați câini sunt cele mai bune pentru copii și sunt mai puțin probabil să aibă relații nesănătoase cu ei.

Citiți următorul: Ghidul final pentru creșterea copiilor cu câini - 17 lucruri pe care fiecare părinte trebuie să le cunoască

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele tău nu-i plac copiii? 5 lucruri pe care le puteți face