Învățați calul pentru a da un sărut

Tânără femeie sărută calul în timp ce stăte de copaci

Aici este un mic truc care este ușor de învățat mai ales dacă folosiți formarea clocker. Dacă ați învățat deja calul pentru a viza ceva ca o sticlă mică de plastic, pilon sau un alt obiect pe care îl aveți deja la jumătatea drumului. Dacă nu, verificați primii pași în formarea Clicker pentru a începe.

Acest comportament poate fi predat fără formare de clocker. Acesta a fost un truc preferat de a instrui cu mult înainte de antrenamentul de clicker a fost popular. Laudă și Tratamente Mergeți departe chiar și fără clicker (sau orice alt dispozitiv pe care îl puteți alege să utilizați, ca un fluier de antrenament sau faceți clic pe limba dvs.). Clickerul simplu facilitează să dea laudă la momentul exact calul pe care îl face ceva corect. Clicul este chiar mai rapid decât să spui: "Da!"Pentru a recompensa comportamentul și, prin urmare, mai precis.

Înainte de a începe, utilizați prudență

Există câțiva cai pe care nu ar trebui să o antrenezi pentru a da un sărut. Caii care au tendința de a fi gură și ca să nimici, în special tinerii, ar putea să nu fie cei mai buni candidați pentru a învăța acest truc. Orice cal care tinde să se rătăcească, grabby sau rapid atunci când vine vorba de tratamente, probabil, nu ar trebui să fie instruit să-i dea sărutări. Îți încurajați calul pentru a-și pune gura (și dinții) pe față și vrei să te asiguri că va fi ascultător și respect față de asta.

Dacă decideți că un sărut pe obraz nu este o idee bună, atunci ați putea să vă învățați calul un sărut mult mai respectuos pe mâna. Procesul este același, cu excepția faptului că îi vei învăța pe cal pentru a viza pe partea din spate a mâinii tale, mai degrabă decât obrazul tău.

Există câțiva cai pe care nu trebuie să-i învățați niciun truc, care să implice folosind gura sau dinții. Acești cai ar putea învăța în siguranță dă o îmbrățișare in schimb. Cu toate acestea, dacă aveți vreo îndoială cu privire la faptul că un truc specific este sigur, lăsați-l din repertoriul calului dvs. Cel mai cai trăiesc vieți lungi și utile fără antrenament.

Ce veți avea nevoie

  • Un clicker (sau atenția dvs. strânsă, astfel încât să puteți lăuda în clipa potrivit).
  • Tratamente mici cum ar fi felii de morcovi, cuburi de zahăr, criză de cai, piese de mere. Calul tău probabil va place o varietate. Mână de cereale sau concentrate pot fi prea ciudate, dar unii oameni le place să folosească o porțiune din hrana obișnuită a calului.
  • Un buzunar spațios sau un pachet vechi de fanny pentru a ține tratamentele.
  • Zece minute de timp, de câteva ori pe zi.
  • Halter și frânghie de plumb, sau puteți lucra cu capul calului peste ușa standului. Legăturile încrucișate pot restricționa mișcarea capului, astfel încât s-ar putea să nu fie confortabil pentru calul tău.

Cât de mult timp aveți nevoie va depinde de cal sau de ponei. Unii învață mai repede decât alții.

Predarea cum să vă sărutați

Țineți un tratament în mână și puneți mâna în apropierea obrazului, atingându-l și spuneți "Kiss" (sau orice cuvânt cu vâuri pe care doriți să îl utilizați). Calul se va strânge mâna pentru tratare și, în a face astfel atingeți obrazul. De fiecare dată când calul îți atinge fața, marchează acel moment cu un clic și apoi hrăniți tratamentul departe de pe fața ta. Pe măsură ce calul primește ideea că vizează fața dvs. (așa cum a făcut-o cu ținta), puteți renunța la tratamentul în mână. Calul tău va primi ideea că vine tratamentul după ce ți-a atins obrazul cu nasul. Nu hrăniți tratamentul aproape de față. S-ar putea să vă învățați calul Bite tu.

Amintiți-vă să vă păstrați sesiunile de antrenament pe scurt-10 minute la un moment dat. Dacă lucrați în stabile, mergeți Curățați un stand, reveniți și lucrați din nou pentru câteva minute. Apoi du-te și face o altă chreze înainte de a lucra din nou cu calul.

Dacă calul dvs. în mod normal respectuos obține pushy, nu recompensați comportamentul. Pur și simplu stați înapoi timp de aproximativ 10 secunde și începeți calm din nou. Că comportamentul se face cu respect este mai important decât dacă se face perfect. De exemplu, recompensarea bussing a urechii la început, atâta timp cât simți că calul încerca și a fost ascultător. Pe măsură ce progresele de formare se străduiesc pentru o mai mare precizie - Sărutul perfect.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Învățați calul pentru a da un sărut