Pill-ul dimineții pentru câini

Pill-ul dimineții pentru câini

Accidentele se pot întâmpla și câinii fac uneori independent de dorințele sau intențiile dvs. Cu toate acestea, dacă doriți ca animalul dvs. să fie capabil să se reproducă în viitor, atunci Ovariohisterectomie (cunoscut în mod obișnuit ca Spaying) nu este calea de a merge. Deși această procedură nu este tot ceea ce invazivă și comportă puțin riscuri de sănătate (cu excepția cazului în care se efectuează foarte aproape de termenul de sarcină), este radical.

Contrar credinței populare, Sarcinile neplanificate pot fi terminate cu succes, permițând animalului de companie să se reproducă în viitor. Cu toate acestea, trebuie să vedeți un medic veterinar foarte profesionist pentru a rezolva problema.

Astăzi vom Aruncați o privire la unele soluții de terminare a sarcinii, insistând în dimineața după pilula pentru câini, caracteristicile sale și riscurile sale.

Când să vă faceți griji cu privire la o sarcină nedorită?

Ca proprietar de câine, așa cum probabil puteți diferențiați un buldog american de la un pitbull, De asemenea, trebuie să știți câteva detalii legate de problemele de împerechere a câinilor. De exemplu, dacă ați pierdut animalul de companie de la vederea dvs. doar cinci minute, nu este probabil ca acesta să fie impregnat. Procesul de împerechere completă durează cel puțin 30 de minute și unul de succes poate dura mai mult.

Dacă sunteți îngrijorat de un Sarcina nedorită, ar trebui să mergeți imediat să vedeți un veterinar. Cu cât acționați mai repede, șansele mai mari trebuie să preluați controlul asupra situației și să vă echilibrați opțiunile.

Dacă câinele dvs. a dispărut pentru o perioadă semnificativă de timp, aveți nevoie de VET pentru a efectua citologie vaginală - un test care confirmă sau infirmind o sarcină. Trebuie să ia câinele pentru orele de frotiu vaginal după ce a avut loc împerecherea sau o zi mai târziu. Dacă luați o săptămână după și ea a fost într-adevăr crescută, tratamentul și procedurile vor fi semnificativ diferite.

Vă puteți gândi la terminarea sarcinii cu medicamente numai după ce VET confirmă că ea a fost crescută. Așa cum este recomandat la om, nu dați niciodată câinelui dvs. vreun tip de pastile fără supravegherea unui profesionist.

Conform Specialiști în domeniul nepotrivirii, Un frotiu vaginal este considerat pozitiv dacă VET găsește urme de spermatozoizi. Cu toate acestea, fără a găsi orice spermă nu înseamnă că împerecherea nu a avut loc - înseamnă că este mai puțin probabil să fi avut loc.

Există un astfel de lucru ca o pastilă de dimineață pentru câini?

Există o dimineață după pilule pentru câini
Există o dimineață după pilule pentru câini, dar nu este disponibil pe scară largă.

Răspunsul corect la această întrebare este, în mod paradoxal, da și # 8221; și # 8220; # 8221;. În plus, răspunsul mai detaliat este că acesta Totul depinde de medicul veterinar, statul în care locuiți și Disponibilitatea medicamentelor din țara dvs. La fel ca și pilula de dimineață, pentru oameni diferă de la o țară la alta. Unele pastile de dimineata sunt cunoscute ca Pills # 8220 de avort & # 8221; se găsesc în foarte puține state și țări din întreaga lume.

Când vine vorba de pilula de dimineață pentru câini, cea mai comună soluție este Tratamentul cu dietilstilbestrol (DES) sau Estradiol Cypionat (ECP). ei Ambele se bazează pe terapia cu estrogen deoarece estrogenii împiedică, de obicei, ouăle fertilizate să migreze și să implanteze în uter. Ele sunt ceea ce numim pilula de dimineață - după câini - dar fiecare dintre ele vine cu propriul său set de instrucțiuni, riscuri pentru sănătate și precauții.

Ce spune știința?

Potrivit cercetărilor, există puține studii clinice controlate pentru a dovedi orice îndoială că Terapia cu estrogen este sigură sau eficientă Terminați o sarcină la câini. Dimpotrivă, anchetele de urmărire au recunoscut că câinii care primesc medicamente bazate pe estrogen au intensificat unele riscuri de sănătate în populațiile de câine.

Știința este de acord că, în timp ce terapia cu estrogen poate funcționa, rezultatele neconcludente pot fi generate de faptul că nu toate cățelele tratate au fost, de fapt, crescute. Acest lucru pune o mare presiune asupra abilităților de diagnosticare a vetei, ca Tratamentele inutile de estrogen vor afecta sănătatea generală a animalului dvs. de companie.

Cu toate acestea, pentru a avea toate faptele, trebuie să ne uităm mai atent la cele două pastile de dimineață posibile pentru câini.

1. Dietilstilbestrol (DES)

  • Vine ca Tablete și, în unele cazuri, sa dovedit a fi de succes în terminarea unei sarcini neplanificate dovedite dacă dat câinelui timp de cinci zile imediat după împerechere a avut loc.
  • Forma injectabilă a des nu mai este disponibilă pe piață - există încă pastile disponibile pe piață.

2. Estradiol cypionat (ECP)

  • Este în mod obișnuit folosit ca o injecție la câini pentru a preveni implantarea embrionului în uter și se spune că este Eficace dacă este administrat într-un interval de timp de 72 de ore după împerechere a avut loc.
  • Acest medicament nu a fost aprobat de FDA ca un tratament fie pentru câini sau pisici, dar poate fi prescris legal și administrat de un medic veterinar ca a Prescripția medicamentelor extra-etichete.

Același drog nu funcționează în același mod în doi câini diferiți - la fel cum se întâmplă cu noi. Pentru a vă asigura că pilula de dimineață este reușită în terminarea sarcinii, veterinarul dvs. ar trebui să verifice câinele în mod regulat timp de câteva săptămâni. El trebuie să confirme că sarcina este terminată sau nu și găsirea de soluții alternative pentru a rezolva problema în cazul în care tratamentul dovedește că nu a reușit.

Dimineața după pilule: efecte secundare și complicații

Terapia hormonală trebuie, de obicei, luată cu precauții. Într-adevăr, Estrogenii au propria lor parte a efectelor secundare și poate duce la probleme serioase de sănătate pe termen lung.

Pe scurt, trebuie să știți:

  • Pyometra - aceasta este o infecție uterină cauzată de utilizarea estrogenilor. Este o problemă gravă de sănătate care este rezistentă la antibiotice. Uneori, singura soluție pentru a salva animalul de companie este Spaying.
  • Suprimarea măduvei osoase - BMS duce la anemie severă, o reducere severă a nivelurilor celulelor albe și a nivelurilor foarte scăzute ale trombocitei. La fel ca leucemie, această boală poate fi fatală. BMS poate apărea după între două săptămâni și două luni de terapie cu estrogen și în majoritatea cazurilor este ireversibilă.
  • Infertilitate - În timp ce rare și nu este explicată pe deplin, poate apărea infertilitate după tratamentul cu estrogen.
  • Alte probleme - probleme de circulație a sângelui, bolile cutanate, Infecții urinare canine, starea de spirit, și tulburări comportamentale.

Ca alternativă, puteți vorbi cu VET despre Tratamentul prostaglandin pentru a termina sarcina În câinele dvs. Studiile au cercetat eficiența unui a prostaglandină F2α și bromocriptin combo terapie Pentru a restrânge suprapopularea animalelor de companie, dar există mai multe lucruri de descoperit. În adevăr, nici un tratament nu este 100% rezistent la nebun - cu excepția faptului că poate: sterilizare chirurgicală.

Ca părinte responsabil, trebuie să țineți cont de toate datele înainte de a face orice tip de decizie cu privire la animalele de companie. Ei au nevoie de sănătatea lor și trebuie să știți că o sarcină (dorită sau planificată, terminată sau transportată la termen) duce la o multitudine de probleme (variind de la individ la social și chiar cultural) pe care trebuie să le abordăm la un moment dat.

Amanda Wilks este un absolvent al Universității din Boston și un scriitor cu fracțiune de normă, cu un mare interes în tot ceea ce este legat de animalele de companie și de îngrijirea adecvată a sănătății pentru câini.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pill-ul dimineții pentru câini