Cum să vă dați în siguranță pisica

VET Dându-i pisică unei pisici

Pisica sunt notorate dificil de a lua pastile. Întrebați-vă veterinarul! Dacă ale tale Pisica bolnavă Tuse sau vărsături După ce ați luat o pastilă, există un motiv bun pentru a înceta să încercați să administrați pilula utilizând metoda pe care o utilizați. Cea mai obișnuită metodă de administrare a medicamentelor care pot provoca probleme este papalarea uscată. Dacă ați încercat vreodată să înghițiți o aspirină uscată fără lichid, veți recunoaște cât de inconfortabil poate fi experiența.

Pillingul uscat poate fi periculos pentru pisici

Pilling uscat fără un "chaser" de apă poate duce la pastile care se blochează în esofagul pisicii dvs., care este tubul care duce de la gură la stomac. Dacă vă duci la pilula uscată, doriți să utilizați un chaser "lichid" așa cum este discutat mai jos. Motivul este că este posibil ca ambele tablete, cât și pentru capsule să se blocheze."Chiar dacă ne gândim la o capsulă având o suprafață netedă, gelatinoasă, ele pot, de asemenea, să scadă ușor în esofag dacă se utilizează pilling uscat. Dacă o persoană se usucă în mod repetat pastile, este posibil ca capsulele sau tabletele multiple să poată locui într-o gât din pisică.

Cum de a da pisicii dvs. un chaser lichid

O metodă veterinariană susțin pentru a preveni problemele cu pilon uscat, urmează pilonul uscat cu 6mls de apă printr-o seringă sau cădere fără ac. Poate părea imposibil de forțat o pisică băutură, Dar este posibil să o ajuți împreună. Urmați pilonul cu un lichid utilizând o seringă. Utilizați o seringă PET de la biroul veterinarului și umpleți-l cu apă curată sau cu bulion de sodiu scăzut. Chaser-ul de apă trebuie administrat imediat după pilodul uscat. Abordându-vă pisica cu seringa din spate sau din lateral pentru administrarea mai ușoară a lichidelor, mai degrabă decât forțarea seringii în partea din față a gurii, sfătuiește medicul veterinar. Lisa Pierson pe Catinfo.Org. Păstrați nivelul capului pisicii, mai degrabă decât înapoi înapoi, pentru a facilita înghițirea. Când administrați un chaser lichid după pilodul uscat, aveți grijă să nu administrați lichidul pentru a vă permite rapid și permiteți ca timpul de pisică să înghită.

Folosind alimente pentru a evita pilling uscat

Din fericire, există mai multe trucuri pe care le puteți utiliza pentru a preveni problemele la administrarea medicamentelor orale la pisica dvs. S-ar putea să puteți gestiona medicul cu ajutorul pisicii dvs. folosind alimente și tratamente.

  • Ascundeți o pastilă într-un buzunar de pilule sau într-un alt produs de mascare a pilulelor. Puteți achiziționa buzunare de pilule sau puteți face propria dvs. Buzunarele de pilule pre-făcute sunt moi, în formă de conuri tratează cu o gaură în jos în centru în care plasați pilula.
  • Oferind un tratament preferat din când în când fără pastile, încurajează cooperarea viitoare a pilnelor. Va ajuta, de asemenea, să obțină pilula în stomac rapid, astfel încât să poată merge la muncă.
  • Dați-vă pisicii o mică parte dintr-o masă obișnuită mancare la conserva înainte de pilling. Apoi, oferiți pisica dvs. o pastilă și hrăniți-o mai mult după ce înghite medicamentul. O să ajute pilula să coboare fără probleme.

Amestecând un medicament pentru a evita pastilele

Dacă toate celelalte nu reușesc, adresați-vă medicului veterinar pentru a vă oferi pisicii medicamentul într-o formă diferită. Deși costul poate fi un pic mai mult, rezultatul poate fi un medicament mai gustos pentru pisica ta.

  • Unele farmacii vor compus medicamente în doze lichide aromatizate. Este mai ușor de înghițit și mai gustos decât pastilele.
  • O farmacie complicatoare poate, de asemenea, să formuleze anumite medicamente într-un gel sau un unguent care poate fi frecat în urechea interioară a pisicii.

Cel puțin una dintre aceste soluții ar trebui să ușureze atât tu cât și pisica ta de anxietate și disconfortul găsită în pilonul uscat. Acesta vă va ajuta să vă asigurați că medicamentul ajunge la tractul intestinal să fie absorbit mai degrabă decât să se blocheze în gâtul pisicii voastre.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pilling pisica taAllfelinehospital.COM, 2020

  2. Oferind medicamente orale pisicii tale. Washington State University College of Veterinary Medicine, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă dați în siguranță pisica